Testowanie - Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
My też kiedyś na małej rodzinnej imoprezce od męża kuznki mojego B. usłyszelismy, że on w wieku mojego B to już miał dwóch synów że chyba nie umiemy robić dzieci, że albo nie w tą dziure albo B. ślepakami wali. Aż ze złości i rozpaczy zatkało mnie... Łzy w oczach mi stanęły, bo akurat byłam w transie krwawienia po kolejnej cb. Na głupotę nie ma rady. Na szczęście większość rodziny wie, że w listopadzie miałam zabieg i nikt i nic nie pyta i nie wspomina. Choć teraz głównym temtem rozmów jest dwumiesięczny synek mojeo kuzyna i to też łamie mi serce, bi dali mu na imię taka jak ja chciałam dać.
U mnie jakieś brunatne plemienia, ale już się przyzwyczailam, że cykl po cb jest niestandardowy.
Szkoda, że weekend się już kończy. Przydały mi się jeszcze jedne dzień wolnego... -
Nie ma chyba nic "lepszego" niż troska rodzinki lub znajomych. Ale wiadomo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. No nic zostaje ignorować takie taborety i tyle. Albo powiedziec raz a dobrze ,ze aż sie zamknie.
Bobisia witaj, testujesz za pare dni:)
U mnie nadal cisza, ale czuję ze po prostu przed burzą..
dobuska lubi tę wiadomość
początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Dziewczyny powiedzcie mi czy sprawdzanie drożności jajowodów to trzeba iść do szpitala czy nie? Mój gin mi wspominał, że jeśli się nam nie uda w najbliższym czasie to mnie to czeka. Na czym to polega?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 21:03
niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
KolorowyBalonik wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy sprawdzanie drożności jajowodów to trzeba iść do szpitala czy nie? Mój gin mi wspominał, że jeśli się nam nie uda w najbliższym czasie to mnie to czeka. Na czym to polega?
Jeśli pójdziesz na kasę chorych to pewnie w szpitalu, jeśli prywatnie to w gabinecie ale to dość drogi zabieg.początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
dobuska wrote:ja już słyszałam, że nie umiemy zrobić dziecka chyba, słabo sie staramy, a mój mąż, że chyba nie do tej dziurki wkłada (serio!). Dlatego powiedziałam wszytskim jak jest i się skonczyło.
Załamań miałam kilka, ale najgorzej chyba znosiłam pierwsze cykle. Teraz jest łatwiej jak dostję @. Po prostu jest jakoś inaczej...
Ja piernicze ale ludzie nie maja taktu!!!!!WrrrCiaza !
Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
Miesiączki regularne
Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
Owulacja naturalna i stumlowana jest
Tsh w normie
Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
Jajowód lewy +/-, prawy + -
a ja myslalam ze w koncu okres sie rozkreci;/, mialam delikatne , ledwo widoczne ale brazowe plenienie wraz ze sluzem i koniec;/
Dwa dni sie malpa spoznia, piersi mam takie zaokraglone i nawet maz zauwazyl ze jakies inne, mniej juz bola niz np 5 dcni temu i na jednej zauwazylam taka niebieska zylke, pierwszy raz....
a to ze czuje sie jak balon, to drugorzedna sprawa....;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 21:24
Ciaza !
Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
Miesiączki regularne
Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
Owulacja naturalna i stumlowana jest
Tsh w normie
Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
Jajowód lewy +/-, prawy + -
Marlena88 dziękuję za inf
NIe wiedziałam o wątku.
Chodzę prywatnie ale pewnie zostanie to załatwione na kasę chorych.niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
nick nieaktualny
-
Witajcie wpiszcie mnie na 17 czerwca na testowanie. Mam półroczną córeczkę, o którą staraliśmy się 17 miesięcy więc rozumiem jak to boli kiedy nie wychodzi i kiedy rodzina "życzliwie" dopytuje... Jak udało nam się cudem zajść w ciążę to nawet nie myślałam o drugim dziecku. Chciałam szczęśliwie urodzić i tyle. A po porodzie to już w ogóle, kiedyś w przyszłości dalekiej... I co? Pomimo wyłącznego kp dostałam @ i zwariowałam... Nic tylko myślę o drugim dziecku. Zdroworozsądkowo to za wcześnie dla mnie, ale co jeśli znowu to staranie tyle potrwa? Mam totalny młyn w głowie, poza mężem nie mam się komu wygadać. Kto mnie zrozumie jak nikt nie wiedział przez co przeszliśmy. W dodatku koleżanka zaszła w kolejną ciążę w pierszym miesiącu starań. Nie wiem co się ze mną dzieję
dobuska lubi tę wiadomość
-
U mnie dziś @ od bladego świtu i to właśnie dlatego nie lubię robić testów zbyt wcześnie..początek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
ula87 wrote:a ja myslalam ze w koncu okres sie rozkreci;/, mialam delikatne , ledwo widoczne ale brazowe plenienie wraz ze sluzem i koniec;/
Dwa dni sie malpa spoznia, piersi mam takie zaokraglone i nawet maz zauwazyl ze jakies inne, mniej juz bola niz np 5 dcni temu i na jednej zauwazylam taka niebieska zylke, pierwszy raz....
a to ze czuje sie jak balon, to drugorzedna sprawa....;/
Mi to na implantaxja wygląda, tak miałam z synem że już myślałam że okres się zaczyna a nic się nie ruszyło i po dwóch dniach kreski dwie piękne zobaczylamSusannaDean lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Dzisiaj taki duży spadek temperatury, że już na czerwiec nie mam nadziei. No cóż... lipiec, sierpień, to równie piękne miesiące na zajście w ciążę
Będę Was mimo mojego niepowodzenia podczytywała tutaj i trzymała kciuki za jak największą liczbę czerwcowych fasoleczek
k91 lubi tę wiadomość
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
Aga26 wrote:Witajcie wpiszcie mnie na 17 czerwca na testowanie. Mam półroczną córeczkę, o którą staraliśmy się 17 miesięcy więc rozumiem jak to boli kiedy nie wychodzi i kiedy rodzina "życzliwie" dopytuje... Jak udało nam się cudem zajść w ciążę to nawet nie myślałam o drugim dziecku. Chciałam szczęśliwie urodzić i tyle. A po porodzie to już w ogóle, kiedyś w przyszłości dalekiej... I co? Pomimo wyłącznego kp dostałam @ i zwariowałam... Nic tylko myślę o drugim dziecku. Zdroworozsądkowo to za wcześnie dla mnie, ale co jeśli znowu to staranie tyle potrwa? Mam totalny młyn w głowie, poza mężem nie mam się komu wygadać. Kto mnie zrozumie jak nikt nie wiedział przez co przeszliśmy. W dodatku koleżanka zaszła w kolejną ciążę w pierszym miesiącu starań. Nie wiem co się ze mną dzieję
Jeżeli czujesz się gotowa to Twój wybór. Przecież nie Ty pierwsza miałabyś dzieci z taką różnicą wieku. Zresztą może to całkiem dobry plan, organizm jeszcze o ciąży nie zapomniał, jest przygotowany do ciąży. Podobno krótko po porodzie jest całkiem łatwo zajść w kolejną ciążę, czego CI życzę z całego serduszka13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
Marlena88 wrote:U mnie dziś @ od bladego świtu i to właśnie dlatego nie lubię robić testów zbyt wcześnie..
Jak już pisałam, lipiec i sierpień to równie piękne miesiące.. Trzymam kciuki za powodzenie!Marlena88 lubi tę wiadomość
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb