Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny u mnie pęcherzyk 15mm więc w niedzielę mam się zgłosić na zastrzyk bo dziś za mały dodatkowo pani doktor zwiększyła mi dawkę euthyrox A tak Poza tym powiedziała że wszystko ładnie
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMyszko, trzymam kciuki
Masia tak jest mam cel, ale na razie jeden - unormować swoje cykle. A drugi to - zmienić ginekolog!! We wrześniu się przeprowadzamy, więc będę szukać bliżej Gliwice niż Katowice. Myślę, że to kwestia czasu.Masia lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry w sobotę! 😊
Swieci słońce i jest cieplutko. Jadę z psem do weterynarza (późnym wieczorem złamała pazurka i wszystko było we krwi), później do apteki po wiesiołek i odebrać Sushi na wieczór.
Jestem cholernie szczęśliwa bo w końcu zalewa mnie śluzem i czuje, że płodny również może się pojawić. Olej z wiesiołka nie dawał mi tak szybko rezultatów wiec może to Ovarin?
Anetka jak było u Ciebie? Jak to zacznie na mnie działać to będę cię chwalić po wszystkie czasy ♥️♥️♥️👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
nick nieaktualnyadaska wrote:Dzień dobry w sobotę! 😊
Swieci słońce i jest cieplutko. Jadę z psem do weterynarza (późnym wieczorem złamała pazurka i wszystko było we krwi), później do apteki po wiesiołek i odebrać Sushi na wieczór.
Jestem cholernie szczęśliwa bo w końcu zalewa mnie śluzem i czuje, że płodny również może się pojawić. Olej z wiesiołka nie dawał mi tak szybko rezultatów wiec może to Ovarin?
Anetka jak było u Ciebie? Jak to zacznie na mnie działać to będę cię chwalić po wszystkie czasy ♥️♥️♥️
Dokładnie tak Jak piszesz napoczatku miałam powodzie
Już tak 3-4 cykl mijało, ale nadal sucho nie było tyle że już nie taka powódź jak na początku:-)
To napewno zasługa Ovarinu
Łojej psinke pewnie bolało:-(
Mój psiak jak lamal paznokcie to borok ledwo na łapie stawał -
nick nieaktualny
-
Anetka32 wrote:Ty mnie nie masz chwalic tylko w ciążę zajść!
A jak się nie uda ma mnie zabrać na ogromny deser 😂👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
nick nieaktualnyadaska wrote:Mąż pytał co chce na urodziny wiec powiedziałam, że dwie kreski 😁♥️
A jak się nie uda ma mnie zabrać na ogromny deser 😂
Tobie ma brzuch urosnąć od 2 kresek!
No 😁😁😁😂
Ja miałam urodziny 6 czerwca- 10 zobaczyłam 2 kreski:-)
Także ten....
Już dziś życzę spełnienia marzeń 😁😁 , a prezent chcesz zacny 😍😍✊✊✊ niech się spełni!adaska lubi tę wiadomość
-
Anetka32 wrote:Tobie ma brzuch urosnąć od 2 kresek!
No 😁😁😁😂
Ja miałam urodziny 6 czerwca- 10 zobaczyłam 2 kreski:-)
Także ten....
Już dziś życzę spełnienia marzeń 😁😁 , a prezent chcesz zacny 😍😍✊✊✊ niech się spełni!
Nie dziękuje kochana 🙊♥️♥️♥️
13 sierpnia termin @, a 16 sierpnia urodziny ✊🏻👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
nick nieaktualnyDziewczyny pytanie za milion punktów. Planowałam na dziś obiad
Polędwiczki marynowane w miodzie i musztardzie ( z przyprawami ) do tego prażone orzechy włoskie i miks sałaty rukoli i roszponki. Polędwiczki już się marynuja - jednak po przemyśleniach dodam do tego makaron ( kolorowy szpinak z pomidorem) bo mój mąż po salacie szybko Bedzie głodny
I teraz pytanie- Co tam dac dresing ( jogurt majonez ) czy może dresing z dodatkiem sosu typu winegrette A może sam sos włoski czy koperkowy czy francuski
Do oryginalnego przepisu był właśnie sos włoski, natomiast jak wrzucę makaron Niechce żeby było to suche
Docelowo miało to wyglądać tak :
Jednak teraz niewiem co dodać żeby makaron nie był suchy
Pomocy -
Mi by odpowiadał sos smietanowo ziołowy ale to kurcze musiałoby być na ciepło kiedyś moja teściowa robiła sałatkę i dała magii i majonez powiem że to połączenie z warzywami i owocami dziwnie wyglądało ale smak nie do opisania. Zamiast poledwiczek była pierś z kurczaka marynowana i podsmazana
-
nick nieaktualnyKlasia wrote:Mi by odpowiadał sos smietanowo ziołowy ale to kurcze musiałoby być na ciepło kiedyś moja teściowa robiła sałatkę i dała magii i majonez powiem że to połączenie z warzywami i owocami dziwnie wyglądało ale smak nie do opisania. Zamiast poledwiczek była pierś z kurczaka marynowana i podsmazana
Nie głupi pomysł z tym sosem - może być i na ciepło A akurat mam i praktykuje przepis na takowy sosKlasia lubi tę wiadomość
-
Klasia wrote:Nera możesz mi powiedzieć co może u mnie wyjść jeżeli w niedzielę albo w poniedziałek doszłoby do zapłodnienia?
Jeśli zaś 22.07 to synek wychodziKlasia lubi tę wiadomość
86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
Nera wrote:Jeśli do poczęcia dojdzie 21.07 - dziewusia
Jeśli zaś 22.07 to synek wychodzi
Nie kumam go nic a nic 😂Klasia, jagodowamery lubią tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
adaska wrote:Dla mnie ten wykres wyglada jak ERROR w kompie 😂
Nie kumam go nic a nic 😂86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
U mnie dziś biel na teście więc na pewno wszystko już jasne... Coraz bardziej myślę że ten mój facet już jest bezpłodny. Jego ojciec 7 lat się starał o dziecko i miał tylko jedno dziecko więc może coś i u tego mojego jest na rzeczy.
-
Ania 89 wrote:U mnie dziś biel na teście więc na pewno wszystko już jasne... Coraz bardziej myślę że ten mój facet już jest bezpłodny. Jego ojciec 7 lat się starał o dziecko i miał tylko jedno dziecko więc może coś i u tego mojego jest na rzeczy.
Przepraszam ze pytam ale nie pamietam już 🤦🏻♀️👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
Anetka32 ja robiłam z fixu ale przepisem bym nie pogardzila.
Nera a co to kalendarz masz możesz mi przesłać?
Ania 89 ciągnij chłopa do lekarza -
nick nieaktualnyadaska wrote:Dzień dobry w sobotę! 😊
Anetka jak było u Ciebie? Jak to zacznie na mnie działać to będę cię chwalić po wszystkie czasy ♥️♥️♥️
Ja po Ovarinie zauważyłam trochę więcej śluzu, jak to brałam, ale wiesz u mnie prawie wcale wcześniej nie było plodnego, więc to była nowość i wiedziałam że to na pewno on. Najważniejsze że po odstawieniu nadal go mam -
nick nieaktualnyKlasia wrote:Anetka32 ja robiłam z fixu ale przepisem bym nie pogardzila.
Nera a co to kalendarz masz możesz mi przesłać?
Ania 89 ciągnij chłopa do lekarza
No więc tak ja dodaję mieszankę ziół teksańskich , do tego suszone pomidory z bazylią do tego dwie łyżki włoszczyzny suszonej , tymianek, oregano - do tego wszystkiego trochę mleka śmietanę słodka ( najlepiej 30 % ) i zostawiam aż suszone warzywa napecznieja potem sól pieprz i na koniec mąka pszenna trzepaczka i mieszam do gara i zagotowuje
Serio nie różni się niczym od tych torebkowych ( musisz też poprobowac ile ziół bo jak przesadzisz to smak będzie intensywniejszy.)
Aniu A czy Ty miałaś badania wszystkoe robione ?
Generalnie uważam że przy staraniach i niepowodzeniach to od faceta należy zacząć- bo jego jest jak by łatwiej przeswietlic ( choć leczenie już gorsze)
Nim ja wzięłam jakiekolwiek tabletki mój był już po badaniach wtedy miałam pewność że mogę spokojnie faszerowac się hormonami , bo w nich tkwi przyczyna
Klasia lubi tę wiadomość