Forum Starając się - ogólne TESTOWANIE- SIERPIEN 2017
Odpowiedz

TESTOWANIE- SIERPIEN 2017

Oceń ten wątek:
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1756 537

    Wysłany: 27 sierpnia 2017, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aife wrote:
    7 września...mam przyjść już że zrobionymi hormonami ...nie ukrywam, że obawiam się tej wizyty i tego co będzie potem... aczkolwiek mam dość słuchania od lekarzy " powinna się pani wyluzować..."
    Który to Twój cykl starań?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • MysiaMarysia Autorytet
    Postów: 334 229

    Wysłany: 27 sierpnia 2017, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Ja też czekam na @, powinna być we wtorek, może środę.
    Dziś jest 27 dc, 11 dpo i rano mym oczom ukazała się jedna kreska ( testowałam 25tką, bo mnie w aptece oszukali!).

    Sońkaa życzę, żeby druga kreska pojawiła się we wtorek / środę..

    Ja na razie nie mam jak kupić testu i powiem wam, że to chyba nawet lepiej. Może dziś po południu uda mi się dorwać, będzie czekał do środy, chyba że @ przylezie.... Byłaby fajna pamiątka z piątej rocznicy ślubu ;-)
    Póki co niestety moje piersi nir wskazują na ciążę, po prostu nic się z nimi nie dzieje, jak zawsze przed @. W drugiej ciazy przed terminem @ były ewidentnie powiększone i wrażliwe.

    Jagna <3 15.04.2018
  • k91 Autorytet
    Postów: 376 104

    Wysłany: 27 sierpnia 2017, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpiszcie mi proszę @, pisałam kiedyś,że wyszedł mi negatywny teścior, ale pewnie moja wiadomość zagubiła się w tym gąszczu.

    Gratulacje dla zafasolkowanych :)

    Uciekam na wrzesień

    45cs, 28 lat, BMI 21
    endometrioza, PCOS,
    ANA2(-); MTHFR i PAI- heterozygoty, AMH- 9,25
    Leczenie immunologiczne- Accofil
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 27 sierpnia 2017, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny łapie sie na tym ze co chwile myślę czy @ nie przyszła. I tylko przy najbliższej okazji sprawdzam to a tam nic niemile widzianego koloru :P Tak mam mocne mokre odczucie. Pewnie tak teraz bede sprawdzać cały czas :P Temperatura ciut drgnęła, zobaczymy co dalej ;)

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Tynka 89 Koleżanka
    Postów: 58 27

    Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) trzymam kciuki za testujące w nadchodzącym tygodniu :)
    A powiedzcie mi czy plamienia powinny smsie choć zmniejszyć w pierwszym cyklu z castagnusem i bromkiem czy liczyłam na cuda?

    Pozdrawiam Was i przyjemnej niedzieli życzę :)

    7b5da9f492d80ba9da03c533717c0bc5.png
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Ja też czekam na @, powinna być we wtorek, może środę.
    Dziś jest 27 dc, 11 dpo i rano mym oczom ukazała się jedna kreska ( testowałam 25tką, bo mnie w aptece oszukali!).


    Sońka 25 mogla jeszcze nie wykryć, bo to dosc wcześnie, 10-tka dawalaby lepsza odpowoedz. Trzymam mocno kciuki za wtorkowe/srodowe testowanie:-)!

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Sońkaa Autorytet
    Postów: 582 256

    Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Almond, może i racja... W przyszłym cyklu jestem umówiona na zastrzyk z pregnylem, widocznie tak ma być.

    10 cs szczęśliwy <3

    ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Realistka91 Koleżanka
    Postów: 44 5

    Wysłany: 27 sierpnia 2017, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Staramy się z mężem o dzidziusia ale niestety nie jest to takie proste jak mogłoby się wydawać. Otóż obecnie mija mi 36dc a okresu brak... zazwyczaj mam między 26 a 28 dniem cyklu. Owulacje miałam w połowie cyklu 14 dnia- sluz i zle samopoczucie na to wskazywało. Zrobiłam 3 testy w odstępach 5 dniu z porannego moczu ale wszystkie negatywne. Uwidoczniły mi się żyły na nogach, rękach i piersiach w okolicach sutków a wcześniej nie było ich nigdy widać i ciężko mi pobrać krew bo nie widać w ogóle żył... do tego mam ciężkie i bolące nogi. Czuje się zmęczona i dużo śpię. Piersi mnie nie bolą i nie widzę zmian w ich wyglądzie. Zastanawia mnie sluz który mam od 8 dni. Jest przezroczysty i ciągnący się tak jak owulacyjny ale to jest przecież 36dc....temperaturę mierze od nienadwa Wiec niewiele mogę napisać na jej temat. Mierze codziennie rano w pochwie przed wstaniem z łóżka i bardzo się waha. Między 36,2 a 36,8. Wizytę u gin mam w czwartek ale bardzo się stresuje i zastanawiam się czy pomimo negatywnych testów mam szanse być w ciąży. Współżyje regularnie co dwa trzy dni. Czy któraś z was tez miała takie objawy? Pozdrawiam Paulina

    Dodam jeszcze ze pobolewa mnie czasami brzuch i jest wzdety cały czas

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 sierpnia 2017, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widzi któraś coś?

    Wczorajszy: https://ibb.co/duHKU5
    Dzisiejszy: https://ibb.co/fBQZwk
    Razem dla porównania: https://ibb.co/k8oyNQ

    Ze stresu już prawie spać nie mogę przez te zwidy.

  • moniśka... Autorytet
    Postów: 937 1067

    Wysłany: 27 sierpnia 2017, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcandyx ja nic nie widze ale na zdjeciu zawsze wszystko bledsze wychodzi

  • casteam Autorytet
    Postów: 1268 1746

    Wysłany: 27 sierpnia 2017, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widac cien cienia cienia cienia ale widac!

    Born in PL 🇵🇱
    Live in NL 🇳🇱

    Synek 27.03.2018 (5cs) // 03.08.2017 ⏸️ 🥰
    Bobo 04.11.2020 (2cs) // 25.02.2020 ⏸️ 🥰

    21.05 usg - córeczka 😍😍😍
    Wizyty:
    17.09 usg - 33+2 waga dziecka 2271gram
    28.09
    12.10 usg

    f2w3skjornjjvkgv.png
    qb3c3e5eb0amq2eu.png
  • moniśka... Autorytet
    Postów: 937 1067

    Wysłany: 27 sierpnia 2017, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Realistka91 wrote:
    Witam!
    Staramy się z mężem o dzidziusia ale niestety nie jest to takie proste jak mogłoby się wydawać. Otóż obecnie mija mi 36dc a okresu brak... zazwyczaj mam między 26 a 28 dniem cyklu. Owulacje miałam w połowie cyklu 14 dnia- sluz i zle samopoczucie na to wskazywało. Zrobiłam 3 testy w odstępach 5 dniu z porannego moczu ale wszystkie negatywne. Uwidoczniły mi się żyły na nogach, rękach i piersiach w okolicach sutków a wcześniej nie było ich nigdy widać i ciężko mi pobrać krew bo nie widać w ogóle żył... do tego mam ciężkie i bolące nogi. Czuje się zmęczona i dużo śpię. Piersi mnie nie bolą i nie widzę zmian w ich wyglądzie. Zastanawia mnie sluz który mam od 8 dni. Jest przezroczysty i ciągnący się tak jak owulacyjny ale to jest przecież 36dc....temperaturę mierze od nienadwa Wiec niewiele mogę napisać na jej temat. Mierze codziennie rano w pochwie przed wstaniem z łóżka i bardzo się waha. Między 36,2 a 36,8. Wizytę u gin mam w czwartek ale bardzo się stresuje i zastanawiam się czy pomimo negatywnych testów mam szanse być w ciąży. Współżyje regularnie co dwa trzy dni. Czy któraś z was tez miała takie objawy? Pozdrawiam Paulina

    Dodam jeszcze ze pobolewa mnie czasami brzuch i jest wzdety cały czas
    u mnie w ostatnim cyklu faza lutealna trwala 21 dni i mialam duzo objawow ciazy, nawet moj nowil ze piersi inaczej wygladaja a jednak sie nie udalo.
    zobaczysz u lekarza, czasem jest tak ze testy wychodza negatywne a ciaza jest

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 sierpnia 2017, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile powinna wynosić beta 15-16dpo? Jutro się wybieram i nie wiem czy spodziewać się ledwo ponad minimum czy trochę więcej.

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 27 sierpnia 2017, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcandyx wrote:
    Dziewczyny, widzi któraś coś?

    Wczorajszy: https://ibb.co/duHKU5
    Dzisiejszy: https://ibb.co/fBQZwk
    Razem dla porównania: https://ibb.co/k8oyNQ

    Ze stresu już prawie spać nie mogę przez te zwidy.


    Faktycznie widać taki cien cienia cienia!! Nie jestem specjalista os bety sle jak wyjdzie pozytywna to mozna sie cieszyc:-)! Tam sa podane widełki dla danego tygodnia

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 27 sierpnia 2017, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy w ciazy pytanko.czy wiedziac o ciazy sprawdzałyscie sie testami owulacyjnymi w celu sprawdzenia czy wyjdzie pozytywny.chodzi mi o sprawdzenie wedlug tego błedu poziomu lh do bety

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Aife Autorytet
    Postów: 303 242

    Wysłany: 27 sierpnia 2017, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Który to Twój cykl starań?
    Chyba szósty... mniej więcej taki " na poważnie " ;)

    In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
    ganns65ge86jk8bk.png
    Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui)
  • moniśka... Autorytet
    Postów: 937 1067

    Wysłany: 27 sierpnia 2017, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    mamy w ciazy pytanko.czy wiedziac o ciazy sprawdzałyscie sie testami owulacyjnymi w celu sprawdzenia czy wyjdzie pozytywny.chodzi mi o sprawdzenie wedlug tego błedu poziomu lh do bety
    ja robiłam w ten sam dzien owylacyjny i ciazowy i oba byly pozytywne.

  • Realistka91 Koleżanka
    Postów: 44 5

    Wysłany: 27 sierpnia 2017, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    u mnie w ostatnim cyklu faza lutealna trwala 21 dni i mialam duzo objawow ciazy, nawet moj nowil ze piersi inaczej wygladaja a jednak sie nie udalo.
    zobaczysz u lekarza, czasem jest tak ze testy wychodza negatywne a ciaza jest
    Dzięki za odpowiedz! Nadzieja umiera ostatnia. W czwartek będę wszystko wiedziała....

  • s1985 Autorytet
    Postów: 6110 5585

    Wysłany: 27 sierpnia 2017, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcandyx wrote:
    Dziewczyny, widzi któraś coś?

    Wczorajszy: https://ibb.co/duHKU5
    Dzisiejszy: https://ibb.co/fBQZwk
    Razem dla porównania: https://ibb.co/k8oyNQ

    Ze stresu już prawie spać nie mogę przez te zwidy.
    Widać :-)

    2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 sierpnia 2017, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie przywidziało mi się. Ciekawe czy to nie miejsce gdzie miała być kreska.
    Zobaczymy jutro jak beta będzie. Ale czuję że coś się dzieje, bo cycki mi dosłownie rozsadza, mdli i brzuch jakiś taki bardziej zarysowany.

‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego