Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej wszystkim ja dopiero z pracy wrocilam i odpoczywam, mam dzis sluzu owulacyjnego jak chyba nigdy a starego nie ma smutno mi tez mam testy owu z rossmana i polecam mimo ze nic z tego cyklu to sobie bede sprawdzac bo nigdy nie utrafilam momentu zeby kreska byla mocniejsza od testowej.. myslalam ze nie mam owulki ale skoro na usg jest to moze zle robie faktycznie chyba trzeba 2 razy dziennie
Tez lubie bajeczki, potrafie plakac i bez ciazy na "moj nowy dom" czy jakos tak z Dowbor33lata,starania od 08.2018
1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
Transfer blastki 2AA 11.06
Beta 7dpt -1😓
Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
Beta 8dpt <1 -
nick nieaktualnyDziewczyny idźcie- polecam ja byłam z 10 letnia chrzesnica męża i podobnie co chwilę pytała która godzina 🙊🙈
Ale wytrwala. Dla mnie film rewelacja , nic się nie zmieniło fabuła ta sama jedynie to uczucie rzeczywistości. Film wzruszający tak samo jak bajka , i chyba łzy to też jego fragment:-)
Plakalam Na bajce płakałam na filmie. Moja mama mówi na to że ja zawsze na bajkach płakałam- szczególnie na Reksiu 😂😂
Byłam dziś z malzem pozostawiać kilka spraw i wstapilismy do sklepu po mięso A że jakoś mam tak z kurczakiem na bakier A bez mięsa ani rusz to nakupowalam indyka i kaczki 😁😁 ( piersi i nogi )
Przyjechaliśmy do domu zasnęłam jak dziecko , spałam do praktycznie teraz , wstałam i mam wrażenie że mam mdłości tylko język cofne lekko już mnie dzwiga i to uczucie tej guli w gardle / masakra
Babydust będziesz powtarzać bete ?
Adaśka co Ty tak szybko masz luteine odstawiac? Ja jestem tego przeciwnikiem
Co do auta to po tych 3 dniach mam już kilka uwag , generalnie wszystko ok ale coś tak twardo bardzo każda dziura odczuwana razy 2 twardo twardo twardo . Mówię mężowi to mi mówi że mam zmienić w ustawieniach na Comfort, bo niby jeżdżę na sporcie ( Eco pro/ comfort / sport / sport plus)
I dalej bez zmian jak na razie to jedyny ale jakże duży minus
A do tych co samotnie chcą iść na Króla Lwa to śmiało. Jak byłam to było kilka samotnych osób
Baaa nawet dwóch starszych PanówWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 18:12
-
Cześć jestem nowa na ovufriend, dołączam do Waszego grona, bo od stycznia staram się o dziecko. Trochę już poczytałam tutaj na forum, ale nie sposób przejść wszystkiego, zwłaszcza że sam ten wątek posiada ponad 900 stron. Nieźle się rozpisałyście Ale bardzo mnie to cieszy, bo bardzo dużo przydatnych rzeczy mogę się dowiedzieć. Ja od trzech miesięcy używam testów owu z domowego laboratorium i jestem zadowolona, pozytywne pokrywają mi się z objawami, tj. śluzem i temperaturą. Miałam jeszcze takie z rossmanna (facelle chyba), nie byłam z nich zadowolona, ale to może dlatego, że to były moje pierwsze tego typu testy i się uczyłam rozpoznawać pozytywne
-
nick nieaktualnyMałpa99 wrote:Cześć jestem nowa na ovufriend, dołączam do Waszego grona, bo od stycznia staram się o dziecko. Trochę już poczytałam tutaj na forum, ale nie sposób przejść wszystkiego, zwłaszcza że sam ten wątek posiada ponad 900 stron. Nieźle się rozpisałyście Ale bardzo mnie to cieszy, bo bardzo dużo przydatnych rzeczy mogę się dowiedzieć. Ja od trzech miesięcy używam testów owu z domowego laboratorium i jestem zadowolona, pozytywne pokrywają mi się z objawami, tj. śluzem i temperaturą. Miałam jeszcze takie z rossmanna (facelle chyba), nie byłam z nich zadowolona, ale to może dlatego, że to były moje pierwsze tego typu testy i się uczyłam rozpoznawać pozytywne
Witaj
Rozgosc się
Do samych testów najlepiej dołączyć obserwacje lub choć z 2 razy monitoring aby mieć pewność że pokrywają się z tym co pokaże Usg. Niestety niejednokrotnie zdarzało się że pik był A owulacja się nie odbyła lub była późnej.
Życzę szybkiego zafasolkowania ❤
W tym miesiącu mamy duże plany - większość z nas zobaczy 2 kreski także ( i we wrześniu też) także dobrze się wszczeliłas 😁😁😁😁😁😁❤❤🙈🙊Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 19:02
ŁAsica, listek🍃 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybabydust1 wrote:anetka wez nie zaszkodzi
summer az milo popatrzec na twoja bete zwlaszcza w porownaniu z moimi slabymi przyrostami ...
Weź weź weź się uspokoi proszę. Patrz moje przyrosty pierwsze 43 , 108 ,203
Wiec też jakieś nie super
Ok idę zapodac tabletkę -
babydust1 wrote:anetka wez nie zaszkodzi
summer az milo popatrzec na twoja bete zwlaszcza w porownaniu z moimi slabymi przyrostami ...
aj baby każdy ma swoje wariacje.. jedna się martwi,że mało, druga,że dużo ..
a tak naprawdę najważniejsze żeby było dobrze ! więc staram się być dobrej myśli i trzymam za nas kciukasy
co do duphastonu to nie mam z nim praktyki, ale też myślę, że w tym wypadku chybanie zaszkodzi -
Anetka32 wrote:Weź weź weź się uspokoi proszę. Patrz moje przyrosty pierwsze 43 , 108 ,203
Wiec też jakieś nie super
Ok idę zapodac tabletkę
a ja
16
46
75
214 po 3 dniachWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 19:10
-
Kochane pomogla by mi któraś z was? jak powinien wyglądać progesteron? Badałam w 22dc tak kazał lekarz, owulacja patrząc na śluz i testy allegrowe owu byla w 16/17dc progesteron wyszedl 9.3. Czy to dobry wynik? Doszlo do owulacji? Czy może jutro jeszcze zrobić?
-
Kochane pomogla by mi któraś z was? jak powinien wyglądać progesteron? Badałam w 22dc tak kazał lekarz, owulacja patrząc na śluz i testy allegrowe owu byla w 16/17dc progesteron wyszedl 9.3. Czy to dobry wynik? Doszlo do owulacji? Czy może jutro jeszcze zrobić? Jutro 25dc
-
Gosiek1993 wrote:Kochane pomogla by mi któraś z was? jak powinien wyglądać progesteron? Badałam w 22dc tak kazał lekarz, owulacja patrząc na śluz i testy allegrowe owu byla w 16/17dc progesteron wyszedl 9.3. Czy to dobry wynik? Doszlo do owulacji? Czy może jutro jeszcze zrobić?
progesteron wykonuje się 6-7 dni przed planowana @ a wynik powyżej 10 jest już ok ale muszę Cię zmartwić
mi wychodziło po 13 a mimo to miałam cykle bezowulacyjne bo ten hormon tez jest wydzielany w pikach i lekarz mówił ze to nie jest tak miarodajne jak monitoring i w zeszłym miesiącu się o tym niestety przekonałamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 19:28
💙🧸&🧸💙 -
nick nieaktualnybabydust1 wrote:anetka ty za kazdym razem mialas przyrost popnad dwukrotny wiec idealny
a ja
16
46
75
214 po 3 dniach
Ten ostatni Twój to był po 3 dniach ?
Ale od ostatniego przyrostu 100 % A to jest ważne, bo wychodzi na to że ruszyla do góry.
Rozumiem Twoje obawy nawet nie wiesz jak bardzo, ale musisz być dobrej myśli!
Ja jestem i wierzę że tym razem będzie wszystko ok !
-
Hej dziewczyny
Miałam ciężkie popołudnie i złapałam doła jak kanion
Wczoraj dziadzia 86 urodziny ,dziś zaś babcia św.p . Między nimi rok i jeden dzień różnicy był. I tak oto posiedziałam sobie na cmentarzu aby świetować urodziny babci 😔 A po cmentarzu do dziadziusia z najserdeczniejszymi życzeniami urodzinowymi na łożu śmierci. Jak to zobaczyłam aj nie ma słów by to opisać. Siostra 12 sierpnia wyjeżdża więc opiekę poki tata nie wróci z pracy - będę sprawować ja . Dzieci raczej zostawię w domu na te 7-8 godzin bo raz że lepiej by nie widziały ,a dwa co to by było jakby akurat zamknął oczy... Ja pierdo życie jest koszmarne Mam nadzieję że psychicznie starczy mi siły i to udźwigne. Jeszcze będę z dziadziusiem w mieszkaniu gdzie babcia oczy zamknęła i się z nią pożegnałam . Nie wiem jak dam radę
Nadrobiłam wpisy ale ochłonę i zrobię to ponownie bo czuje się jakbym ich nie przeczytała .86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
Anetka32 wrote:Ten ostatni Twój to był po 3 dniach ?
Ale od ostatniego przyrostu 100 % A to jest ważne, bo wychodzi na to że ruszyla do góry.
Rozumiem Twoje obawy nawet nie wiesz jak bardzo, ale musisz być dobrej myśli!
Ja jestem i wierzę że tym razem będzie wszystko ok !