🌞 Testujemy w czerwcu 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
natkurka wrote:A jeszcze mam pytanie. Jesli by mi dzisiaj wyszedl test pozywtynu to znaczy ze juz jest owulacja czy ze dopiero bedzie za 24h?
mala_osska lubi tę wiadomość
-
Ja robie o 22 bo w ciagu dnia duzo pije wody i dopiero na wieczor ja odstawiam. No to jesli bedzie gruba krecha to znaczy ze juz jest owu i mozna dzialac czy ze dopiero jutro bedzie?❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
natkurka wrote:Ja robie o 22 bo w ciagu dnia duzo pije wody i dopiero na wieczor ja odstawiam. No to jesli bedzie gruba krecha to znaczy ze juz jest owu i mozna dzialac czy ze dopiero jutro bedzie?
Na niektórych ulotkach jest napisane 24-48, gdzieś czytałam że 12-24, gdzieś że 24-36. Więc ja biorę poprawkę na to wszystko i patrzę na czas 12-36 -
mala_osska wrote:Na niektórych ulotkach jest napisane 24-48, gdzieś czytałam że 12-24, gdzieś że 24-36. Więc ja biorę poprawkę na to wszystko i patrzę na czas 12-36
No tak, bedę obserwować swoje ciało zobaczymy. Aczkolwiek jest to dla mnie zabawne bo jeszcze 2 miesiace temu wogole o tym nie myslalam a potrafilo mi przejsc przez glowe - oho chyba dzisiaj owu bo libido wystrzelilo w kosmos, sluz jak galaretka wrecz. Wogole nie sprawdzalam daty, ktory to dzien cyklu itp bo nie czulam takiej potrzeby. Teraz kazdego dnia sprawdzam temperature, staram sie obserwowac jakies objawy, sluz ale zero cisza, nic sie nie dziejemala_osska lubi tę wiadomość
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
mala_osska wrote:Na niektórych ulotkach jest napisane 24-48, gdzieś czytałam że 12-24, gdzieś że 24-36. Więc ja biorę poprawkę na to wszystko i patrzę na czas 12-36
-
natkurka wrote:Ja robie o 22 bo w ciagu dnia duzo pije wody i dopiero na wieczor ja odstawiam. No to jesli bedzie gruba krecha to znaczy ze juz jest owu i mozna dzialac czy ze dopiero jutro bedzie?
-
natkurka wrote:No tak, bedę obserwować swoje ciało zobaczymy. Aczkolwiek jest to dla mnie zabawne bo jeszcze 2 miesiace temu wogole o tym nie myslalam a potrafilo mi przejsc przez glowe - oho chyba dzisiaj owu bo libido wystrzelilo w kosmos, sluz jak galaretka wrecz. Wogole nie sprawdzalam daty, ktory to dzien cyklu itp bo nie czulam takiej potrzeby. Teraz kazdego dnia sprawdzam temperature, staram sie obserwowac jakies objawy, sluz ale zero cisza, nic sie nie dzieje
-
Mam podobnie dziewczyny. Z tym, że śluzu płodnego zawsze miałam bardzo mało, teraz w ogóle nie widzę 😁
W styczniu miałam zabieg konizacji szyjki macicy że względu na złą cytologię i 2 miesiące po zabiegu miałam normalnie ładnie widoczny płodny śluz, ale kwiecień i maj już znowu po staremu 😂
O 18 zrobiłam kolejny test owu i kreska taka sama jak z tego południowego. Także muszę dokupić więcej testów, bo zostały mi tylko 2 🙄
A jak długo wy się staracie ? -
Dziewczyny, z tymi testami to różnie bywa, wiem po sobie 🙈 one pokazuja pik hormonu LH, ktory wzrasta tuz przed owulacja, wedlug testow i instrukcji do nich dołączonych, po pozytywnym tescie owulacja powinna nastapic w ciagu 24-36h. Powinno sie je robic codziennie o tej samej porze... ALE! Czasami jest tak, ze organizm przygotowuje sie do owulacji, test pokaze pik (czyli wyjdzie pozytywny - dwie takie same kreski, badz kontrolna mocniejsza od testowej), ale finalnie do tej owulacji nie dojdzie za te 24-36h, bo np. choroba, stres... czasami mocz jest bardziej rozcienczony, to tego hormonu tez jest mniej, a co za tym idzie kreska tez wyjdzie bledsza.. niektore kobiety maja tez bardzo krotki "pik". Wedlug instrukcji testy powinno sie robic raz dziennie, ale na forum czytalam, ze sa dziewczyny, ktore robia je dwa razy dziennie. Rano wychwycą pik, a wieczorem juz jest negatyw i gdyby testowaly raz dziennie, to najzwyczajniej w swiecie nie doczekalyby sie pozytywnego testu. Ja uzywalam owulaków przez 8 cykli, nic mi to nie pomoglo, a tylko bardziej sie stresowalam, bo moze przegapiłam pik, a moze owu sie przesunela... w tym cyklu odpuscilam je sobie. 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 20:05
bajkaa, AnetaOl lubią tę wiadomość
9 cs (3 cykl z castagnus, 1 cykl z conceive), nie poddaję się -
No wlasnie wiec chyba kazda z Nas ma to samo. Ja wyczekuje owulacji a tu zero, nic a nic. Ale serio czesto mialam juz wysokie libido pare dni po okresie a teraz w zasadzie spodziewam sie owu bo jutro 12 dzien i zero. Null. Libido mniej niz zero. Strasznie to dziwne. Chyba ze sie jeszcze rozchusta. Patrze do aplikacji flo w ktorym dniu cyklu mialam wysokie libido w ubieglym miesiacu i bylo to okolo 9-11 dzien
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2022, 23:20
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
MamaH wrote:Hej dziewczyny, u mnie kolejny miesiąc starań , ale jak patrzę na swój wykres to jakoś nawet nadziei nie mam. Spojrzałaby któraś z Was i go oceniła?🥺
Jak długie masz cykle?
Może jeszcze temperatura pójdzie w górę? Trzymam kciuki żeby tak było -
To jeszcze jedno pytanie z kategorii pewnie podstawowych ale naprawde nie wiem.
Założmy że dzisiaj mam pik na tescie, owulacja faktycznie wystapi za 24h wiec pewnie jutro. To ile mamy czasu jeszcze zeby doszlo do zaplodnienia? Ile ta komorka jajowa przeżywa? Czy przy hipotetycznej owulacji w piatek wspolzycie w sobote ma jeszcze sens czy juz nie?❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
MamaH wrote:Krótkie 25-26 dni 🥺 niestety.
Ja też mam 26dniowe cykle okolo. Moze max 27 ale najczesniej 26. Mierze temperature od 4 dni i dzisiaj rano mialam najniższa, nic nie rosnie❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
Ja się jednak zapisałam dzisiaj na monitoring owulacji. Znalazłam lekarza z dobrymi opiniamii i względnie tanio bo 90zł. Zobaczę czy wogóle jestem przed owulacją czy już po skoro nie mam żadnych przesłanek ku temu. W ubiegłym cyklu wszystko wyglądało zupelnie inaczej, teraz zupełnie inaczej. Wolę to sprawdzić niż się denerwować. Dzisiaj mam urlop więc mam czas.
Dzisiaj wyjeżdżam do rodziców na wieś mąż dojedzie w sobotę, mam nadzieję że może uda się coś podziałać w tym cyklu chociaż przez to że wyjeżdżam może być ciężko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2022, 10:36
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
natkurka wrote:Ja się jednak zapisałam dzisiaj na monitoring owulacji. Znalazłam lekarza z dobrymi opiniamii i względnie tanio bo 90zł. Zobaczę czy wogóle jestem przed owulacją czy już po skoro nie mam żadnych przesłanek ku temu. W ubiegłym cyklu wszystko wyglądało zupelnie inaczej, teraz zupełnie inaczej. Wolę to sprawdzić niż się denerwować. Dzisiaj mam urlop więc mam czas.
Dzisiaj wyjeżdżam do rodziców na wieś mąż dojedzie w sobotę, mam nadzieję że może uda się coś podziałać w tym cyklu chociaż przez to że wyjeżdżam może być ciężko.