X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Szczecińskie mamusie łączmy sie :)
Odpowiedz

Szczecińskie mamusie łączmy sie :)

Oceń ten wątek:
  • martaa14 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wyńik z dzis Beta-HCG beta-HCG 34138,000 mIU/ml

Gdzie sie podzialiście? Porządki przedświąteczne robicie?

Helen lubi tę wiadomość

m6jvo8rgtd70ljl9.png
    f2w3csqv3m15yhk0.png
  • asia656 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się:) Jakoś ostatnio tyle na głowie, że tylko z doskoku czytałam co u Was a nie miałam czasu nic napisać.

Widziałam, że pojawił się wątek Aniołków. Niestety i ja straciłam swoją pierwszą ciążę. Okazało się, że w 7tc płód obumarł i musiałam zgłosić się do szpitala :(
    Na szczęście kiedy tylko rozpoczęliśmy starania, nie musieliśmy zbyt długo czekać :)

Moim lekarzem jest doktor Wojtek Głąbowski, również pracuje we wspomnianym Vitrolive, chociaż ja chodzę do niego do Medicovera.

Trzymam za Was wszystkie kciuki :)

mhsvi09k1xjdvhs9.png
  • martaa14 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez Wojciech glabowski haha. cóż za zbieg ;)

Szkoda, ze tylko przyjmuje w vitrolive...

m6jvo8rgtd70ljl9.png
    f2w3csqv3m15yhk0.png
  • martaa14 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz mi czy wmedicoverze przyjmuje prywatnie? Jaka jest cena za wizytę?

A tak w ogole to ja mam na nazwisko swiderska, a moj maz na imie Sławek...haha ale nie jest on wspomnianym ginekologiem :D ilekroć chodziłam do ginekologa/szpitala to kazdy pytał sie mnie czy to jakas rodzina...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 17:59

Helen lubi tę wiadomość

m6jvo8rgtd70ljl9.png
    f2w3csqv3m15yhk0.png
  • asia656 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście śmieszny zbieg okoliczności z tym nazwiskiem:)
    Mam to szczęście, że mój mąż mógł mnie objąć swoim pakietem z pracy właśnie w medicoverze. Bardzo wygodnie tam się chodzi - wiele rzeczy można załatwić on-line (umówienie wizyty, rezygnacja, recepty, wyniki badań) a jego pakiet obejmuje sporo badań. W piątek wybieram się na badania prenatalne, za które też nie muszę płacić (na badanie idę do vitrolive do dr Węgrzynowskiego).

Z tego co się orientuję pojedyncza wizyta w medicoverze kosztuje 140 zł.

Muszę sobie też założyć jakiś ładny suwaczek :)

vincaminor lubi tę wiadomość

mhsvi09k1xjdvhs9.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia656 wrote:
    Moim lekarzem jest doktor Wojtek Głąbowski, również pracuje we wspomnianym Vitrolive, chociaż ja chodzę do niego do Medicovera.
    Bardzo fajny lekarz, robił ze mną wywiad przy mojej pierwszej wizycie w szpitalu w Policach. :)

Jak się decydujecie na ginekologa z Medicover to warto wykupić sobie u nich podstawowy pakiet medyczny. Ja płacę 70 zł miesięcznie (umowa na rok) i mogę chodzić ile chcę do internisty, ginekologa, dermatologa i okulisty, do tego podstawowe badania krwi i moczu w cenie, zamawianie recept i parę innych sympatycznych dodatków. :)
    Mój lekarz też w Medicover przyjmuje to od razu jak wiedziałam, że do niego będę chodzić to wykupiłam sobie pakiet. :)

Helen lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • asia656 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor - mnie z kolei ze szpitala w Policach wypisywał Twój lekarz:) Również wspominam go bardzo miło. Poza tym u dr Brelika dwie ciąże prowadziła moja znajoma i także bardzo go chwaliła.

mhsvi09k1xjdvhs9.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martaa14 wrote:
    A to wyńik z dzis Beta-HCG beta-HCG 34138,000 mIU/ml

Gdzie sie podzialiście? Porządki przedświąteczne robicie?
    Świetny wynik, rośnijcie zdrowo :))

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia656 wrote:
    Melduję się:) Jakoś ostatnio tyle na głowie, że tylko z doskoku czytałam co u Was a nie miałam czasu nic napisać.

Widziałam, że pojawił się wątek Aniołków. Niestety i ja straciłam swoją pierwszą ciążę. Okazało się, że w 7tc płód obumarł i musiałam zgłosić się do szpitala :(
    Na szczęście kiedy tylko rozpoczęliśmy starania, nie musieliśmy zbyt długo czekać :)

Trzymam za Was wszystkie kciuki :)
    To wspaniale że tak szybko zaszliście w ciąże :) Gratulacje:)
    ostatnio nawet mój mąż wyczytał taką informację, że naukowo jest udowodnione, że najszybciej zachodzi się w kolejną ciążę w 1 cykl po poronieniu. Taka pociecha dla tych kobiet, które niestety tego doświadczyły, że warto się kochać, nawet jeśli spotykają się aż z takimi porażkami, bo szczęście może czaić się tuż za rogiem :).

asia656 lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie o porodzie? Z zasłyszanych historii i opowiadań koleżanek to poród tylko w Policach. Podobno dobra opieka itp. Zaznaczam że to tylko zasłyszane historie bo ja dopiero w trakcie starań i kombinuje jak tu zaciążyć ;)

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno będę rodzić w Policach jeśli mi się poszczęści. Znam ten szpital, personel jest fantastyczny po prostu.

Miałam pecha i z poronieniem trafiłam do Zdrojów (bo było najbliżej). Baby na IP ginekologii po prostu bez serca, to jak mnie (i jedną jeszcze dziewczynę, która jak domyśliłam się przyjechała z tym samym) potraktowano to do prasy się nadawało. :/ Nie ma mowy, nigdy więcej tam nie wrócę. Szpital przyjazny dziecku? Może i tak. Ale kobiecie w ciąży na pewno nie. To co wyprawiały te pielęgniary sprawiło, że całe to wydarzenie było dla mnie jeszcze straszniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 08:47

h84fi09kllurhqo8.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Ja na pewno będę rodzić w Policach jeśli mi się poszczęści. Znam ten szpital, personel jest fantastyczny po prostu.

Miałam pecha i z poronieniem trafiłam do Zdrojów (bo było najbliżej). Baby na IP ginekologii po prostu bez serca, to jak mnie (i jedną jeszcze dziewczynę, która jak domyśliłam się przyjechała z tym samym) potraktowano to do prasy się nadawało. :/ Nie ma mowy, nigdy więcej tam nie wrócę. Szpital przyjazny dziecku? Może i tak. Ale kobiecie w ciąży na pewno nie. To co wyprawiały te pielęgniary sprawiło, że całe to wydarzenie było dla mnie jeszcze straszniejsze.

Z tym samym poronieniem (sprawa ciągnęła się cały miesiąc) później dwa razy byłam na oddziale w Policach - zupełnie inne podejście. Za drugim razem przyjęli mnie dzień przed Wigilią - już byłam psychicznie tak zjechana, jeszcze zagroziła mi wizja świąt w szpitalu więc łatwo sobie wyobrazić w jakim byłam stanie - roztrzęsiona, zaryczana - no w rozsypce... pielęgniarka dyżurna doglądała mnie (chociaż nie musiała, bo nic poważnego się nie działo) co 30 minut, zawsze z dobrym słowem, nawet obiad mi zorganizowała, chociaż przyszłam na oddział już po.

Jej, przepraszam za śmiecenie - chciałam dopisać ostatni akapit a zamiast "edytuj" wcisnęło mi się "cytuj" i nie zauważyłam. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 08:53

h84fi09kllurhqo8.png
  • asia656 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    To wspaniale że tak szybko zaszliście w ciąże :) Gratulacje:)

Bardzo dziękuję :) Ja również mocno w Was wierzę i ściskam kciuki :)

Na poród również nastawiam się na Police. Byłam tam na zabiegu i tak jak vincaminor napisała, opieka była fantastyczna - troskliwa i dbająca o pacjentki.

Zresztą do Polic mam bliżej niż do Zdroi :)

mhsvi09k1xjdvhs9.png
  • asia656 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, coś mi nie wyszło :)
    To miało być poza cytatem:
    Bardzo dziękuję :) Ja również mocno w Was wierzę i ściskam kciuki :)

Na poród również nastawiam się na Police. Byłam tam na zabiegu i tak jak vincaminor napisała, opieka była fantastyczna - troskliwa i dbająca o pacjentki.

Zresztą do Polic mam bliżej niż do Zdroi :)

mhsvi09k1xjdvhs9.png
  • martaa14 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam w Zdrojach, ale tylko z tego względu ze moja ciocia tam pracuje. Wiec troche miałam dobrze ;) leżałam w sali jednoosobowej, ale to dlatego ze na dzien porodu nie było wiecej pacjentek :D fakt opieka ciężarnej katastrofa, nawiązałam lekarki tylko na obchodzie. Co do dzieci to tak średnio, łaziły cały czas, pytały ale jak miałam problem to troche zostałam olana... Ja z kolei mam dalej do Polic niz do zdroi, ale zobaczymy jak wyjdzie tym razem...

W policach z kolei byłam na drożności jajowodów, to byłam miłe przyjęta.

m6jvo8rgtd70ljl9.png
    f2w3csqv3m15yhk0.png
  • martaa14 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza, żadna sie nie odzywa...

m6jvo8rgtd70ljl9.png
    f2w3csqv3m15yhk0.png
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czy mogę się dołączyć choć się nie staramy ?? Wychowałam się w tym mieście piękne miasto od 2009 nie ma mnie A może kiedyś wrócę . Ja też poronilam. pierwszą ciąża piękna synek zdrowy śpi koło mnie :-) potem ciąża pozamaciczna2012 rok. Zaszlam w święta tamtego roku znów lecz moje szczęście trwało 20 tyg :-[ następna ciąża znów poronienie w 5 tyg czyszczona i nie doczekalam @ po czyszczeniu ciąża niespodzianka szok mieliśmy się dopiero zacząć w tym miesiącu starać A tu akuku :-P opowiadam wam to bo każda z nas zasługuje na te szczęście i walczymy jak lewicę aż się udaję taka nasza natura :-)

Helen, martaa14 lubią tę wiadomość

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • martaa14 Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, pewnie zapraszam i życzę powodzenia :)

A gdzie mieszkasz w tej chwili? Miałas robione jakies abadania skad te poronieńia?

m6jvo8rgtd70ljl9.png
    f2w3csqv3m15yhk0.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ;)

Martaa14 Gratuluję ciąży i zazdraszczam,,pozytwnie,, oczywiście :)

Aj czlowiek sie zastanawia kiedy to nastapi w koncu:(...
    My juz z męzem dalismy spokoj, zero lekarzy juz mamy dosyc tych wyjazdów po tylu lekarzach...im wiecej jezdzilismy tym bardziej sie spinalismy!

Mąż lyka witaminy, ja Zioła Ojca Sroki i czekamy...

Lekarze twierdza ze skoro jedno mamy, z drugim zaszłam (poronilam) to i bedzie trzecia ciąża, wiec chyba tego bede sie trzymac...:)Mamy dopiero po 30 lat.
    Pozdrawiam

3i49tgf6plfmlliy.png
  • martaa14 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos dziewczyny nam pouciekały chyba? Co tam u was słychać?

U mniemano tako, ciężkie czasy ostatnio, złe sie czuje, nie mam na nic siły a moj bąbel non stop chce mnie tylko dla. Siebie :/ dobrze, ze maz dzis przyjeżdża...

m6jvo8rgtd70ljl9.png
    f2w3csqv3m15yhk0.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ