Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena Witaj :) trzymam kciuki żeby się udało 😘

Adaska po co szef zaprosił Cię do biura? 😁 podejrzane 😂

Właśnie zaczęłam dziś nowy cykl juuupi 😄😆
    Nawet nie wiecie jak się ciesze 😁

Ola mam taki sam plan jak Ty Kochana ☺
    Planuje jak najszybciej zajść w ciążę i iść na L4 😜

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lena07 :) życzę powodzenia w staraniach!!! Faktycznie masz pewne dolegliwości, ale uwierz mi czasem tutaj dzieją się takie cuda, że hej! Ja Zaszłam w ciąże w cyklu bezowulacyjnym potwierdzonym przez lekarza :) także wszystko przed tobą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 14:33

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Lena Witaj :) trzymam kciuki żeby się udało 😘

Właśnie zaczęłam dziś nowy cykl juuupi 😄😆
    Nawet nie wiecie jak się ciesze 😁

Ola mam taki sam plan jak Ty Kochana ☺
    MisiaMonisia myślałam o l4 tak jak ty, a teraz mi bokiem wychodzi. Z jagodka na l4 szłam dopiero w 8mc i szybciej mi okres ciąży minął, a teraz to wszystko się tak dluzy...

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera wrote:
    I po ilu @ przychodzi? Nie chciałabym sobie przesunąć 🤔 zawsze moja fl 13dni trwała
    Edit. Lekarz mówił bym brała odrazu po owu na noc
    u mnie zawsze jak w zegarku fl 14 dni i nic inaczej czy biore progesteron czy nie :)

Nera lubi tę wiadomość

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    MisiaMonisia myślałam o l4 tak jak ty, a teraz mi bokiem wychodzi. Z jagodka na l4 szłam dopiero w 8mc i szybciej mi okres ciąży minął, a teraz to wszystko się tak dluzy...
    Atyde ja w ciąży z Nikosiem byłam na L4 od 7tc.
    Czy czas mi się dłużyl? Nie 😊 Mogłam w pełni cieszyć się ciaza.
    Mimo że musiałam leżeć (miałam krwiaczka , plamilam, brałam leki na podtrzymanie ciazy).

Zresztą mam taką pracę ze bedac w ciąży prawie nic bym nie zrobiła. Wiec bez sensu by było tam chodzić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 15:06

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁAsica wrote:
    Babydust fajna z Ciebie mama:) niestety nie kazde dziecko ma to szczescie patologia rodzi patologie jak w przypadku tamtej dziewczyny z pracy Atyde :( kiedys siedzialan w kolejce do gina i weszla na wizyte taka mloda dziewczyna szara mysza zahukana miala dosyc widoczny brzuch i za chwile zrobila sie taka afera wszyscy biegali w ta i spowrotem przywiezli inkubator okazalo sie ze urodzila tam a zglosila sie na sor z bolem brzucha nie wiadomo dlaczego jak okreslila😳 zobaczyli ten brzuch to sie spytali czy ciaza a ona ze nie w zadnym wypadku.. szok ze takie rzeczy sie dzieja juz nawet nie chce sobie myslec jak ona w ta ciaze zaszla.. brzmi nieprawdopodobnie ale byla taka afera wyobrazcie sobie pielegniarki staly i plotkowaly miedzy soba a ja tam siedzialam z bite 3h stad znam caly przebieg dziecku robili reanimacje..nie wiem czy przezylo a pozniej nas odeslali ze juz lekarz nie przyjmuje zeby przyjsc nast dnia bez zapisu
    w poniedzialek jak szlam na bete do szpitala to pod sama brama stala laska z wielkim brzuchem i faja w zebach
    mialam serio ochote jej cos powiedziec, bo ja sie staram , chucham na siebie i dmucham szlam z nastawieniem ze kolejny raz beta bedzie masakra , ryk na koncu nosa a ta nie docenia daru jaki ma i robi szkode dziecku z premedytacja ... noszzz

ŁAsica lubi tę wiadomość

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena07 wrote:
    Dokładnie, 3 opakowania hepryny i acard czekają na pozytywny test :) Panikuję na widok tych zastrzyków, ale jakoś będę musiała dać radę z tym
    dasz rade za pierwszyzm razem tez sie martwilam i panikowalam choc zastrzykow sie nie boje zupelnie
    samo wklocie nie boli ale juz po zastrzyku mnie boli troche :( musze dobrze rozsmarowac i trzymac chwile wacik jak po pobraniu krwii i jest lepiej :)

• adaska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:

Zaprosil mnie do pracy co to bym się w domu nie nudziła 😂 od rana zrobiłam pranie, obiad. Powiem wam ze tak tydzień to bym w domu wytrzymała ale później...
    ja nawet się z szefem dogadałem ze jak będę w ciąży to do pracy normalnie przychodzić będę.

A w czwartek kończę luteinę! Jak tylko dostanę @ to umawiam się do lekarza.

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Zaprosil mnie do pracy co to bym się w domu nie nudziła 😂 od rana zrobiłam pranie, obiad. Powiem wam ze tak tydzień to bym w domu wytrzymała ale później...
    ja nawet się z szefem dogadałem ze jak będę w ciąży to do pracy normalnie przychodzić będę.

A w czwartek kończę luteinę! Jak tylko dostanę @ to umawiam się do lekarza.
    Bo dalam Mu znać ze ciągle spisz Spiochu 😂
    To Cię zegnał z łóżka 😁

Gdybym miala jakaś prace biurowa to tez bym chodziła do pracy.

Pracuje w gastronomii ..... dokładnie jestem kucharka w Szkole. Gotujemy dla 450 osób (tzn tak było do wakacji , teraz będzie więcej dzieci). Dla szkoły i przedszkola.
    Jesteśmy tylko w 3. Jest naprawdę ciężko.
    Obiady 2- daniowe . Codziennie przerabialysmy 30-35 kg mięsa.
    Dzwiganie ciężkich garow, mycie naczyń (bo nie mamy nawet zmywarki tylko wyparzarke).
    Surówki tez same robimy.
    Po pracy wracam padnieta.
    Nogi popuchniete, popękane naczynka (pajaczki).
    Mama zawsze mi mówiła "córcia obys miała lzejsza prace ode mnie" (ona tez pracowała w gastronomii). A ja jednak wybrałam tez ten zawód.

Jedyny plus to ze mam blisko.....0,5 km :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 15:35

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

• listek🍃 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:

Misia jak się czujesz po zabiegu? Długo plamilas? I czy bolało po? Ja go jednak narazie mieć nie będę bo pecherzyki nie pękają i chyba to jest przyczyna 😒

ale widzę ze masz ambitny plan skorzystać ze swojego prawa i iść na el quattro od razu (tak jak ja). To co? sierpień będzie dla nas szczęśliwy? 😘

💙🧸&🧸💙
  • Nera Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Cię serdecznie Lena i życzę Ci upragnionych dwóch kreseczek w błyskawicznym tempie :)

Babydust1 - jeśli nie będę pewna ,że to już po owulacji to wezmę lutke od 2dpo najwyżej .Generalnie to lekarz nie widzi nic niepokojącego w moim progesteronie .Przepisał mi profilaktycznie z dwóch powodów. Pierwszy to taki,że musiałam brać w dwóch ciążach ,a drugi to taki aby progesteron podnieść "na samym starcie". Ja to odebrałam tak ,że jeśli kobieta ma progesteron wyższy to łatwiej jej zajść bo jak inaczej to wytłumaczyć ...

wiem,wiem... teoria z tyłka wzięta hahaha ale tyle wiem,że nic już nie wiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 17:05

86r.( 3 córki )
    05.2016r. - poronienie
    05.2023r -puste jajo płodowe
    "Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
    6.02- data cudownej nowiny
    8.02- 35dc beta hcg 3283,00
    28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
    29.07 -1930g szczęścia ❤
    15.09 - ok 3000❤
    11.10 - termin porodu OM
    Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
    3360g , 50cm ❤
  • adaska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, to prawda! Ja bym cały czas spała 😂
    Wróciłam z pracy, mąż zrobił obiad a teraz leżymy i odpoczywamy :) pogodziliśmy się (♥️)😂

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek🍃 wrote:
    Misia jak się czujesz po zabiegu? Długo plamilas? I czy bolało po? Ja go jednak narazie mieć nie będę bo pecherzyki nie pękają i chyba to jest przyczyna 😒

ale widzę ze masz ambitny plan skorzystać ze swojego prawa i iść na el quattro od razu (tak jak ja). To co? sierpień będzie dla nas szczęśliwy? 😘
    Listku nie ma innej opcji 😀 sierpień będzie szczęśliwy 😘

Jeśli chodzi o Twoje pytanie. To czuje się bardzo dobrze, dziękuję 😘
    W dniu zabiegu działały jeszcze leki przeciwbolowe to było ok. Później bolalo przez 3 dni, nie powiem. I plamilam przez 4 dni. Przestałam i po 3 dniach plamienia wróciły. A dziś dostałam @ wiec jest ok ;)

listek🍃 lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Misia, to prawda! Ja bym cały czas spała 😂
    Wróciłam z pracy, mąż zrobił obiad a teraz leżymy i odpoczywamy :) pogodziliśmy się (♥️)😂
    Ale żeś się długo gniewala 😂😂
    No ale godzcie się godzcie 😁 będą z tego dzieci 😁

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

• adaska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Ale żeś się długo gniewala 😂😂
    No ale godzcie się godzcie 😁 będą z tego dzieci 😁
    Kiedyś z pewnością 😂

Ej wiecie co? Dzisiaj wyjmowałam coś z komody i wypadł mi mój clearblue na specjalna okazje (Anetka, to znak? 🙊)
    No małż mówi „no zroooob” myśle sobie gdzie w 7 dpo 😂
    Ale tez 13.08 mnie kręci tylko kurde, zmarnuje test 😂 mam jeszcze bobo!

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie zamowilam 2op korzenia maca dla mnie i staruszka a co mi tam bede lykac nie zaszkodzi tylko boje sie jak ja wytrzymam tydzien do przyjazdu malza jak mi po tym specyfiku libido poszybuje pod niebiosa😅 plus kilka testow ciazowych i owu zaczne obsikiwac kurde moze choc biochemiczne ciaze miewam i o tym nie wiem?
    Badalyscie kiedys piersi? Bo moj gin ostatnio powiedzial ze jak to tak ze my tu szukamy a piersi nie badane zastanawiam sie co o tym myslec .. co ma piernik do wiatraka..a moze ma?

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Kiedyś z pewnością 😂

Ej wiecie co? Dzisiaj wyjmowałam coś z komody i wypadł mi mój clearblue na specjalna okazje (Anetka, to znak? 🙊)
    No małż mówi „no zroooob” myśle sobie gdzie w 7 dpo 😂
    Ale tez 13.08 mnie kręci tylko kurde, zmarnuje test 😂 mam jeszcze bobo!
    Poczekaj pare dni i sikaj na bobo 😀 jak cos wyjdzie niewyraznego to bedziesz miala clearblue 😀

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁAsica wrote:
    A ja sobie zamowilam 2op korzenia maca dla mnie i staruszka a co mi tam bede lykac nie zaszkodzi tylko boje sie jak ja wytrzymam tydzien do przyjazdu malza jak mi po tym specyfiku libido poszybuje pod niebiosa😅 plus kilka testow ciazowych i owu zaczne obsikiwac kurde moze choc biochemiczne ciaze miewam i o tym nie wiem?
    Badalyscie kiedys piersi? Bo moj gin ostatnio powiedzial ze jak to tak ze my tu szukamy a piersi nie badane zastanawiam sie co o tym myslec .. co ma piernik do wiatraka..a moze ma?
    Piersi? A to ma coś wspólnego z zajściem w ciążę?

Ogólnie piersi mam badane raz w roku (mam tu na myśli usg). Z tego względu ze mam torbiel w jednej piersi.

To takie badanie masz na myśli?

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Atyde ja w ciąży z Nikosiem byłam na L4 od 7tc.
    Czy czas mi się dłużyl? Nie 😊 Mogłam w pełni cieszyć się ciaza.
    Mimo że musiałam leżeć (miałam krwiaczka , plamilam, brałam leki na podtrzymanie ciazy).

Zresztą mam taką pracę ze bedac w ciąży prawie nic bym nie zrobiła. Wiec bez sensu by było tam chodzić ;)
    Ja bym musiała od razu pójść na L4, bo niestety mam prace fizyczną, ten miesiąc przesiedziałam i bardzo szybko mi zleciał, nawet nie wiem kiedy, a w ciąży to już w ogóle pewnie migusiem będzie leciał, bo człowiek będzie myślał o ciąży, o lekarzach, o badaniach, wyprawce itp.

Ja dzisiaj pojechałam do pracy i zostałam odesłana do domu, więc Adaska przybijam Ci piątkę ✋🏻🤣 Okazało się, że przekroczyłam 31 dni na zwolnieniu i muszę badania kontrolne porobić, że jestem zdolna do pracy, urwanie dupy z tym, kazali mi jechać do rodzinnej, żeby dała mi zaświadczenie o zakończeniu leczenia i z tym zaświadczeniem miałam udać się do lekarza medycyny pracy i pojechałam do rodzinnego, a Ona mi mówi, że nie może mi takiego zaświadczenia wystawić, bo mnie nie leczyła i dała mi skierowanie do urologa, bo powiedziałam jej, że byłam w szpitalu na oddziale urologicznym i powiedziala, że mam iść do tego urologa, żeby mi dał zaświadczenie, że jest już wszystko w porządku i w ogóle, a ja potrzebuje zaświadczenia o zakończeniu leczenia i będę pewnie latać po tych lekarzach jak głupia 🤦🏽‍♀️

21.10.2024 - 21t połówkowe, 403g szczęścia, potwierdzona dziewczynka 🩷

28.08.2024 - 13t2d prenatalne, ryzyko niskie, prawdopodobnie 🩷

08.07.2024 - 5t+6d (według USG) mamy zarodek z ❤️

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁAsica wrote:
    badam piersi regularnie od wielu wielu lat
    moja kolezanka jedna zachorowala na raka piersi zaraz po urodzeniu dziecka miala guzka ale dlugo zwlekala z ppojsiem do lekarza ... miala 26 lat niestety po 3 latach nie dala rady :( druga bardzo podobnine zachorowala po urodzeniu dziecka. lekarka na szczescie po skonczonym karmieniu kazala jej isc na usg profilaktycznie... to uratowalo jej zycie bo guzek byl bardzo malutki 0,5cm ale bardzo agresywny jakby nie byla u lekarza przez nastepne 6 miesiecy nie byloby juz szans na leczenie :(
    a teraz jest zdrowa i dostala zielone swiatlo na staranie sie o kolejna ciaze :)
    takze kobiety zachecam do regularnego badania !! nie zaleznie od staran

‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ