Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌞 Testujemy w czerwcu 🌞
Odpowiedz

🌞 Testujemy w czerwcu 🌞

Oceń ten wątek:
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    Tak więc.. wakacje u mnie czas start. 🐒 Się rozkręca ☺️pojawiła się kawa z mlekiem i delikatny róż. A po wakacjach może od nowa starania ale już pod okiem lekarza. Ale temperatura ciała 36.9 w pochwie taka sama

Powodzenia ✊😉

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, A prowadzisz wykres temperatur ? Bo temp ogólnie ładna...Ale musiałabyś mieć z czy porównać

• Monika 32 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Monia, A prowadzisz wykres temperatur ? Bo temp ogólnie ładna...Ale musiałabyś mieć z czy porównać
    Jako tako tego nie zapisuje ale praktycznie cały czas moja temperatura to 36.8 sięgającą do 37 wczoraj było 37.6 dziś zaś 37 czyli wróciła do normy

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    Jako tako tego nie zapisuje ale praktycznie cały czas moja temperatura to 36.8 sięgającą do 37 wczoraj było 37.6 dziś zaś 37 czyli wróciła do normy

Chodzi Mi o wykaz temp w czasie. Jaka masz przed okresem, w trakcie, przed ovu po ovu i aż do kresu. Np taki wykaz z ostatnich 3 miesięcy mierzony dzień w dzień. Jeśli nie to nie można się tym sugerować tzn nic nam to nie mówi czy ciąża może być czy nie :)
    Zaczekaj czy się @ rozkręci A może się nie rozkręci:)

• natkurka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    Tak więc.. wakacje u mnie czas start. 🐒 Się rozkręca ☺️pojawiła się kawa z mlekiem i delikatny róż. A po wakacjach może od nowa starania ale już pod okiem lekarza. Ale temperatura ciała 36.9 w pochwie taka sama

Tak od razu pod kątem lekarza czy mowisz o monitoringu cyklu? Mi lekarz powiedzial zeby sie zglosic dopiero za pol roku jesli kazdy cykl bedzie stracony. Zrobil monitoring ouwulacji, wszystko okej i powiedzial zeby uzywac testow owulacyjnych.

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • Monika 32 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Tak od razu pod kątem lekarza czy mowisz o monitoringu cyklu? Mi lekarz powiedzial zeby sie zglosic dopiero za pol roku jesli kazdy cykl bedzie stracony. Zrobil monitoring ouwulacji, wszystko okej i powiedzial zeby uzywac testow owulacyjnych.

Mi tak samo powiedział lekarz jak po pół roku się nie uda będziemy działać medycznie testy owulacyjne używałam 3 miesiące temperaturę dopiero teraz zaczęłam a dokładnie od tygodnia pilnowac

• Monika 32 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Chodzi Mi o wykaz temp w czasie. Jaka masz przed okresem, w trakcie, przed ovu po ovu i aż do kresu. Np taki wykaz z ostatnich 3 miesięcy mierzony dzień w dzień. Jeśli nie to nie można się tym sugerować tzn nic nam to nie mówi czy ciąża może być czy nie :)
    Zaczekaj czy się @ rozkręci A może się nie rozkręci:)
    Nie zależnie od dnia cyklu zawsze 37 ale to mierzyłam bezdotykowy tylko ciało od tyg mam termometr elektroniczny i mierze w pochwie

• Różyczka954 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, trzymam za Was kciuki w tym miesiącu ❤️ Sama wyczekuje jeszcze kilka dni. 15 czerwca będę testować ✊🏻 Dzisiaj 9dpo i już od dwóch dni czuje mocne ciągniecie w podbrzuszu, główne od prawego jajnika z którego była ovu. Dzisiaj straszne zawroty głowy i już nie wiem czy to z gorąca czy coś się może dzieje 😅

Ewelina9 lubi tę wiadomość

• jagodowaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 15:25

19.10.23 kontrolna cytologia - wyniki za 3 tygodnie.
    15.11.23 - stwierdzono obecność nieprawidłowych komórek nabłonkowych.
    Komórki nabłonka płaskiego: LSIL - zmiany śródnabłonkowe stopnia niskiego obejmujące koilocytozę (HPV) i możliwość CIN1 (dysplazji małego stopnia).
    Grupa PAP III. 😪 Lek albothyl, ponowna cytologia za 6 miesięcy. Lek przerwany z powodu reakcji alergicznej.

04.04 - 09.04.24 oddział neurologiczny. Pobyt w szpitalu z powodu omdlenia i drgawek z dnia 07.02.24

10.04.24 - kontrolna wizyta ginekolog + cytologia, czas oczekiwania na wynik 3tyg.
    29.04.24 - Wizyta endokrynolog
    09.05.24 - Wizyta kontrolna oddział endokrynologii ginekologicznej.
    27.05.24 - kolposkopia z pobraniem wycinków, wyłyżeczkowanie. Wyniki za 4-6tyg.
    08.07.24 - zabieg konizacji szyjki macicy :(

🔴 Od sierpnia 2023 brak starań. 🔴
  • Ewelina9 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka954 wrote:
    Cześć dziewczyny, trzymam za Was kciuki w tym miesiącu ❤️ Sama wyczekuje jeszcze kilka dni. 15 czerwca będę testować ✊🏻 Dzisiaj 9dpo i już od dwóch dni czuje mocne ciągniecie w podbrzuszu, główne od prawego jajnika z którego była ovu. Dzisiaj straszne zawroty głowy i już nie wiem czy to z gorąca czy coś się może dzieje 😅

To jesteśmy w podobnej sytuacji 😊 Ja dzisiaj 10dpo, wczoraj test biały i od dwóch dni tez rozrywający ból brzucha i lewego jajnika (z tego co była owulacja). Będę testować teraz w sobotę 12dpo, 14 dni po ovitrelle.
    Nie nastawiam się, bo w poprzednim cyklu miałam takie same objawy a 🐒 przyszła.
    To już ostatni cykl prób naturalnych, wiec na cud nie liczę :D

• jagodowaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina9, trzymam kciuki :)

Komórki nabłonka płaskiego: LSIL - zmiany śródnabłonkowe stopnia niskiego obejmujące koilocytozę (HPV) i możliwość CIN1 (dysplazji małego stopnia).
    Grupa PAP III. 😪 Lek albothyl, ponowna cytologia za 6 miesięcy. Lek przerwany z powodu reakcji alergicznej.

04.04 - 09.04.24 oddział neurologiczny. Pobyt w szpitalu z powodu omdlenia i drgawek z dnia 07.02.24

10.04.24 - kontrolna wizyta ginekolog + cytologia, czas oczekiwania na wynik 3tyg.

Wysłany: 9 czerwca 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowaaa wrote:
    RÓŻYCZKO, Jesteśmy na tym samym etapie. U mnie 10 dni po owulacji, która jest potwierdzona przez ginekolog. Też z prawego jajnika🤣 ból w podbrzuszu, mdłości dzisiaj rano straszne, ale też nie wiem czy już fiksuje po wczorajszej wizycie bardziej, czy to TO.
    Testujemy razem 15.06 :) Trzymam kciuki! :*

Kochana trzymam za ciebie kciuki! ❤️ Może razem nam się uda 😍 dawaj znać!

jagodowaaa lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 czerwca 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina9 wrote:
    To jesteśmy w podobnej sytuacji 😊 Ja dzisiaj 10dpo, wczoraj test biały i od dwóch dni tez rozrywający ból brzucha i lewego jajnika (z tego co była owulacja). Będę testować teraz w sobotę 12dpo, 14 dni po ovitrelle.
    Nie nastawiam się, bo w poprzednim cyklu miałam takie same objawy a 🐒 przyszła.
    To już ostatni cykl prób naturalnych, wiec na cud nie liczę :D

U mnie też kilka cykli wydawało się, że nam się udało i przychodziła @. Czuje się jakoś inaczej w tym cyklu wiec mam nadzieję, że udało się! Mój 3 letni ucieszyłby się z rodzeństwa ❤️

Nie poddawaj się! Cuda się zdarzają!

natkurka lubi tę wiadomość

• jagodowaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• jagodowaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• natkurka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    Mi tak samo powiedział lekarz jak po pół roku się nie uda będziemy działać medycznie testy owulacyjne używałam 3 miesiące temperaturę dopiero teraz zaczęłam a dokładnie od tygodnia pilnowac

No to jeszcze daj sobie czas na swobodne starania, mi lekarz powiedzial ze w 100% zdrowe pary zachodza dopiero w 4-5 cyklu. Wiadomo ze czasem sie trafi i za pierwszym ale generalnie zeby nie swirowac i nie ladowac w siebie lekow itp bo kilka dobrych miesiecy to nawet zaden lekarz nie potraktuje powaznie

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • Ewelina9 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowaaa wrote:
    Ja dopiero starania o pierwsze, w sumie to tak na luzie. Podjęliśmy decyzję, że mój "odstawia" gumki 😜 i to że od razu bym zaszła, to taki trochę cud, ale w coś trzeba wierzyć. "Jeśli wiara czyni cuda, uwierz w to A Ci się uda" :)
    W tym roku w sierpniu obchodzę 28 urodziny, więc myślę, że czas najwyższy patrząc na to, jakie czasami wychodzą problemy w trakcie.

Jasne, ze cuda się zdarzają! Nawet jak już wiem, ze nic z tego to nadzieja jest❤️ Zobaczymy w sobotę i poniedziałek, a jak będzie bialutko to już tylko czekanie na @ :(

• jagodowaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ewelina9 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowaaa wrote:
    Ja nie mam zamiaru testować wcześniej niż Pani doktor prosiła (15.06), bo to termin miesiączki i nie chce się wcześniej rozczarować.

Będę trzymac kciuki 15.06❤️ Mnie lekarz kazał testować dwa tygodnie po ovitrelle, wiec właśnie w sobotę. Ja jestem bardzo niecierpliwa, dlatego czasami zatestuje szybciej, chociaż wiem ze to jest bez sensu :D

Wysłany: 9 czerwca 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowaaa wrote:
    Ja dopiero starania o pierwsze, w sumie to tak na luzie. Podjęliśmy decyzję, że mój "odstawia" gumki 😜 i to że od razu bym zaszła, to taki trochę cud, ale w coś trzeba wierzyć. "Jeśli wiara czyni cuda, uwierz w to A Ci się uda" :)
    W tym roku w sierpniu obchodzę 28 urodziny, więc myślę, że czas najwyższy patrząc na to, jakie czasami wychodzą problemy w trakcie.

Nam udało się za pierwszym razem przy pierwszym dziecku ❤️ A teraz troszkę ciężej to idzie ale nie tracę nadziei 🥰

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ