Trzeba wierzyć,że się uda bo to wiara czyni cuda. MARCOWE TESTOWANIE 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
OdpuszczonaNona wrote:Joan sprawdź sobie za miesiąc dwa czy ten Jarrow działa, jaki masz poziom b12. Mam nadzieję że też jest ok. Ten Enzmann na pewno wiem że zbija homocysteine, nie szukałam już innych, nie mam czasu.
Taki mam zamiar. Na grupie mthfr polska najczęściej przewija się Jarrow B complex, B12 do ssania (ja biorę 1000 z Jarrow) i TMG (wszystko na obniżenie homocysteiny). Pisały dziewczyny, że po 1-2 miesiącach przy podobnej homocysteinia jak ja (ok. 14) zbiły do 6-7.
Jak się sytuacja w kraju uspokoi to zrobię jeszcze raz B12, kwas i homocysteinę. Jak spadnie słabo to wtedy kupię Enzmanna na bank.OdpuszczonaNona, Susanne lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA tak z ciekawości, ten dr Enzmann kosztuje około 90zł i to jest to?
Preparat B-Kompleks MSE zawiera najważniejsze witaminy z grupy B, w odpowiednio wysokich dawkach.
witamina B1 – (tiamina) – 40 mg
witamina B2 – (ryboflawina) – 50 mg
witamina B3 – (niacynamid, amid kwasu nikotynowego) – 100 mg
witamina B4 – (cholina) – 100 mg
witamina B5 – (kwas pantotenowy) – 100 mg
witamina B6 – (pirydoksyna) – 20 mg
witamina B7 – (biotyna) –500 µg
witamina B8 – (inozytol) – 100 mg
witamina B9 – (kwas foliowy) – 200 µg
witamina B9 – (kwas foliowy metylowany) – 200 µg
witamina B12 – (metylokobalamina) – 100 µg -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Dziewczyny, @ przyszła.. Oczywiście się pobeczałam, ale pogadaliśmy z mężem, tak szczerze i daliśmy sobie czas do czerwca (wtedy zaczęliśmy się starac) i mąż powiedział że pójdzie na badania nasienia, więc to ogromny przełom 😘 a jeszcze te trzy cykle popróbujemy ze zmianą suplementów u mnie i serduszkami w okolicy owulacji 😘 jest mi smutno, ale się nie poddajemy 😘 trzymam mocno kciuki za Was! ✊🍀
Kochana trzymam za Ciebie mocno kciuki i wierzę całym sercem że szybko się uda 😘❤️ u nas udało się dopiero, albo już w 13 cs więc wierzę że Tobie też się uda ✊😘❤️Lalia lubi tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:A masz pakiet medicover? Można się starać o zwrot z wizyt prywatnych
Mam ale nie mam pojęcia czy u mnie coś takiego jest 🤔 muszę się dowiedzieć. Dzięki za info. 👍Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Dziewczyny ja znowu wariuje, w weekend miałam bóle brzucha i jak to ja tylko czarne myśli w głowie, ból był taki ze aż się popłakałam, z płaczem do lekarza dzwonilam i tłumaczył mi że bóle brzucha na początku ciąży są normalne, a z racji tego że miałam bardzo silne miesiączki 3 dni wycięte z życia, to bóle w ciąży też są mocniejsze, miałam iść na wizytę dzisiaj jeśli doszło by plamienie bądź ból by się nasilił i powtarzał. Dzięki Bogu już jest okey. Ale dalej boje się czy w poniedziałek za tydzień jak pójdę czy będzie już może zarodek bądź serduszko to będzie 43 dc i 25 dpo. Jak myślicie?
-
Lalia wrote:Dziewczyny, @ przyszła.. Oczywiście się pobeczałam, ale pogadaliśmy z mężem, tak szczerze i daliśmy sobie czas do czerwca (wtedy zaczęliśmy się starac) i mąż powiedział że pójdzie na badania nasienia, więc to ogromny przełom 😘 a jeszcze te trzy cykle popróbujemy ze zmianą suplementów u mnie i serduszkami w okolicy owulacji 😘 jest mi smutno, ale się nie poddajemy 😘 trzymam mocno kciuki za Was! ✊🍀
Lalia
ja bardzo bardzo za Was trzymam kciuki 🤞
Wierzę, że Wam szybko się uda.
Macie plan i to najważniejsze!!!
Przesyłam mocno pozytywnych emocji ode mnie i kropka ! 😘Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyOdpuszczonaNona wrote:On kosztuje koło 130zl. 3 osoby na nim zaszły więc nie kombinowałam.
Czyli to będzie to -Wysoka zawartość: B12 (250 µg), B6 (5 mg), biotyny (500 µg) i kwasu foliowego (400 µg) (suplement diety)
,bo myślałam, że ten complex, a w nim syntetyczny kwas i się zdziwiłam:
OdpuszczonaNona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOdpuszczonaNona wrote:Miałam ten 2 ostatnie cykle
https://sklepswanson.pl/pl/p/-Ubichinol-100-czysty-50mg60kaps-/42
Od tygodnia ten biorę, dr Enzmana mam drugi cykl, także mam nadzieję że te suple dodadzą mi mocy..Lalia, Joan, OdpuszczonaNona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyManiaaa. wrote:Dziewczyny ja znowu wariuje, w weekend miałam bóle brzucha i jak to ja tylko czarne myśli w głowie, ból był taki ze aż się popłakałam, z płaczem do lekarza dzwonilam i tłumaczył mi że bóle brzucha na początku ciąży są normalne, a z racji tego że miałam bardzo silne miesiączki 3 dni wycięte z życia, to bóle w ciąży też są mocniejsze, miałam iść na wizytę dzisiaj jeśli doszło by plamienie bądź ból by się nasilił i powtarzał. Dzięki Bogu już jest okey. Ale dalej boje się czy w poniedziałek za tydzień jak pójdę czy będzie już może zarodek bądź serduszko to będzie 43 dc i 25 dpo. Jak myślicie?
Jezeli to bedzie faktycznie 25 dpo to prawdopodobnie bedzie serduszko juzManiaaa. lubi tę wiadomość
-
Maniaaa. wrote:Dziewczyny ja znowu wariuje, w weekend miałam bóle brzucha i jak to ja tylko czarne myśli w głowie, ból był taki ze aż się popłakałam, z płaczem do lekarza dzwonilam i tłumaczył mi że bóle brzucha na początku ciąży są normalne, a z racji tego że miałam bardzo silne miesiączki 3 dni wycięte z życia, to bóle w ciąży też są mocniejsze, miałam iść na wizytę dzisiaj jeśli doszło by plamienie bądź ból by się nasilił i powtarzał. Dzięki Bogu już jest okey. Ale dalej boje się czy w poniedziałek za tydzień jak pójdę czy będzie już może zarodek bądź serduszko to będzie 43 dc i 25 dpo. Jak myślicie?
za tydzien w poniedziałek bedziesz w 6+0 ,na pewno bedzie juz pecherzyk ciążowy, zoltkowy i zarodek najprawdopodobniej pewnie tez. ale możliwe że serduszka jeszcze nie będzie , takie pół na pół że juz będzie lub nie. robilas Mania w koncu betę ? jakie mialas wartosci?Maniaaa. lubi tę wiadomość
💙 20.11.2020
💗 10.11.2023 -
Zulugula wrote:za tydzien w poniedziałek bedziesz w 6+0 ,na pewno bedzie juz pecherzyk ciążowy, zoltkowy i zarodek najprawdopodobniej pewnie tez. ale możliwe że serduszka jeszcze nie będzie , takie pół na pół że juz będzie lub nie. robilas Mania w koncu betę ? jakie mialas wartosci?
-
OdpuszczonaNona wrote:On kosztuje koło 130zl. 3 osoby na nim zaszły więc nie kombinowałam.
Zamówiłam z Twojego polecenia. Twoja ciąża mnie przekonałaJoan, OdpuszczonaNona lubią tę wiadomość
01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
nick nieaktualnyMedverita ma taki preparat:
Modulatory Homocysteiny
Witamina B12 (metylokobalamina) - 500 µg
Folian Quatrefolic® - 300 µg
P-5-P (koenzymatyczna witamina B6) - 10 mg
Biotyna - 500 µg
60 kapsułek/30zł
I się nad nim zastanawiam obecnieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 11:36
-
Hej dziewczyny, ja dzisiaj byłam na USG.
To mój 48 dzień cyklu, 28dni po owu (+/-2dni)
Melduję, że jest zarodek i bijące serce ♥️
Stresowałam się niesamowicie... Ale na szczęście uf.Maniaaa., ladySiSi, Anet.kaa, Pszczolka36l, Ulaa, Lalia, SzalonaOna, Kitka_87, Evelle28, Mowe, casteam, madziulix3, Joan, Koteczka82, doomi03, boo123, Marti29, Nynka, koktajlowa, Ola_45, dmg111, RzęsoBecia, Fragaria, Mlodamezatka, Magdalena 😀, Morwa, Julik, OdpuszczonaNona, patrycja92, MałaMi90 lubią tę wiadomość
1. 9 cykli starań
2. Poronienie w 12 tc
3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018
4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
6. 02.2020 cb
7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka -
in_co_gni_to wrote:Hej dziewczyny, ja dzisiaj byłam na USG.
To mój 48 dzień cyklu, 28dni po owu (+/-2dni)
Melduję, że jest zarodek i bijące serce ♥️
Stresowałam się niesamowicie... Ale na szczęście uf.in_co_gni_to lubi tę wiadomość