Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne TE-KTÓRYM SIĘ UDAŁO- porady dla starających :)
Odpowiedz

TE-KTÓRYM SIĘ UDAŁO- porady dla starających :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochac sie z milosci na luzie a nie dla prokreacji. Wieeeleee staraczek zachodzi gdy sobie odpuszcza starania.

MArzenie jest jak wróbel w garści, jak ściśniesz za mocno - udusi się, jak będziesz jedynie delikatnie trzymać - pięknie Ci zaśpiewa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2013, 21:48

aisa, Emilka WSK, H30, mauysia, Rucia, samira, BellaRosa, Selena lubią tę wiadomość

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Kochac sie z milosci na luzie a nie dla prokreacji. Wieeeleee staraczek zachodzi gdy sobie odpuszcza starania.

MArzenie jest jak wróbel w garści, jak ściśniesz za mocno - udusi się, jak będziesz jedynie delikatnie trzymać - pięknie Ci zaśpiewa

Pięknie o tym wróblu.... :) takie to prawdziwe suzy lee :)

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • madzia32323 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście pamiętajcie, że starając się o Maleństwo nie powinniśmy kochać się codziennie. najlepiej co drugi lub trzeci dzień. :) ja poza tym brałam wiesiołka, ale uważa, że on mi tylko rozregulował śluz tzn. przed zastosowanie wiesiołka wszystko miałam idealnie: podczas owulacji skok temperatury, rozciągliwy śluz. natomiast gdy zaczęłam brać wiesiołka przed skokiem temperatury miałam rozciągliwy śluz, w owulację, czyli dzień przed skokiem temperatury śluz był biały jak w dni niepłodne, natomiast po owulacji znów rozciągliwy. No cóż, może mój cykl sfiksował :D ale właśnie wtedy zaszłam w ciążę :) moja opinia jest taka, że wiesiołek mi nie pomógł. współżyliśmy co 2, 3 dni wtedy, gdy nam się chciało a nie gdy musieliśmy :)

Moje Kochane Małe Szczęście :*
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia32323 wrote:
    Oczywiście pamiętajcie, że starając się o Maleństwo nie powinniśmy kochać się codziennie. najlepiej co drugi lub trzeci dzień. :) ja poza tym brałam wiesiołka, ale uważa, że on mi tylko rozregulował śluz tzn. przed zastosowanie wiesiołka wszystko miałam idealnie: podczas owulacji skok temperatury, rozciągliwy śluz. natomiast gdy zaczęłam brać wiesiołka przed skokiem temperatury miałam rozciągliwy śluz, w owulację, czyli dzień przed skokiem temperatury śluz był biały jak w dni niepłodne, natomiast po owulacji znów rozciągliwy. No cóż, może mój cykl sfiksował :D ale właśnie wtedy zaszłam w ciążę :) moja opinia jest taka, że wiesiołek mi nie pomógł. współżyliśmy co 2, 3 dni wtedy, gdy nam się chciało a nie gdy musieliśmy :)

I ja tak planuję teraz robić, wczesniej moje wykresy ( przez temperamentne małżeństwo nasze) były czerwone od <3, po 3 ( zaznaczyć można było tylko 2 hi hi ) razy dziennie... bez skutku, więc teraz przetrzymujemy sie i...wybuchamy co 2 dni :)

002cf1800b.png

• Meginka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia, myślę, że nie ma na to reguły, bo my w dni płodne serduszkowaliśmy chyba codziennie i się udało. Wiem, że wszędzie piszą o tym, że nasienie musi dojrzeć itd itp, ale każda para jest inna i nie ma jednej recepty :)

mauysia lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka wrote:
    madzia, myślę, że nie ma na to reguły, bo my w dni płodne serduszkowaliśmy chyba codziennie i się udało. Wiem, że wszędzie piszą o tym, że nasienie musi dojrzeć itd itp, ale każda para jest inna i nie ma jednej recepty :)

Tyz prowda.
    Może np. się zdarzyć, że facet ma mniej wytrzymałe plemniki, a kobieta akurat w tym cyklu słaby śluz, to przez 2 dni nasienie może nie przetrwać.
    Albo odwrotnie, plemniki akurat tego faceta potrzebują 2 dni żeby dojrzeć, więc częste współżycie uniemożliwia zajście.

Niestety do wszystkiego trzeba dojść metodą prób i błędów, i dlatego to czasem tyle trwa (bo tych zmiennych jest o wiele więcej).

Meginka lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • madzia32323 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy organizm jest inny :)

Moje Kochane Małe Szczęście :*
  • ola27 Debiutantka

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella Rossa w którym cyklu z Wiesiołkiem i Castagnusem zaszłaś w ciążę?

• Nina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie pomogło przede wszystkim badanie HSG, bo w tym cyklu się udało :-)

moniaak lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Moni 88 Debiutantka

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udało się!!!!!!!!!!!!!!!! dzisiaj testowałam! udało się!!!!!! :) Brałam olej z wiesiołka i Castagnus, po pierwszym cyklu Castagnusa zaszłam! Tak bardzo się cieszę! a za wszystkie starające trzymam mocniutko kciuki!

mauysia lubi tę wiadomość

Moni
  • Moni 88 Debiutantka

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dla pocieszenia - nie miałam śluzu płodnego, mierzyłam tylko temperaturę i robiłam testy owulacyjne. Udało się właściwie za 3 próbą :) :)

Moni
  • Nina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni 88 wielkie gratulacje! dużo zdrówka!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • ola27 Debiutantka

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni 88 gratulacje :) Ja biorę Castagnusa drugi miesiąc :)

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** gratuluję :*
    Olu ja castagnusa i wiesiołka brałam 1 cykl.

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Moni 88 Debiutantka

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Powiem Wam, że w tym miesiącu byłam w wyjątkowym stresie, wiedziałam, że się nie udało, ale jednak jakos tak wszystko było inaczej niż zwykle. Piersi zawsze bolą mnie od razu po owulacji, w tym cyklu jednak dopiero tydzień później, wyjątkowo nie miałam ochoty na słodycze (co u mnie raczej się nie zdarza :P)

Na razie pozytywny test, dzisiaj dzwonie do ginekolog zapytać czy musze odstawić castagnus i kiedy przyjść na wizyte, mam nadzieję, że się potwierdzi :)

Ja Castagnus brałam właściwie pół miesiąca :P ale do tego kwas omega 3, olej z wiesiołka do owulacji i magnez. Narzeczony łykał Androvit

Moni
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni 88 wrote:
    Dzięki dziewczyny! Powiem Wam, że w tym miesiącu byłam w wyjątkowym stresie, wiedziałam, że się nie udało, ale jednak jakos tak wszystko było inaczej niż zwykle. Piersi zawsze bolą mnie od razu po owulacji, w tym cyklu jednak dopiero tydzień później, wyjątkowo nie miałam ochoty na słodycze (co u mnie raczej się nie zdarza :P)

Na razie pozytywny test, dzisiaj dzwonie do ginekolog zapytać czy musze odstawić castagnus i kiedy przyjść na wizyte, mam nadzieję, że się potwierdzi :)

Ja Castagnus brałam właściwie pół miesiąca :P ale do tego kwas omega 3, olej z wiesiołka do owulacji i magnez. Narzeczony łykał Androvit

mogłabyś dotknąć mój wykres? :) dotknij, a nuż się zielony zrobi :)

002cf1800b.png

• Moni 88 Debiutantka

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihihhi :) już zarażony ! :)

Moni
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni 88 wrote:
    hihihhi :) już zarażony ! :)

:* nie dziękuję bo się boję :)

002cf1800b.png

• Moni 88 Debiutantka

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dziękuj ! :) na to jeszcze przyjdzie pora hihihi :)

:) ja umówiłam sie do lekarza na 8 maja - powiedziała, że wcześniej nie ma potrzeby bo i tak nic nie zobaczy. Ale mam o siebie bać i oszczędzać się :)

Moni
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni 88 wrote:
    nie dziękuj ! :) na to jeszcze przyjdzie pora hihihi :)

:) ja umówiłam sie do lekarza na 8 maja - powiedziała, że wcześniej nie ma potrzeby bo i tak nic nie zobaczy. Ale mam o siebie bać i oszczędzać się :)

no i super :) Ciekawe co ja usłyszę na swojej wizycie :) może już będę po jakimś teście :D

002cf1800b.png

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ