Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌞 Testujemy w czerwcu 🌞
Odpowiedz

🌞 Testujemy w czerwcu 🌞

Oceń ten wątek:
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    Kurde faktycznie 11 maja pierwszy dzień @ pisząc 14sty patrzyłam na dni cyklu sorki bardzo. Myślami jestem już w pracy 😂owulacja była 24tego maja był to 14dc 😂😂

Nooo i teraz wszystko się zgadza :)

• Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Nooo i teraz wszystko się zgadza :)
    Zamieszałam się jak tampon w pi.. heee sorka za nieporozumienie😂

natkurka, Ola111 lubią tę wiadomość

• Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a jak myślicie jeżeli miało by mi się udać w tym cyklu to kiedy mogło by dojść do zagnieżdżenia. Ostatni sex był dzień przed owulacją

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    Laski a jak myślicie jeżeli miało by mi się udać w tym cyklu to kiedy mogło by dojść do zagnieżdżenia. Ostatni sex był dzień przed owulacją

To już doszło

• Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    To już doszło
    Eee to na pewno @ się spóźnia 😂 bo nie czuje zupełnie nic oprócz tych cycków

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    Eee to na pewno @ się spóźnia 😂 bo nie czuje zupełnie nic oprócz tych cycków

To dobry znak że nic nie czujesz:) bynajmniej u mnie w 1 ciąży tak było. Dopiero tydzień po spóźnionej @ zorientowałam się że nie mam okresu. I wtedy zaczęły boleć mnie jajniki. Ale to już była ciąża, nie okres ;)

A w twoich 2 poprzednich ciążach jak miałaś?

• Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    To dobry znak że nic nie czujesz:) bynajmniej u mnie w 1 ciąży tak było. Dopiero tydzień po spóźnionej @ zorientowałam się że nie mam okresu. I wtedy zaczęły boleć mnie jajniki. Ale to już była ciąża, nie okres ;)

A w twoich 2 poprzednich ciążach jak miałaś?
    W pierwszej ciąży dowiedziałam się jak byłam w 7 tyg ciąży zrobiłam test i po teście lekarz potwierdził że 7 tydzień w drugiej ciąży o ciąży dowiedziałam się jak byłam między 13stym a 14tyg ciąży jedyny objaw to zatrzymana miesiączką przy obu w jednej szybciej w drugiej normalnie dwa miesiące miałam okres

• natkurka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    W pierwszej ciąży dowiedziałam się jak byłam w 7 tyg ciąży zrobiłam test i po teście lekarz potwierdził że 7 tydzień w drugiej ciąży o ciąży dowiedziałam się jak byłam między 13stym a 14tyg ciąży jedyny objaw to zatrzymana miesiączką przy obu w jednej szybciej w drugiej normalnie dwa miesiące miałam okres

No to oby sie udalo, tylko ciekawe czemu test biały. Bo wspomnialas ze robilas nie? Dzisiaj tez robilas? Niektore testy o duzej czulosci chyba 10dpo wychodza z blada kreska. Ja jeszcze nie testowalam ale widzialam dziewczyny na wątku tak

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:

No widzisz. Więc szansę są duże że to ciąża:)

• Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    No to oby sie udalo, tylko ciekawe czemu test biały. Bo wspomnialas ze robilas nie? Dzisiaj tez robilas? Niektore testy o duzej czulosci chyba 10dpo wychodza z blada kreska. Ja jeszcze nie testowalam ale widzialam dziewczyny na wątku tak
    Tak testowałam i nic biel bielą pogania

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:

Może później doszło do zagniezdzenia:) albo taki twój urok biorąc pod uwagę twoje historie ;)

• Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Może później doszło do zagniezdzenia:) albo taki twój urok biorąc pod uwagę twoje historie ;)
    Dlatego poczekam jeszcze w piątek albo w poniedziałek pójdę na BETE 🐒 nie zawita

• natkurka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:

Moze jeszcze cos bedzie widac :)

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • StaraniowaOna Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Jak tam twoja betka? :))
    Nie sprawdzałam, żeby się nie stresować.Dzis jadę na kolejną.Proszę trzymajcie mocno kciuki ,żeby był przyrost !!!

• Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraniowaOna wrote:
    Nie sprawdzałam, żeby się nie stresować.Dzis jadę na kolejną.Proszę trzymajcie mocno kciuki ,żeby był przyrost !!!
    O pproszę trzymam mocno kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 16:06

StaraniowaOna lubi tę wiadomość

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraniowaOna wrote:

To skąd będziesz wiedziała że jest dobry przyrost ? :D
    Chyba że spr i jedną i drugą razem:D

• StaraniowaOna Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    To skąd będziesz wiedziała że jest dobry przyrost ? :D
    Chyba że spr i jedną i drugą razem:D
    Sprawdzę jak będę miała obie:)Oby tym razem był przyrost.Mam już jedna stratę za sobą, więc b się stresuje :(

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraniowaOna wrote:
    Sprawdzę jak będę miała obie:)Oby tym razem był przyrost.Mam już jedna stratę za sobą, więc b się stresuje :(

Rozumiem. Mimo wszystko podziwiam cierpliwość:)
    Spokojnie...nie masz na to wpływu.
    Ja ledwo uszłam z życiem rok temu...mój gin nie wykrył ciąży jajowodowej. Byłam jeszcze w górach, wspinalam się....jajowod był w strzępach. Z okrojonym bólem trafiłam do szpitala w ostatniej chwili. Lekarz powiedział że jeszcze takiego przypadku nie miał, nie miałam prawa tego przeżyć...przeżył. przeznaczenia nie unikniesz. Więc głowa do góry:)

StaraniowaOna lubi tę wiadomość

• jagodowaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 15:25

natkurka lubi tę wiadomość

19.10.23 kontrolna cytologia - wyniki za 3 tygodnie.
    15.11.23 - stwierdzono obecność nieprawidłowych komórek nabłonkowych.
    Komórki nabłonka płaskiego: LSIL - zmiany śródnabłonkowe stopnia niskiego obejmujące koilocytozę (HPV) i możliwość CIN1 (dysplazji małego stopnia).
    Grupa PAP III. 😪 Lek albothyl, ponowna cytologia za 6 miesięcy. Lek przerwany z powodu reakcji alergicznej.

04.04 - 09.04.24 oddział neurologiczny. Pobyt w szpitalu z powodu omdlenia i drgawek z dnia 07.02.24

10.04.24 - kontrolna wizyta ginekolog + cytologia, czas oczekiwania na wynik 3tyg.
    29.04.24 - Wizyta endokrynolog
    09.05.24 - Wizyta kontrolna oddział endokrynologii ginekologicznej.
    27.05.24 - kolposkopia z pobraniem wycinków, wyłyżeczkowanie. Wyniki za 4-6tyg.
    08.07.24 - zabieg konizacji szyjki macicy :(

🔴 Od sierpnia 2023 brak starań. 🔴
  • Monika 32 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2022, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc.. wakacje u mnie czas start. 🐒 Się rozkręca ☺️pojawiła się kawa z mlekiem i delikatny róż. A po wakacjach może od nowa starania ale już pod okiem lekarza. Ale temperatura ciała 36.9 w pochwie taka sama

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ