Testujemy w kwietniu
-
WIADOMOŚĆ
-
KAMA wrote:Jedna z poronionych ciąż to były bliźniaki.. więc szansa jest! To samo powiedział mąż, że długo się nie udawało to może bliźniaki teraz 😁 czekam do środy na powtórkę bety, ale nie ukrywam, że stresik.jest duży
Jakie wartości bety miałyśmy około tego 16dpo?KAMA lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny długo mnie nie bylo,za dużo spraw na głowie 🙈 biorę się za nadrabianie zaległości.
Po za to u mnie bardzo dziwna sytuacja jestem 8dpo wczoraj na papierze toaletowym znalazłam śluz zabarwiony częściowo na brązowo, a dzisiaj mam takie dziwne plamienia brązowo-różowe powiem wam szczerze że jestem zaniepokojona. Pierwszy raz zdarza mi się coś takiego w 22 dc.
Ps. W 13 dc robiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2022, 21:15
🔸 Niedoczynność tarczycy (Euthyrox 100 i 75)
🔸14 cykl starań o pierwszego maluszka 👶 -
Gr. Ann. wrote:Hej, jestem nowa na forum. Czy mogę się do Was wprosić? Staramy się z mężem o dziecko. Mam już syna, w lutym skończył 8 lat. 5 lat temu poroniłam w 12tyg. Ciąża zatrzymała się w 8-9 tyg. Skonczylo się zabiegiem. Przeszłam załamanie nerwowe. Po odstawieniu leków psych. Postanowiliśmy znów się postarać. W grudniu 2021 poroniłam w 5 tyg. Marzec to miesiąc kiedy znów zaczęliśmy starania. Moja ostatnia miesiączka-14. 03. Cykle około 30-32 dni. Muszę wyłapać ewentulna wczesna ciąże aby wdrożyć leki. Zastrzyki na rozrzedzenie krwi i duphaston. Myślę że betę zrobię około 11.04.
Trzymamy kciuki w takim razie 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 -
KAMA wrote:Cześć wszystkim
Odpuściłam forum na kilka miesięcy, musiałam odpocząć, dojść do siebie, jakoś lekko odpuścić żeby nie zwariować z naszymi staraniami 😀
Łącznie.. staramy się od grudnia 2020, 1 ciąża biochemiczna, 1 puste jajo..
Dzisiaj 16dpo potwierdzone monitoringiem i beta 421 ❤️
Stresuje się strasznie, patrząc na poprzednie przeżycia. Ale zdecydowałam się z Wami podzielić wiadomością, może łatwiej będzie razem przetrwać ten początkowy czas.
Pozdrawiam 😊
Cudownie! Gratuluje ❤️❤️
KAMA lubi tę wiadomość
-
lisia.kita wrote:Hej dziewczyny długo mnie nie bylo,za dużo spraw na głowie 🙈 biorę się za nadrabianie zaległości.
Po za to u mnie bardzo dziwna sytuacja jestem 8dpo wczoraj na papierze toaletowym znalazłam śluz zabarwiony częściowo na brązowo, a dzisiaj mam takie dziwne plamienia brązowo-różowe powiem wam szczerze że jestem zaniepokojona. Pierwszy raz zdarza mi się coś takiego w 22 dc.
Ps. W 13 dc robiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny.
Ja właśnie takie plemienia miałam wczoraj i dziś do południa i są 2 kreseczki! Trzymam mocno kciuki ❤️Poziomka9204 lubi tę wiadomość
https://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5erotnsvky.png
https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3skjouf04tpy1.png
👩🏼 ’99 r.
03.07.2018 - Mikołaj 🧒🏼💙
21.09.2021 - Ignaś 👼🏼🤍
09.02.2022 - Aniołek 👼🏼🤍
03.04.2022 - ⏸🌈
13.04.2022 - 🔘 8mm 😍
25.04.2022 - 👶🏼 0,74cm i ❤️ (6+6 z om, 6+4 z usg)
16.05.2022 - 👶🏼 3,16cm (9+6) ❤️
MTHFR (hetero)
PAI-1 (homo)
💊 Euthyrox N50, acard 75, duphaston, pregna , neoparin 0,4 -
lisia.kita wrote:Hej dziewczyny długo mnie nie bylo,za dużo spraw na głowie 🙈 biorę się za nadrabianie zaległości.
Ps. W 13 dc robiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny.
A może to plamienie implantacyjne. Może wystąpić 6-12 dni po owulacji. Trzymam kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 -
Julka99 wrote:To tak samo jak ja, zastrzyki i duphaston od pozytywnego testu. Właśnie dzwonię do ginekologa
A czy miałaś może robione jakieś badania odnośnie tych zastrzyków? Ja kompletnie nic. Moja gin powiedziała że badanie nie zawsze wychodzi, więc zapobiegawczo i tak mi je da. Jeżeli poszło by coś nie tak to po 3 poronieniu zleci komplet badań. Jak to było u Ciebie? -
Ps. W 13 dc robiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny. -
Ja jestem zła… kurczę jutro wracam do Polski około południa mam lot i nie przyszedł mi wynik do Hotelu. 🙄
Mam objawy okresowe a i tak poszłam do drogerii i kupiłam sobie test ciążowy clearblue ten co pokazuje tygodnie ciąży 😁😁😁 ale zostawię go na ten szczęśliwy cykl 😉 za drogi gips, żeby go tak dla sportu robić hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2022, 21:41
-
Julka99 wrote:Ja właśnie takie plemienia miałam wczoraj i dziś do południa i są 2 kreseczki! Trzymam mocno kciuki ❤️
Julka99 lubi tę wiadomość
🔸 Niedoczynność tarczycy (Euthyrox 100 i 75)
Mam nadzieję że to implantacyjne, a nie znowu jakieś hity się u mnie dzieją.
Widzę że dużo się działo tutaj jak mnie nie było 🙂 mamy pierwsza mamuśke w tym wątku 😍🔸 Niedoczynność tarczycy (Euthyrox 100 i 75)
Hejka,
Tez chętnie do Was dołączę
Mam już syna 8m, brałam tabletki 12 lat 😈 ale udało się po 3 miesiącach zaskoczyć, jak się okazało, sugerowałam się owu według apki a testy ovu pokazały 13dc i ten miesiąc był udany :p taka to historia, a teraz dostaliśmy zielone światło na starania o drugiego bobasa dostalam pierwszego okresu wiec od tego miesiąca działamy i myśle ze tez z testami ovu, bo pare mi zostało. Trzymajcie kciuki marzy mi się dwóch chłopków ❤️
Testować się będę pewnie ostatni dzień kwietnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2022, 23:10
Julka99, lisia.kita, Żelka1990 lubią tę wiadomość
———————————-
Ponad 10 lat stosowania tabletek antykoncepcyjnych
Ona 30 lat - badania ok, cykle przed ciąża 27-28
On 32 lata - badania ok
27.07.2021 CC, Aleksander 🤱🏻
( 3 cs / 11dp⏸)
01.01.2023 CC, Alicja 👨👩👧👦
( 2cs / 13dp⏸️) -
Gr. Ann. wrote:A czy miałaś może robione jakieś badania odnośnie tych zastrzyków? Ja kompletnie nic. Moja gin powiedziała że badanie nie zawsze wychodzi, więc zapobiegawczo i tak mi je da. Jeżeli poszło by coś nie tak to po 3 poronieniu zleci komplet badań. Jak to było u Ciebie?
Trzecia ciąża mimo obstawienia lekami i zastrzykami ciąża okazała się być biochemiczna, a tez pojawiło się od początku plamienie. Genetyk przez wszystkie problemy w ciążach i badaniach potwierdzających mutacje zalecił acard od starań i zastrzyki od pozytywnego testu. Dodatkowo ginekolog włączył mi juz tez od dziś duphastonhttps://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5erotnsvky.png
👩🏼 ’99 r.
03.07.2018 - Mikołaj 🧒🏼💙
21.09.2021 - Ignaś 👼🏼🤍
09.02.2022 - Aniołek 👼🏼🤍
03.04.2022 - ⏸🌈
13.04.2022 - 🔘 8mm 😍
MTHFR (hetero)
PAI-1 (homo)
lisia.kita wrote:Mam nadzieję że to implantacyjne, a nie znowu jakieś hity się u mnie dzieją.
Widzę że dużo się działo tutaj jak mnie nie było 🙂 mamy pierwsza mamuśke w tym wątku 😍lisia.kita lubi tę wiadomość
👩🏼 ’99 r.
03.07.2018 - Mikołaj 🧒🏼💙
21.09.2021 - Ignaś 👼🏼🤍
09.02.2022 - Aniołek 👼🏼🤍
03.04.2022 - ⏸🌈
13.04.2022 - 🔘 8mm 😍
MTHFR (hetero)
PAI-1 (homo)
Sowa2684 wrote:Hejka,
Tez chętnie do Was dołączę
Mam już syna 8m, brałam tabletki 12 lat 😈 ale udało się po 3 miesiącach zaskoczyć, jak się okazało, sugerowałam się owu według apki a testy ovu pokazały 13dc i ten miesiąc był udany :p taka to historia, a teraz dostaliśmy zielone światło na starania o drugiego bobasa dostalam pierwszego okresu wiec od tego miesiąca działamy i myśle ze tez z testami ovu, bo pare mi zostało. Trzymajcie kciuki marzy mi się dwóch chłopków ❤️
Testować się będę pewnie ostatni dzień kwietnia.🔸 Niedoczynność tarczycy (Euthyrox 100 i 75)
Julka99 wrote:Już nawet 3 w ciąży 😁 tylko ja i Madziekk musimy jeszcze potwierdzić 😁 mam nadzieje ze u każdej będzie emotka ciąży ❤️🔸 Niedoczynność tarczycy (Euthyrox 100 i 75)
Dzisiaj mój urlop z córka niestety się kończy. Wracam do domku do męża.
Dzisiaj znowu miałam problemy ze spaniem. 🙄
Wczoraj rano miałam temp 36.87.
Wczoraj wieczorem już jak się położyłam do łóżka po leżeniu około 2 godz. Zmierzyłam i było 36.73.Wiec już byłam pewna, ze spada. Dzisiaj przebudziłam się o 5 zmierzyłam a tam 36.64 wiec już pewna ze jest spadek na okres jutro… a o 7 tak jak mierze normalnie 36.8…
Julka mam wpisane testowanie na 10. Kwietnia, ale jednak jeśli okres się nie pojawi wcześniej to zatestuje w piątek 8 kwietnia 😉Madziekk lubi tę wiadomość
-
Żelka1990 wrote:Dzisiaj mój urlop z córka niestety się kończy. Wracam do domku do męża.
Dzisiaj znowu miałam problemy ze spaniem. 🙄
Wczoraj rano miałam temp 36.87.
Wczoraj wieczorem już jak się położyłam do łóżka po leżeniu około 2 godz. Zmierzyłam i było 36.73.Wiec już byłam pewna, ze spada. Dzisiaj przebudziłam się o 5 zmierzyłam a tam 36.64 wiec już pewna ze jest spadek na okres jutro… a o 7 tak jak mierze normalnie 36.8…
Julka mam wpisane testowanie na 10. Kwietnia, ale jednak jeśli okres się nie pojawi wcześniej to zatestuje w piątek 8 kwietnia 😉
👩🏼 ’99 r.
03.07.2018 - Mikołaj 🧒🏼💙
21.09.2021 - Ignaś 👼🏼🤍
09.02.2022 - Aniołek 👼🏼🤍
03.04.2022 - ⏸🌈
13.04.2022 - 🔘 8mm 😍
MTHFR (hetero)
PAI-1 (homo)
Do mnie dzisiaj przyszła @. niestety Akurat zapisałam się do gina z nadzieją, że zdążę na przegląd, ale się nie udało . Chciałam dopytać, mówiłam lekarzowi że moje cykle trwaja 25 dni i powiedział, żebym przyszla po świętach to zobaczymy czy jest owulacja. Czy to aby nie za późno? 🤔 Może coś źle policzył na szybko. Według kalendarza owu ma być 16.04.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 13:57