Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Szczecińskie mamusie łączmy sie :)
Odpowiedz

Szczecińskie mamusie łączmy sie :)

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, witamy Stiffi :)
    niedługo będziesz cieszyć się ciążą, prowadzisz monitoring lub wykres, może to kwestia tylko trafienia w owulację?
    Podobno z porannego seksu żołnierzyki najdłużej przeżywają, taki plusik ;)

feegu6l.png
  • Stiffi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie prowadzę wykresu, monitoringu, nic, nie mierze temperatury itd. :) nie chce się nakręcać , to oczekiwanie od @ do kolejnej @ to zmora jakas, a ja mam cykle przeważnie 33 dni :) wieć dlugo czekam :( w tym miesiącu przytulanko będzie co 2-3 dni :) więc w razie "w" powinny wytrzymać do owulacji jak dokladnie w ten dzień nie trafimy :)

f2w3dqk3max66qq4.png

allo mrl 0%
    KIR BX
    PAI 1 hetero
    MTHFR homo
    7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000)
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane faktycznie ucichło tu trochę.Piszcie dziewczyny częściej;)
    Ja na pocz.lutego jadę do Vitrolive do dr Brelik. jeszcze u niego nie bylam wiec mam obawy jak zareaguje,jaki będzie i w ogóle...?
    Wcześniej chodziłam do Baczkowsk. ale juz ten tydzień pracuje ostatni raz w VL ale czemu to niewiem.
    Pzdr.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tez bylismy w vitrolive w grudniu. Badanie nasienia wsszystko ok, mialam tez usg byly dwa pecherzyki 20mm I 16 mm ale nic nam nie wyszlo 12.01 dosalam @. Staramy sie juz 7miesiac. Nigdy nie mieszkalam w szczecinie ale mam tam mieszkanie Na Kazimierza Krolewicza. Od 10lat mieszkam w UK a pochodze z miejscowosci oddalonej Od szczecina jakies 60km

Stiffi- UK a gdzie dokladnie? Jesli moge Zapotec?

Pozdrawiam.

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Ja na pocz.lutego jadę do Vitrolive do dr Brelik. jeszcze u niego nie bylam wiec mam obawy jak zareaguje,jaki będzie i w ogóle...?
    Dr Brelik jest świetny, chodzę do niego już od ponad roku i dopiero od niego uzyskałam konkretną pomoc. Przed pierwszą wizytą miałam straszne wątpliwości, bo 10 lat "przejeżdżałam" się na ginekologach... teraz wiem, że jego nie zamienię na nikogo innego - fachowiec i przemiły człowiek przy okazji. :)

BATTINKA lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Stiffi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiesz16 wrote:
    Hej, tez bylismy w vitrolive w grudniu. Badanie nasienia wsszystko ok, mialam tez usg byly dwa pecherzyki 20mm I 16 mm ale nic nam nie wyszlo 12.01 dosalam @. Staramy sie juz 7miesiac. Nigdy nie mieszkalam w szczecinie ale mam tam mieszkanie Na Kazimierza Krolewicza. Od 10lat mieszkam w UK a pochodze z miejscowosci oddalonej Od szczecina jakies 60km

Stiffi- UK a gdzie dokladnie? Jesli moge Zapotec?

Pozdrawiam.

okolice Manchesteru i Liverpool :) a Ty ?? :) Chętnie bym sobie porozmawiała z Tobą na temat mieszkania w UK , bo ja tutaj się źle czuje :(

f2w3dqk3max66qq4.png

allo mrl 0%
    KIR BX
    PAI 1 hetero
    MTHFR homo
    7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000)
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor dzięki kochana za info.mam nadzieje ze będę miała takie samo zdanie...:) i ze dr nie potraktuje mnie źle tylko dlatego ze bylam wcześniej u dwóch innych lekarzy w VL...ach...juz się nie mogę doczekać tej wizyty.Moze w końcu jakieś konkrety...

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stiffi wrote:
    okolice Manchesteru i Liverpool :) a Ty ?? :) Chętnie bym sobie porozmawiała z Tobą na temat mieszkania w UK , bo ja tutaj się źle czuje :(

Stiffi JA Londyn. Jak narazie to na NHS chetnie ponazekam bo opieka okrutna:(

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • martaa14 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Stiffi :)

Ja jutro ide robic wyniki, a w piatek mamy pierwsze badanie prenatalne...

Ogólnie to ta ciąże znoszę gorzej jak pierwsza, jeny jest masakryczne a to dopiero poczatek :/

Helen lubi tę wiadomość

m6jvo8rgtd70ljl9.png
    f2w3csqv3m15yhk0.png
  • asia656 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)
    Udało mi się podleczyć, chociaż na początku stosowałam wyłącznie domowe sposoby. Niby przechodziło, ale ciagle trzymał mnie lekki kaszel i katar. Od trzech dni biorę syrop dla kobiet w ciąży i karmiących, który poleciła mi koleżanka - Prenalen. Jeśli, którąś z Was dopadnie przeziębienie, szczerze polecam. Nawet katar prawie przeszedł.

Martaa14, do jakiego lekarza idziesz na badanie prenatalne? Daj znać, jak było :) Mam nadzieję, że Twoje dolegliwości ustąpią i nie będą Cię trzymać zbyt długo.

Ja wczoraj byłam na wizycie u mojego lekarza - wszystko dobrze, dzidziuś rośnie. Tylko trochę wyniki moczu mam średnie, ale dostałam już globulki na podleczenie.

Ja 3 lutego mam usg połówkowe. Aż nie mogę uwierzyć, że tak szybko czas leci :)

Helen lubi tę wiadomość

mhsvi09k1xjdvhs9.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc szczecinianki,grtuluje wszystkim mamusia i mocno trzymam kciuki za przyszle mamuśki i siebie sama;)

martaa14, Helen, asia656 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • martaa14 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Wiec, byłam u swojej ginekolog. W tej ciazy chodzę na bezrzecze do prywatnego gabinetu.

Z dzidzia jest wszytsko ok, pobrali mi krew na test podwójny. Dzidzi ma 5,5 cm :)

Dolegliwości powoli mijają, mam juz zdecydowanie większy apetyt, ale za to cycki bol masakrycznie buuuu :/ u mnie jak zwykle z pewnymi wynikami jest średnio, a inne sa ok. Jak zwykle zreszta.

asia656, Helen lubią tę wiadomość

m6jvo8rgtd70ljl9.png
    f2w3csqv3m15yhk0.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Hej kochane faktycznie ucichło tu trochę.Piszcie dziewczyny częściej;)
    Wcześniej chodziłam do Baczkowsk. ale juz ten tydzień pracuje ostatni raz w VL ale czemu to niewiem.
    Pzdr.
    Brelik jest bardzo miły i kulturalny, na pewno z niego jako człowieka będziesz zadowolona.

BATTINKA lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • asia656 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    martaa14 cieszę się, że z dzidzią dobrze, no i że z Tobą też już lepiej :)
    Mi zaczął brzuszek rosnąć, tak jak wcześniej można byłoby zgonić na duże wzdęcie, tak teraz mam wrażenie, że w ciągu 2 tygodni zrobił się bardziej ciążowy :)

martaa14 lubi tę wiadomość

mhsvi09k1xjdvhs9.png
  • Hollywood Rose Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,,,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 10:16

w57vrjjgxfn4as1m.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja juz wiem ze m@lpa przyjdzie :(( buu.ja juz mam dość znów mnie lapie mega dol kiedy w końcu sie uda...:(
    Juz nie długo wizyta mam nadzieje ze choć tam cos drgnie.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • martaa14 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez brzuch powoli rosnie, a jeszcze nie mówiliśmy nikomu... Czas chyba powiedzieć ;)

Teraz szukam zlobka dla młodego mojego, bo juz z moimi nerwa i troszke cieżko czasem, az strach sie przyznać :( poza tym nie bede miała siły az tyle sie nim zajmować, jakies rozwiazanie to jest. A pózniej jak juz dzidzia podrośnie,to albo zrezygnuje ze zlobka albo dalej bedzie chodził... Przynajmniej bobasy sie i bedzie miał kontakt z rówieśnikami :)

Inesska w jakim wieku masz dzieciątko? Przyjdzie czas i na was :)

m6jvo8rgtd70ljl9.png
    f2w3csqv3m15yhk0.png
  • Hollywood Rose Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,,,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 10:16

w57vrjjgxfn4as1m.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja córa 7 :) a tu dalej ni widu ni słychu drugiej fasolki :(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • martaa14 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie myślcie o tym, musicie sposxic z tonu. Miałam tak przy Kubie, juz mielismy kończyć i zaczynać inseminacje. I sie udało, a mówiłam, ze koniec jak bedzie to bedzie... Także trzymam kciukasy za Was i wysyłam moje wirusy !!!

Hollywood Rose, Helen lubią tę wiadomość

m6jvo8rgtd70ljl9.png
    f2w3csqv3m15yhk0.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ