🌞 Testujemy w czerwcu 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierwszy cykl na duphastonie, powinnam testować w sobotę bo wtedy już się kończy opakowanie. Wykres jakoś ciążowo nie wygląda Maskara, wiekszosc koleżanek dalszych/bliższych jest w ciąży. Boje się otwierać Instagrama, bo strasznie mi to łamie serce.Córka z 2023
6 miesięcy starań
Kwiecień 2024 druga runda starań 🤱
Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna -
Monika 32 wrote:Mam regularne 27-28-29 jest zawsze o tej samej porze pomyliłam się potwierdzona owulacja była 14stego
Ola111, Karo1234 lubią tę wiadomość
-
Monika 32 wrote:Ja ogólnie jestem jakaś dziwna mój system działa po swojemu ale miesiączki zawsze mam regularne. Syn dziś ma 11 lat jest najmłodszy. A o jego istnieniu dowiedziałam się dopiero jak już byłam w 13-14 tyg ciąży miesiączkę miałam normalnie przez 2 miesiące 3 miesiąca nie przyszła poszłam do lekarza a tam od razu na pierwszej wizycie dowiedziałam się że będzie synuś. Pamiętam nawet słowa lekarza. Mówił jest Pani w ciąży dlatego miesiączką nie przyszła a ja do niego doktor robi sobie jaja, a on z tekstem no będą jaja będą jaja jest chłopak mój mózg eksplodował.
Hihi ale historia 😉
Monia daj znać co tam u Ciebie wyszło bo aż ciekawa jestem:D -
Ola111 wrote:Hihi ale historia 😉
Monia daj znać co tam u Ciebie wyszło bo aż ciekawa jestem:DWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 11:53
-
Monika 32 wrote:Na pewno dam znać co i jak teraz byłam mierzyć temp w pochwie jestem w szoku 37.6 tak raczej nie powinno być w dniu spodziewanej miesiączki wcześniej w pochwie nie mierzyłam tylko w ustach ale w ustach była temp 37 aż taka różnica by była co chwilę jestem w kibelku w poszukiwaniu małpy. Co ma być to będzie pożyjemy zobaczymy ogólnie jak nic z tego nie wyjdzie kończę z tym że co ma być to będzie bo wkoncu wakacje za pasem haha trzeba poszaleć a już pół roku odmawiam sobie alkoholu
Jak dla mnie to coś jest na rzeczy, beta prawdę Ci powie -
Monika 32 wrote:Na pewno dam znać co i jak teraz byłam mierzyć temp w pochwie jestem w szoku 37.6 tak raczej nie powinno być w dniu spodziewanej miesiączki wcześniej w pochwie nie mierzyłam tylko w ustach ale w ustach była temp 37 aż taka różnica by była co chwilę jestem w kibelku w poszukiwaniu małpy. Co ma być to będzie pożyjemy zobaczymy ogólnie jak nic z tego nie wyjdzie kończę z tym że co ma być to będzie bo wkoncu wakacje za pasem haha trzeba poszaleć a już pół roku odmawiam sobie alkoholu
Ale jesli owulacja byla 14stego maja to czy okres nie powinien byc w granicach 28-31 maja? To wypada 14 dni po owu. Ja mam cykle 26 dniowe wiec u mnie owu jest wczesniej.
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
natkurka wrote:Ale jesli owulacja byla 14stego maja to czy okres nie powinien byc w granicach 28-31 maja? To wypada 14 dni po owu. Ja mam cykle 26 dniowe wiec u mnie owu jest wczesniej.
-
Monika 32 wrote:No jak widać u mnie innaczej dziś ogólnie 29dc z czego dziś powinna być ta 🐒 zawsze jest jak wstaje rano taki mój cykl. Chciałam dodać zdjęcie mojego cyklu ale nie umiem pierwszy mój dzień tutaj 😂
Od dawna tak masz? Bo ja teraz mierze pierwszy swoj w zyciu cykl, bedziemy sie starac. Bylam na monitoringu owulacji i wyszlo mi ze owulacje mialam w 17dc. Mam cykle 26-27 jesli dostane okres tak jak zawsze to bedzie to swiadczylo o tym ze mam zbyt krotka faze lutealna a to rowniez bardzo nie dobrze❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
Monika 32 wrote:No jak widać u mnie innaczej dziś ogólnie 29dc z czego dziś powinna być ta 🐒 zawsze jest jak wstaje rano taki mój cykl. Chciałam dodać zdjęcie mojego cyklu ale nie umiem pierwszy mój dzień tutaj 😂
Od dawna tak masz? Bo ja teraz mierze swoj pierwszy w zyciu cykl, dopiero bedziemy sie starac. Bylam na monitoringu owulacji i wyszlo mi ze owulacje mialam w 17dc. Mam cykle 26-27 jesli dostane okres tak jak zawsze to bedzie to swiadczylo o tym ze mam zbyt krotka faze lutealna a to rowniez bardzo nie dobrze.. moze u ciebie tez ta faza sie skrocila? Chyba ze od zawsze tak masz to rozumiem.
14 dnia mialas owulacje a kiedy mialas 1 dzien miesiaczki w maju?❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
natkurka wrote:Od dawna tak masz? Bo ja teraz mierze pierwszy swoj w zyciu cykl, bedziemy sie starac. Bylam na monitoringu owulacji i wyszlo mi ze owulacje mialam w 17dc. Mam cykle 26-27 jesli dostane okres tak jak zawsze to bedzie to swiadczylo o tym ze mam zbyt krotka faze lutealna a to rowniez bardzo nie dobrze
-
natkurka wrote:Od dawna tak masz? Bo ja teraz mierze swoj pierwszy w zyciu cykl, dopiero bedziemy sie starac. Bylam na monitoringu owulacji i wyszlo mi ze owulacje mialam w 17dc. Mam cykle 26-27 jesli dostane okres tak jak zawsze to bedzie to swiadczylo o tym ze mam zbyt krotka faze lutealna a to rowniez bardzo nie dobrze.. moze u ciebie tez ta faza sie skrocila? Chyba ze od zawsze tak masz to rozumiem.
14 dnia mialas owulacje a kiedy mialas 1 dzien miesiaczki w maju? -
Monika 32 wrote:Nie tak się dzieje u mnie pierwszy raz. Ogólnie znam swoje ciało baaardzo dobrze. Dziś już czuję jakby to nie było moje ciało, jakoś tak obco kładłam się wczoraj spać już w podpasce wstałam biało.
Ale czy od dawna masz takie cykle. Bo jesli mialas owulacje 14stego maja to albo masz nieregualne i zbyt dlugie cykle, albo owu mogla byc pozniej. Dlatego pytam kiedy mialas 1 dzien miesiaczki w maju zeby wywnioskowac po ilu dniach masz owu❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
natkurka wrote:Ale czy od dawna masz takie cykle. Bo jesli mialas owulacje 14stego maja to albo masz nieregualne i zbyt dlugie cykle, albo owu mogla byc pozniej. Dlatego pytam kiedy mialas 1 dzien miesiaczki w maju zeby wywnioskowac po ilu dniach masz owu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 12:25
-
Monika 32 wrote:11 maja miałam pierwszy dzień cyklu owulację miałam potwierdzona testem
I to by sie zgadzało ze masz okres dopiero dzisiaj planowany. Owulacje w takim razie pewnie mialas gdzies w okolicach 25/26 maja ocYwiscie przy zalozeniu ze ideanie po 14 dniach. Moze ci sie pomylila cyferka i zamiast 14 to 24?Ola111 lubi tę wiadomość
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
natkurka wrote:Ale jak to mozliwe? 11 maja dostalas miesiaczke ktora trwa z reguly 4-5 dni. 14 maja czyli w czasie trwania miesiaczki nie moglas miec owulacji.
I to by sie zgadzało ze masz okres dopiero dzisiaj planowany. Owulacje w takim razie pewnie mialas gdzies w okolicach 25/26 maja ocYwiscie przy zalozeniu ze ideanie po 14 dniach. Moze ci sie pomylila cyferka i zamiast 14 to 24? -
natkurka wrote:Ale jak to mozliwe? 11 maja dostalas miesiaczke ktora trwa z reguly 4-5 dni. 14 maja czyli w czasie trwania miesiaczki nie moglas miec owulacji.
I to by sie zgadzało ze masz okres dopiero dzisiaj planowany. Owulacje w takim razie pewnie mialas gdzies w okolicach 25/26 maja ocYwiscie przy zalozeniu ze ideanie po 14 dniach. Moze ci sie pomylila cyferka i zamiast 14 to 24?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 12:33
natkurka lubi tę wiadomość
-
Monika 32 wrote:Kurde faktycznie 11 maja pierwszy dzień @ pisząc 14sty patrzyłam na dni cyklu sorki bardzo. Myślami jestem już w pracy 😂
No czyli idealnie mialas w 14 dniu cyklu wiec wszystko sie zgadza to jesli dzisiaj spodziewana data miesiaczki a jest bialo to albo poczekaj jeszcze dzien dwa a jak nie to zrob sobie bete
Monika 32 lubi tę wiadomość
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
natkurka wrote:No czyli idealnie mialas w 14 dniu cyklu wiec wszystko sie zgadza to jesli dzisiaj spodziewana data miesiaczki a jest bialo to albo poczekaj jeszcze dzien dwa a jak nie to zrob sobie bete