Testowanie - Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wydaje mi się że jak wstajesz często do syna to chyba nie ma sensu mierzyć, ale ja nigdy się w to nie bawiłam więc niech inne dziewczyny się wypowiedza...
Ja wolałam pójść na monitoring i wiedzieć dokładnie co i jak i tak samo testy owulacyjne dla mnie to porażka bo w ogóle mi dziwne rzeczy wychodziły albo trafiłam na dziadostwo jakieś. -
Witam nowe czerwcowe testerki
Wiarygodna temperatura jest po min 3 godzinnym nieprzerwanym śnie. Więc jeśli nad ranem budzi Cie młody to średnio się uda. Ja czasami wstaje 2-3 i potem temp jest "normalna", ale jak później to już widze odchylenia więc nie jest miarodajna.Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny...
Makowa...przykro mi, że znowu jesteś na staraczkach...niesamowicie przykro.
Jakbyś mogła mi powiedzieć od kiedy masz zalecone clexane, czy w poprzedniej ciąży już brałaś?
Ja się witam i chciałabym testować wstępnie 16 czerwca, oczywiście ten cykl raczej nie będzie owocny, ale przyszły jak najbardziej bo będzie clo ! Tak czy inaczej mam już w zasadzie pełną diagnozę, więc spokojnie czekam aby zdrowa ciąża się pojawiła. -
Hej Susanna!
Niestety los nie chcę żebym się znalazła po fioletowej stronie mocy.
Widzę, że mam zdiagnozowane mutacje
Clexane biorę od grudnia. Niestety juz na całym zestawie miałam dwie cb. W czerwcu idziemy do poradni genetycznej. Zobaczy co tam wymyśla. -
nick nieaktualnyMakowa_Panna wrote:Hej Susanna!
Niestety los nie chcę żebym się znalazła po fioletowej stronie mocy.
Widzę, że mam zdiagnozowane mutacje
Clexane biorę od grudnia. Niestety juz na całym zestawie miałam dwie cb. W czerwcu idziemy do poradni genetycznej. Zobaczy co tam wymyśla.
Hm a kariotypy wasze? To kluczowe badanie -
nick nieaktualny
-
Prosze mnie dopisac na 1.06....wtedy wypada mi miesiaczka, choc mam nadzieje ze wredota nie dotrze...Mielibysmy piekny prezent na 1 rocznce slub 11.06. 1 cykl wspomagany . Starania ok 9 mc
karolinams lubi tę wiadomość
Ciaza !
Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
Miesiączki regularne
Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
Owulacja naturalna i stumlowana jest
Tsh w normie
Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
Jajowód lewy +/-, prawy + -
Hej. Chciałabym się dopisać na 22 czerwca. Nie liczę jakoś szczególnie na testowanie bo @ jak w zegarku lub wcześniej przychodz i nigdy nie zdążę po test do apteki pobiec Za to w tym miesiącu mam monitoring + badania hormonów. Mam chociaż nadzieję, że czegoś nowego się dowiem Trzymam kciuki za nas Wszystkie
ula87 lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy. Starania od 4.2014.
Prolaktyna 35 ng/ml -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMakowa_Panna wrote:Dostałam tak profilaktycznie od mojej gin po tej stracie w listopadzie. A jak wyszła mi ta mutacja to tylko powiedziała, ze teraz to juz na pewno nie rozstane się z clexane.
Masz już na refundację?
Jaki kwas foliowy bierzesz?
Makowa, skoro straciłaś dwie ciąże, biorąc clexane to ja bym już szukała dodatkowego powodu strat. Histereskopia? Kariotypy? Badania na cytomegalię, chlamydię, ureoplasmę? Bo w tym momencie nic nie zmieniając nie masz pewności czy się nie powtórzy. Dobrze, że masz genetyka już w czerwcu i na pewno zleci kariotyp.
Ja robiłam wszystko od razu, prawie full badań łącznie z kariotypem od razu po stracie, ale niestety wszystko sama płaciłam.
edit: widzę że 1 mg metafoliny ok ja mam kwas foliowy 15 mg oraz 0,6 biorę sama metafolin + wit b12 metylowana + acard no i jeszcze inne witaminyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2017, 09:46
-
nick nieaktualny
-
Z tych badań które wymieniłas nie miałam tylko histereskopii i kariotypów. Ale jeśli kariotypu wyjdą źle to i tak z tym nic nie da się zrobić.
Co do kwasu foliowgo to przy naszej mutacji nie widzę sensu go brać. Poza tym przez jakiś miesiąc brała 5 mg i miałam przez niego codziennie straszne bóle głowy, migrenowe. Jak odstawilam problem minął. -
Witam się. Chciałabym dołączyć do czerwcowego testowania. Makowa bardzo proszę- zapisz mnie na 22.
Powodzenia dla wszystkich. Mam nadzieję,że czerwiec będzie przynajmniej tak owocny jak maj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2017, 15:33
65cs, 30 lat -
nick nieaktualnyMialam w tym mcu sie nie starac ale wyszlo jak wyszlo dzisiaj mam 14dc, wczoraj test owu pozytywny wiec dzisiaj owu lub jutro dlatego testowac moge 12 czerwca, ale bete bede robic zapewne wczesniej bo 10ego ide na wesele i wolalabym juz wiedziec
karolinams lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMakowa_Panna wrote:Z tych badań które wymieniłas nie miałam tylko histereskopii i kariotypów. Ale jeśli kariotypu wyjdą źle to i tak z tym nic nie da się zrobić.
Co do kwasu foliowgo to przy naszej mutacji nie widzę sensu go brać. Poza tym przez jakiś miesiąc brała 5 mg i miałam przez niego codziennie straszne bóle głowy, migrenowe. Jak odstawilam problem minął. -
casteams wrote:Dziewczyny z endometrioza! Mialyscie jakies objawy, ktore wskazywaly ze ja macie?
Poza torbiela endometrialna (wypleniona krwia), to nie mialam zadnych objawow. Tzn. bolal mnie brzuch w czasie okresu, ale tylko jeden dzien i nie jakos strasznie, zebym musiala jesc ketonal. Zadnych plamien tez nie mialam.25.02.2023 synek
20.08.2020 córka