Testujemy w lutym 2022 ✨❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia! wrote:A z tą temperaturą to jak jest zawsze musi się podnieść? Bo jak obserwuje wykresy innych dziewczyn to nie wszystkim się podnosi niekiedy a nawet często jest poprostu na poziomie tak jak po owulacji i poprostu w ciąży dalej się poprostu utrzymuje na takim poziomie. Hmmm
-
Lolka997 wrote:Od tygodnia aplikuję sobie proga dowcipnie i nawet dziś czy wczoraj żeby dojść do samej góry to praktycznie niemożliwe. W środku jest mięciutko, myślę, że tak jak napisałaś- jak usta.
I teraz pytanie- czy na 9 dpo to dobrze czy źle 🤪 -
Hania007 wrote:Wystarczy ze druga faza wysokich temperatur będzie o 0,2 wyższa od tych niskich i już wykres jest prawidłowy mimo ze na oko wyglada calkiem płasko. Jeśli temperatura się nie podniesie to znakiem tego ze nie bulo owulacji lub ktoś zle ja zle mierzy. Innej opcji nie ma. Progesteron będzie podwyższał temperaturę, a jest on niezbędny do utrzymania ciąży.
A to rozumiem, przed owulaka temp jest niższa ,po owulce się podnosi. Mi chodzi o to że jak na przykład test pokaże 2 kreseczki to ta temperatura będzie na tym poziomie podwyższonym ale nie musi się jeszcze bardziej podnieść? -
Hania007 wrote:Jeśli nie możesz jej dostać to znakiem tego ze jest wysoko. Szyjka przed ciąża będzie podobna jak przed okresem na tym etapie, na pewno nie moze być otwarta bo to zle wróży nawet jak doszło do zagnieżdżenia.Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
Monia! wrote:A to rozumiem, przed owulaka temp jest niższa ,po owulce się podnosi. Mi chodzi o to że jak na przykład test pokaże 2 kreseczki to ta temperatura będzie na tym poziomie podwyższonym ale nie musi się jeszcze bardziej podnieść?
Monia! lubi tę wiadomość
-
Lolka997 wrote:Czyli jest ok jak na ten etap? 🤔
Lolka997, Monia! lubią tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Tak jak najbardziej Ok. Szyjka to taki specyficzny narząd który ma swoj świat😆 może się przemieszczać i zamykać/otwierać w zależności od dnia, pogody i kursu franka😂😂 a tak serio to na tym etapie wysoko czy nisko nie ma znaczenia, dlatego ze może być wysoko i nagle się obniżyć a tak samo może być w druga stronę - może być nisko i się podnieść. Ważne żeby była zamknieta lub średnio zamknieta (u osób które już rodziły) 😀Starania o pierwszy cud od 04.2021
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
Ovitrelle
Dziewczyny podpowiedzieć bo jeszcze dwa trzy dni zastanawianie😁 temperatura dzisiaj 37. Od owulacji oscyluje na poziomie powyżej 37 maks było mniej więcej tydzień po owulacji 37,5. W porównaniu do poprzednich cykli sporo wyższa bo na tym etapie miałam 36,8 maksymalnie.... Do okresu jeszcze 3 dni ( w poniedziałek). Jutro 12 dpo zastanawiam się czy zrobić test*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi wrote:Dziewczyny podpowiedzieć bo jeszcze dwa trzy dni zastanawianie😁 temperatura dzisiaj 37. Od owulacji oscyluje na poziomie powyżej 37 maks było mniej więcej tydzień po owulacji 37,5. W porównaniu do poprzednich cykli sporo wyższa bo na tym etapie miałam 36,8 maksymalnie.... Do okresu jeszcze 3 dni ( w poniedziałek). Jutro 12 dpo zastanawiam się czy zrobić test
Rozsądek podpowiada czekać, aczkolwiek serce mi mówi zrób bo wiem, że sama bym nie wytrzymała do wtorku.Ewiwi lubi tę wiadomość
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
mrsmiki wrote:Rozsądek podpowiada czekać, aczkolwiek serce mi mówi zrób bo wiem, że sama bym nie wytrzymała do wtorku.
Monia! lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
mrsmiki wrote:Czy jeśli nie możesz dosięgnąć tej kuleczki to jest szansa, że się udało. Dobrze rozumiem?
Jeśli ją dosięgam to kiepsko i następny cykl?
Ja też nigdy nie tego nie badałam sobie sama..
Byłoby fajnie 🥰Starania o pierwszy cud od 04.2021
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
Ovitrelle
Dziewczyny badanie szyjki ma sens glownie przy metodzie NRP, czyli stosuje się tzw metodę objawowo-termiczna. Temperatura plus inne symptomy (śluz, szyjka, testy lh) pozwalają DOKŁADNIEJ przybliżyć dzień owulacji. Sama temperatura może podać pewien przedział a inne obajawy zawęża go.
Jak nie badacie szyjki od początku cyklu to badanie od połowy a szczególnie w drugiej połowie cyklu nie ma najmniejszego sensu bo nie mamy porównania. Ja badam już 2 lata z przerwa ciążowa ale mam porównanie jak wyglada MOJA szyjka w poszczególnych etapach cyklu. To daje mi obraz tego co może się dziać z moim organizmem. Aczkolwiek. Jest jeszcze coś takiego , ze nasz organizm lubi nas zaskakiwać i to co może wydawać się norma będzie odstępstwem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 12:09
kropka27, Monia!, Lolka997 lubią tę wiadomość
-
Co do szyjki macicy zgadzam się że każda ma indywidualnie. Ja w ostatniej ciąży miałam nisko i lekko otwartą całą ciążę lekarz stwierdzał lekkie rozwarcie. Ciąża bez problemu. Śmiał się że taki mój urok😁*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Mi obraz mojej szyjki rozjaśnił się po około 3 miesiąch tego samobadania.
I zawsze przed okresem miałam szyjke bardzo twardą i wysoko i zamkniętą. W dzień okresu dopiero się obniżała i otwierała. A teraz mam średnio wysoko i jest rozpulchnione ale szczelnie zamknięta (bardziej niż zwykle) więc jak widać różnie to bywa. Ale tutaj ważne jest doświadczenie w badaniu, ja zawsze badam po wieczornym prysznicu.
Temperatury nie mierze już po jak się okazało że nie miałam owu w tym cyklu (przesunęła się o tydzień) to tak się spłakałam że wszystko wyrzuciłam do kosza. Nie ufam tym termometrom, trzeba być w tym na pewno bardzo dokładnym i sumiennym- to nie dla mnie 😂 teraz wolę nie sprawdzać i się nie stresować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 12:41
-
U mnie dziś bok brzucha miesiączkowy, delikatny, ale czuć.
Do tego szyjka wysoka, zamknięta i twarda, pojawił się w pochwie śluz wodnisty i znowu mam temp pod 37. Do tego jakieś kołatanie serca przez jakieś 10min i uderzenia gorąca 😵💫
Co do szyjki - badam ją od listopada i dopiero teraz umiem ogarnąć co się ze mną dzieje, także nauka szyjki to dłuższy proces.Lolka997 lubi tę wiadomość
-
calza wrote:U mnie dziś bok brzucha miesiączkowy, delikatny, ale czuć.
Do tego szyjka wysoka, zamknięta i twarda, pojawił się w pochwie śluz wodnisty i znowu mam temp pod 37. Do tego jakieś kołatanie serca przez jakieś 10min i uderzenia gorąca 😵💫
Co do szyjki - badam ją od listopada i dopiero teraz umiem ogarnąć co się ze mną dzieje, także nauka szyjki to dłuższy proces.
Ja nie wiem Dziewczyny, przelewam się przez ręce. Tak strasznie chce mi się spać, że właśnie majtnęłam laptopem służbowym na bok i leżę już w łóżku. Muszę się przespać bo inaczej zasnę na stojąco 😂
To chyba aura za oknem tak „zachęca” do życia 😂🥴Starania o pierwszy cud od 04.2021
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
Ovitrelle
Lolka997 wrote:No to raczej dobry prognostyk jak chodzi o objawy 😎😎👶🏻
Ja nie wiem Dziewczyny, przelewam się przez ręce. Tak strasznie chce mi się spać, że właśnie majtnęłam laptopem służbowym na bok i leżę już w łóżku. Muszę się przespać bo inaczej zasnę na stojąco 😂
To chyba aura za oknem tak „zachęca” do życia 😂🥴👩🏻32l.
Hashimoto, mutacja PAI-1 homo
👨🏻31l.
Niskie parametry nasienia.
🔸10.11.2022 - punkcja (4 ❄️❄️❄️❄️)
🔸8.12.2022 cb 💔 16.02.2023 cb 💔 27.04.2023 cb 💔
🔸FET 9.06.2023 ✨ 6dniowy 4BB (embryoglue, AZH)
3 i 4dpt ⏸️
10dpt beta 284 🥳 prog 49.4
12dpt beta 732 😍 prog 33.3
14dpt beta 2015 🤩 prog >60
17dpt GS 7.5mm 🥰 jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy!
27dpt CRL 7mm 🥰 jest serduszko ❤️
9+2 CRL 2.69cm, ASP 174 🥰
13+2 CRL 7.5cm, Pappa niskie ryzyka, wszystko idealnie ❤️
17+3 waga 197g, mała księżniczka. 🧚♀️🥰
21+3 II prenatalne ok, 400g szczęścia 👣
25+1 740g małej akrobatki 🤸♀️
29+1 1250g dzieciątka ♥️
33+2 2050g ❤️
36+0 2700g ❤️
38+2 3270g ♥️ czekam na Ciebie 🎂
40+1 poród sn, 23 lutego nasza gwiazda jest na świecie 🥰🥰🥰 3.5kg, 57cm 🤸♀️
👦🏼2013r.