X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌞 Testujemy w czerwcu 🌞
Odpowiedz

🌞 Testujemy w czerwcu 🌞

Oceń ten wątek:
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    Tak więc.. wakacje u mnie czas start. 🐒 Się rozkręca ☺️pojawiła się kawa z mlekiem i delikatny róż. A po wakacjach może od nowa starania ale już pod okiem lekarza. Ale temperatura ciała 36.9 w pochwie taka sama

Powodzenia ✊😉

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, A prowadzisz wykres temperatur ? Bo temp ogólnie ładna...Ale musiałabyś mieć z czy porównać

• Monika 32 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Monia, A prowadzisz wykres temperatur ? Bo temp ogólnie ładna...Ale musiałabyś mieć z czy porównać
    Jako tako tego nie zapisuje ale praktycznie cały czas moja temperatura to 36.8 sięgającą do 37 wczoraj było 37.6 dziś zaś 37 czyli wróciła do normy

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    Jako tako tego nie zapisuje ale praktycznie cały czas moja temperatura to 36.8 sięgającą do 37 wczoraj było 37.6 dziś zaś 37 czyli wróciła do normy

Chodzi Mi o wykaz temp w czasie. Jaka masz przed okresem, w trakcie, przed ovu po ovu i aż do kresu. Np taki wykaz z ostatnich 3 miesięcy mierzony dzień w dzień. Jeśli nie to nie można się tym sugerować tzn nic nam to nie mówi czy ciąża może być czy nie :)
    Zaczekaj czy się @ rozkręci A może się nie rozkręci:)

• natkurka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    Tak więc.. wakacje u mnie czas start. 🐒 Się rozkręca ☺️pojawiła się kawa z mlekiem i delikatny róż. A po wakacjach może od nowa starania ale już pod okiem lekarza. Ale temperatura ciała 36.9 w pochwie taka sama

Tak od razu pod kątem lekarza czy mowisz o monitoringu cyklu? Mi lekarz powiedzial zeby sie zglosic dopiero za pol roku jesli kazdy cykl bedzie stracony. Zrobil monitoring ouwulacji, wszystko okej i powiedzial zeby uzywac testow owulacyjnych.

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • Monika 32 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Tak od razu pod kątem lekarza czy mowisz o monitoringu cyklu? Mi lekarz powiedzial zeby sie zglosic dopiero za pol roku jesli kazdy cykl bedzie stracony. Zrobil monitoring ouwulacji, wszystko okej i powiedzial zeby uzywac testow owulacyjnych.

Mi tak samo powiedział lekarz jak po pół roku się nie uda będziemy działać medycznie testy owulacyjne używałam 3 miesiące temperaturę dopiero teraz zaczęłam a dokładnie od tygodnia pilnowac

• Monika 32 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Chodzi Mi o wykaz temp w czasie. Jaka masz przed okresem, w trakcie, przed ovu po ovu i aż do kresu. Np taki wykaz z ostatnich 3 miesięcy mierzony dzień w dzień. Jeśli nie to nie można się tym sugerować tzn nic nam to nie mówi czy ciąża może być czy nie :)
    Zaczekaj czy się @ rozkręci A może się nie rozkręci:)
    Nie zależnie od dnia cyklu zawsze 37 ale to mierzyłam bezdotykowy tylko ciało od tyg mam termometr elektroniczny i mierze w pochwie

• Różyczka954 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, trzymam za Was kciuki w tym miesiącu ❤️ Sama wyczekuje jeszcze kilka dni. 15 czerwca będę testować ✊🏻 Dzisiaj 9dpo i już od dwóch dni czuje mocne ciągniecie w podbrzuszu, główne od prawego jajnika z którego była ovu. Dzisiaj straszne zawroty głowy i już nie wiem czy to z gorąca czy coś się może dzieje 😅

Ewelina9 lubi tę wiadomość

• jagodowaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2024, 15:25

19.10.23 kontrolna cytologia - wyniki za 3 tygodnie.
    15.11.23 - stwierdzono obecność nieprawidłowych komórek nabłonkowych.
    Komórki nabłonka płaskiego: LSIL - zmiany śródnabłonkowe stopnia niskiego obejmujące koilocytozę (HPV) i możliwość CIN1 (dysplazji małego stopnia).
    Grupa PAP III. 😪 Lek albothyl, ponowna cytologia za 6 miesięcy. Lek przerwany z powodu reakcji alergicznej.

04.04 - 09.04.24 oddział neurologiczny. Pobyt w szpitalu z powodu omdlenia i drgawek z dnia 07.02.24

10.04.24 - kontrolna wizyta ginekolog + cytologia, czas oczekiwania na wynik 3tyg.
    29.04.24 - Wizyta endokrynolog
    09.05.24 - Wizyta kontrolna oddział endokrynologii ginekologicznej.
    27.05.24 - kolposkopia z pobraniem wycinków, wyłyżeczkowanie. Wyniki za 4-6tyg.
    08.07.24 - zabieg konizacji szyjki macicy :(

🔴 Od sierpnia 2023 brak starań. 🔴
  • Ewelina9 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka954 wrote:
    Cześć dziewczyny, trzymam za Was kciuki w tym miesiącu ❤️ Sama wyczekuje jeszcze kilka dni. 15 czerwca będę testować ✊🏻 Dzisiaj 9dpo i już od dwóch dni czuje mocne ciągniecie w podbrzuszu, główne od prawego jajnika z którego była ovu. Dzisiaj straszne zawroty głowy i już nie wiem czy to z gorąca czy coś się może dzieje 😅

To jesteśmy w podobnej sytuacji 😊 Ja dzisiaj 10dpo, wczoraj test biały i od dwóch dni tez rozrywający ból brzucha i lewego jajnika (z tego co była owulacja). Będę testować teraz w sobotę 12dpo, 14 dni po ovitrelle.
    Nie nastawiam się, bo w poprzednim cyklu miałam takie same objawy a 🐒 przyszła.
    To już ostatni cykl prób naturalnych, wiec na cud nie liczę :D

• jagodowaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina9, trzymam kciuki :)

Komórki nabłonka płaskiego: LSIL - zmiany śródnabłonkowe stopnia niskiego obejmujące koilocytozę (HPV) i możliwość CIN1 (dysplazji małego stopnia).
    Grupa PAP III. 😪 Lek albothyl, ponowna cytologia za 6 miesięcy. Lek przerwany z powodu reakcji alergicznej.

04.04 - 09.04.24 oddział neurologiczny. Pobyt w szpitalu z powodu omdlenia i drgawek z dnia 07.02.24

10.04.24 - kontrolna wizyta ginekolog + cytologia, czas oczekiwania na wynik 3tyg.

Wysłany: 9 czerwca 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowaaa wrote:
    RÓŻYCZKO, Jesteśmy na tym samym etapie. U mnie 10 dni po owulacji, która jest potwierdzona przez ginekolog. Też z prawego jajnika🤣 ból w podbrzuszu, mdłości dzisiaj rano straszne, ale też nie wiem czy już fiksuje po wczorajszej wizycie bardziej, czy to TO.
    Testujemy razem 15.06 :) Trzymam kciuki! :*

Kochana trzymam za ciebie kciuki! ❤️ Może razem nam się uda 😍 dawaj znać!

jagodowaaa lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 czerwca 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina9 wrote:
    To jesteśmy w podobnej sytuacji 😊 Ja dzisiaj 10dpo, wczoraj test biały i od dwóch dni tez rozrywający ból brzucha i lewego jajnika (z tego co była owulacja). Będę testować teraz w sobotę 12dpo, 14 dni po ovitrelle.
    Nie nastawiam się, bo w poprzednim cyklu miałam takie same objawy a 🐒 przyszła.
    To już ostatni cykl prób naturalnych, wiec na cud nie liczę :D

U mnie też kilka cykli wydawało się, że nam się udało i przychodziła @. Czuje się jakoś inaczej w tym cyklu wiec mam nadzieję, że udało się! Mój 3 letni ucieszyłby się z rodzeństwa ❤️

Nie poddawaj się! Cuda się zdarzają!

natkurka lubi tę wiadomość

• jagodowaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• jagodowaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• natkurka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    Mi tak samo powiedział lekarz jak po pół roku się nie uda będziemy działać medycznie testy owulacyjne używałam 3 miesiące temperaturę dopiero teraz zaczęłam a dokładnie od tygodnia pilnowac

No to jeszcze daj sobie czas na swobodne starania, mi lekarz powiedzial ze w 100% zdrowe pary zachodza dopiero w 4-5 cyklu. Wiadomo ze czasem sie trafi i za pierwszym ale generalnie zeby nie swirowac i nie ladowac w siebie lekow itp bo kilka dobrych miesiecy to nawet zaden lekarz nie potraktuje powaznie

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • Ewelina9 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowaaa wrote:
    Ja dopiero starania o pierwsze, w sumie to tak na luzie. Podjęliśmy decyzję, że mój "odstawia" gumki 😜 i to że od razu bym zaszła, to taki trochę cud, ale w coś trzeba wierzyć. "Jeśli wiara czyni cuda, uwierz w to A Ci się uda" :)
    W tym roku w sierpniu obchodzę 28 urodziny, więc myślę, że czas najwyższy patrząc na to, jakie czasami wychodzą problemy w trakcie.

Jasne, ze cuda się zdarzają! Nawet jak już wiem, ze nic z tego to nadzieja jest❤️ Zobaczymy w sobotę i poniedziałek, a jak będzie bialutko to już tylko czekanie na @ :(

• jagodowaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ewelina9 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2022, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowaaa wrote:
    Ja nie mam zamiaru testować wcześniej niż Pani doktor prosiła (15.06), bo to termin miesiączki i nie chce się wcześniej rozczarować.

Będę trzymac kciuki 15.06❤️ Mnie lekarz kazał testować dwa tygodnie po ovitrelle, wiec właśnie w sobotę. Ja jestem bardzo niecierpliwa, dlatego czasami zatestuje szybciej, chociaż wiem ze to jest bez sensu :D

Wysłany: 9 czerwca 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowaaa wrote:
    Ja dopiero starania o pierwsze, w sumie to tak na luzie. Podjęliśmy decyzję, że mój "odstawia" gumki 😜 i to że od razu bym zaszła, to taki trochę cud, ale w coś trzeba wierzyć. "Jeśli wiara czyni cuda, uwierz w to A Ci się uda" :)
    W tym roku w sierpniu obchodzę 28 urodziny, więc myślę, że czas najwyższy patrząc na to, jakie czasami wychodzą problemy w trakcie.

Nam udało się za pierwszym razem przy pierwszym dziecku ❤️ A teraz troszkę ciężej to idzie ale nie tracę nadziei 🥰

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ