Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌞 Testujemy w czerwcu 🌞
Odpowiedz

🌞 Testujemy w czerwcu 🌞

Oceń ten wątek:
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    Mam regularne 27-28-29 jest zawsze o tej samej porze pomyliłam się potwierdzona owulacja była 14stego

No to jeszcze wcześniej. Dziwne. Poszlabym na betę

• Natt Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy cykl na duphastonie, powinnam testować w sobotę bo wtedy już się kończy opakowanie. Wykres jakoś ciążowo nie wygląda :( Maskara, wiekszosc koleżanek dalszych/bliższych jest w ciąży. Boje się otwierać Instagrama, bo strasznie mi to łamie serce.

Córka z 2023
    6 miesięcy starań

Kwiecień 2024 druga runda starań 🤱
    Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna
  • Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    Mam regularne 27-28-29 jest zawsze o tej samej porze pomyliłam się potwierdzona owulacja była 14stego
    Ja ogólnie jestem jakaś dziwna mój system działa po swojemu ale miesiączki zawsze mam regularne. Syn dziś ma 11 lat jest najmłodszy. A o jego istnieniu dowiedziałam się dopiero jak już byłam w 13-14 tyg ciąży miesiączkę miałam normalnie przez 2 miesiące 3 miesiąca nie przyszła poszłam do lekarza a tam od razu na pierwszej wizycie dowiedziałam się że będzie synuś. Pamiętam nawet słowa lekarza. Mówił jest Pani w ciąży dlatego miesiączką nie przyszła a ja do niego doktor robi sobie jaja, a on z tekstem no będą jaja będą jaja jest chłopak mój mózg eksplodował.

Ola111, Karo1234 lubią tę wiadomość

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    Ja ogólnie jestem jakaś dziwna mój system działa po swojemu ale miesiączki zawsze mam regularne. Syn dziś ma 11 lat jest najmłodszy. A o jego istnieniu dowiedziałam się dopiero jak już byłam w 13-14 tyg ciąży miesiączkę miałam normalnie przez 2 miesiące 3 miesiąca nie przyszła poszłam do lekarza a tam od razu na pierwszej wizycie dowiedziałam się że będzie synuś. Pamiętam nawet słowa lekarza. Mówił jest Pani w ciąży dlatego miesiączką nie przyszła a ja do niego doktor robi sobie jaja, a on z tekstem no będą jaja będą jaja jest chłopak mój mózg eksplodował.

Hihi ale historia 😉
    Monia daj znać co tam u Ciebie wyszło bo aż ciekawa jestem:D

• Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Hihi ale historia 😉
    Monia daj znać co tam u Ciebie wyszło bo aż ciekawa jestem:D
    Na pewno dam znać co i jak teraz byłam mierzyć temp w pochwie jestem w szoku 37.6 tak raczej nie powinno być w dniu spodziewanej miesiączki wcześniej w pochwie nie mierzyłam tylko w ustach ale w ustach była temp 37 aż taka różnica by była co chwilę jestem w kibelku w poszukiwaniu małpy. Co ma być to będzie pożyjemy zobaczymy ogólnie jak nic z tego nie wyjdzie kończę z tym że co ma być to będzie bo wkoncu wakacje za pasem haha trzeba poszaleć a już pół roku odmawiam sobie alkoholu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 11:53

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    Na pewno dam znać co i jak teraz byłam mierzyć temp w pochwie jestem w szoku 37.6 tak raczej nie powinno być w dniu spodziewanej miesiączki wcześniej w pochwie nie mierzyłam tylko w ustach ale w ustach była temp 37 aż taka różnica by była co chwilę jestem w kibelku w poszukiwaniu małpy. Co ma być to będzie pożyjemy zobaczymy ogólnie jak nic z tego nie wyjdzie kończę z tym że co ma być to będzie bo wkoncu wakacje za pasem haha trzeba poszaleć a już pół roku odmawiam sobie alkoholu

Jak dla mnie to coś jest na rzeczy, beta prawdę Ci powie :)

• natkurka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:

Ale jesli owulacja byla 14stego maja to czy okres nie powinien byc w granicach 28-31 maja? To wypada 14 dni po owu. Ja mam cykle 26 dniowe wiec u mnie owu jest wczesniej.

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Ale jesli owulacja byla 14stego maja to czy okres nie powinien byc w granicach 28-31 maja? To wypada 14 dni po owu. Ja mam cykle 26 dniowe wiec u mnie owu jest wczesniej.
    No jak widać u mnie innaczej dziś ogólnie 29dc z czego dziś powinna być ta 🐒 zawsze jest jak wstaje rano taki mój cykl. Chciałam dodać zdjęcie mojego cyklu ale nie umiem pierwszy mój dzień tutaj 😂

• natkurka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    No jak widać u mnie innaczej dziś ogólnie 29dc z czego dziś powinna być ta 🐒 zawsze jest jak wstaje rano taki mój cykl. Chciałam dodać zdjęcie mojego cyklu ale nie umiem pierwszy mój dzień tutaj 😂

Od dawna tak masz? Bo ja teraz mierze pierwszy swoj w zyciu cykl, bedziemy sie starac. Bylam na monitoringu owulacji i wyszlo mi ze owulacje mialam w 17dc. Mam cykle 26-27 jesli dostane okres tak jak zawsze to bedzie to swiadczylo o tym ze mam zbyt krotka faze lutealna a to rowniez bardzo nie dobrze

05.08.2022 - ⏸

27.04.2023🤱💙
  • natkurka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:

Od dawna tak masz? Bo ja teraz mierze swoj pierwszy w zyciu cykl, dopiero bedziemy sie starac. Bylam na monitoringu owulacji i wyszlo mi ze owulacje mialam w 17dc. Mam cykle 26-27 jesli dostane okres tak jak zawsze to bedzie to swiadczylo o tym ze mam zbyt krotka faze lutealna a to rowniez bardzo nie dobrze.. moze u ciebie tez ta faza sie skrocila? Chyba ze od zawsze tak masz to rozumiem.

14 dnia mialas owulacje a kiedy mialas 1 dzien miesiaczki w maju?

05.08.2022 - ⏸

27.04.2023🤱💙
  • Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Od dawna tak masz? Bo ja teraz mierze pierwszy swoj w zyciu cykl, bedziemy sie starac. Bylam na monitoringu owulacji i wyszlo mi ze owulacje mialam w 17dc. Mam cykle 26-27 jesli dostane okres tak jak zawsze to bedzie to swiadczylo o tym ze mam zbyt krotka faze lutealna a to rowniez bardzo nie dobrze
    Nie tak się dzieje u mnie pierwszy raz. Ogólnie znam swoje ciało baaardzo dobrze. Dziś już czuję jakby to nie było moje ciało, jakoś tak obco kładłam się wczoraj spać już w podpasce wstałam biało.

• Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Od dawna tak masz? Bo ja teraz mierze swoj pierwszy w zyciu cykl, dopiero bedziemy sie starac. Bylam na monitoringu owulacji i wyszlo mi ze owulacje mialam w 17dc. Mam cykle 26-27 jesli dostane okres tak jak zawsze to bedzie to swiadczylo o tym ze mam zbyt krotka faze lutealna a to rowniez bardzo nie dobrze.. moze u ciebie tez ta faza sie skrocila? Chyba ze od zawsze tak masz to rozumiem.

14 dnia mialas owulacje a kiedy mialas 1 dzien miesiaczki w maju?
    W maju miałam pierwszy dzień miesiączki 11stego

• natkurka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    Nie tak się dzieje u mnie pierwszy raz. Ogólnie znam swoje ciało baaardzo dobrze. Dziś już czuję jakby to nie było moje ciało, jakoś tak obco kładłam się wczoraj spać już w podpasce wstałam biało.

Ale czy od dawna masz takie cykle. Bo jesli mialas owulacje 14stego maja to albo masz nieregualne i zbyt dlugie cykle, albo owu mogla byc pozniej. Dlatego pytam kiedy mialas 1 dzien miesiaczki w maju zeby wywnioskowac po ilu dniach masz owu

05.08.2022 - ⏸

27.04.2023🤱💙
  • Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Ale czy od dawna masz takie cykle. Bo jesli mialas owulacje 14stego maja to albo masz nieregualne i zbyt dlugie cykle, albo owu mogla byc pozniej. Dlatego pytam kiedy mialas 1 dzien miesiaczki w maju zeby wywnioskowac po ilu dniach masz owu
    11 maja miałam pierwszy dzień cyklu owulację miałam potwierdzona testem a i dodam że moja miesiaczka trwała 6dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 12:25

• natkurka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    11 maja miałam pierwszy dzień cyklu owulację miałam potwierdzona testem
    Ale jak to mozliwe? ;) 11 maja dostalas miesiaczke ktora trwa z reguly 4-5 dni. 14 maja czyli w czasie trwania miesiaczki nie moglas miec owulacji.

I to by sie zgadzało ze masz okres dopiero dzisiaj planowany. Owulacje w takim razie pewnie mialas gdzies w okolicach 25/26 maja ocYwiscie przy zalozeniu ze ideanie po 14 dniach. Moze ci sie pomylila cyferka i zamiast 14 to 24? :)

Ola111 lubi tę wiadomość

05.08.2022 - ⏸

27.04.2023🤱💙
  • Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Ale jak to mozliwe? ;) 11 maja dostalas miesiaczke ktora trwa z reguly 4-5 dni. 14 maja czyli w czasie trwania miesiaczki nie moglas miec owulacji.

I to by sie zgadzało ze masz okres dopiero dzisiaj planowany. Owulacje w takim razie pewnie mialas gdzies w okolicach 25/26 maja ocYwiscie przy zalozeniu ze ideanie po 14 dniach. Moze ci sie pomylila cyferka i zamiast 14 to 24? :)
    Jak tu można dodać zdjęcie. Chętnie dodam screen z maja

• Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:

Kurde faktycznie 11 maja pierwszy dzień @ pisząc 14sty patrzyłam na dni cyklu sorki bardzo. Myślami jestem już w pracy 😂owulacja była 24tego maja był to 14dc 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 12:33

natkurka lubi tę wiadomość

• natkurka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    Kurde faktycznie 11 maja pierwszy dzień @ pisząc 14sty patrzyłam na dni cyklu sorki bardzo. Myślami jestem już w pracy 😂

No czyli idealnie mialas w 14 dniu cyklu wiec wszystko sie zgadza ;) to jesli dzisiaj spodziewana data miesiaczki a jest bialo to albo poczekaj jeszcze dzien dwa a jak nie to zrob sobie bete ;)

Monika 32 lubi tę wiadomość

05.08.2022 - ⏸

27.04.2023🤱💙
  • Monika 32 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    No czyli idealnie mialas w 14 dniu cyklu wiec wszystko sie zgadza ;) to jesli dzisiaj spodziewana data miesiaczki a jest bialo to albo poczekaj jeszcze dzien dwa a jak nie to zrob sobie bete ;)
    Wiem wiem taki mam zamiar dzięki za cierpliwość natkurka😘

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 32 wrote:
    W maju miałam pierwszy dzień miesiączki 11stego

Ale pisałaś że 14 maja miałaś owulacje ? To nie możliwe

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ