Forum Starając się - ogólne TESTOWANIE- SIERPIEN 2017
Odpowiedz

TESTOWANIE- SIERPIEN 2017

Oceń ten wątek:
  • inaa Autorytet
    Postów: 2044 1239

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicole ja miałam tak nie raz to po prostu znacznik gdzie powinna sie zafarbowac druga kreska jakby była ciąża. U mnie to żadnej ciąży nie wywróżyło, ale trzymam kciuki

    thgf9n73strbq9ak.png

    thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nodemo A sprawdzalas jaki jest przyrost na kalkulatorze bety?

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nodemo Ekspertka
    Postów: 236 99

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Nodemo A sprawdzalas jaki jest przyrost na kalkulatorze bety?
    OD 24 do 30 pokazuje 180%

    Agusia_pia lubi tę wiadomość

    w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Tini Autorytet
    Postów: 561 475

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja tak dla odmiany zrobiłam dziś sobie test ale owulacyjny i robi się cień cienia czyli powoli możemy zacząć się przytulać :-) powiedzcie kiedy test jest pozytywny jak są dwie równie ciemne kreski czy jedna słabsza może być. I ile czasu później następuje owulacja?

    ug37gu1r4avkpjo0.png
  • moniśka... Autorytet
    Postów: 949 1084

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde z godzina opóźnienia u lekarza...

  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Elka jestem uczulona na imbir :/ Nawet gin powiedzial ze mam pecha...

    O matko biedulko... Pierwszy raz słyszę zeby ktoś był uczulony na imbir... Oczy mam jak 5zlotowki...
    Popatrz na to z drugiej strony-jesteś wyjątkowa ;)

    edwarda20 lubi tę wiadomość

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Hej dziewczyny a ja tak dla odmiany zrobiłam dziś sobie test ale owulacyjny i robi się cień cienia czyli powoli możemy zacząć się przytulać :-) powiedzcie kiedy test jest pozytywny jak są dwie równie ciemne kreski czy jedna słabsza może być. I ile czasu później następuje owulacja?

    Z tego co wiem to pozytywny jest dopiero jak krecha będzie taka sama albo ciemniejsza od testowej. Jak jest lżejsza znaczy negatywny. Przy pozytywnym owulacja powinna (ale nie musi) byc od 24-36h po ;)

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • moniśka... Autorytet
    Postów: 949 1084

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Hej dziewczyny a ja tak dla odmiany zrobiłam dziś sobie test ale owulacyjny i robi się cień cienia czyli powoli możemy zacząć się przytulać :-) powiedzcie kiedy test jest pozytywny jak są dwie równie ciemne kreski czy jedna słabsza może być. I ile czasu później następuje owulacja?
    teoretycznie powinny byc przynajmnirj tak samo ciemne ale tak naprawde to zalezy od testu jak u Ciebie dziala. mi takie zwykle z apteki 30szt za 17 zl wychodzily bledsze kreski a z tego samego moczu inne juz drozsze wychodzily pozytywne. od momentu pozytywu owulacja powinna wystapic do 48 godz.

  • MysiaMarysia Autorytet
    Postów: 334 229

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicole, faktycznie widać jakąś kreskę, ale nie wygląda ona jak typowa ciążowa - powinna być różowa - nawet jeśli blada to i tak różowa....nie chce absolutnie odbierać nadziei, ale u mnie kilka razy w życiu pojawiły się po kilku godiznach takie przebarwienia i w zadnym wypadku nie była to ciąża.

    Jeśli to ciąża to test jutro, pojutrze powinien być po prostu wyraźneijszy, a kreska pojawi się szybciej niż po kilku minutach..

    Jagna <3 15.04.2018
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2140 693

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :( miałam mieć dzisiaj monitoring i skonsultować wyniki badań, jednak moja lekarka odwołała wizyty, tak mi było przykro że myślałam że się popłaczę, ale muszę być silna bo dziewczyny w pracy nic nie wiedzą, pomyślałam, że kolejny cykl stracony :(

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini wrote:
    Hej dziewczyny a ja tak dla odmiany zrobiłam dziś sobie test ale owulacyjny i robi się cień cienia czyli powoli możemy zacząć się przytulać :-) powiedzcie kiedy test jest pozytywny jak są dwie równie ciemne kreski czy jedna słabsza może być. I ile czasu później następuje owulacja?


    U mnie wychodzily tak
    pierwszy nie pozytywny - test zrobiony juz po ewentualnej owu w 20DC z dziś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bd9a17ffccd.jpg

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eae637df0ab9.jpg

    Drugi zrobiony teoretycznie w przed dzien owu ( wdl lekarki i monitoringu)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71faee1bdeb3.jpg

    Plus minus ;)

    ps mam jeszcze takie foty tez z dziś i z wczoraj ;)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7552e17d10ee.jpg

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1270feb230d9.jpg

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9bfb9e1641d.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 13:02

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicole wrote:
    c71b1955eccf9049med.jpg

    Po czasie się pokazało Ale ostatnio miałam.to samo ze nawet po paru godz dopiero i w ciąży z synkiem też po czasie mega Cię nie cienia tego cienia do dziś je mam takie jak były ledwo widać :-D


    Jak dla mnie niestety to tylko slad gdzie powinna byc kreska ja mialam juz cienie i nic nie bylo a moze bylo tylko biochem nie wiem...

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje @ przyplątała się wczoraj wieczorem

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • edwarda20 Autorytet
    Postów: 6564 2442

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    O matko biedulko... Pierwszy raz słyszę zeby ktoś był uczulony na imbir... Oczy mam jak 5zlotowki...
    Popatrz na to z drugiej strony-jesteś wyjątkowa ;)

    Hahaha :) Mam tez alergie na selera i cytrusy ;p to jeszcze nie jest hardcore. Mozna byc uczulonym na wode, slonce, czy sperme :)

    Mini89 lubi tę wiadomość

    dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam już te zioła na mieszankę, wyjdzie tego chyba całe wiadro :p ale co tam, ważne by pomogło uregulować cykl

    MysiaMarysia, nodemo, Ellka lubią tę wiadomość

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka ma alegrie na slonce siano i mroz ;)

    Moze zamiast imbiru migdaly???

    edwarda20 lubi tę wiadomość

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • moniśka... Autorytet
    Postów: 949 1084

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po wizycie, wyszedl 5 tydz a nie 7, owulacja byla pozno wiec wszystko sie poprzesuwalo ale fasolka jest, ma ok 1.5 mm i pomalu zaczyna serduszko bic :)
    nastepna wizyta za 3 tyg. trzymam kciuki za kolejne wizyty i oby wrzesien byl rownie szczęśliwy co sierpien

    MamaNl, MałaMi90, nodemo, justysbp, Ellka, Rene, Tini, Tynka 89 lubią tę wiadomość

  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się ze wszystko Ok to najważniejsze Moniska ;)

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Hahaha :) Mam tez alergie na selera i cytrusy ;p to jeszcze nie jest hardcore. Mozna byc uczulonym na wode, slonce, czy sperme :)

    Seler czy cytrusy mnie nie dziwią. Bardzo uczulają tak samo jak truskawy, marchew czy orzeszki ziemne ;) ci uczuleni na spermę to mam nadzieje że nie faceci bo kicha totalna ;) grunt żeby nie być uczulonym na życie :D ja mam uczulenie na nikiel-ale takie mega mega. Takie ze srebro czy białe złoto (w sumie żółte też ale bardziej białe) odpada bo czerwona sie robię w tym miejscu co cos z tego mam... Na szczęście są inne tworzywa do zrobienia obrączek niż złoto i srebro... ;)

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8b67f9dd380.jpg

    Może komuś ziółek? :P

    Ellka lubi tę wiadomość

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego