X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀
Odpowiedz

Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀

Oceń ten wątek:
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Boże.. Za tydzień mój syn kończy 4 lata... A ja nie wiem, kiedy to zleciało 😪

Szykuje mały remont ich pokoiku. (synek z małą ma razem, bo boi się spać sam). Mała ma urodzinki w kwietniu i dostanie już swoje "dorosłe łóżko" :) podobne do syna. Będziemy malować pokój, chce kupić im ogromny dywan (prawie na cały pokój), zmienić firanki. Odświeżamy całe mieszkanie do lata :) pokój po pokoju, a trochę tego jest...

Na bieganie czasu brak, mam taki czas w robocie, że nie wiem jak się nazywam jak wrócę do domu..
    A gotowanie.. Różnie. Teraz przed wypłatą to bieda, więc średnio z posiłkami. A powiedzcie mi, ile tygodniowo wydaje ie na takie zakupy spożywcze? Bo może ja jestem jakaś dziwna 🤔 wydaje mi się, że ogrom kasy wydajemy na zakupy. A wcale jakoś rozrzutnie nie żyjemy.

W kwietniu zamawiamy obrączki. I postaramy się pomału odłożyć coś na wakacje. Może uda nam się gdzieś wyjechać, byłoby miło.

W ogóle dostałam rozliczenie wody w mieszkaniu zza 3 mce i mam niedoplate 500 zł. Ja pierdziele... Do tego w tym mcu prąd i gaz. Już nie widzę swojej wypłaty, a jeszcze nie przyszła 😂 paranoja jakas.

Auto dalej mam zepsute, nie mam kasy póki co na naprawę, więc radzimy sobie jakoś jednym.

W piątek mam usg tarczycy, zobaczymy co tam będzie widać, ostatnie robiłam 2 lata temu.

I czekam na @. Powinna być we wtorek...

My tez dopłate za wode mamy 500zł😕na szczescie wlasciciel zgodzil sie w ratach przyjąć,bo wyplata u mnie wejdzie i wyjdzie tak jak u Ciebie😅nie mam nigdy jak się nią nacieszyć😉Na auto i zęba poszłedł ponad tysiak.Noi fakt,tak jak piszesz,u nas na jedzenie kasy idzie sporo,a raczej skromnie żyjemy,ale ceny takie że szok🤨Ile konkretnie idzie to musialabym policzyć,ale mało nie jest.Albo za mało zarabiamy😄

Noi trzymam kciuki żeby Twoja@nie przyszła🤞

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 17:18

OdpuszczonaNona lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    My tez dopłate za wode mamy 500zł😕na szczescie wlasciciel zgodzil sie w ratach przyjąć,bo wyplata u mnie wejdzie i wyjdzie tak jak u Ciebie😅nie mam nigdy jak się nią nacieszyć😉Na auto i zęba poszłedł ponad tysiak.Noi fakt,tak jak piszesz,u nas na jedzenie kasy idzie sporo,a raczej skromnie żyjemy,ale ceny takie że szok🤨Ile konkretnie idzie to musialabym policzyć,ale mało nie jest.Albo za mało zarabiamy😄

Noi trzymam kciuki żeby Twoja@nie przyszła🤞
    Nie no my zapłacimy od razu... Ale już się cieszylismy, że będzie lżejszy miesiąc finansowo, to znów coś 😂 szlag by to...
    Ja mam wrażenie, że codziennie mogę wydać około 70 zł na zakupy, a nadal nic nie ma w lodówce i obiad raptem na 1 dzien zrobiony. Przesada jak dla mnie.

Eeee już na nic nie liczę. Sądzę, że przyjdzie. Dzisiejszy pms mnie w tym uświadomił 😣

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Oby tak było. Bardzo mocno w to uwierzyłam, że do mają się uda. Od czerwca przeprowadzam się do teściowej na około 2 miesiące na czas naszego remontu i nie wyobrażam sobie staran z pełnym mieszkaniem innych ludzi.
    Zawsze to jakiś dreszczyk emocji, hahaha 😂

Żartuję, w pełni Cię rozumiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może co do kobiecości, to jutro się wbije w obcasy... Tak, to dobry pomysł. Muszę się wystroic i polepszyć sobie nastrój :) do tego czerwona szminka, czarne spodnie wysmuklajace, rudy włos i będę zdzirowata. Taka siebie lubię! Jeszcze pazury zaraz pomaluje Oooo!

Ulaa, Susanne, Koteczka82, OdpuszczonaNona, Lalia, dmg111, TakBardzoCiebieChcę lubią tę wiadomość

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku i nas w domu ja zajmuję się zaopatrzeniem lodówki i innych potrzebnych codziennych rzeczy, a D płaci rachunki. Więc doskonale wiem ile wydajemy na jedzenie. Teraz właściwie to jak idę ze stówą do Lidla to prawie nic nie kupuje 😐
    U nas dużo warzyw, owoców i mięska dobrego idzie.
    Nie kupuję taniego jedzenia, bo uważam, że jesteśmy tym co jemy.
    I myślę, że dzięki dobrej diecie i jedzeniu dobrej jakości nie chorujemy.
    Nie pamiętam kiedy ostatnio moje przedszkolaki miały gila 😂
    A u starszego w grupie od poniedziałku sześcioro dzieci na 20 😐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 22:16

SzalonaOna, OdpuszczonaNona lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Jasminum Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladySiSi wrote:
    Czlowiek na początku nie zdaje sobie sprawy, że mogą być jakieś problemy z zaciążeniem i daje sobie czas, a później żałuje tego straconego czasu. U Was były stwierdzone problemy u męża więc mieliście jakiś punkt zaczepienia i zalecenia. Trzymam kciuki żeby wszystkie wyniki wyszły pozytywnie, bo każdy zasługuje na szczęście. Wyczerpaliscie limit złego, pora na dobre 💪

My rok czasu staraliśmy się na zasadzie, fajnie jak się uda ale nie ma presji. Po roku poszłam do gina jednego, później drugiego. Z miesiąca na miesiąc dawali nadzieję, bo wyniki dobre ale żadnych szczegółowych badań. Padła decyzja o Invimedzie w Poznaniu i tak jeździmy raz w miesiącu. Minęły 3 lata 😭😫 ale nie poddajemy się i wy też się nie poddawajcie, będzie dobrze 👍

Dziękuję za słowa wsparcia, chyba tego potrzebowałam 🙏 Też trzymam za Was kciuki, musi się w końcu udać!
    A jak oceniasz Invimed? Warto się tam wybrać?

👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale np na ubraniach mega oszczędzamy, bo ja uwielbiam second handy 🥰
    Kocham tam wyszukiwać, szperać 🙈
    W poniedziałek obkupiłam chłopaków na lato, sobie kupiłam dwa sweterki (oba jeszcze z oryginalną metką sklepową 😮), jeansy, sukienki na lato i za wszystko zapłaciłam 63 zł 🙈

Evelle28, Susanne, Koteczka82, OdpuszczonaNona, Lalia, TakBardzoCiebieChcę lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula ja właśnie mam podobne dłonie do ciebie i nawet kształt paznokci noszę podobny jak odrosną bo to fajnie wygląda ale przez to że potem są takie słabe to maluję zwykłe w okolicy Bożego Narodzenia i Sylwestra a potem na Wielkanoc i na urlop 🤣

Czy któraś z kosmetycznych koleżanek zna jakiś sposób żeby te moje pazurki tak się nie niszczyły przy hybrydzie? Dodam że jak chodziłam robić do kosmetyczki to było tylko niewiele lepiej ☹️ często musiała mi przedłużać bo się łamały ☹️

Anet.kaa lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 17:18

SzalonaOna, OdpuszczonaNona, TakBardzoCiebieChcę lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Gotowałam i biegałam.
    Po pracy grzanki z pomidorami i mozarella na szpinaku i do tego jajko sadzone + kiełki i czarnuszką. Na obiad dla męża domowy burger + frytki z batata
    Na jutro:
    Śniadanie komosa ryżowa gotowana z daktylami (trochę przypaliłam garnek :D) do tego łyżka kakao ki mleka ryżowego, migdały, dwa orzechy brazylijskie,
    morele, oraz 1/4 gruszki.
    Koktajl szpinak/seler naciowy/ananas/ jablko/siemię lniane.
    Obiad kaszą gryczaną i łosoś na szpinaku z mozarellą i pomidorami, posypany migdałami.
    Urobiłam się po pachy. Dodatkowo pobiegałam z mężem 5 km. Staram się robić bardzo lajtowe treningi ponieważ ciężkie źle wpływają na hormony. Dziś słuchałam o tym podcast. Jutro Wam podeślę.
    Podejrzewam że swoje hormony mogłam rozwalić właśnie treningami i polmaratonami w drugiej części 2019 roku.

Wow poszalałaś kochana z gotowaniem 😁 super 👍

Ja chciałam wrócić do ćwiczeń w domu ale jak mój synek jest w domu chory to nawet minuty czasu mi nie zostaje na ćwiczenia mimo że na zwolnieniu jestem ☹️

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 17:19

Koteczka82, SzalonaOna, OdpuszczonaNona lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Sussane- padłam z teorii męża!!! A może to jakieś przeziębienie i np powiększone węzły chłonne? Ja jestem w 19 dc, w 14 miałam śluz typowo płodny i do tego ból jajnika, dlatego myśle ze wtedy mogła być owu, ale temperatura tego nie odzwierciedla niestety. A termometr specjalnie kupiłam nowy, Microlife ale dopiero pierwszy cykl w życiu mierze tempki, stad moje zdziwienie, jeszcze nie miałam nawet typowej 36,6 😂 widzicie w ogóle mój wykres?
    Ja nie widzę wykresu, nie wiem jak inne

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Kristin1990 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OdpuszczonaNona wrote:
    Kristin a piszesz w stopce ze masz zbita prolaktyne. Już nie bierzesz leków? Moim zdaniem to jak z tsh trzeba cały okres starań być na lekach żeby podtrzymać dobry poziom. Tak miałam w 2014 z bromergonem I w 3 CS zaszłam.
    Teraz norprolac pierwszy cykl cały, w połowie poprzedniego zaczęłam. W kwietniu sprawdzę czy spadło już.

Nie biorę bo przestałam mieć PMSy. A teraz mam na zmianę raz mam raz nie mam. Ja myślę, że mimo wszystko nie zawsze mam owu i właśnie w te cykle bezowulacyjne mam takie silne PMSy ze względu na niski progesteron. Czytałam, że niski próg może powodować silny pms

IVF 2021/2022

1. 20.11.2021 punkcja. Pobrano 23 komórki. Zapłodniło się 19. W piątej dobie zostało 7 zarodków.
    2. Mamy cztery zdrowe śnieżynki (pgt-a) ❄️❄️❄️❄️
    3. CD138 39/10 😢 Po leczeniu levoxa i metronizadol 9/10. Test Era: przesunięte okno implantacyjne.
    4. 02.04.2022 transfer mrożaczka 😍 beta 0
    5. 04.07 2022 transfer beta 0 (accofil, metryped, intralipid, neoparin)
    6. 30.08.2022 beta 0 (ten sam zestaw co wyżej)
    7. 29.11.2022 (immunoglobiny, accofil, intralipid, neoparin)
    6 dpt: 25.87 mlU
    8 dpt: 74.84 mlU
    10 dpt: 158.3 mlU
    13 dpt: 546.4 mlU
    15 dpt: 1315 mlU

11.02.23 prenatalne: zdrowy syn 💙

age.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    A termometr specjalnie kupiłam nowy, Microlife ale dopiero pierwszy cykl w życiu mierze tempki, stad moje zdziwienie, jeszcze nie miałam nawet typowej 36,6 😂 widzicie w ogóle mój wykres?

Temperatura skóry 36,6. Temperatura śluzówki (w ustach/pochwie) zawsze jest inna niż skóry.

Widzę Twój wykres ale albo ja jestem ślepa albo masz go wypełnionego do 8 marca już ? wtf ?

• Susanne Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    I to jaki dreszczyk! Z teściową mieszkają jej dwie córki w tym jedna z narzeczonym - niezłym świrkiem, a dodatkowo akurat wtedy ma mieszkać jeszcze babcia po operacji biodra. Zabijcie mnie, jestem jedynaczką przyzwyczajoną do ciszy, zwariuje tam. 🤯🤯🤯
    Uda się do maja ✊✊✊✊✊

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdanie jednego z ginekologów - dr Banacha z Wrocławia, na temat dodatniego ANA, jakby którąś interesowało:

"Jeśli kobieta nie może zajść w ciążę, i ma dodatnie ANA (jeszcze czasem Hashimoto) to nie ma co szukać pomocy REUMATOLOGÓW bo oni nie znajdą żadnej choroby i nie wiążą tego z APS-em. Ale ona jest chora bo niepłodna. Po prostu odczyn ten jest sygnałem zaburzeń immunologicznych, a nie objawem znanej choroby reumatologicznej. Nie ma choroby lekarze nie leczą bo NFZ za zdrowie nie płaci. To nie chińska medycyna gdzie płaci się za zdrowie, a za leczenie nie. Lepszym adresem pytań w takim przypadku jest immunolog, bo on już ma większą czujność. Najczęściej trzeba zrobic testy komórek NK, frakcji limfocytów CD4/CD8 i określić równowagę Th1/Th2, poziomy interleukin, TNF, interferonu a czasem allo MLR, test limfocytotoksyczny i będziemy w domu. Czasem wychodzą bardzo duże zaburzenia jak ostatnio u pewnej pacjentki któą leczyłem choć nie pierwszej z którą się zetknąłem. Czasem pomagają sterydy, czasem wlewy intralipidu, choć prawdopodobnie równowagę Th1/Th2 można ustabilizować odpowiednimi suplemenmtami".

Joan, Koteczka82 lubią tę wiadomość

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Boże.. Za tydzień mój syn kończy 4 lata... A ja nie wiem, kiedy to zleciało 😪

Szykuje mały remont ich pokoiku. (synek z małą ma razem, bo boi się spać sam). Mała ma urodzinki w kwietniu i dostanie już swoje "dorosłe łóżko" :) podobne do syna. Będziemy malować pokój, chce kupić im ogromny dywan (prawie na cały pokój), zmienić firanki. Odświeżamy całe mieszkanie do lata :) pokój po pokoju, a trochę tego jest...

Na bieganie czasu brak, mam taki czas w robocie, że nie wiem jak się nazywam jak wrócę do domu..
    A gotowanie.. Różnie. Teraz przed wypłatą to bieda, więc średnio z posiłkami. A powiedzcie mi, ile tygodniowo wydaje ie na takie zakupy spożywcze? Bo może ja jestem jakaś dziwna 🤔 wydaje mi się, że ogrom kasy wydajemy na zakupy. A wcale jakoś rozrzutnie nie żyjemy.

W kwietniu zamawiamy obrączki. I postaramy się pomału odłożyć coś na wakacje. Może uda nam się gdzieś wyjechać, byłoby miło.

W ogóle dostałam rozliczenie wody w mieszkaniu zza 3 mce i mam niedoplate 500 zł. Ja pierdziele... Do tego w tym mcu prąd i gaz. Już nie widzę swojej wypłaty, a jeszcze nie przyszła 😂 paranoja jakas.

Auto dalej mam zepsute, nie mam kasy póki co na naprawę, więc radzimy sobie jakoś jednym.

W piątek mam usg tarczycy, zobaczymy co tam będzie widać, ostatnie robiłam 2 lata temu.

I czekam na @. Powinna być we wtorek...

Motylku nas jest 3 w domu a na zakupy spożywcze średnio 250zl - 300 zł idzie plus do tego chleb i grahamki dla syna 3-4 razy w tygodniu, jakieś mleko i drobiazgi więc myślę że tak 300-400 zł oczywiście niektóre produkty kupuje w większych ilościach np mięso czy ryby i zamrażam.
    Ale to i tak kupa kasy wychodzi 😫

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    I to jaki dreszczyk! Z teściową mieszkają jej dwie córki w tym jedna z narzeczonym - niezłym świrkiem, a dodatkowo akurat wtedy ma mieszkać jeszcze babcia po operacji biodra. Zabijcie mnie, jestem jedynaczką przyzwyczajoną do ciszy, zwariuje tam. 🤯🤯🤯
    Chodź do mnie pomieszkac, szybko odechce Ci się dzieci 😂😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Motylku nas jest 3 w domu a na zakupy spożywcze średnio 250zl - 300 zł idzie plus do tego chleb i grahamki dla syna 3-4 razy w tygodniu, jakieś mleko i drobiazgi więc myślę że tak 300-400 zł oczywiście niektóre produkty kupuje w większych ilościach np mięso czy ryby i zamrażam.
    Ale to i tak kupa kasy wychodzi 😫
    A to czyli nie jestem sama. Robię zakupy w Biedronce, bo najtaniej wychodzi mimo wszystko. A mam wrażenie, że wszystko tak podrożało, że za głowę się łapie czasem. Serio.

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ