Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Wik89 wrote:
Ola, jest ta blada kreska, ale faktycznie cienka, powtórz jutro, kciuki!
Ja juz nawet nie wiem co myslec o takich odbarwieniach - inaczej sie tego nie da nazwac. I czemu kolejny cykl takie cos? Wtedy mialam nadzieje bo sie spoznial okres. A teraz przed czasem takie cos. Jutro zrobie z porannego jeszcze jeden test. Zostal mi niestety drugi tej samej firmy.03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
nick nieaktualnyJa znowu w cyklu z biochemem zaszłam grudzień/styczeń. Był to też czas odpoczynku od pracy, a wówczas miałam mega nawał. Z kolei jednak udało się kiedy byłam przeziębiona i tak mi to nie daje spokoju wewnętrznie, stąd myślę, że u mnie coś z immunologią.
Żeby nie spinać się za mocno pozwoliłam dziś mężowi zamówić dla nas pizzę na kolację, nie jedliśmy fastfoodów od 2 tygodni 🤣 i oczywiście nie wracamy do nich, ale na pocieszenie w 1 dc chyba coś mi się jednak też należy 😊😁
Colleen Hoover "Wszystkie nasze obietnice" - krótka recenzja: "A jeśli macie trudny moment w związku, starania o dziecko są dobijające to ta książka jest idealna! (...) nawet jedna z Was napisała zamówiłam książkę, zrobiłam test ciążowy - jest pozytywny! Wierzę też, że na wszystko jest dobry czas. Czasami nie w tym momencie, co sobie wymarzymy. Tylko po czasie wszystko się ułoży w całościowe puzzle." - konto na Insta: polozna_kasia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 19:05
Lalia, Koteczka82, OdpuszczonaNona, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Koteczko, a czy Ty wcześniej przed Bromergonem brałaś coś na zbicie prolaktyny? Jak miałaś ją wysoką, kiedy zostal zdiagnozowany problem z prl?
Wiecie, ja łapie się tej myśli że u Was Koteczka, Nona leki na prolaktynę pomogły (oczywiście w pakiecie z innymi lekami/zabiegami) bo akurat ten problem mnie dotyczy
Ja chyba zbadam prolaktynę po owulacji. Ta przed owu jest u mnie ok, ale nurtuje mnie jak z nią w fl. Kiedyś zbijałam prolaktynę i byłam pewna, że będę mieć z tym podczas starań problem, a niby nie mam. -
Anet.kaa wrote:Koteczko, a czy Ty wcześniej przed Bromergonem brałaś coś na zbicie prolaktyny? Jak miałaś ją wysoką, kiedy zostal zdiagnozowany problem z prl?
Wiecie, ja łapie się tej myśli że u Was Koteczka, Nona leki na prolaktynę pomogły (oczywiście w pakiecie z innymi lekami/zabiegami) bo akurat ten problem mnie dotyczy
Anet.kaa ja miałam problem z prolaktyna wykryty kilka miesięcy po drugim poronieniu dostałam wtedy dostinex i wyniki wróciły do "normy" po dwóch miesiącach brania. Na początku moje samopoczucie też się poprawiło (ból piersi przez pół cyklu) ale później mimo tego że wyniki wyglądały ok to moje samopoczucie znowu się pogorszyło a owulacje nie wróciły. Dopiero w styczniu po zmianie na bromergon i jednocześnie zmianie dupka na luteine dopochwową poczułam się dobrze. Moja "norma" jest znacznie poniżej normy labu. Pytasz jaką miałam prolaktyne na początku 1130 przy normie 100-496, teraz przy ostatnim badaniu miałam coś ok 37 😉Anet.kaa lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Kitka_87 wrote:Ja znowu w cyklu z biochemem zaszłam grudzień/styczeń. Był to też czas odpoczynku od pracy, a wówczas miałam mega nawał. Z kolei jednak udało się kiedy byłam przeziębiona i tak mi to nie daje spokoju wewnętrznie, stąd myślę, że u mnie coś z immunologią.
Żeby nie spinać się za mocno pozwoliłam dziś mężowi zamówić dla nas pizzę na kolację, nie jedliśmy fastfoodów od 2 tygodni 🤣 i oczywiście nie wracamy do nich, ale na pocieszenie w 1 dc chyba coś mi się jednak też należy 😊😁
Colleen Hoover "Wszystkie nasze obietnice" - krótka recenzja: "A jeśli macie trudny moment w związku, starania o dziecko są dobijające to ta książka jest idealna! (...) nawet jedna z Was napisała zamówiłam książkę, zrobiłam test ciążowy - jest pozytywny! Wierzę też, że na wszystko jest dobry czas. Czasami nie w tym momencie, co sobie wymarzymy. Tylko po czasie wszystko się ułoży w całościowe puzzle." - konto na Insta: polozna_kasia
My też sobie czasami pozwalamy na szaleństwo fastfoodowe:) ale najczęściej to pizza domowa
Tak to zdrowo bardzo, od jakichś dwóch miesięcy mięsa nie jemy w ogóle..
Poczytałam właśnie o tej książce, może nam pomóc:)Kitka_87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Chyba warto byłoby ją zbadać po obciążeniu, tyle że nie wiem czy w każdy labo można to zrobić bez skierowania. Ew poproś swoją ginekolog o.skierowanie, powiedz że mocno bolą Cię piersi po owulacji, i już kiedyś miałaś z tym problem.
Tylko, że mnie już któryś cykl z rzędu w ogóle cycki nie bolą i w zasadzie to jest dziwne dla mnie 🤔 -
Koteczka82 wrote:Anet.kaa ja miałam problem z prolaktyna wykryty kilka miesięcy po drugim poronieniu dostałam wtedy dostinex i wyniki wróciły do "normy" po dwóch miesiącach brania. Na początku moje samopoczucie też się poprawiło (ból piersi przez pół cyklu) ale później mimo tego że wyniki wyglądały ok to moje samopoczucie znowu się pogorszyło a owulacje nie wróciły. Dopiero w styczniu po zmianie na bromergon i jednocześnie zmianie dupka na luteine dopochwową poczułam się dobrze. Moja "norma" jest znacznie poniżej normy labu. Pytasz jaką miałam prolaktyne na początku 1130 przy normie 100-496, teraz przy ostatnim badaniu miałam coś ok 37 😉
Ja też mam taki problem.. prolaktyne zrobilam sama z ciekawosci wyszla ponad 800 przy normach 100-496 a po 4 dniach wyszla mi ponad 1200 i sie przerazilam teraz tez biore bromergon i za miesiac znowu sprawdze bo mysle ze u mnie to moze byc jedna z przyczyn braku ciazy..starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Koteczka82 wrote:No dobra dziewczyny jednak nie dam rady i muszę wam coś pokazać 😁
https://naforum.zapodaj.net/5527582799e3.jpg.html
Nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj ok 12Koteczka82, Lalia lubią tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bola mnie piersi strasznie i znowu te uderzenia goraca :x a jak sie dopiero zagniezdzilo?
Masakra, w paranoje popadam. Walnijcie mnie w leb03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
Ola_45 wrote:Bola mnie piersi strasznie i znowu te uderzenia goraca :x a jak sie dopiero zagniezdzilo?
Masakra, w paranoje popadam. Walnijcie mnie w leb
Też tak się czuje od dwóch dni, jakoś dziwnie,często mi bardzo niedobrze, ale ja po @ więc nawet się nie ludze:D czekam grzecznie na owulkeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 19:51
-
OdpuszczonaNona wrote:U mnie pierwsza ciąża 3cs od wdrożenia bromergonu, teraz 2cs od wdrożenia norprolacu. Na bank to pomogło. Aneta Ty będziesz następna!
Też tak czuję, że Anetka będzie następnaLalia, OdpuszczonaNona, Anet.kaa lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Tajka wrote:Też tak się czuje od dwóch dni, jakoś dziwnie,czemu mi bardzo niedobrze, ale ja po @ więc nawet się nie ludze:D czekam grzecznie na owulke
A może zrób test Gagatka miała okres a już w ciąży była 😁Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Anet.kaa wrote:Kiteczko rozumiem jak najbardziej, ale przypominam że do Nony też to nie przemawiało na początku, także może warto choć raz spróbować posłuchać jej. Oczywiście nie namawiam
Super, że cisniesz z dietą, ja dziś poleciałam grubo, łazanki z białego makaronu j szarlotka, na razie jeden kawałek, ale na jednym na pewno się nie skończy
Zgadzam się. Ja za pierwszym razem jak słuchałam myślałam "co ona pier...li." Słuchałam w drodze do pracy i musiałam strzelać niezłe miny ;P
Teraz staram się być otwarta na różne opcje. Nawet te duchowe. Stwierdziłam, że może pomoże a na pewno nie zaszkodzi. Samo nastawienie potrafi zdziałać cuda.OdpuszczonaNona, Anet.kaa lubią tę wiadomość
-
Koteczka82 wrote:A może zrób test Gagatka miała okres a już w ciąży była 😁
Haha no w sumie .. ale u mnie to wszystko jak w zegarku, okres punktualny, przebieg taki sam jak zawsze, tylko chyba mocniejszy ból 1szego dnia..za 2 dni zacznie się ból jajników.. I tak w kółko..
Więc nie sądzę, nie chce żeby mnie biel porazila:D