Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

tsh

Oceń ten wątek:
  • Dotipik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2025, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sfa wrote:
    Witam odebrałem badania tsh i jestem w szoku mam 37 lat nic mi nie dolega a tsh wyszło mi 277 czy to błąd badania ? Ktoś coś doradzi
    Cześć, dobrze napisałaś? 277? Nie ma nigdzie przecinka? Jeżeli tak to zadzwoń tam gdzie robiłeś badanie, że ten wynik nijak pasuje do Ciebie. Powinni prześledzić drogę Twojego badania, taki wysoki wynik zazwyczaj i tak jest powtarzany itp. Jak mają jeszcze Twoją krew to powinni powtórzyć badanie a moze zaproszą Cie za free na ponowne pobranie. Taki wynik może się zdarzyć, Koleżanka po ciąży bez objawów niedoczynności tarczycy miała taki przy zapaleniu tarczycy. Ogólnie do powtórzenia i sprawdzenia taki wynik.

• Iza90 Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2025, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. U mnie TSH było 3.25 przepisano mi euthyrox i po 3 tygodniach spadło na 1.19 ale za to wyszło że mam te Hashimoto 🤦 i następne leki wpadły to picia.. staramy się z mężem już od roku o dzidzię i ciekawe czy to było przyczyną że się nie udawało. Byłam w 12 DC u gin, zrobiła USG i wszystko gra, owulacja się pojawia. Myślicie że jeśli teraz to wszystko wyszło i tsh tak spadło to mam szanse np w tym cyklu zajść? ☺️ Już zaczynam popadac w jakiś dół że się nie udaje 🥹🥹 pozdrawiam 🥰

• zolima26 Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2025, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - przy Hashimoto da się zajść i utrzymać ciążę. Spokojnie :) TSH masz teraz dobre.
    Co do leczenia Hashimoto - wg oficjalnej nauki jedyne, co można zrobić, to łykać Euthyrox. Według mniej oficjalnej można też sobie pomóc dietą; np. wykluczyć gluten, unikać rzeczy wysoko przetworzonych, niektórzy wykluczają laktozę.
    No i styl życia... słońce dobrze działa na hormony. Uregulowany rytm dnia. Wysypiać się, nie stresować za bardzo ;)

Barborka28 lubi tę wiadomość

age.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ