Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
SzalonaOna wrote:Boże.. Za tydzień mój syn kończy 4 lata... A ja nie wiem, kiedy to zleciało 😪
Szykuje mały remont ich pokoiku. (synek z małą ma razem, bo boi się spać sam). Mała ma urodzinki w kwietniu i dostanie już swoje "dorosłe łóżko" podobne do syna. Będziemy malować pokój, chce kupić im ogromny dywan (prawie na cały pokój), zmienić firanki. Odświeżamy całe mieszkanie do lata pokój po pokoju, a trochę tego jest...
Na bieganie czasu brak, mam taki czas w robocie, że nie wiem jak się nazywam jak wrócę do domu..
A gotowanie.. Różnie. Teraz przed wypłatą to bieda, więc średnio z posiłkami. A powiedzcie mi, ile tygodniowo wydaje ie na takie zakupy spożywcze? Bo może ja jestem jakaś dziwna 🤔 wydaje mi się, że ogrom kasy wydajemy na zakupy. A wcale jakoś rozrzutnie nie żyjemy.
W kwietniu zamawiamy obrączki. I postaramy się pomału odłożyć coś na wakacje. Może uda nam się gdzieś wyjechać, byłoby miło.
W ogóle dostałam rozliczenie wody w mieszkaniu zza 3 mce i mam niedoplate 500 zł. Ja pierdziele... Do tego w tym mcu prąd i gaz. Już nie widzę swojej wypłaty, a jeszcze nie przyszła 😂 paranoja jakas.
Auto dalej mam zepsute, nie mam kasy póki co na naprawę, więc radzimy sobie jakoś jednym.
W piątek mam usg tarczycy, zobaczymy co tam będzie widać, ostatnie robiłam 2 lata temu.
I czekam na @. Powinna być we wtorek...
My tez dopłate za wode mamy 500zł😕na szczescie wlasciciel zgodzil sie w ratach przyjąć,bo wyplata u mnie wejdzie i wyjdzie tak jak u Ciebie😅nie mam nigdy jak się nią nacieszyć😉Na auto i zęba poszłedł ponad tysiak.Noi fakt,tak jak piszesz,u nas na jedzenie kasy idzie sporo,a raczej skromnie żyjemy,ale ceny takie że szok🤨Ile konkretnie idzie to musialabym policzyć,ale mało nie jest.Albo za mało zarabiamy😄
Noi trzymam kciuki żeby Twoja@nie przyszła🤞 -
nick nieaktualnyMarzenia wrote:My tez dopłate za wode mamy 500zł😕na szczescie wlasciciel zgodzil sie w ratach przyjąć,bo wyplata u mnie wejdzie i wyjdzie tak jak u Ciebie😅nie mam nigdy jak się nią nacieszyć😉Na auto i zęba poszłedł ponad tysiak.Noi fakt,tak jak piszesz,u nas na jedzenie kasy idzie sporo,a raczej skromnie żyjemy,ale ceny takie że szok🤨Ile konkretnie idzie to musialabym policzyć,ale mało nie jest.Albo za mało zarabiamy😄
Noi trzymam kciuki żeby Twoja@nie przyszła🤞
Ja mam wrażenie, że codziennie mogę wydać około 70 zł na zakupy, a nadal nic nie ma w lodówce i obiad raptem na 1 dzien zrobiony. Przesada jak dla mnie.
Eeee już na nic nie liczę. Sądzę, że przyjdzie. Dzisiejszy pms mnie w tym uświadomił 😣 -
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Oby tak było. Bardzo mocno w to uwierzyłam, że do mają się uda. Od czerwca przeprowadzam się do teściowej na około 2 miesiące na czas naszego remontu i nie wyobrażam sobie staran z pełnym mieszkaniem innych ludzi.
Żartuję, w pełni Cię rozumiem -
nick nieaktualnyJa może co do kobiecości, to jutro się wbije w obcasy... Tak, to dobry pomysł. Muszę się wystroic i polepszyć sobie nastrój do tego czerwona szminka, czarne spodnie wysmuklajace, rudy włos i będę zdzirowata. Taka siebie lubię! Jeszcze pazury zaraz pomaluje Oooo!
Ulaa, Susanne, Koteczka82, OdpuszczonaNona, Lalia, dmg111, TakBardzoCiebieChcę lubią tę wiadomość
-
Motylku i nas w domu ja zajmuję się zaopatrzeniem lodówki i innych potrzebnych codziennych rzeczy, a D płaci rachunki. Więc doskonale wiem ile wydajemy na jedzenie. Teraz właściwie to jak idę ze stówą do Lidla to prawie nic nie kupuje 😐
U nas dużo warzyw, owoców i mięska dobrego idzie.
Nie kupuję taniego jedzenia, bo uważam, że jesteśmy tym co jemy.
I myślę, że dzięki dobrej diecie i jedzeniu dobrej jakości nie chorujemy.
Nie pamiętam kiedy ostatnio moje przedszkolaki miały gila 😂
A u starszego w grupie od poniedziałku sześcioro dzieci na 20 😐Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 22:16
SzalonaOna, OdpuszczonaNona lubią tę wiadomość
-
ladySiSi wrote:Czlowiek na początku nie zdaje sobie sprawy, że mogą być jakieś problemy z zaciążeniem i daje sobie czas, a później żałuje tego straconego czasu. U Was były stwierdzone problemy u męża więc mieliście jakiś punkt zaczepienia i zalecenia. Trzymam kciuki żeby wszystkie wyniki wyszły pozytywnie, bo każdy zasługuje na szczęście. Wyczerpaliscie limit złego, pora na dobre 💪
My rok czasu staraliśmy się na zasadzie, fajnie jak się uda ale nie ma presji. Po roku poszłam do gina jednego, później drugiego. Z miesiąca na miesiąc dawali nadzieję, bo wyniki dobre ale żadnych szczegółowych badań. Padła decyzja o Invimedzie w Poznaniu i tak jeździmy raz w miesiącu. Minęły 3 lata 😭😫 ale nie poddajemy się i wy też się nie poddawajcie, będzie dobrze 👍
Dziękuję za słowa wsparcia, chyba tego potrzebowałam 🙏 Też trzymam za Was kciuki, musi się w końcu udać!
A jak oceniasz Invimed? Warto się tam wybrać?👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
💣Hashimoto - TSH 1,170 Letrox 75
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox
"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝 -
Ale np na ubraniach mega oszczędzamy, bo ja uwielbiam second handy 🥰
Kocham tam wyszukiwać, szperać 🙈
W poniedziałek obkupiłam chłopaków na lato, sobie kupiłam dwa sweterki (oba jeszcze z oryginalną metką sklepową 😮), jeansy, sukienki na lato i za wszystko zapłaciłam 63 zł 🙈Evelle28, Susanne, Koteczka82, OdpuszczonaNona, Lalia, TakBardzoCiebieChcę lubią tę wiadomość
-
Ula ja właśnie mam podobne dłonie do ciebie i nawet kształt paznokci noszę podobny jak odrosną bo to fajnie wygląda ale przez to że potem są takie słabe to maluję zwykłe w okolicy Bożego Narodzenia i Sylwestra a potem na Wielkanoc i na urlop 🤣
Czy któraś z kosmetycznych koleżanek zna jakiś sposób żeby te moje pazurki tak się nie niszczyły przy hybrydzie? Dodam że jak chodziłam robić do kosmetyczki to było tylko niewiele lepiej ☹️ często musiała mi przedłużać bo się łamały ☹️Anet.kaa lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Anet.kaa wrote:Gotowałam i biegałam.
Po pracy grzanki z pomidorami i mozarella na szpinaku i do tego jajko sadzone + kiełki i czarnuszką. Na obiad dla męża domowy burger + frytki z batata
Na jutro:
Śniadanie komosa ryżowa gotowana z daktylami (trochę przypaliłam garnek ) do tego łyżka kakao ki mleka ryżowego, migdały, dwa orzechy brazylijskie,
morele, oraz 1/4 gruszki.
Koktajl szpinak/seler naciowy/ananas/ jablko/siemię lniane.
Obiad kaszą gryczaną i łosoś na szpinaku z mozarellą i pomidorami, posypany migdałami.
Urobiłam się po pachy. Dodatkowo pobiegałam z mężem 5 km. Staram się robić bardzo lajtowe treningi ponieważ ciężkie źle wpływają na hormony. Dziś słuchałam o tym podcast. Jutro Wam podeślę.
Podejrzewam że swoje hormony mogłam rozwalić właśnie treningami i polmaratonami w drugiej części 2019 roku.
Wow poszalałaś kochana z gotowaniem 😁 super 👍
Ja chciałam wrócić do ćwiczeń w domu ale jak mój synek jest w domu chory to nawet minuty czasu mi nie zostaje na ćwiczenia mimo że na zwolnieniu jestem ☹️Anet.kaa lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Ladyo wrote:Sussane- padłam z teorii męża!!! A może to jakieś przeziębienie i np powiększone węzły chłonne? Ja jestem w 19 dc, w 14 miałam śluz typowo płodny i do tego ból jajnika, dlatego myśle ze wtedy mogła być owu, ale temperatura tego nie odzwierciedla niestety. A termometr specjalnie kupiłam nowy, Microlife ale dopiero pierwszy cykl w życiu mierze tempki, stad moje zdziwienie, jeszcze nie miałam nawet typowej 36,6 😂 widzicie w ogóle mój wykres?
-
OdpuszczonaNona wrote:Kristin a piszesz w stopce ze masz zbita prolaktyne. Już nie bierzesz leków? Moim zdaniem to jak z tsh trzeba cały okres starań być na lekach żeby podtrzymać dobry poziom. Tak miałam w 2014 z bromergonem I w 3 CS zaszłam.
Teraz norprolac pierwszy cykl cały, w połowie poprzedniego zaczęłam. W kwietniu sprawdzę czy spadło już.
Nie biorę bo przestałam mieć PMSy. A teraz mam na zmianę raz mam raz nie mam. Ja myślę, że mimo wszystko nie zawsze mam owu i właśnie w te cykle bezowulacyjne mam takie silne PMSy ze względu na niski progesteron. Czytałam, że niski próg może powodować silny pmsIVF 2021/2022
1. 20.11.2021 punkcja. Pobrano 23 komórki. Zapłodniło się 19. W piątej dobie zostało 7 zarodków.
2. Mamy cztery zdrowe śnieżynki (pgt-a) ❄️❄️❄️❄️
3. CD138 39/10 😢 Po leczeniu levoxa i metronizadol 9/10. Test Era: przesunięte okno implantacyjne.
4. 02.04.2022 transfer mrożaczka 😍 beta 0
5. 04.07 2022 transfer beta 0 (accofil, metryped, intralipid, neoparin)
6. 30.08.2022 beta 0 (ten sam zestaw co wyżej)
7. 29.11.2022 (immunoglobiny, accofil, intralipid, neoparin)
6 dpt: 25.87 mlU
8 dpt: 74.84 mlU
10 dpt: 158.3 mlU
13 dpt: 546.4 mlU
15 dpt: 1315 mlU
11.02.23 prenatalne: zdrowy syn 💙
-
Ladyo wrote:A termometr specjalnie kupiłam nowy, Microlife ale dopiero pierwszy cykl w życiu mierze tempki, stad moje zdziwienie, jeszcze nie miałam nawet typowej 36,6 😂 widzicie w ogóle mój wykres?
Temperatura skóry 36,6. Temperatura śluzówki (w ustach/pochwie) zawsze jest inna niż skóry.
Widzę Twój wykres ale albo ja jestem ślepa albo masz go wypełnionego do 8 marca już ? wtf ? -
Anet.kaa wrote:I to jaki dreszczyk! Z teściową mieszkają jej dwie córki w tym jedna z narzeczonym - niezłym świrkiem, a dodatkowo akurat wtedy ma mieszkać jeszcze babcia po operacji biodra. Zabijcie mnie, jestem jedynaczką przyzwyczajoną do ciszy, zwariuje tam. 🤯🤯🤯
Anet.kaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZdanie jednego z ginekologów - dr Banacha z Wrocławia, na temat dodatniego ANA, jakby którąś interesowało:
"Jeśli kobieta nie może zajść w ciążę, i ma dodatnie ANA (jeszcze czasem Hashimoto) to nie ma co szukać pomocy REUMATOLOGÓW bo oni nie znajdą żadnej choroby i nie wiążą tego z APS-em. Ale ona jest chora bo niepłodna. Po prostu odczyn ten jest sygnałem zaburzeń immunologicznych, a nie objawem znanej choroby reumatologicznej. Nie ma choroby lekarze nie leczą bo NFZ za zdrowie nie płaci. To nie chińska medycyna gdzie płaci się za zdrowie, a za leczenie nie. Lepszym adresem pytań w takim przypadku jest immunolog, bo on już ma większą czujność. Najczęściej trzeba zrobic testy komórek NK, frakcji limfocytów CD4/CD8 i określić równowagę Th1/Th2, poziomy interleukin, TNF, interferonu a czasem allo MLR, test limfocytotoksyczny i będziemy w domu. Czasem wychodzą bardzo duże zaburzenia jak ostatnio u pewnej pacjentki któą leczyłem choć nie pierwszej z którą się zetknąłem. Czasem pomagają sterydy, czasem wlewy intralipidu, choć prawdopodobnie równowagę Th1/Th2 można ustabilizować odpowiednimi suplemenmtami".Joan, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Boże.. Za tydzień mój syn kończy 4 lata... A ja nie wiem, kiedy to zleciało 😪
Szykuje mały remont ich pokoiku. (synek z małą ma razem, bo boi się spać sam). Mała ma urodzinki w kwietniu i dostanie już swoje "dorosłe łóżko" podobne do syna. Będziemy malować pokój, chce kupić im ogromny dywan (prawie na cały pokój), zmienić firanki. Odświeżamy całe mieszkanie do lata pokój po pokoju, a trochę tego jest...
Na bieganie czasu brak, mam taki czas w robocie, że nie wiem jak się nazywam jak wrócę do domu..
A gotowanie.. Różnie. Teraz przed wypłatą to bieda, więc średnio z posiłkami. A powiedzcie mi, ile tygodniowo wydaje ie na takie zakupy spożywcze? Bo może ja jestem jakaś dziwna 🤔 wydaje mi się, że ogrom kasy wydajemy na zakupy. A wcale jakoś rozrzutnie nie żyjemy.
W kwietniu zamawiamy obrączki. I postaramy się pomału odłożyć coś na wakacje. Może uda nam się gdzieś wyjechać, byłoby miło.
W ogóle dostałam rozliczenie wody w mieszkaniu zza 3 mce i mam niedoplate 500 zł. Ja pierdziele... Do tego w tym mcu prąd i gaz. Już nie widzę swojej wypłaty, a jeszcze nie przyszła 😂 paranoja jakas.
Auto dalej mam zepsute, nie mam kasy póki co na naprawę, więc radzimy sobie jakoś jednym.
W piątek mam usg tarczycy, zobaczymy co tam będzie widać, ostatnie robiłam 2 lata temu.
I czekam na @. Powinna być we wtorek...
Motylku nas jest 3 w domu a na zakupy spożywcze średnio 250zl - 300 zł idzie plus do tego chleb i grahamki dla syna 3-4 razy w tygodniu, jakieś mleko i drobiazgi więc myślę że tak 300-400 zł oczywiście niektóre produkty kupuje w większych ilościach np mięso czy ryby i zamrażam.
Ale to i tak kupa kasy wychodzi 😫Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:I to jaki dreszczyk! Z teściową mieszkają jej dwie córki w tym jedna z narzeczonym - niezłym świrkiem, a dodatkowo akurat wtedy ma mieszkać jeszcze babcia po operacji biodra. Zabijcie mnie, jestem jedynaczką przyzwyczajoną do ciszy, zwariuje tam. 🤯🤯🤯
Anet.kaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKoteczka82 wrote:Motylku nas jest 3 w domu a na zakupy spożywcze średnio 250zl - 300 zł idzie plus do tego chleb i grahamki dla syna 3-4 razy w tygodniu, jakieś mleko i drobiazgi więc myślę że tak 300-400 zł oczywiście niektóre produkty kupuje w większych ilościach np mięso czy ryby i zamrażam.
Ale to i tak kupa kasy wychodzi 😫