🌞 Testujemy w czerwcu 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola111 wrote:Monia, A prowadzisz wykres temperatur ? Bo temp ogólnie ładna...Ale musiałabyś mieć z czy porównać
-
Monika 32 wrote:Jako tako tego nie zapisuje ale praktycznie cały czas moja temperatura to 36.8 sięgającą do 37 wczoraj było 37.6 dziś zaś 37 czyli wróciła do normy
Chodzi Mi o wykaz temp w czasie. Jaka masz przed okresem, w trakcie, przed ovu po ovu i aż do kresu. Np taki wykaz z ostatnich 3 miesięcy mierzony dzień w dzień. Jeśli nie to nie można się tym sugerować tzn nic nam to nie mówi czy ciąża może być czy nie
Zaczekaj czy się @ rozkręci A może się nie rozkręci:) -
Monika 32 wrote:Tak więc.. wakacje u mnie czas start. 🐒 Się rozkręca ☺️pojawiła się kawa z mlekiem i delikatny róż. A po wakacjach może od nowa starania ale już pod okiem lekarza. Ale temperatura ciała 36.9 w pochwie taka sama
Tak od razu pod kątem lekarza czy mowisz o monitoringu cyklu? Mi lekarz powiedzial zeby sie zglosic dopiero za pol roku jesli kazdy cykl bedzie stracony. Zrobil monitoring ouwulacji, wszystko okej i powiedzial zeby uzywac testow owulacyjnych.
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
natkurka wrote:Tak od razu pod kątem lekarza czy mowisz o monitoringu cyklu? Mi lekarz powiedzial zeby sie zglosic dopiero za pol roku jesli kazdy cykl bedzie stracony. Zrobil monitoring ouwulacji, wszystko okej i powiedzial zeby uzywac testow owulacyjnych.
Mi tak samo powiedział lekarz jak po pół roku się nie uda będziemy działać medycznie testy owulacyjne używałam 3 miesiące temperaturę dopiero teraz zaczęłam a dokładnie od tygodnia pilnowac -
Ola111 wrote:Chodzi Mi o wykaz temp w czasie. Jaka masz przed okresem, w trakcie, przed ovu po ovu i aż do kresu. Np taki wykaz z ostatnich 3 miesięcy mierzony dzień w dzień. Jeśli nie to nie można się tym sugerować tzn nic nam to nie mówi czy ciąża może być czy nie
Zaczekaj czy się @ rozkręci A może się nie rozkręci:) -
Cześć dziewczyny, trzymam za Was kciuki w tym miesiącu ❤️ Sama wyczekuje jeszcze kilka dni. 15 czerwca będę testować ✊🏻 Dzisiaj 9dpo i już od dwóch dni czuje mocne ciągniecie w podbrzuszu, główne od prawego jajnika z którego była ovu. Dzisiaj straszne zawroty głowy i już nie wiem czy to z gorąca czy coś się może dzieje 😅
Ewelina9 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 15:25
19.10.23 kontrolna cytologia - wyniki za 3 tygodnie.
15.11.23 - stwierdzono obecność nieprawidłowych komórek nabłonkowych.
Komórki nabłonka płaskiego: LSIL - zmiany śródnabłonkowe stopnia niskiego obejmujące koilocytozę (HPV) i możliwość CIN1 (dysplazji małego stopnia).
Grupa PAP III. 😪 Lek albothyl, ponowna cytologia za 6 miesięcy. Lek przerwany z powodu reakcji alergicznej.
04.04 - 09.04.24 oddział neurologiczny. Pobyt w szpitalu z powodu omdlenia i drgawek z dnia 07.02.24
10.04.24 - kontrolna wizyta ginekolog + cytologia, czas oczekiwania na wynik 3tyg.
29.04.24 - Wizyta endokrynolog
09.05.24 - Wizyta kontrolna oddział endokrynologii ginekologicznej.
27.05.24 - kolposkopia z pobraniem wycinków, wyłyżeczkowanie. Wyniki za 4-6tyg.
08.07.24 - zabieg konizacji szyjki macicy
🔴 Od sierpnia 2023 brak starań. 🔴 -
Różyczka954 wrote:Cześć dziewczyny, trzymam za Was kciuki w tym miesiącu ❤️ Sama wyczekuje jeszcze kilka dni. 15 czerwca będę testować ✊🏻 Dzisiaj 9dpo i już od dwóch dni czuje mocne ciągniecie w podbrzuszu, główne od prawego jajnika z którego była ovu. Dzisiaj straszne zawroty głowy i już nie wiem czy to z gorąca czy coś się może dzieje 😅
To jesteśmy w podobnej sytuacji 😊 Ja dzisiaj 10dpo, wczoraj test biały i od dwóch dni tez rozrywający ból brzucha i lewego jajnika (z tego co była owulacja). Będę testować teraz w sobotę 12dpo, 14 dni po ovitrelle.
Nie nastawiam się, bo w poprzednim cyklu miałam takie same objawy a 🐒 przyszła.
To już ostatni cykl prób naturalnych, wiec na cud nie liczę
-
Ewelina9, trzymam kciuki
Komórki nabłonka płaskiego: LSIL - zmiany śródnabłonkowe stopnia niskiego obejmujące koilocytozę (HPV) i możliwość CIN1 (dysplazji małego stopnia).
Grupa PAP III. 😪 Lek albothyl, ponowna cytologia za 6 miesięcy. Lek przerwany z powodu reakcji alergicznej.
04.04 - 09.04.24 oddział neurologiczny. Pobyt w szpitalu z powodu omdlenia i drgawek z dnia 07.02.24
10.04.24 - kontrolna wizyta ginekolog + cytologia, czas oczekiwania na wynik 3tyg.
jagodowaaa wrote:RÓŻYCZKO, Jesteśmy na tym samym etapie. U mnie 10 dni po owulacji, która jest potwierdzona przez ginekolog. Też z prawego jajnika🤣 ból w podbrzuszu, mdłości dzisiaj rano straszne, ale też nie wiem czy już fiksuje po wczorajszej wizycie bardziej, czy to TO.
Testujemy razem 15.06 Trzymam kciuki! :*
Kochana trzymam za ciebie kciuki! ❤️ Może razem nam się uda 😍 dawaj znać!jagodowaaa lubi tę wiadomość
-
Ewelina9 wrote:To jesteśmy w podobnej sytuacji 😊 Ja dzisiaj 10dpo, wczoraj test biały i od dwóch dni tez rozrywający ból brzucha i lewego jajnika (z tego co była owulacja). Będę testować teraz w sobotę 12dpo, 14 dni po ovitrelle.
Nie nastawiam się, bo w poprzednim cyklu miałam takie same objawy a 🐒 przyszła.
To już ostatni cykl prób naturalnych, wiec na cud nie liczę
U mnie też kilka cykli wydawało się, że nam się udało i przychodziła @. Czuje się jakoś inaczej w tym cyklu wiec mam nadzieję, że udało się! Mój 3 letni ucieszyłby się z rodzeństwa ❤️
Nie poddawaj się! Cuda się zdarzają!natkurka lubi tę wiadomość
-
.
.
Monika 32 wrote:Mi tak samo powiedział lekarz jak po pół roku się nie uda będziemy działać medycznie testy owulacyjne używałam 3 miesiące temperaturę dopiero teraz zaczęłam a dokładnie od tygodnia pilnowac
No to jeszcze daj sobie czas na swobodne starania, mi lekarz powiedzial ze w 100% zdrowe pary zachodza dopiero w 4-5 cyklu. Wiadomo ze czasem sie trafi i za pierwszym ale generalnie zeby nie swirowac i nie ladowac w siebie lekow itp bo kilka dobrych miesiecy to nawet zaden lekarz nie potraktuje powaznie
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
jagodowaaa wrote:Ja dopiero starania o pierwsze, w sumie to tak na luzie. Podjęliśmy decyzję, że mój "odstawia" gumki 😜 i to że od razu bym zaszła, to taki trochę cud, ale w coś trzeba wierzyć. "Jeśli wiara czyni cuda, uwierz w to A Ci się uda"
W tym roku w sierpniu obchodzę 28 urodziny, więc myślę, że czas najwyższy patrząc na to, jakie czasami wychodzą problemy w trakcie.
Jasne, ze cuda się zdarzają! Nawet jak już wiem, ze nic z tego to nadzieja jest❤️ Zobaczymy w sobotę i poniedziałek, a jak będzie bialutko to już tylko czekanie na @
-
.
jagodowaaa wrote:Ja nie mam zamiaru testować wcześniej niż Pani doktor prosiła (15.06), bo to termin miesiączki i nie chce się wcześniej rozczarować.
Będę trzymac kciuki 15.06❤️ Mnie lekarz kazał testować dwa tygodnie po ovitrelle, wiec właśnie w sobotę. Ja jestem bardzo niecierpliwa, dlatego czasami zatestuje szybciej, chociaż wiem ze to jest bez sensu -
jagodowaaa wrote:Ja dopiero starania o pierwsze, w sumie to tak na luzie. Podjęliśmy decyzję, że mój "odstawia" gumki 😜 i to że od razu bym zaszła, to taki trochę cud, ale w coś trzeba wierzyć. "Jeśli wiara czyni cuda, uwierz w to A Ci się uda"
W tym roku w sierpniu obchodzę 28 urodziny, więc myślę, że czas najwyższy patrząc na to, jakie czasami wychodzą problemy w trakcie.
Nam udało się za pierwszym razem przy pierwszym dziecku ❤️ A teraz troszkę ciężej to idzie ale nie tracę nadziei 🥰