Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌺 Testujemy w maju 🌺
Odpowiedz

🌺 Testujemy w maju 🌺

Oceń ten wątek:
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia28000 wrote:
    A i jeszcze mam pytanie, dziś jak robiłam ten test to tak specyficznie się wybarwial ze jakby najpierw ta druga kreska była bardziej widoczna i dopiero niewidoczna aż w końcu cień cienia 🙉

Az się sama śmieje z siebie ze zbankrutuje na tych testach co miesiąc ale wczoraj była promka 🤪🤪🤪

No i już miałam tez dola wczoraj bo od majówki miałam jakieś przeziębienie/grypę z bolem gardła i sądziłam ze przez to to już na pewno się nie uda, ale znów mam nadzieje po tym cieniu 😅

Asia spróbuj jutro test zrobić. Chyba nie ma znaczenia kolejność wybarwienia. Czytałam że ważne żeby kreska była różowa a nie szara . Ja robiłam pierwszy test 8 dpo i już była widoczna druga kreseczka, potem kolejny zrobiłam 2 dni później i była widocxniejsza, a trzeci zrobiłam z marszu wieczorem z rozcieńczonego moczu i od razu była krecha 😊 Trzymam kciuki 🤞❤️ Dziewczyny polecają facelle - i mi faktycznie on pokazał najmocniejsza krechę 😀

age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia kita możesz mi wpisać na pierwszej stronie dwie kreski z data na 4 maj bo wtedy beta tez potwierdziła

A dzis test taki
    C12-B1249-5-EE7-437-B-BDA3-68705333-A3-ED.jpg

Czekam na wyniki powtórki bety

Nat., Marcysia1990, lisia.kita lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia ja już od wczoraj czuje objawy. Mam mdłości przed śniadaniem i wieczorem. Odcina mnie spanie 12-13 wczoraj z córka ledwo dawałam rade na dworze tak mnie spanie muliło. A o 15 padła na drzemkę problem w tym, ze ja zasnęłam a córka nie😀😀😀 przez godzinę rządziła sama w domu z psem 🙈🙈🙈

Aha No i dzisiaj już o 4 rano pobudka zasnęłam 1,5 h później i o 7:30 już córcia obudziła.
    Miałam to samo z córcia tylko wtedy spałam sobie do tej 9-10 na spokojnie i w dzień drzemka. A teraz nie mam takich rarytasów haha😀😀😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2022, 11:33

age.png
    age.png
  • Asia28000 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zelka ten piękny test to ile dpo?

Gratki 🥰

• Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia28000 wrote:
    Zelka ten piękny test to ile dpo?

Gratki 🥰
    13 dpo

age.png
    age.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny tescik 😍 ja niestety muszę chodzić do pracy, tyle tylko że rano poczułam że trochę mi słabo i musiałam się schłodzić zimna wodą. Nie wiem jak to będzie dalej 😀 Jak robię siusiu to mam wrażenie że coś mi uciska i tak ledwo co leci 🙈 to normalne? Dobrze że nie muszę na testy sikać bo byłoby ciężko 😅

Gin nie odpisuje, umówiłam się na teleporade dziś do położnej bo inaczej to ocipieje z tym analizowaniem tej bety 🙈

Slowmotion lubi tę wiadomość

age.png
  • Slowmotion Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo88 wrote:
    Melduję wykonanie testu. Biel lśniąca. Nie spodziewałam się innego wyniku skoro temperatura zaczęła jednak spadać... czekam na 🐒
    Powodzenia w kolejnym cyklu! Oby był owocny 🍍

18.01.2021 cudowna 👶 18cs
    Luty 2022- Projekt rodzeństwo
    👩‍🦰 33
    👩‍🦲41
    Lipiec: ovitrelle + duphaston, progesteron 22,6 ❌
    Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
    19.08.22
    10dpo ⏸
    11dpo beta 21
    13dpo beta 93
    15 dpo beta 336
    Kropeczek ❤
  • Slowmotion Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Ja też robiłam testy owu i wyszła mi druga kreska kilka dni przed owu. Potem byłam u gin i miałam pęcherzyk 22mm a test wyszedł negatywny 🤷🏻‍♀️ więc nie wiem czy można temu ufać 🤔
    No mysle ze na 100% daje pewność tylko monitoring. No nic....staram się już luzować. Co ma być to będzie. Zajadam sobie ananaska 😁😁 a we wtorek zrobię proga

👩‍🦰 33
    👩‍🦲41
    Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
    19.08.22
    10dpo ⏸
    11dpo beta 21
    13dpo beta 93
    15 dpo beta 336
    Kropeczek ❤
  • Slowmotion Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia28000 wrote:
    Hej :)
    Dziewczyny jestem nowa na forum, znalazłam wasz wątek wiec testuje z Wami.
    Dziś na teście facelle 4 dni przed planowana miesiączka cień cienia, z jednej strony mam nadzieje ale boje się porażki wiadomo….
    Jestem z tych które testują szybciej bo miesiączka w terminie to za duży cios dla mojej nadzieje wole się nastawiać szybciej ze może nic nie być z tego cyklu…
    A wiec jutro ponawiam, lub max w sobotę rano o ile wytrzymam 🥺

Gratuluje tym które maja już krechy 💗💗
    Powodzenia
    Cień cienia to już dużo 🤫 powtórz jutro rano to zobaczysz czy ciemnieje. Powodzonka 🤞

👩‍🦰 33
    👩‍🦲41
    19.08.22
    10dpo ⏸
    11dpo beta 21
    13dpo beta 93
    15 dpo beta 336
    Kropeczek ❤
  • Slowmotion Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Lisia kita możesz mi wpisać na pierwszej stronie dwie kreski z data na 4 maj bo wtedy beta tez potwierdziła

A dzis test taki

Ale piękna krecha 🤗🤗 oby beta pięknie przyrastała. A potem... chciałam napisać z górki ale wiem, że masz na pokładzie dziecko wiec może być wesoło 😆

👩‍🦰 33
    👩‍🦲41
    19.08.22
    10dpo ⏸
    11dpo beta 21
    13dpo beta 93
    15 dpo beta 336
    Kropeczek ❤
  • Slowmotion Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Piękny tescik 😍 ja niestety muszę chodzić do pracy, tyle tylko że rano poczułam że trochę mi słabo i musiałam się schłodzić zimna wodą. Nie wiem jak to będzie dalej 😀 Jak robię siusiu to mam wrażenie że coś mi uciska i tak ledwo co leci 🙈 to normalne? Dobrze że nie muszę na testy sikać bo byłoby ciężko 😅

Gin nie odpisuje, umówiłam się na teleporade dziś do położnej bo inaczej to ocipieje z tym analizowaniem tej bety 🙈
    A jest opcja ze ciąża może być starsza?🤔🤔

👩‍🦰 33
    👩‍🦲41
    19.08.22
    10dpo ⏸
    11dpo beta 21
    13dpo beta 93
    15 dpo beta 336
    Kropeczek ❤
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj były równy 4 tydzien. Rozmawiałam przed chwilą z położna, pytała o długość cykli i ost. miesiaczke i powiedziała, że wszystko jest w porządku ,że beta dosyć szybko przyrasta i żeby się nie martwić 😊 Ufff. Mialam cykle 25 dniowe więc może dlatego ona tak szybko urosła 😊 Byle teraz wytrzymac do wizyty u ginekologa 😁 idę 19.05
    Ale mi serce wali 🙈 to jest taki stres. Serio nie spodziewałam się że będę tak panikować 🙈

age.png
  • StaraniowaOna Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u mnie dziś okres:(możecie wpisać.Moglam się tego spodziewać widząc te biel wizira na teście. Nie mam już siły, widocznie nie jest mi dane już nigdy naturalnie zajść w ciążę.Szprycuje się tymi hormonami i nic to już nie daje. Wezmę Aromka i jak coś z tego będzie to chyba podejdziemy do inseminacji.

• Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowa przykro mi 🙁 Kurcze że to tak jest czasem że nie da się normalnie. Mam w swoim otoczeniu kilka par które tyle lat się staraly i nie chciało zaskoczyć, tylko in vitro pomogło 🙁

StaraniowaOna lubi tę wiadomość

age.png
  • lisia.kita Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraniowaOna wrote:
    Dziewczyny a u mnie dziś okres:(możecie wpisać.Moglam się tego spodziewać widząc te biel wizira na teście. Nie mam już siły, widocznie nie jest mi dane już nigdy naturalnie zajść w ciążę.Szprycuje się tymi hormonami i nic to już nie daje. Wezmę Aromka i jak coś z tego będzie to chyba podejdziemy do inseminacji.
    Przykro mi 😞 życzę Ci aby wszystko się udało po twojej myśli, jak nie w naturalny sposób to chociaż ze wspomaganiem.

🔸 Niedoczynność tarczycy (Euthyrox 100 i 75)

🔸14 cykl starań o pierwszego maluszka 👶
  • lisia.kita Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:

A dzis test taki

Zapiasane, gratuluję i życzę dużo zdrówka 😍

• lisia.kita Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2022, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koja07, Joll213, Sabrinayyy, Jo88, drSylwia, adamadeline jak u was dziewczyny? 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2022, 15:30

• Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    05-DC8891-25-A2-4-D7-A-8859-711-F3-D232-C3-A.jpg

Są wyniki ✊✊✊

StaraniowaOna, Anati, Marcysia1990, Asia28000, Slowmotion, lisia.kita lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Asia28000 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraniowaOna wrote:

Przykro mi 😞

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ