X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌞 Testujemy w czerwcu 🌞
Odpowiedz

🌞 Testujemy w czerwcu 🌞

Oceń ten wątek:
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    Kurde faktycznie 11 maja pierwszy dzień @ pisząc 14sty patrzyłam na dni cyklu sorki bardzo. Myślami jestem już w pracy 😂owulacja była 24tego maja był to 14dc 😂😂

Nooo i teraz wszystko się zgadza :)

• Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Nooo i teraz wszystko się zgadza :)
    Zamieszałam się jak tampon w pi.. heee sorka za nieporozumienie😂

natkurka, Ola111 lubią tę wiadomość

• Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a jak myślicie jeżeli miało by mi się udać w tym cyklu to kiedy mogło by dojść do zagnieżdżenia. Ostatni sex był dzień przed owulacją

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    Laski a jak myślicie jeżeli miało by mi się udać w tym cyklu to kiedy mogło by dojść do zagnieżdżenia. Ostatni sex był dzień przed owulacją

To już doszło

• Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    To już doszło
    Eee to na pewno @ się spóźnia 😂 bo nie czuje zupełnie nic oprócz tych cycków

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    Eee to na pewno @ się spóźnia 😂 bo nie czuje zupełnie nic oprócz tych cycków

To dobry znak że nic nie czujesz:) bynajmniej u mnie w 1 ciąży tak było. Dopiero tydzień po spóźnionej @ zorientowałam się że nie mam okresu. I wtedy zaczęły boleć mnie jajniki. Ale to już była ciąża, nie okres ;)

A w twoich 2 poprzednich ciążach jak miałaś?

• Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    To dobry znak że nic nie czujesz:) bynajmniej u mnie w 1 ciąży tak było. Dopiero tydzień po spóźnionej @ zorientowałam się że nie mam okresu. I wtedy zaczęły boleć mnie jajniki. Ale to już była ciąża, nie okres ;)

A w twoich 2 poprzednich ciążach jak miałaś?
    W pierwszej ciąży dowiedziałam się jak byłam w 7 tyg ciąży zrobiłam test i po teście lekarz potwierdził że 7 tydzień w drugiej ciąży o ciąży dowiedziałam się jak byłam między 13stym a 14tyg ciąży jedyny objaw to zatrzymana miesiączką przy obu w jednej szybciej w drugiej normalnie dwa miesiące miałam okres

• natkurka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    W pierwszej ciąży dowiedziałam się jak byłam w 7 tyg ciąży zrobiłam test i po teście lekarz potwierdził że 7 tydzień w drugiej ciąży o ciąży dowiedziałam się jak byłam między 13stym a 14tyg ciąży jedyny objaw to zatrzymana miesiączką przy obu w jednej szybciej w drugiej normalnie dwa miesiące miałam okres

No to oby sie udalo, tylko ciekawe czemu test biały. Bo wspomnialas ze robilas nie? Dzisiaj tez robilas? Niektore testy o duzej czulosci chyba 10dpo wychodza z blada kreska. Ja jeszcze nie testowalam ale widzialam dziewczyny na wątku tak

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:

No widzisz. Więc szansę są duże że to ciąża:)

• Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    No to oby sie udalo, tylko ciekawe czemu test biały. Bo wspomnialas ze robilas nie? Dzisiaj tez robilas? Niektore testy o duzej czulosci chyba 10dpo wychodza z blada kreska. Ja jeszcze nie testowalam ale widzialam dziewczyny na wątku tak
    Tak testowałam i nic biel bielą pogania

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:

Może później doszło do zagniezdzenia:) albo taki twój urok biorąc pod uwagę twoje historie ;)

• Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Może później doszło do zagniezdzenia:) albo taki twój urok biorąc pod uwagę twoje historie ;)
    Dlatego poczekam jeszcze w piątek albo w poniedziałek pójdę na BETE 🐒 nie zawita

• natkurka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:

Moze jeszcze cos bedzie widac :)

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • StaraniowaOna Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Jak tam twoja betka? :))
    Nie sprawdzałam, żeby się nie stresować.Dzis jadę na kolejną.Proszę trzymajcie mocno kciuki ,żeby był przyrost !!!

• Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraniowaOna wrote:
    Nie sprawdzałam, żeby się nie stresować.Dzis jadę na kolejną.Proszę trzymajcie mocno kciuki ,żeby był przyrost !!!
    O pproszę trzymam mocno kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 16:06

StaraniowaOna lubi tę wiadomość

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraniowaOna wrote:

To skąd będziesz wiedziała że jest dobry przyrost ? :D
    Chyba że spr i jedną i drugą razem:D

• StaraniowaOna Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    To skąd będziesz wiedziała że jest dobry przyrost ? :D
    Chyba że spr i jedną i drugą razem:D
    Sprawdzę jak będę miała obie:)Oby tym razem był przyrost.Mam już jedna stratę za sobą, więc b się stresuje :(

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraniowaOna wrote:
    Sprawdzę jak będę miała obie:)Oby tym razem był przyrost.Mam już jedna stratę za sobą, więc b się stresuje :(

Rozumiem. Mimo wszystko podziwiam cierpliwość:)
    Spokojnie...nie masz na to wpływu.
    Ja ledwo uszłam z życiem rok temu...mój gin nie wykrył ciąży jajowodowej. Byłam jeszcze w górach, wspinalam się....jajowod był w strzępach. Z okrojonym bólem trafiłam do szpitala w ostatniej chwili. Lekarz powiedział że jeszcze takiego przypadku nie miał, nie miałam prawa tego przeżyć...przeżył. przeznaczenia nie unikniesz. Więc głowa do góry:)

StaraniowaOna lubi tę wiadomość

• jagodowaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2022, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2024, 15:25

natkurka lubi tę wiadomość

19.10.23 kontrolna cytologia - wyniki za 3 tygodnie.
    15.11.23 - stwierdzono obecność nieprawidłowych komórek nabłonkowych.
    Komórki nabłonka płaskiego: LSIL - zmiany śródnabłonkowe stopnia niskiego obejmujące koilocytozę (HPV) i możliwość CIN1 (dysplazji małego stopnia).
    Grupa PAP III. 😪 Lek albothyl, ponowna cytologia za 6 miesięcy. Lek przerwany z powodu reakcji alergicznej.

04.04 - 09.04.24 oddział neurologiczny. Pobyt w szpitalu z powodu omdlenia i drgawek z dnia 07.02.24

10.04.24 - kontrolna wizyta ginekolog + cytologia, czas oczekiwania na wynik 3tyg.
    29.04.24 - Wizyta endokrynolog
    09.05.24 - Wizyta kontrolna oddział endokrynologii ginekologicznej.
    27.05.24 - kolposkopia z pobraniem wycinków, wyłyżeczkowanie. Wyniki za 4-6tyg.
    08.07.24 - zabieg konizacji szyjki macicy :(

🔴 Od sierpnia 2023 brak starań. 🔴
  • Monika 32 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2022, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc.. wakacje u mnie czas start. 🐒 Się rozkręca ☺️pojawiła się kawa z mlekiem i delikatny róż. A po wakacjach może od nowa starania ale już pod okiem lekarza. Ale temperatura ciała 36.9 w pochwie taka sama

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ