Forum Starając się - ogólne TESTOWANIE- SIERPIEN 2017
Odpowiedz

TESTOWANIE- SIERPIEN 2017

Oceń ten wątek:
  • casteam Autorytet
    Postów: 1377 1900

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    o dziękuje za info. A który to Twój cykl ten szczęśliwy? Wszystkie dobrego życzę z całego serducha!:)

    5 cykl byl szczesliwy choc tak naprawde to byl 4ty bo raz przegapilam owulacje :)

    Born in PL 🇵🇱
    Live in NL 🇳🇱

    Synek 27.03.2018 (5cs) // 03.08.2017 ⏸️ 🥰
    Bobo 04.11.2020 (2cs) // 25.02.2020 ⏸️ 🥰

    21.05 usg - córeczka 😍😍😍
    Wizyty:
    17.09 usg - 33+2tc waga dziecka 2271g
    20.10 usg - 38tc waga dziecka 3050g

    f2w3skjornjjvkgv.png
    qb3c3e5eb0amq2eu.png
  • Ha Autorytet
    Postów: 871 725

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibiś wrote:
    No wiem wiem :-) ale kurcze wszystko wskazywalo ze w tym msc sie uda paski owulacyjne i bylo serduszkowanie gdy na pasku owulacyjnym byly dwie tego samego ciemnego koloru byly kreseczki i znowu chyba nic :-(

    Bibiś w końcu się uda :) Jeszcze nic straconego. Trzymam kciuki!

    19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nodemo wrote:
    Dzień dobry :)
    Ja czekam na wynik bety, powinna być około 14.
    Test z dzisiaj, również cień cienia ale innej firmy ...

    Nodemo a którego podejrzewasz że wystąpiła u Ciebie owulacja? Bo na testowanie byłyśmy zapisane na ten sam dzień a Tobie już bladziochy wychodzą :)

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Bibiś Przyjaciółka
    Postów: 88 25

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba nic z tego bo zawsze czuje sie jak zawsze przed okresem czyli bardzo bolace piersi i bol podbrzusza :-/ wlasnie te bolace piersi zaraz po owulacji mnie martwia moze cos nie tak jest...ale niby w marcu bylam w szpitalu pobiewaz mialam zapalenie przydatkow i mialam wszystkie robione badania i wszystko jak najbardziej mialam ok czyli hormony itd...takze no nie wiem co moze byc nie tak ...

    Mini89 lubi tę wiadomość

  • Ha Autorytet
    Postów: 871 725

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Dzień dobry wszystkim! :)
    U mnie dziś 28dc i całe szczęście że nie mam żadnego testu bo jak głupia pewnie bym zrobiła choć wiem że owulacja była dopiero jakoś tydzień temu. Spróbuje wytrzymać jeszcze tydzień, choć będzie ciężko :D postanowiłam że kupię sobie test dopiero w poniedziałek i poczekam do terminu @

    Ja w tym cyklu robiłam testy jak szalona. W kolejnym obiecałam sobie cierpliwie czekać do @. Niestety to czekanie jest najgorsze.

    19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Ja w tym cyklu robiłam testy jak szalona. W kolejnym obiecałam sobie cierpliwie czekać do @. Niestety to czekanie jest najgorsze.

    No właśnie, to są najdłuższe dwa tygodnie jakie można sobie wyobrazić. I jeszcze ta bezczynność bo już nic nie możesz zrobić, albo się udało albo nie, na nic nie masz wpływu :/

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nodemo Ekspertka
    Postów: 236 99

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Nodemo a którego podejrzewasz że wystąpiła u Ciebie owulacja? Bo na testowanie byłyśmy zapisane na ten sam dzień a Tobie już bladziochy wychodzą :)
    W 13 Dc miałam pęcherzyk 20mm i dostałam zastrzyk 09.08.
    Myśle, ze owulacja była dnia następnego....bolał mnie jajnik.

    Dzisiaj jestem 13 dzień po zastrzyku a 12 po owulacji :)

    7 lat temu jak byłam w ciąży, to testy negatywne mi wychodziły do 5-6 tc.
    Jak poszłam na usg to było już serduszko :)

    w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Tini Autorytet
    Postów: 561 475

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    hej:) czytam Wasze posty już od dwóch miesięcy i postanowiłam napisać:)

    W tym cyklu miałam monitoring u gina. I tak cykle mam regularne 31 dni. W dniu 10.08 miałam pęcherzyk na granicy pęknięcia. 11.08 chyba pękł bo miałam jak co miesiąc ból owulacyjny. Serduszkowanie było właściwie cały okres płodny a szczególnie 10.08 i 11.08. Byłam sprawdzić czy pękł i gin potwierdził usg że do owulacji doszło. Dostałam luteinę podjęzykową którą nadal biorę.

    Wczoraj czyli 27dpo skusiło mnie zrobić beta hcg. No i kurcze wynik 1,2...

    juz nie wmawiam sobie objawów tylko nie wiem o co chodzi i czy to już po ptokach czy moze jednak coś zaskoczy?

    pozdrawiam wszystkich starających się:)
    A ja dla pewności zrobiłabym jeszcze raz betę. Być może tą zrobiłaś zaraz po implantacji i dopiero zaczynała się pojawiać. 1,2 to przecież więcej niż 0 wiec odczekalabym ze 3 dni i poszła sprawdzić jeszcze raz.

    ug37gu1r4avkpjo0.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1822 584

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 24.08 mam wizytę u drugiego gin , powiedzcie mi jak mam z nią rozmawiać żeby w końcu mi zleciła badania hormonów? żebyśmy zaczęli działać w tym temacie? ;p boje się że znowu mnie odeśle z tekstem "trzeba działać, do roku czasu a później będziemy się badać " ;o

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • nodemo Ekspertka
    Postów: 236 99

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja BETA 9.
    Wg wartości laboratorium 3-4 tydzień
    Ciąża >5

    Nie wiem co myśleć...
    to jest 12dpo
    Możliwe,żeby była tak niska ?

    w57v3e3kwxi49z9z.png
  • casteam Autorytet
    Postów: 1377 1900

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi a nie mozesz zrobic prywatnie? Ja zaplacilam 130zl w Diagnostyce.

    Born in PL 🇵🇱
    Live in NL 🇳🇱

    Synek 27.03.2018 (5cs) // 03.08.2017 ⏸️ 🥰
    Bobo 04.11.2020 (2cs) // 25.02.2020 ⏸️ 🥰

    21.05 usg - córeczka 😍😍😍
    Wizyty:
    17.09 usg - 33+2tc waga dziecka 2271g
    20.10 usg - 38tc waga dziecka 3050g

    f2w3skjornjjvkgv.png
    qb3c3e5eb0amq2eu.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1822 584

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam 3, za nie zapłaciłam 105 zł ;o i dalej nie wiem co nie wiem kiedy najlepiej , który dzień cyklu itp. ...

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nodemo wrote:
    Moja BETA 9.
    Wg wartości laboratorium 3-4 tydzień
    Ciąża >5

    Nie wiem co myśleć...
    to jest 12dpo
    Możliwe,żeby była tak niska ?

    Nodemo to lepiej niż mi:) mi po 10dpo 1,2 tylko:/ także najważniejsze że jest powyżej 5. Moze expertem nie jestem ale warto skontrolować i ja trzymam kciuki

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    A ja dla pewności zrobiłabym jeszcze raz betę. Być może tą zrobiłaś zaraz po implantacji i dopiero zaczynała się pojawiać. 1,2 to przecież więcej niż 0 wiec odczekalabym ze 3 dni i poszła sprawdzić jeszcze raz.

    Tini bardzo chciałabym żeby to co piszesz było prawdą:) pożyjemy zobaczymy. Piersi bolą mnie 6sty dzień jak nigdy ale to może przez luteinę.. No tak się łudzę że 10.08 był pęcherzyk a 11.08 pękł (17 dzień cyklu). Więc może... zła jestem że tak szybko bete zrobiłam bo niepotrzebnie sie nakręcam i jednocześnie zniechęcam heh. Bardzo Wam dziękuję i sorki za smęcenie na forum

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 12:24

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • nodemo Ekspertka
    Postów: 236 99

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    Nodemo to lepiej niż mi:) mi po 10dpo 1,2 tylko:/ także najważniejsze że jest powyżej 5. Moze expertem nie jestem ale warto skontrolować i ja trzymam kciuki
    Tak zrobię, w czwartek jeszcze raz beta. A jutro z rana jeszcze jeden test.
    Teraz te dwa dni będą stresujące...

    w57v3e3kwxi49z9z.png
  • nodemo Ekspertka
    Postów: 236 99

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88, a Ty będziesz powtarzać betę? Moim zdaniem powinnaś:) Skoro ja w 12dpo mam 9 :)

    w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nodemo myślisz że urosłaby po 2 dniach do 9? jeju jak ja sie boje nakręcić haha no ale moze faktycznie kurka zagnieżdżenie było niedawno;)

    Wg wykresu mam mieć po jutrze okres wiec może zobaczę czy dostanę:) a czy wynik 1.2 oznacza że było zapłodnienie? hmm jakie to skomplikowane. Im wiecej się czyta tym większy mętlik

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nodemo wrote:
    Moja BETA 9.
    Wg wartości laboratorium 3-4 tydzień
    Ciąża >5

    Nie wiem co myśleć...
    to jest 12dpo
    Możliwe,żeby była tak niska ?

    Nodemo, może baaardzo wcześniutka ciąża:) Powtórz betkę po 48 godzinach:) Kciuki:*

    Ja miałam 14,45 więc niewiele więcej;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 12:50

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nodemo wrote:
    Moja BETA 9.
    Wg wartości laboratorium 3-4 tydzień
    Ciąża >5

    Nie wiem co myśleć...
    to jest 12dpo
    Możliwe,żeby była tak niska ?

    Dobrze Elka prawi, najlepiej powtorzyc bete i zobaczyc przyrost:-). W mojej pierwszej ciazy neta wyszla 11:-)

    Ellka lubi tę wiadomość

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam test owu jak myślicie jest pozytywny ? Czy tak prawie
    Jestem ciekawa jak zgra się z jutrzejszym monitoringiem ...
    https://naforum.zapodaj.net/a6c9fe3c3fa4.jpg.html

    Jak myślicie pozytyw czy jeszcze nie ??
    Rano tez robiłam jeden i był bledsze
    Pierwszy raz mam takie testy i zupełnie się na nich nie znam...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 13:05

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie kalendarza owulacji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego