X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

tsh

Oceń ten wątek:
  • Dotipik Autorytet

Wysłany: 4 maja, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sfa wrote:
    Witam odebrałem badania tsh i jestem w szoku mam 37 lat nic mi nie dolega a tsh wyszło mi 277 czy to błąd badania ? Ktoś coś doradzi
    Cześć, dobrze napisałaś? 277? Nie ma nigdzie przecinka? Jeżeli tak to zadzwoń tam gdzie robiłeś badanie, że ten wynik nijak pasuje do Ciebie. Powinni prześledzić drogę Twojego badania, taki wysoki wynik zazwyczaj i tak jest powtarzany itp. Jak mają jeszcze Twoją krew to powinni powtórzyć badanie a moze zaproszą Cie za free na ponowne pobranie. Taki wynik może się zdarzyć, Koleżanka po ciąży bez objawów niedoczynności tarczycy miała taki przy zapaleniu tarczycy. Ogólnie do powtórzenia i sprawdzenia taki wynik.

• Iza90 Debiutantka

Wysłany: 6 maja, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. U mnie TSH było 3.25 przepisano mi euthyrox i po 3 tygodniach spadło na 1.19 ale za to wyszło że mam te Hashimoto 🤦 i następne leki wpadły to picia.. staramy się z mężem już od roku o dzidzię i ciekawe czy to było przyczyną że się nie udawało. Byłam w 12 DC u gin, zrobiła USG i wszystko gra, owulacja się pojawia. Myślicie że jeśli teraz to wszystko wyszło i tsh tak spadło to mam szanse np w tym cyklu zajść? ☺️ Już zaczynam popadac w jakiś dół że się nie udaje 🥹🥹 pozdrawiam 🥰

• zolima26 Koleżanka

Wysłany: 6 maja, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - przy Hashimoto da się zajść i utrzymać ciążę. Spokojnie :) TSH masz teraz dobre.
    Co do leczenia Hashimoto - wg oficjalnej nauki jedyne, co można zrobić, to łykać Euthyrox. Według mniej oficjalnej można też sobie pomóc dietą; np. wykluczyć gluten, unikać rzeczy wysoko przetworzonych, niektórzy wykluczają laktozę.
    No i styl życia... słońce dobrze działa na hormony. Uregulowany rytm dnia. Wysypiać się, nie stresować za bardzo ;)

Barborka28 lubi tę wiadomość

age.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ