X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testujemy w kwietniu
Odpowiedz

Testujemy w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • -mała-mi- Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a apropo testów owulacyjnych.. robicie je raz dziennie, czy dwa?

20cs
    7.03 HSG - jajowody drożne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -mała-mi- wrote:
    Oooo 😍 to 18nastki brata nigdy nie zapomnisz 😍🤣🤣 a przypomnij mi, kiedy Ty testujesz? 😊
    No nie zapomnę 😅 do tego zawsze robię im jedną imprezę urodzinową 😅
    Ja testowałam wczoraj , ale biel. Więc testuje we wtorek w dniu spodziewanej @. 🙈

-mała-mi- lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -mała-mi- wrote:
    Ja nie robię, w sumie nigdy nie robiłam. Ja mam bóle owulacyjne więc nie robię 🙈

• Sowa2684 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -mała-mi- wrote:
    W teorii powinno się rano i wieczorem. Ja robię 3 razy dziennie :p bo mam duzo testów.

———————————-
    Ponad 10 lat stosowania tabletek antykoncepcyjnych

Ona 30 lat - badania ok, cykle przed ciąża 27-28
    On 32 lata - badania ok

27.07.2021 CC, Aleksander 🤱🏻
    ( 3 cs / 11dp⏸)
    01.01.2023 CC, Alicja 👨‍👩‍👧‍👦
    ( 2cs / 13dp⏸️)
  • Sowa2684 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka. wrote:
    Ja nie robię, w sumie nigdy nie robiłam. Ja mam bóle owulacyjne więc nie robię 🙈

Kiedyś tez tak miałam, a jak zaczęliśmy starania to jak na złość zero bóli i zero płodnego śluzu 😂 choć kiedyś mnie nim ,,zalewało,,

Karolka. lubi tę wiadomość

———————————-

On 32 lata - badania ok

( 3 cs / 11dp⏸)
    ( 2cs / 13dp⏸️)
  • Tycia88 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie czy @ zawsze jest 14 dni po owulacji czy może być tak że np po 17 dniach od owulacji dostanę @ więcej z góry dziękuję za odp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa2684 wrote:
    Kiedyś tez tak miałam, a jak zaczęliśmy starania to jak na złość zero bóli i zero płodnego śluzu 😂 choć kiedyś mnie nim ,,zalewało,,
    U mnie pewnie będzie tak samo, natura jest pokręcona 😅

Sowa2684 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tycia88 wrote:
    Hej mam pytanie czy @ zawsze jest 14 dni po owulacji czy może być tak że np po 17 dniach od owulacji dostanę @ więcej z góry dziękuję za odp.
    Faza lutealna średnio trwa 10-16 dni, dla jednej może to być 14 dni a dla innej 12 bądź 15. To jest kwestia indywidualna.

Żelka1990 lubi tę wiadomość

• Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tycia88 wrote:
    Mama ginekolog mówi ze faza lutealna trwa zawsze 14-15 dni… a ja się spotkałam już z opiniami wieloma innych lekarzy ze 10-16 dni.
    Zawsze miałam 14 dni kilka razy zdarzyło się 15 dni a zeszły cykl trwała 16 dni… i jak sie okazuje z opinii ginekolog wszystko jak najbardziej w porządku.

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -mała-mi- wrote:
    Dwa razy jest zdecydowanie najlepiej

-mała-mi-, Krysia23 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Tycia88 Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziękuję bardzo pozdrawiam i powodzenia;)

• -mała-mi- Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka. wrote:
    No nie zapomnę 😅 do tego zawsze robię im jedną imprezę urodzinową 😅
    Ja testowałam wczoraj , ale biel. Więc testuje we wtorek w dniu spodziewanej @. 🙈
    Coś wiem na temat podwójnych imprez, bo moj synek jest z 25.12 i w pierwszy dzien świąt juz tradycyjnie cała rodzina zjezdza sie do mnie na obiad i kolacje, wiec ja mam ten dzien praktycznie wyciety z zycia 🙈😂
    To we wtorek trzymam mocno kciuki za ⏸ ❤❤❤

20cs
  • -mała-mi- Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka. wrote:
    Ja tez mam bole, ale u mnie one trwaja dlugo, tydzien na pewno. Wiec zaczynaja sie przed, sa w trakcie i po, ciezko mi okreslic dokladnie ten moment.. do tego pojawia sie delikatne olamienie, ktore trwa 4 dni i orzez ten czas testy robione raz dziennie potrafią byc caly czas pozytywne 🤷‍♀️

20cs
  • -mała-mi- Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa2684 wrote:
    W teorii powinno się rano i wieczorem. Ja robię 3 razy dziennie :p bo mam duzo testów.
    A jesli pierwszy wyjdzie Ci pozytywny, to kolejne masz juz negatywne? Bo u mnie, jak juz wyzej pisalam, potrafia byc pozytywne przez 3-4 dni, albo w tym czasie pozytyw, negatyw, pozytyw 🤷‍♀️

20cs
  • Staraczka2022 Debiutantka

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. ;)
    Ostatniego grudnia odstawiłam tabletki i staramy się o dzidzię. Moje cykle po odstawieniu tabletek trwały 33 i 34dni. Dziś mój 35dzien cyklu i @ nie przyszła .
    Wiem, że po odstawieniu tabletek cykl może być nieregularny.
    Biorę Ovarin od dwóch miesięcy.
    Zbliżenia były w 11/13/16 i 19dc. Wczoraj rano Zrobiłam bobo test czułość 25 płytkowy i pojawił się cień cienia II kreski po dwóch minutach. Natomiast dziś zrobiłam pink czułość 20 płytkowy i wyszedł negatywnie. Od 25dc do 30dc czułam w podbrzuszu takie dziwnie kłucia w różnych porach dnia. Było to uczucie bardzo nie komfortowe. Najbardziej nieznośnie było w tym 30dc, i co jakiś czas bolą mnie piersi.. 34dc troszkę rano bolał mnie brzuch jak na okres i dziś 35dc podobnie ale nie długo.
    Czy ten pink mógł wyjść błędnie negatywny?
    W środę mam ginekologa wiec pewnie wszystkiego się dowiem ale zastanawia mnie czy mimo tego negatywnego testu jest jakaś szansa, żebym jednak w tej ciąży była.

• Wikuśka Nowa

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem tutaj Nowa 😁 Stworzyłam sobie konto , by prosić was o pomoc , doradzenie i radę. Moje cykle trwają 32 dni. Od połowy cyklu bola mnie piersi raz mocniej raz słabiej. Parę dni temu zauważyłam , że mam bardzo wodnisty śluz bialoprzezroczysty. Zostało mi do @ 8 dni. Robiłam test ciąży 12 dni przed @ , wyszedł negatywny. Może to zbyt za wcześnie żeby coś ukazało ? Nie wiem już sama. Staramy się o dzidziusia już 3 miesiąc. Dodam , że zawsze przed miesiączką miewałam dni suche i nawet nie mogliśmy współżyć , ponieważ nie czułam przyjemności.

• Wikuśka Nowa

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze , że czasami chociaż raz w dniu mam dziwne uczucie w podbrzuszu. Nigdy nie miałam czegoś takiego dlatego może w tym cyklu będzie szczęśliwe zakończenie ? :)

• Sowa2684 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -mała-mi- wrote:
    A jesli pierwszy wyjdzie Ci pozytywny, to kolejne masz juz negatywne? Bo u mnie, jak juz wyzej pisalam, potrafia byc pozytywne przez 3-4 dni, albo w tym czasie pozytyw, negatyw, pozytyw 🤷‍♀️
    Jak się staraliśmy o pierwszego bobasa to w udanym cyklu pozytyw miałam 12dc (wieczorem), 13dc i 14dc (już tylko rano, po południu był negatyw). Nie zdarzyło
    mi się pomiędzy pozytywnymi mieć negatywnego :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2022, 13:37

———————————-

On 32 lata - badania ok

( 3 cs / 11dp⏸)
    ( 2cs / 13dp⏸️)
  • -mała-mi- Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikuśka wrote:
    Witam. Jestem tutaj Nowa 😁 Stworzyłam sobie konto , by prosić was o pomoc , doradzenie i radę. Moje cykle trwają 32 dni. Od połowy cyklu bola mnie piersi raz mocniej raz słabiej. Parę dni temu zauważyłam , że mam bardzo wodnisty śluz bialoprzezroczysty. Zostało mi do @ 8 dni. Robiłam test ciąży 12 dni przed @ , wyszedł negatywny. Może to zbyt za wcześnie żeby coś ukazało ? Nie wiem już sama. Staramy się o dzidziusia już 3 miesiąc. Dodam , że zawsze przed miesiączką miewałam dni suche i nawet nie mogliśmy współżyć , ponieważ nie czułam przyjemności.
    12 dni orzed @ to zdecydowanie za wczesnie na test. 😉 zaleca sie wykonywać test w dniu spodziewanej @, chociaz wiem po sobie, ze ciezko do tego terminu wytrzymac 😁 na wielu forach czytalam, ze najczulszy test, czyli 10 (tez gdzies czytalam, ze dobre sa testy pink, ale jeszze lepsze sa płytowe 10 facelle z rossmanna 😉) mozr pokazac najwcześniej jakikolwiek cien 10 dpo. Wiesz, kiedy mialas owulacje? 😊

20cs
  • Sowa2684 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka2022 wrote:
    Hej dziewczyny. ;)
    Ostatniego grudnia odstawiłam tabletki i staramy się o dzidzię. Moje cykle po odstawieniu tabletek trwały 33 i 34dni. Dziś mój 35dzien cyklu i @ nie przyszła .
    Wiem, że po odstawieniu tabletek cykl może być nieregularny.
    Biorę Ovarin od dwóch miesięcy.
    Zbliżenia były w 11/13/16 i 19dc. Wczoraj rano Zrobiłam bobo test czułość 25 płytkowy i pojawił się cień cienia II kreski po dwóch minutach. Natomiast dziś zrobiłam pink czułość 20 płytkowy i wyszedł negatywnie. Od 25dc do 30dc czułam w podbrzuszu takie dziwnie kłucia w różnych porach dnia. Było to uczucie bardzo nie komfortowe. Najbardziej nieznośnie było w tym 30dc, i co jakiś czas bolą mnie piersi.. 34dc troszkę rano bolał mnie brzuch jak na okres i dziś 35dc podobnie ale nie długo.
    Czy ten pink mógł wyjść błędnie negatywny?
    W środę mam ginekologa wiec pewnie wszystkiego się dowiem ale zastanawia mnie czy mimo tego negatywnego testu jest jakaś szansa, żebym jednak w tej ciąży była.

Zdarzają się sytuacje ze testy przekłamują, skoro masz zaraz wizytę u gin to się dowiesz czy coś tam widzi :) ja za nim zrobiłam test miałam uczycie jak na okres tyle, ze się nie pojawił i pamietam ze właśnie bolały mnie piersi, co się nigdy nie zdarzało przed okresem i sutki miałam tak wrażliwe ze masakra 😅 a test robiłam 11dp bo nie wytrzymałam do dnia @ i robiłam pink, szybko wychwycił ciąże byl cień, a potem potwierdziłam tym blue, on jest mega czuły i na nim miałam bardzo wyraźnego plus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 21:36

———————————-

On 32 lata - badania ok

( 3 cs / 11dp⏸)
    ( 2cs / 13dp⏸️)
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ