Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Szczecińskie mamusie łączmy sie :)
Odpowiedz

Szczecińskie mamusie łączmy sie :)

Oceń ten wątek:
  • Hollywood Rose Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,,,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 10:16

w57vrjjgxfn4as1m.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineskka wrote:
    Witam gratuluje wszystkim szczecinskim mamusia :-)
    Sama tez jestem szczecinianka i od 5 mcy staram sie o drugie dziecko.ale jak narazie nic nam nie wychodzi :-(
    pierwsza ciaze prowadzil mi Dr Slawek Swiderski. Teraz ide do dr Strojny na poczatku lutego z kompletem badan. Zrobilam podstawowe tj morfologia, mocz tarczyce, prolaktyne i AMH. Rezrewa wyszla mi 2,1 , wiec jest ok. Zas prolaktyna to faa poczatkow to 17,22 zas po godzinie 198,22. Musze mojego chlopa przebadac:-)
    Mierze sobie temperature, badam szyjke sluz i nic :-( ale mam nadzieje ze i na mnie przyjdzie czas :-)
    jesli moge spytac, dlaczego zmieniłas lekarza? podobno on ma bardzo dobre opinie i chcę się do niego wybrać, dla porównania opinni co do wyników.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stiffi wrote:
    nie prowadzę wykresu, monitoringu, nic, nie mierze temperatury itd. :) nie chce się nakręcać , to oczekiwanie od @ do kolejnej @ to zmora jakas, a ja mam cykle przeważnie 33 dni :) wieć dlugo czekam :( w tym miesiącu przytulanko będzie co 2-3 dni :) więc w razie "w" powinny wytrzymać do owulacji jak dokladnie w ten dzień nie trafimy :)
    moja ginka dzisiaj mówiła o tej metodzie,że warto tak spróbować.
    To za parę tygodni pochwalisz się II kreskami ?:P

feegu6l.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, moge sie do was przylaczyc? Tez jestem ze szczecina , obecnie mieszkam w Norwegii, staramy sie 3 cykl.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Hollywood Rose Znajoma

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,,,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 10:16

w57vrjjgxfn4as1m.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak dzien, mija? Ja wstalam po 10, pranie, male ogarnianie domu i teaz lenistwo. Nie chce mi sie nic, okres spoznia mi sie 3 dzien oby tak dalej z checia zrobilabym tezt ale poczekam do poniedzialku. Denerwuje sie, chcialabym w koncu ujrzec dwie kreseczki;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela ty to masz cierpliwość ja to juz bym dawno na patyka sikala :)

Mi to juz się chyba nigdy nie uda :( juz te starania mnie po prostu męczą,dołują,wykańczają:((

3i49tgf6plfmlliy.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA chwila moment i sie uda ;) no wlasnie tej cierpliwosci malo jestu mnie, denerwuje sie caly dzien mowie pod nosem " abym nie dostala okresu, abym nie dostala". Mam w domu jeden test ale postaram sie zaczekac , niedlugo do pracy ide i tak 3 dni mam nocek wiec jakos to zleci ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Nastii89 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) Ja również jestem ze Szczecina! Z narzeczonym staramy sie o dzidzie od 10 miesięcy i nic :( teraz w styczniu poszłam do ginekologa i pęcherzyk mi nie dojrzewa :( Skierował mnie na badania, prolaktyna 46 - norma do 25 oraz dziś odebrałam androstendion dopiero 3,8 gdzie norma do 3,5. Na zbicie prolaktyny dostałam bromergon, po pół tabl na noc brać. Biore od 2 dni, ale nie wiem czy chce je brać, ponoc straszne dziadostwo, mnóstwo skutków ubocznych. W dodatku mam sm, zdiagnozowane rok temu i powyzszona prolaktyna leczy stany zapalne, wiec moze i dlatego jest podwyzszona. Ehh szkoda gadać..

oeua9jcgf7a9opjx.png
    w57vgov397ifvo41.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasti89 a do kogo chodzisz do jakiego dr?może znam choć jestem z okolic Szcz.ja jeżdżę do Vitrolive.jade właśnie na poczatku lutego.boje się i się cieszę zarazem.to życie jest takie kręte.
    Moj mądry mąż ma wszystko w nosie ja natomiast przezywam podwójnie co za los :((

3i49tgf6plfmlliy.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie strasujcie sie, musi sie udac w koncu. Nie stresowac mi sie prosze, bo to najgorsze. Grunt to pozytywne myslenie ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Nastii89 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Kowalski w Medicusie :)

oeua9jcgf7a9opjx.png
    w57vgov397ifvo41.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineskka wrote:
    Ja tak naprawde nie zmienilam lekarza, ja do niego wroce :-) u niego bylam 2 mce temu.
    Ale ide teraz do kontraktowego lekarza, bo po 1 nic nie place, a po 2 chce skonsultowac to z innym lekarze i porobic za free jak najwiecej badan.

Witaj Anngela :-)
    sławek tez ma umowę z nfz, wiec tez gdzies jest dostepny na nfz.
    ja też lubię konsultować w róznych miejscach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 00:47

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastii89 wrote:
    Witam dziewczyny :) Ja również jestem ze Szczecina! Z narzeczonym staramy sie o dzidzie od 10 miesięcy i nic :( teraz w styczniu poszłam do ginekologa i pęcherzyk mi nie dojrzewa :( Skierował mnie na badania, prolaktyna 46 - norma do 25 oraz dziś odebrałam androstendion dopiero 3,8 gdzie norma do 3,5. Na zbicie prolaktyny dostałam bromergon, po pół tabl na noc brać. Biore od 2 dni, ale nie wiem czy chce je brać, ponoc straszne dziadostwo, mnóstwo skutków ubocznych. W dodatku mam sm, zdiagnozowane rok temu i powyzszona prolaktyna leczy stany zapalne, wiec moze i dlatego jest podwyzszona. Ehh szkoda gadać..
    a czemu sie boisz?
    to sie bierze tylko do zajscia w ciążę, wiele dziewczyn tu zaciążyło wlasnie na bromergonie, jest tez niepokalanek mnisi na zmniejszenie prolaktyny, ale to najlepiej załatwic jest sobie skoncentrowaną jego moc.
    na uregulowanie gosp.hormonalnej jest tez super olej lniany i olej z wiesiołka, ten drugi brany do owulacji.
    a jaki masz progesteron?badalas?
    głowa do góry, trzeba się podleczyć i będzie super :)

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    BATTINKA chwila moment i sie uda ;) no wlasnie tej cierpliwosci malo jestu mnie, denerwuje sie caly dzien mowie pod nosem " abym nie dostala okresu, abym nie dostala". Mam w domu jeden test ale postaram sie zaczekac , niedlugo do pracy ide i tak 3 dni mam nocek wiec jakos to zleci ;)
    ja tak będę mówić za tydzień, jak zaczarowana :P
    pewnie ze zleci
    trzymam kciuki za + :)

annggela lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Annggela ty to masz cierpliwość ja to juz bym dawno na patyka sikala :)

Mi to juz się chyba nigdy nie uda :( juz te starania mnie po prostu męczą,dołują,wykańczają:((
    a ile już sie staracie?
    ja tez mam takie zwątpienia, choć my długo się nie staramy, ale my kobiety już chyba mamy w naturze dołowanie się i przejmowaniem wszystkim ponad normę :/.

feegu6l.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma ciąży w macicy prawdopodobnie pozamaciczna czekam na dalszy rozwój:((
    Ja juz nie mam sil!chce mi się wyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 14:27

3i49tgf6plfmlliy.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA daj znac jak bylo u lekarza, jutro testuje zobaczymy co bedzie, juz tydzien mi sie opozil, wzdyma mnie, czasem czuje lekki bol w macicy, stresuje sie... Bo z reszta jest ok , piersi nie bola nic tylko sutki przy dotyku bola. Oby w koncu sie udalo, oczywiscie trzymam za was caly czas kciuki ;) buzka

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Symfonia Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Szczecinianki,
    również dołączam do grupy.

U mnie już rok i jeden miesiąc starań. Aktualnie 5 z Clo + Inofolic. Mam PCO ale Clo mi nawet pomaga - nie wiem co może być nie tak.

I cykl bezowulacyjny
    II cykl 1 pęcherzyk
    III cykl 2 pęcherzyki
    IV cykl 1 pęcherzyk

Raczej w tym miesiącu się nie uda bo mam zaplanowaną wizytę w czasie owulacji u dentysty na wyrwanie 2 ósemek. Niestety sprawę mam pilną więc nie mogę czekać.

Znieczulenie + przeciwbólowe + stres (bardzo boje się lekarzy)- to się nie może udać.

annggela - jak poszedł test?

1aa89a7d18.png

02.02.2016 Synek już z nami na świecie :*
  • Helen Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Nie ma ciąży w macicy prawdopodobnie pozamaciczna czekam na dalszy rozwój:((
    Ja juz nie mam sil!chce mi się wyć.
    słuchaj a ktory to dzien ciazy,
    tez to przeszłam i mam nadzieję, że pęcherzyk się odnajdzie.
    Wspieram, nie płacz, a jak beta?coś potwierdza?

feegu6l.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ