Forum Starając się - ogólne TESTOWANIE- SIERPIEN 2017
Odpowiedz

TESTOWANIE- SIERPIEN 2017

Oceń ten wątek:
  • moniśka... Autorytet
    Postów: 939 1069

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati beta juz by cos pokazala. ja w zeszlym cyklu lecialam na bete bo cykl sie wydluzal i tez lipa byla a serduszek duzo i w dobrych momentach. w tym liczyłam ze tez bedziemy dzialac ale moj mial duzo wyjazdow i sie pochorowal i bylo slabo z przytulaniem a jednak sie udalo :) pomimo tego ze ovu pokazywalo ze zas wspolzycia slaby. wiec do roboty i w kolejnym cyklu dzialania od nowa

  • Agusia_pia Autorytet
    Postów: 3290 1599

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karo, ha tulę was kochane :*

    Karo ja też przeszłam cb w maju, wiem co czujesz, ból nie do opisania, ale natura wie co robi, ja wierzę że teraz z moją kruszyną będzie dobrze a i Wy szybko zajdziecie w kolejne zdrowe ciąże :) :*

    Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • casteam Autorytet
    Postów: 1375 1898

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Wszystkim!

    Ha lubi tę wiadomość

    Born in PL 🇵🇱
    Live in NL 🇳🇱

    Synek 27.03.2018 (5cs) // 03.08.2017 ⏸️ 🥰
    Bobo 04.11.2020 (2cs) // 25.02.2020 ⏸️ 🥰

    21.05 usg - córeczka 😍😍😍
    Wizyty:
    17.09 usg - 33+2tc waga dziecka 2271g
    20.10 usg - 38tc waga dziecka 3050g

    f2w3skjornjjvkgv.png
    qb3c3e5eb0amq2eu.png
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i ja się witam :)

    Ha lubi tę wiadomość

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta i udanego dnia życzę :)

    Ha, terka lubią tę wiadomość

  • Monia26 Koleżanka
    Postów: 106 5

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testowalam w sobote i byl negatyw ale @ narazie dalej nie widac wiec nadzieje jeszcze mam

  • nodemo Ekspertka
    Postów: 236 99

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja czekam na wynik bety, powinna być około 14.
    Test z dzisiaj, również cień cienia ale innej firmy ...

    w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    pati beta juz by cos pokazala. ja w zeszlym cyklu lecialam na bete bo cykl sie wydluzal i tez lipa byla a serduszek duzo i w dobrych momentach. w tym liczyłam ze tez bedziemy dzialac ale moj mial duzo wyjazdow i sie pochorowal i bylo slabo z przytulaniem a jednak sie udalo :) pomimo tego ze ovu pokazywalo ze zas wspolzycia slaby. wiec do roboty i w kolejnym cyklu dzialania od nowa

    dzięki tak myślałam. W piątek czekam na @... To dopiero drugi cykl więc spoko. No ale myślałam że będzie łatwo hihi. Bo mam wszystko jak w zegarku no ale jak widać nie jest:/ Dlatego kolejny cykl i do dzieła:) miłego dnia!

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poprzednim cyklu mierzyłam temp. a w tym zdałam się na gina i śluz. Mysle ze w kolejnym nie będe już niczego sprawdzać tylko serduszkować i luzować. Może w tym jest problem że sie nakręcam. No ale jak się nie nakręcać jak tak sie chce i 29lat na karku...:)

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • casteam Autorytet
    Postów: 1375 1898

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    w poprzednim cyklu mierzyłam temp. a w tym zdałam się na gina i śluz. Mysle ze w kolejnym nie będe już niczego sprawdzać tylko serduszkować i luzować. Może w tym jest problem że sie nakręcam. No ale jak się nie nakręcać jak tak sie chce i 29lat na karku...:)

    Ja za kilka dni koncze 33 i to nasze pierwsze dziecko wiec jeszcze masz czas :)) co do staran to mysle ze powinnas zrobic hormony. Czasem sie okazuje ze pomimo regularnych miesiaczek problem lezy gdzie indziej. U mnie tak bylo. Leki bralam caly jeden cykl a w kolejnym sie juz udalo :)

    Born in PL 🇵🇱
    Live in NL 🇳🇱

    Synek 27.03.2018 (5cs) // 03.08.2017 ⏸️ 🥰
    Bobo 04.11.2020 (2cs) // 25.02.2020 ⏸️ 🥰

    21.05 usg - córeczka 😍😍😍
    Wizyty:
    17.09 usg - 33+2tc waga dziecka 2271g
    20.10 usg - 38tc waga dziecka 3050g

    f2w3skjornjjvkgv.png
    qb3c3e5eb0amq2eu.png
  • Ha Autorytet
    Postów: 871 725

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Witam się :) I po wczorajszej becie z niecierpliwością czekam na @ :)
    Pati88 wrote:
    To dopiero drugi cykl więc spoko. No ale myślałam że będzie łatwo hihi. Bo mam wszystko jak w zegarku no ale jak widać nie jest:/ Dlatego kolejny cykl i do dzieła:) miłego dnia!

    Ja też myślałam, że będzie łatwo i chyba zbyt pewnie do tego podeszłam. Miałam wszystkie możliwe objawy. Przy kolejnych cyklach uwierze tylko w mdłości, wymioty i brak @ po terminie :)

    Aife lubi tę wiadomość

    19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ha Autorytet
    Postów: 871 725

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nodemo wrote:
    Dzień dobry :)
    Ja czekam na wynik bety, powinna być około 14.
    Test z dzisiaj, również cień cienia ale innej firmy ...

    nodemo będzie dobrze! Trzymam kciuki za wysoką betę :)

    19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja za kilka dni koncze 33 i to nasze pierwsze dziecko wiec jeszcze masz czas :)) co do staran to mysle ze powinnas zrobic hormony. Czasem sie okazuje ze pomimo regularnych miesiaczek problem lezy gdzie indziej. U mnie tak bylo. Leki bralam caly jeden cykl a w kolejnym sie juz udalo :)

    Nie mam tarczycy ale to juz 7 lat i mam TSH w normie od lat. Nie wiem dlaczego tak poprostu gin mi dał po stwierdzonym pękniętym pęcherzyku luteinę żebym brała dwa razy dziennie. Jakie hormony należałoby zrobić? Jak byłam na badaniu to miałam wszystko wprost idealnie (endomertrium) itd. Znowu leakrz mówił że do roku czasu to normalne. Więc poprostu może za bardzo chcemy heh....

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • casteam Autorytet
    Postów: 1375 1898

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszlam zrobic hormony w 5dc. Bylo tsh prolaktyna progesteron estradiol i lh i fsh. Wyszla podwyzszona prolaktyna. Lekarz tez mi mowil ze za bardzo chce i zebym wyluzowala a ja go zmusilam zeby przepisal mi leki :) no i leki pomogly :)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    Born in PL 🇵🇱
    Live in NL 🇳🇱

    Synek 27.03.2018 (5cs) // 03.08.2017 ⏸️ 🥰
    Bobo 04.11.2020 (2cs) // 25.02.2020 ⏸️ 🥰

    21.05 usg - córeczka 😍😍😍
    Wizyty:
    17.09 usg - 33+2tc waga dziecka 2271g
    20.10 usg - 38tc waga dziecka 3050g

    f2w3skjornjjvkgv.png
    qb3c3e5eb0amq2eu.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dziękuje za info. A który to Twój cykl ten szczęśliwy? Wszystkie dobrego życzę z całego serducha!:)

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Bibiś Przyjaciółka
    Postów: 88 25

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też już zrobiłam test 3 dni przed okresem no i oczywiście negarywny :-( chyba znowu sie nie udalo cos tak czuje a staramy sie z mezem o drugie dzidzi juz pol roku :-( a teraz znowu mam obajwy jak na okres czyli bolace piersi i pobolewanie podbrzusza czyli okres jest juz blisko :-( juz pomalu sie poddaje :-(

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1822 583

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibiś nie można się poddawać głowa do góry :) w końcu na pewno się uda :) ja mam 8 cs o pierwsze dziecko... i ciągle wierze że w końcu się uda ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Bibiś Przyjaciółka
    Postów: 88 25

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem wiem :-) ale kurcze wszystko wskazywalo ze w tym msc sie uda paski owulacyjne i bylo serduszkowanie gdy na pasku owulacyjnym byly dwie tego samego ciemnego koloru byly kreseczki i znowu chyba nic :-(

  • justysbp Przyjaciółka
    Postów: 110 123

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ja robiłam test dzień przed spodziewaną @ i wyszedł negatywny, a 4 dni później pozytyw. Głowa do góry i próbować, testować, uda się! :)

    Ha lubi tę wiadomość

    eikt3e3kj1qmtans.png
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim! :)
    U mnie dziś 28dc i całe szczęście że nie mam żadnego testu bo jak głupia pewnie bym zrobiła choć wiem że owulacja była dopiero jakoś tydzień temu. Spróbuje wytrzymać jeszcze tydzień, choć będzie ciężko :D postanowiłam że kupię sobie test dopiero w poniedziałek i poczekam do terminu @

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego