X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Testujemy w lutym 2022 ✨❤️
Odpowiedz

Testujemy w lutym 2022 ✨❤️

Oceń ten wątek:
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula ja na 1 zdjęciu tez coś widzę ❤️

AgulaM lubi tę wiadomość

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipan wrote:
    AgulaM, leć na bete ;*
    ja już po cieniu cienia bym leciała <hihihi>
    trzymam kciuki mocno mocno <3

Nie ma mnie w domu, jutro wracamy z urlopu. W sobotę zrobię bete bo mam zamiar zrobić mocz i morfologia razem z mężem, taka Solidarność:)
    Oczywiście bete zrobię jeśli coś będzie na rzeczy jeśli nie to będę czekała na @.

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe
    KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
    PAI-heterozygotyczny, C1,C1

1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
    Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
    ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵‍💫

2️⃣06.01 Menopur 300IU
    ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️

I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
    III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb

3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
    5.10 Scratching endo
    8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
    Cb ❌️
    Cała immunologia przebadana...
    Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
    transfer?
  • Tulipan Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokuss wrote:
    Dziewczyny pytanie... Nie ukrywam, że jestem podenerwowana...
    12.02 do 18.02 miałam skąpą miesiączkę. Nie była tak obfita jak zazwyczaj. Od 23.02 zauważyłam różowe plamienia, które dzisiaj zamieniły się na skąpe krwawienia różową krwią. Nic innego oprócz tego mi nie dolega. Może mam troszkę bardziej twarde podbrzusze...
    Czy któraś z was miała podobnie? Myślicie żeby wybrać się do lekarza czy nie jest to nic groźnego.
    Oczywiście czytałam już milion rzeczy na ten temat i znalazłam info, że każda kobieta chociaż raz doświadcza krwawienia między miesiączkami...
    Ale tydzień po okresie?
    Help... 😬

mogą być różne przyczyny lekkiego krwawienia. mało trochę info by coś ci podpowiedzieć
    Moze zbliża ci się owulacja? wiesz kiedy ci wypada? Jakie długie masz cykle?
    Jak nic cię nie boli to bym mocno nie przeżywała lecz obserwowała dalej swoje ciało..
    ja zawsze mam twarde podbrzusze podczas owulacji ale każda z nas jest inna.

Krokuss lubi tę wiadomość

Nadzieja umiera ostatnia...<3
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serioo?! wrote:
    Lolka ja nie mam słów po prostu... Wczoraj ani się nie odezwałam bo mnie ścięło z nóg tą wiadomością. Nawet mój się pytał co się stało... Tule bardzo mocno kochana. ❤️

Też wczoraj zwinelam się na łóżku i Zasnelam o 20. Mąż stwierdził, że super urlop że mną 🥴🥴🥴
    Ciężki temat :( Aż ryczec się chce:(

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    transfer?
  • Tulipan Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgulaM wrote:
    Nie ma mnie w domu, jutro wracamy z urlopu. W sobotę zrobię bete bo mam zamiar zrobić mocz i morfologia razem z mężem, taka Solidarność:)
    Oczywiście bete zrobię jeśli coś będzie na rzeczy jeśli nie to będę czekała na @.

trzymam kciuki mocno mocno za dobre wyniki ! <3
    koniecznie daj znać !!

Nadzieja umiera ostatnia...<3
  • Krokuss Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2022, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgulaM wrote:
    Ja miałam tak dwa cykle temu i mi lekarz powiedział że to normalne, że nie zawsze wszystko się oczyści tak jak powinno i nie mam się tym przejmować.
    Troszkę mnie uspokoiłaś 🙊 Wystraszyłam się nie na żarty bo pierwszy raz coś takiego mi się przydarzyło... Od rana mam takie uczucie jakbym zaraz miała dostać zwykły okres. Ciągnięcie w dole brzucha.

• AgulaM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipan wrote:
    trzymam kciuki mocno mocno za dobre wyniki ! <3
    koniecznie daj znać !!

Będę informowała na bieżąco, narazie uciekam. Dziś w planach Westerplate i plaża w Gdańsku, wieczorem śmigamy do Sopotu do znajomych na 🥂🥂 :) Miłego dnia wszystkim!

Tulipan, Nela.n lubią tę wiadomość

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    transfer?
  • Nela.n Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula, ja na pierwszym też widzę leciutką kreseczkę!
    do tej pory byłyśmy z tym same (co najwyżej wysilalysmy się z chłopem żeby coś dostrzec), a teraz kilkanaście par oczu przygląda się pod różnym kontem, podjaśnia ekran, wymachuje w różne strony telefonem.. takiego jury ze świecą szukać! 😁

ja też dziś 12 dpo, test bialusieńki, także nawet się nie nastawiam :( brzuch mnie w dole lekko boli już od 6 dpo, tego akurat nie miałam jeszcze nigdy, no ale poza tym czuję się jak zawsze.. kurcze to już prawdopodobnie 8 nieudany cykl intensywnych starań, a mi wszyscy mówią że jestem zdrowa, że mam jajeczkowanie.. byłam już u tyłu lekarzy.. chyba mi nikt po takim czasie badania drożności nie zleci, będę musiała czekać równy rok przynajmniej :(

• Krokuss Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipan wrote:
    mogą być różne przyczyny lekkiego krwawienia. mało trochę info by coś ci podpowiedzieć
    Moze zbliża ci się owulacja? wiesz kiedy ci wypada? Jakie długie masz cykle?
    Jak nic cię nie boli to bym mocno nie przeżywała lecz obserwowała dalej swoje ciało..
    ja zawsze mam twarde podbrzusze podczas owulacji ale każda z nas jest inna.
    Cykle mam dość długie 30-32 dni. Zazwyczaj są regularne, czasami się przesuwają o dzień lub dwa. Owulacja zazwyczaj wypada na 16-18 dzień cyklu z tego co sobie obliczyłam i zaobserwowałam z testów owu. Dzisiaj mam takie uczucie jak przed zbliżającą się miesiączką. Czuję ciągnięcie w dole brzucha, ale nie jest to jakieś bardzo uciążliwe uczucie🤷🏽‍♀️

• AgulaM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela.n wrote:
    Agula, ja na pierwszym też widzę leciutką kreseczkę!
    do tej pory byłyśmy z tym same (co najwyżej wysilalysmy się z chłopem żeby coś dostrzec), a teraz kilkanaście par oczu przygląda się pod różnym kontem, podjaśnia ekran, wymachuje w różne strony telefonem.. takiego jury ze świecą szukać! 😁

ja też dziś 12 dpo, test bialusieńki, także nawet się nie nastawiam :( brzuch mnie w dole lekko boli już od 6 dpo, tego akurat nie miałam jeszcze nigdy, no ale poza tym czuję się jak zawsze.. kurcze to już prawdopodobnie 8 nieudany cykl intensywnych starań, a mi wszyscy mówią że jestem zdrowa, że mam jajeczkowanie.. byłam już u tyłu lekarzy.. chyba mi nikt po takim czasie badania drożności nie zleci, będę musiała czekać równy rok przynajmniej :(

A skąd jesteś?

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    transfer?
  • Nela.n Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokuss słyszałam, że takie sporadyczne plamienie między miesiączkami może przytrafić się każdej kobiecie. Jeśli jest jednorazowe, to raczej nic złego się nie dzieje, może to być np. zmiana poziomu hormonów. Obserwuj się i jeśli nic Cię bardzo nie boli, a plamienie szybko ustanie, to raczej powinno być wszystko ok 😘 przy następnej wizycie u ginekologa możesz wspomnieć, że takie coś miało miejsce.

Krokuss lubi tę wiadomość

• Nela.n Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgulaM wrote:
    A skąd jesteś?

Agula, mieszkam za granicą. Nie mam podejrzenia żadnej choroby i nie mam jeszcze skończonej 30, więc wszyscy mówią: rok to minimum, a nawet i 2! 🙄 chyba bym się wykończyła przez 2 lata 🙈

• Serioo?! Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 1dpo, zaprzyjaźniłam się z apka premom na dobre. Jak testowałam z facelle nie miałam problemow żeby rozpoznać pik. Z tymi testami jest inaczej.
    Ogólnie jestem chora od kilku dni, biorę Gripex, Otrivin, renopuren na zatoki. Pewnie dzięki temu cykl będzie stracony. 😶

👩🏻32l.
    Hashimoto, mutacja PAI-1 homo
    👨🏻31l.
    Niskie parametry nasienia.

🔸10.11.2022 - punkcja (4 ❄️❄️❄️❄️)
    🔸8.12.2022 cb 💔 16.02.2023 cb 💔 27.04.2023 cb 💔
    🔸FET 9.06.2023 ✨ 6dniowy 4BB (embryoglue, AZH)
    3 i 4dpt ⏸️
    10dpt beta 284 🥳 prog 49.4
    12dpt beta 732 😍 prog 33.3
    14dpt beta 2015 🤩 prog >60
    17dpt GS 7.5mm 🥰 jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy!
    27dpt CRL 7mm 🥰 jest serduszko ❤️
    9+2 CRL 2.69cm, ASP 174 🥰
    13+2 CRL 7.5cm, Pappa niskie ryzyka, wszystko idealnie ❤️
    17+3 waga 197g, mała księżniczka. 🧚‍♀️🥰
    21+3 II prenatalne ok, 400g szczęścia 👣
    25+1 740g małej akrobatki 🤸‍♀️
    29+1 1250g dzieciątka ♥️
    33+2 2050g ❤️
    36+0 2700g ❤️
    38+2 3270g ♥️ czekam na Ciebie 🎂
    40+1 poród sn, 23 lutego nasza gwiazda jest na świecie 🥰🥰🥰 3.5kg, 57cm 🤸‍♀️

👦🏼2013r.
    👧🏼2016r.
  • Little_s Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałam Wam przypomnieć, że mamy dzisiaj tłusty dzień 🍩 nie żałujcie sobie kalorii, wszystkie dzisiaj są wybaczone, a zjedzone pączki idą w te parie ciała, które chcecie 🙂 Smacznego! 🍩🍩🍩

Serioo?!, Nela.n, Jo88, AgulaM, Kluska95, RoZyCzK4, mrsmiki, Ta.aga.ta lubią tę wiadomość

12.10.2022 💙 Leon
    86a5dd5006.png
  • Serioo?! Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgulaM wrote:
    https://zapodaj.net/e86398f02bef5.jpg.html
    https://zapodaj.net/aa77a44b160eb.jpg.html

Wiem, że wszystkie jesteśmy zmartwione, że przeżywamy to co dzieje się u Lolki, bo żadna z nas nie wyobraża sobie, że ,,to" mogłoby spotkać nas :(
    Długo zastanawiałam się czy zaczynać dzisiejszy wątek moim testem, czy wszystkie już doszły do siebie....
    Możecie rzucić okiem ? Mąż twierdzi, że nic nie ma, ja sama nie wiem. To nordtest 10. Ktoś jeszcze dziś testuje ?
    Miłego dnia ! 🥰
    Coś tam się tli na tych testach. 😀 Co prawda musiałam podkręcić jasność w telefonie ale możliwe że coś jest na rzeczy. trzymam kciuki. ❤️

AgulaM lubi tę wiadomość

👩🏻32l.
    Hashimoto, mutacja PAI-1 homo
    👨🏻31l.
    Niskie parametry nasienia.

🔸10.11.2022 - punkcja (4 ❄️❄️❄️❄️)
    🔸8.12.2022 cb 💔 16.02.2023 cb 💔 27.04.2023 cb 💔
    🔸FET 9.06.2023 ✨ 6dniowy 4BB (embryoglue, AZH)
    3 i 4dpt ⏸️
    10dpt beta 284 🥳 prog 49.4
    12dpt beta 732 😍 prog 33.3
    14dpt beta 2015 🤩 prog >60
    17dpt GS 7.5mm 🥰 jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy!
    27dpt CRL 7mm 🥰 jest serduszko ❤️
    9+2 CRL 2.69cm, ASP 174 🥰
    13+2 CRL 7.5cm, Pappa niskie ryzyka, wszystko idealnie ❤️
    17+3 waga 197g, mała księżniczka. 🧚‍♀️🥰
    21+3 II prenatalne ok, 400g szczęścia 👣
    25+1 740g małej akrobatki 🤸‍♀️
    29+1 1250g dzieciątka ♥️
    33+2 2050g ❤️
    36+0 2700g ❤️
    38+2 3270g ♥️ czekam na Ciebie 🎂
    40+1 poród sn, 23 lutego nasza gwiazda jest na świecie 🥰🥰🥰 3.5kg, 57cm 🤸‍♀️

👦🏼2013r.
    👧🏼2016r.
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela.n wrote:
    Agula, mieszkam za granicą. Nie mam podejrzenia żadnej choroby i nie mam jeszcze skończonej 30, więc wszyscy mówią: rok to minimum, a nawet i 2! 🙄 chyba bym się wykończyła przez 2 lata 🙈

Ja ,,załatwiłam " sobie hsg i potem laparo z histeroskopia na Polnej w Poznaniu. Mają taki specjalny program odnośnie diagnostyki maloinwazyjnej. Umawiasz się przez infolinie lub mailem na konsultacje-ja czekałam 3 miesiące. Powiedziałam co i jak, nie prosili o zadne dokumenty poświadczające długość leczenia itd. W maju miałam drożność robiona A w sierpniu laparo.
    Pewnie gdybym nie wzięła spraw w swoje ręce i zaczęła działać to do tej pory czekałabym na skierowanie....

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    transfer?
  • Ola1988 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgulaM wrote:
    https://zapodaj.net/e86398f02bef5.jpg.html
    https://zapodaj.net/aa77a44b160eb.jpg.html

Wiem, że wszystkie jesteśmy zmartwione, że przeżywamy to co dzieje się u Lolki, bo żadna z nas nie wyobraża sobie, że ,,to" mogłoby spotkać nas :(
    Długo zastanawiałam się czy zaczynać dzisiejszy wątek moim testem, czy wszystkie już doszły do siebie....
    Możecie rzucić okiem ? Mąż twierdzi, że nic nie ma, ja sama nie wiem. To nordtest 10. Ktoś jeszcze dziś testuje ?
    Miłego dnia ! 🥰

Jeśli chodzi o sytuacje Lolki - każda z nas chyba jest z nią w tym nieszczęściu. Każda z nas wczoraj emocjonalnie dostała po głowie... ja serio odpadłam totalnie... wyniki mojego progesteronu przyszły ale nie miałam zupełnie wczoraj głowy, zeby się z tym z Wami dzielić, zrobiłam sobie wczoraj medytacje w zamian za "dyżur" na naszym forum (polecam!).

Jeśli chodzi o moj prog 7-8 dni po to jest 16,2 wiec jestem męga zadowolona.

Agula - ja na pierwszym widzę cień! proponuję powtórzyć jutro wieczorem lub w sb rano i w sb lecieć na betę. Kiedy masz termin okresu?

ja wczoraj zrobiłam również profil limfocytarny (są w nim m.in. komórki NK), w klinice powiedzieli, że wynik będzie do 21 dni..a na karcie badania 1-3 dni... także teraz z kolei czekam na to.
    Dostałam tez wyniki wymazu MUCHA - ujemny, czekam na cytologie, biocenoze i bakterie (ma być jutro). Jak wszytsko będzie ujemne (na co liczę), a ten cykl nie udany będziemy probować jednak drożność (tu do konsultacji z lekarzem, ale nie daje mi to badanie spokoju....non stop mam je z tyłu głowy) i inseminacje. W sb mamy pierwszą wizytę w klinice aby podpytać, dowiedzieć się wiecej. W przyszłym tygodniu mam też wizytę u gina na NFZ, żeby wystawił mi skierowanie na kariotypy (bezpłatne badanie).
    Także taki mam plan Laski. Jesli chodzi o wczorajszy test. Nie wiem mam wrażenie, że się bardziej wybarwił z czasem ale uważam jednak, że to ovitrelle.

1 IUI - kwiecień 2022 ❌
    2 IUI - maj 2022 ✅

21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
    27.05 - pierwsza wizyta ✊
    13.06 - jest ❤️

Ja 👩 34
    PCOS, Hypoglikemia reaktywna
    Rozjechane cytokiny
    Czynnik V (R2) - homozygotyczny
    MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
    KIR BX, brak 2DS3, 3DS1

On 🧔31
    Wyniki nasienia - w granicach normy
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulka wrote:
    ja na 1szym foto widzę, jesli ta kreska jest choć odrobine zaróżowioną to bym powtórzyła jutro/pojutrze. zreszta co ja mówię - tak czy siak bym powtórzyła 🤣

mam dziś betę, proga i kilka innych rzeczy. wycyganilam skierowanie z Luxmedu bo nie uśmiecha mi się wydawać kolejnych 200pln skoro nie muszę. beta w pon była 128 albo 130 także dzisiejsza powinna być powyżej 300.
    kontrolnie poleciał sikaniec ale ta kreska już tak nie ciemnieje spektakularnie jak w poprzednich dniach - zrzucam to na bakier tego, ze różnica jest poprostu mniej widoczna na tej kresce.

https://zapodaj.net/796a26a949ce5.jpg.html

coś czuje, ze będzie wlatywać jeden test dziennie aż do wizyty - zapisałam się na 17 marca, pierwszy wolny termin u mojego lekarza.

dziś cycki wybuchają i nie śpię od 5. ale nie marudzę absolutnie, każdy objaw ciazy przyjmuje z pocałowaniem ręki 🙈

Piękne kreseczki 😍 gratulacje ❤

paulka lubi tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola1988 wrote:
    Jeśli chodzi o sytuacje Lolki - każda z nas chyba jest z nią w tym nieszczęściu. Każda z nas wczoraj emocjonalnie dostała po głowie... ja serio odpadłam totalnie... wyniki mojego progesteronu przyszły ale nie miałam zupełnie wczoraj głowy, zeby się z tym z Wami dzielić, zrobiłam sobie wczoraj medytacje w zamian za "dyżur" na naszym forum (polecam!).

Jeśli chodzi o moj prog 7-8 dni po to jest 16,2 wiec jestem męga zadowolona.

Agula - ja na pierwszym widzę cień! proponuję powtórzyć jutro wieczorem lub w sb rano i w sb lecieć na betę. Kiedy masz termin okresu?

ja wczoraj zrobiłam również profil limfocytarny (są w nim m.in. komórki NK), w klinice powiedzieli, że wynik będzie do 21 dni..a na karcie badania 1-3 dni... także teraz z kolei czekam na to.
    Dostałam tez wyniki wymazu MUCHA - ujemny, czekam na cytologie, biocenoze i bakterie (ma być jutro). Jak wszytsko będzie ujemne (na co liczę), a ten cykl nie udany będziemy probować jednak drożność (tu do konsultacji z lekarzem, ale nie daje mi to badanie spokoju....non stop mam je z tyłu głowy) i inseminacje. W sb mamy pierwszą wizytę w klinice aby podpytać, dowiedzieć się wiecej. W przyszłym tygodniu mam też wizytę u gina na NFZ, żeby wystawił mi skierowanie na kariotypy (bezpłatne badanie).
    Także taki mam plan Laski. Jesli chodzi o wczorajszy test. Nie wiem mam wrażenie, że się bardziej wybarwił z czasem ale uważam jednak, że to ovitrelle.

Ooo mnie czeka ten komplet - MUCH, cytologia, biocenoza. Robiłam prywatnie czy ze skierowaniem? 🙂 jaki to jest mniej więcej koszt?🙂 widziałam u mnie sam MUCH za ok. 300zl w alabie.

07.23 Misia 🩷👶
  • Nela.n Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgulaM wrote:
    Ja ,,załatwiłam " sobie hsg i potem laparo z histeroskopia na Polnej w Poznaniu. Mają taki specjalny program odnośnie diagnostyki maloinwazyjnej. Umawiasz się przez infolinie lub mailem na konsultacje-ja czekałam 3 miesiące. Powiedziałam co i jak, nie prosili o zadne dokumenty poświadczające długość leczenia itd. W maju miałam drożność robiona A w sierpniu laparo.
    Pewnie gdybym nie wzięła spraw w swoje ręce i zaczęła działać to do tej pory czekałabym na skierowanie....

może jest to jakiś pomysł, żeby zgłosić się do nowej kliniki, umówić na wizytę i poprosić o takie badanie? najwyżej jak się będą pytali ile się staramy, to powiem że rok i tyle. byłabym spokojniejsza, jakby wszystko sprawdzili..

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ