X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀
Odpowiedz

Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wrote:
    Hejka dziewczyny... Ja tylko informacyjnie. Dziś juz oficjalnie mogę powiedzieć że kończę naturalne starania i wskakuje w wątek dotyczący in vitro.
    Mam nadzieję że ten cholerny koronawirus nie pokrzyżuje mi planów. Za 7tygodni rozpoczynam stymulacje. Trzymajcie kciuki.
    Jakbyś miała jakie pytania to wal śmiało chętnie pomogę;) kciuki :*

Lalia lubi tę wiadomość

• Justa91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u Nas tez masakra z tym koronawirusem. Jestem 7dpo Do moich wczorajszych nie zbyt przyjemnych rzeczy dolaczyly dzis okolo 11 mdlosci I takie dziwne uczucie slodkiego posmaku w ustach trwalo to moze 5minut potem dostalam zgage silnej zgagi pierwszy raz w zyciu do tego pilnie wybralam sie do dentysty bo zaczal mnie bolec zab I nie wiem od czego. Sprawdzil I powiedzial ze nic tu nie widac I ze nie powinien mnie bolec no mowie masakra jakas. Do tego czuje Jak by mi sie cos przelewalo w brzuchu. I okolo 16 mialam uczucie takiego szczypania w Dole brzucha... I spac strasznie mi sie chce spac caly dzien w pracy dzis ziewalam wczoraj wrocilam z pracy I poszlam spac okolo 18:30 spalam do 20:30 a PO godzinie znowu poszlam spac I spalam do rana. Dzis to samo do tego zmeczona ciagle jestem temperatura podwyzszona 36.97. zastanawiam sie czy mnie po prostu nie rozklada choroba jakas... Co o tym myslicie ???

PS. Gratulacje dla wszytskich zawirusowanych 😍😍😍

doomi03 lubi tę wiadomość

Zawsze w naszym sercu
    KOCHAMY CIE SKARBIE, CHODZ NIE MOGE CIE PRZYTULIC.
    Śpij Kochanie moje małe,
    niech sen lekarstwem bedzie duszy, Anioły ramieniem Cie otoczą i ciepłem serca, gdy sie wzruszysz. Niebo otworzą po godzinach, z zanadrza gwiazdkę wyczarują. Maleńkie skrzydła Ci założą do raju z Toba poszybują....
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa chcesz żebyśmy Ci napisaly ze jestes w ciąży ale no musisz wytrzymac jeszcze pare dni do testu 😉 niemniej trzymam kciuki! ja dzis 8dpo więc idziemy podobnie😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 21:22

AsiaKK, dmg111 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OdpuszczonaNona wrote:
    Ja wit b12 polecam Dr Enzmann. Ma bdb skład
    B12, b6, biotyna w takich proporcjach że zwiększa jej wchłanialność no i metylowany kwas.
    Inne b12 solo mam nieprzetestowane a ta wiem że i 2 znajomych z fioletu obniżyła homocysteine. U jednej koleżanki nawet do 3,5!

Z fioletu czyli B Right?

6cs
    11.04 II kreski ❤️
    14.07 będzie dziewczynka ❤️
    08.12 3685g i 56cm szczęścia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 08:27

Susanne lubi tę wiadomość

• Joan Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Z fioletu czyli B Right?

z fioletu czyli z grupy ciążowej :) Napisała Nona, że dr Enzmann :)

OdpuszczonaNona lubi tę wiadomość

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    z fioletu czyli z grupy ciążowej :) Napisała Nona, że dr Enzmann :)

Dzięki dziewczyny źle zrozumiałam :)

6cs
    11.04 II kreski ❤️
    14.07 będzie dziewczynka ❤️
    08.12 3685g i 56cm szczęścia ❤️
  • Justa91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Justa chcesz żebyśmy Ci napisaly ze jestes w ciąży ale no musisz wytrzymac jeszcze pare dni do testu 😉 niemniej trzymam kciuki! ja dzis 8dpo więc idziemy podobnie😊

A w koncu ulozenie szyjki macicy i twardosc jakie jest jak jest sie w ciazy? Bo ja juz zglupialam na jednej stronie u wujka google pisze ze wysoko i twarda oraz zamknieta, a na innej ze rozpulchniona i zamknieta i juz nie wiem. A co do tego co mi napisalas to wiem ze musze poczekac. Mam takie objawy pierwszy raz dlatego pytam was.

Zawsze w naszym sercu
    Śpij Kochanie moje małe,
    niech sen lekarstwem bedzie duszy, Anioły ramieniem Cie otoczą i ciepłem serca, gdy sie wzruszysz. Niebo otworzą po godzinach, z zanadrza gwiazdkę wyczarują. Maleńkie skrzydła Ci założą do raju z Toba poszybują....
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ja jestem taka dumna z mojego.meza, nie pali od nowego roku. Jego chłopaki pewnie są teraz w lepszym stanie 💥
    Anet.kaa to dokładnie tak samo jak mój mąż 😉 też przestał palić i to sam z siebie 😊
    Dodatkowo bierze L-karnityne, wit c i cynk więc myślę, że wojsko co raz lepsze 😁

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa85 wrote:
    Ja jestem z Łodzi, czy mogłabym prosić o namiary na lekarza bo myślę właśnie o zmianie.

Dziewczyny mam pytanie. Jutro mam mieć hsg ale okres mi się chwilę spóźnił i jeszcze mam plemienne. Jak do jutro nie ustąpi to myślicie, że jest to przeszkodą? Kolejny termin za tydzień więc już będzie za późno.

Jak jesteś z Łodzi to zgłoś się do CZMP do poradni leczenia niepłodności masz wszystko na nfz ja tam chodzę mam za free wizyty, monit, badania i mąż też 😉 tylko najlepiej do doktora Bielaka 😉

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• ladySiSi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, na Was zawsze można liczyć. Wylałam hektolitry łez ale już mi lepiej. Nie pojechałam w końcu po te chipsy i czekoladę bo wyglądam jakby mi ktoś strzelił kilka razy po twarzy. Wiem, że mąż kocha, pokazuje to codziennie. Niestety nie umiem z nim rozmawiać w takich sytuacjach. On się patrzy na mnie i pyta się co mi się stało a ja wybucham płaczem. Kiedyś byłam silniejsza! Im dłużej się staramy tym bardziej wymiękam. Po kolejnym nieudanym cyklu moja samoocena spada i co raz mniej mi się chce wychodzić do ludzi. Już na prawdę nie wiem co robić. Plan na kolejny cykl? Będzie to miesiąc moich urodzin, a jak pisałyście to najbardziej płodny czas kobiety. Będę żyła z tą myślą, nic nie zmieniam. Jeszcze raz Wam dziękuję, jesteście kochane ❤

doomi03 lubi tę wiadomość

01.2017 - rozpoczęcie starań
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OdpuszczonaNona wrote:
    Nie, koleżanki które są już w ciąży i są teraz na fioletowym forum bellybestfriend.pl. Nick : Beti I Nick: magda mbc.
    Obie stosowały b12 dr Enzmann. Magda zbila homocysteina do 3,5. Beti też zbila, nie pamiętam jak bardzo.

Moja gin która zaleciła mi brać enzmana b12 powiedziała że jej 3 pacjentki po tym zaszly (wcześniej probujące wszystkiego, jedna nawet po nieudanym invitro) także rekomendacje i opinie ma super ta witamina!

OdpuszczonaNona, Susanne lubią tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa91 wrote:
    A w koncu ulozenie szyjki macicy i twardosc jakie jest jak jest sie w ciazy? Bo ja juz zglupialam na jednej stronie u wujka google pisze ze wysoko i twarda oraz zamknieta, a na innej ze rozpulchniona i zamknieta i juz nie wiem. A co do tego co mi napisalas to wiem ze musze poczekac. Mam takie objawy pierwszy raz dlatego pytam was.

ojj ja nie znam sie na szyjce niestety. a co do objawów, 50na50 :) widzę że już chwilke się starasz a mówisz że nigdy tak nie miałaś to życzę Ci aby to bylo TO 😊 może zatestuj wczesniej niz 18.03 ;)

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Klaudia9212 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już oficjalnie zaczynam nowy cykl :) Przenoszę się na kwiecień :) Obiecuje, że będę zaglądać kto już ma kropka ;) Trzyma kciuki :* Powodzenia!! :*

I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
    Czekamy na Ciebie 🩵

preg.png
  • Justa91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    ojj ja nie znam sie na szyjce niestety. a co do objawów, 50na50 :) widzę że już chwilke się starasz a mówisz że nigdy tak nie miałaś to życzę Ci aby to bylo TO 😊 może zatestuj wczesniej niz 18.03 ;)

Tak to jest 11cykl wiec juz troche jest.
    Co do testow bede twarda jak nie przyjdzie @ to bedze testowac. Nie chce sie rozczarowac a nie daj boze wylapac cb. Wtedy bd sie obwiniac.

Zawsze w naszym sercu
    Śpij Kochanie moje małe,
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli miałabym polecić coś co u siebie dodalam w 'tym' cyklu ( dopoki nie bedzie wszystko potwierdzone to zyje w obawach ze to tylko sen i nie ma co tu radzic )to chyba wszystkiego po trochu. I wiesiołek przed owu, i w diecie wszystko co ponoć płodne zatem: korzeń maca w koktaljach, pyłek pszczeli , zarodki pszenne, kiełki, czarnuszka, płodna zupa z soczewicy, potem ananas po owulacji i morele. Oprocz tego regularnie zazywalam metforminę ktora mi endo przepisala jako wlasnie wspomagacz. Nie wiem czy to jakaś metoda ale może ktorejs z Was tez to pomoże :) jak sobie czlowiek wkreci ze te wszystkie produkty tak ekstra dzialaja to i psychika troche lepsza. Aa i bylam u fizjoterapeuty/osteopaty w sumie to na kregoslup ale wyszlo ze sie staram i robil jakies czary (czyt. Uciski) na zwiekszenie przeplywu czegos tam :p wierzę ze każdej z Was się uda i to szybciej niż pozniej🤞❤💚🍀

OdpuszczonaNona, Koteczka82, Susanne, MałaMi90 lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Nie mam pojęcia bo ten cykl dziwny.
    U mnie też test negatywny, a małpy jak nie było tak nie ma. Zero bólu, nic... Coś się pochrzanilo ewidentnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 08:27

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    No właśnie chyba będę musiała zmienić lekarza...to jest starsza babka przed emeryturą pewnie się nie zna :(

Ma ktoś może jakieś info czy astma wpływa na płodność?

Raczej nie wpływa ja mam astmę i mam synka a potem jeszcze 3 razy udało mi się zajść w ciążę. Trzeba tylko odpowiednio dobrać leki 😉

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa91 wrote:
    Hej dziewczyny u Nas tez masakra z tym koronawirusem. Jestem 7dpo Do moich wczorajszych nie zbyt przyjemnych rzeczy dolaczyly dzis okolo 11 mdlosci I takie dziwne uczucie slodkiego posmaku w ustach trwalo to moze 5minut potem dostalam zgage silnej zgagi pierwszy raz w zyciu do tego pilnie wybralam sie do dentysty bo zaczal mnie bolec zab I nie wiem od czego. Sprawdzil I powiedzial ze nic tu nie widac I ze nie powinien mnie bolec no mowie masakra jakas. Do tego czuje Jak by mi sie cos przelewalo w brzuchu. I okolo 16 mialam uczucie takiego szczypania w Dole brzucha... I spac strasznie mi sie chce spac caly dzien w pracy dzis ziewalam wczoraj wrocilam z pracy I poszlam spac okolo 18:30 spalam do 20:30 a PO godzinie znowu poszlam spac I spalam do rana. Dzis to samo do tego zmeczona ciagle jestem temperatura podwyzszona 36.97. zastanawiam sie czy mnie po prostu nie rozklada choroba jakas... Co o tym myslicie ???

PS. Gratulacje dla wszytskich zawirusowanych 😍😍😍

Kochana zrób rano test ciążowy i będą dwie kreski 😉🍀👶

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ