Forum Starając się - ogólne TESTOWANIE- SIERPIEN 2017
Odpowiedz

TESTOWANIE- SIERPIEN 2017

Oceń ten wątek:
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 1 września 2017, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już trzymam kciuki za wizytę:*

    nodemo lubi tę wiadomość

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nodemo Ekspertka
    Postów: 236 99

    Wysłany: 1 września 2017, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Już trzymam kciuki za wizytę:*
    :*

    Ellka lubi tę wiadomość

    w57v3e3kwxi49z9z.png
  • nodemo Ekspertka
    Postów: 236 99

    Wysłany: 1 września 2017, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Już trzymam kciuki za wizytę:*
    Znalazłam taką ciekawostkę:
    W pierwszych tygodniach ciąży, czyli właśnie wtedy, gdy zwykle wykonujemy to badanie, przyrost powinien wynosić:

    66% w ciągu 48 godzin w przedziale do 1 200 mIU/ml
    114% w ciągu 72 godzin w przedziale do 1 200 mIU/ml
    podwojenie w ciągu 96 godzin w przedziale 1 200 — 6 000 mIU/ml
    w późniejszej ciąży przyrost może być jeszcze niższy

    w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 1 września 2017, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wszystko masz w normie?

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nodemo Ekspertka
    Postów: 236 99

    Wysłany: 1 września 2017, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to,że przy takiej wartości beta podwaja się po prostu nawet po 96 godzinach.
    Nic się nie dzieje ze mną żebym mogła się denerwować,cycki bolą ;)
    Mój M mi zapowiedział,że mam zapomnieć żeby robić jeszcze raz bete:)
    A progesteron mam 10, a minimum to 2,5
    Więc chyba też nie jest źle, tym bardziej że wartości w ciągu dnia się zmieniają.
    Mam brać dupka 3x1


    Każde laboratorium ma inne normy beta hCG, zależne od urządzeń oraz odczynników, które są wykorzystywane przy wykonywaniu badania. Do wyników powinne być więc dołączone zakresy norm aktualne dla danego laboratorium

    Mini89 lubi tę wiadomość

    w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 1 września 2017, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też bolą, takie durne ciężkie są ;)
    No ja bym się bała betę powtarzać, ten stres jednak jest jak się czeka na wyniki.
    W poniedziałek idę do internisty po skierowanie na tsh bo chcę zbadać jeszcze przez wizytą. Niby gin kazał czekać, no ale jednak choruję i mi to spokoju nie daje...

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 1 września 2017, 22:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam dużo badań i mam już parę wyników.
    Najważniejsze - beta spada, dziś już 55, tyle, co dwa tygodnie temu :)

    Może Wy mi poradzicie, jak to jest z anty-TPO, bo wyszło mi za duże.
    anty-TPO 38 (norma 0-34)
    anty-TG 89 (0-115)
    TSH 1,3 (0,2-4,2)
    FT-3 3,5 (2-4,4)
    FT-4 1,1 (0,9-1,7).
    Ogólnie więc jest w normie, oprócz tego TPO przekroczonego o kilka punktów.

    Chciałam zrobić inne immunologiczne, ale okazało się, że w piątek nie zrobię, bo przyjmują do środy (oni to gdzieś wysyłają i jest problem z weekendem). Będę musiała zrobić po wakacjach.
    Pod koniec września umówiłam się do endokrynologa, bo wtedy będę miała komplet badań (pewnie też powtórzę to anty- TPO), ale jak myślicie - jest się o co martwić? To się łatwo zbija, czy raczej przygotować się na problemy? Naczytałam trochę artykułów w internecie, ale wiele mi to nie rozjaśniło w głowie.

    Nodemo, bardzo się cieszę, że wszystko dobrze :) Przeczytałam przed chwilą posty z dzisiaj na raz i stronę wcześniej się przestraszyłam. Ale powyżej 1000 to tak już jest, że nie trzeba jej wierzyć :) Beta jest zdradziecka - ja akurat cieszę się, żę ją zrobiłam (mimo, że lekarz mi marudził, że zrobiłam), bo dzięki temu jeszcze nie zdążyłam zacząć się cieszyć, więc chyba było mi łatwiej. Ale jak drugi raz zobaczę dwie kreski na teście, wiem, że będę się obawiała powtórki - mimo to jestem pewna, że zrobię, żeby denerwować się tylko dwa dni, nie dłużej :)

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • nodemo Ekspertka
    Postów: 236 99

    Wysłany: 2 września 2017, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Ja dziś zrobiłam dużo badań i mam już parę wyników.
    Najważniejsze - beta spada, dziś już 55, tyle, co dwa tygodnie temu :)

    Może Wy mi poradzicie, jak to jest z anty-TPO, bo wyszło mi za duże.
    anty-TPO 38 (norma 0-34)
    anty-TG 89 (0-115)
    TSH 1,3 (0,2-4,2)
    FT-3 3,5 (2-4,4)
    FT-4 1,1 (0,9-1,7).
    Ogólnie więc jest w normie, oprócz tego TPO przekroczonego o kilka punktów.

    Chciałam zrobić inne immunologiczne, ale okazało się, że w piątek nie zrobię, bo przyjmują do środy (oni to gdzieś wysyłają i jest problem z weekendem). Będę musiała zrobić po wakacjach.
    Pod koniec września umówiłam się do endokrynologa, bo wtedy będę miała komplet badań (pewnie też powtórzę to anty- TPO), ale jak myślicie - jest się o co martwić? To się łatwo zbija, czy raczej przygotować się na problemy? Naczytałam trochę artykułów w internecie, ale wiele mi to nie rozjaśniło w głowie.

    Nodemo, bardzo się cieszę, że wszystko dobrze :) Przeczytałam przed chwilą posty z dzisiaj na raz i stronę wcześniej się przestraszyłam. Ale powyżej 1000 to tak już jest, że nie trzeba jej wierzyć :) Beta jest zdradziecka - ja akurat cieszę się, żę ją zrobiłam (mimo, że lekarz mi marudził, że zrobiłam), bo dzięki temu jeszcze nie zdążyłam zacząć się cieszyć, więc chyba było mi łatwiej. Ale jak drugi raz zobaczę dwie kreski na teście, wiem, że będę się obawiała powtórki - mimo to jestem pewna, że zrobię, żeby denerwować się tylko dwa dni, nie dłużej :)
    Tym bardziej,że to z dwoch różnych lab. Więc się nie stresuje. Wg wyników z mojego lab przyrost od 24.08 do 1.09 jest ponad 170%,więc chyba dobry. Ja już nie sprawdzam bety. Czuję się ciążowo :)
    Tak samo jest z USG, byłam na IP, Lekarka widziala endo 19mm, pecherzyk 5 mm...a lekarz u ktorego bylam wczoraj,zdecydowanie z gorszym sprzetem widzial endo 17mm a pecherzyk wg niego 3 mm :)
    Idzie zwariować :)

    w57v3e3kwxi49z9z.png
  • edwarda20 Autorytet
    Postów: 6297 2301

    Wysłany: 2 września 2017, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Ja dziś zrobiłam dużo badań i mam już parę wyników.
    Najważniejsze - beta spada, dziś już 55, tyle, co dwa tygodnie temu :)

    Może Wy mi poradzicie, jak to jest z anty-TPO, bo wyszło mi za duże.
    anty-TPO 38 (norma 0-34)
    anty-TG 89 (0-115)
    TSH 1,3 (0,2-4,2)
    FT-3 3,5 (2-4,4)
    FT-4 1,1 (0,9-1,7).
    Ogólnie więc jest w normie, oprócz tego TPO przekroczonego o kilka punktów

    Tpo masz tylko ciut przekroczone, ale tg tez dosc wysoko. Ft4 tylko 25%, ft3 62% wiec calkiem ok. Mialas robione usg tarczycy? mozesz miec lekkie zapalenie. Trzeba to kontrolowac.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 11:05

    dqprqps6kaqxmc83.png
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 2 września 2017, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Edwarda!:) Usg tarczycy miałam ze 2 lata temu - przejdę się do endokrynologa pod koniec września, jak już dostanę resztę badań.
    Robiłam też wczoraj zestaw badań na mutacje, które poleciła Pilik, dodatkowo w pakiecie z celiakią (nazywa się to zestaw badań po poronieniu). Wyniki będą za 2tygodnie.
    Właśnie jadę pociągiem do Międzyzdrojów, jeszcze 10h jazdy przede mną... :)

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Rene Autorytet
    Postów: 3900 1753

    Wysłany: 9 września 2017, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej czy jeszcze tu ktoś zagląda?

    Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 9 września 2017, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Rene, chyba nie. Dziewczyny są na wrześniowym

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 9 września 2017, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej zagłądałam t i ostatnio i cisza chyba na wrześniu już wszystkie są

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
‹‹ 195 196 197 198 199
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego