Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

tsh

Oceń ten wątek:
  • Dotipik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2025, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sfa wrote:
    Witam odebrałem badania tsh i jestem w szoku mam 37 lat nic mi nie dolega a tsh wyszło mi 277 czy to błąd badania ? Ktoś coś doradzi
    Cześć, dobrze napisałaś? 277? Nie ma nigdzie przecinka? Jeżeli tak to zadzwoń tam gdzie robiłeś badanie, że ten wynik nijak pasuje do Ciebie. Powinni prześledzić drogę Twojego badania, taki wysoki wynik zazwyczaj i tak jest powtarzany itp. Jak mają jeszcze Twoją krew to powinni powtórzyć badanie a moze zaproszą Cie za free na ponowne pobranie. Taki wynik może się zdarzyć, Koleżanka po ciąży bez objawów niedoczynności tarczycy miała taki przy zapaleniu tarczycy. Ogólnie do powtórzenia i sprawdzenia taki wynik.

• Iza90 Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2025, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. U mnie TSH było 3.25 przepisano mi euthyrox i po 3 tygodniach spadło na 1.19 ale za to wyszło że mam te Hashimoto 🤦 i następne leki wpadły to picia.. staramy się z mężem już od roku o dzidzię i ciekawe czy to było przyczyną że się nie udawało. Byłam w 12 DC u gin, zrobiła USG i wszystko gra, owulacja się pojawia. Myślicie że jeśli teraz to wszystko wyszło i tsh tak spadło to mam szanse np w tym cyklu zajść? ☺️ Już zaczynam popadac w jakiś dół że się nie udaje 🥹🥹 pozdrawiam 🥰

• zolima26 Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2025, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - przy Hashimoto da się zajść i utrzymać ciążę. Spokojnie :) TSH masz teraz dobre.
    Co do leczenia Hashimoto - wg oficjalnej nauki jedyne, co można zrobić, to łykać Euthyrox. Według mniej oficjalnej można też sobie pomóc dietą; np. wykluczyć gluten, unikać rzeczy wysoko przetworzonych, niektórzy wykluczają laktozę.
    No i styl życia... słońce dobrze działa na hormony. Uregulowany rytm dnia. Wysypiać się, nie stresować za bardzo ;)

Barborka28 lubi tę wiadomość

age.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ