X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

tsh

Oceń ten wątek:
  • Dotipik Ekspertka

Wysłany: 4 maja, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sfa wrote:
    Witam odebrałem badania tsh i jestem w szoku mam 37 lat nic mi nie dolega a tsh wyszło mi 277 czy to błąd badania ? Ktoś coś doradzi
    Cześć, dobrze napisałaś? 277? Nie ma nigdzie przecinka? Jeżeli tak to zadzwoń tam gdzie robiłeś badanie, że ten wynik nijak pasuje do Ciebie. Powinni prześledzić drogę Twojego badania, taki wysoki wynik zazwyczaj i tak jest powtarzany itp. Jak mają jeszcze Twoją krew to powinni powtórzyć badanie a moze zaproszą Cie za free na ponowne pobranie. Taki wynik może się zdarzyć, Koleżanka po ciąży bez objawów niedoczynności tarczycy miała taki przy zapaleniu tarczycy. Ogólnie do powtórzenia i sprawdzenia taki wynik.

• Iza90 Debiutantka

Wysłany: 6 maja, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. U mnie TSH było 3.25 przepisano mi euthyrox i po 3 tygodniach spadło na 1.19 ale za to wyszło że mam te Hashimoto 🤦 i następne leki wpadły to picia.. staramy się z mężem już od roku o dzidzię i ciekawe czy to było przyczyną że się nie udawało. Byłam w 12 DC u gin, zrobiła USG i wszystko gra, owulacja się pojawia. Myślicie że jeśli teraz to wszystko wyszło i tsh tak spadło to mam szanse np w tym cyklu zajść? ☺️ Już zaczynam popadac w jakiś dół że się nie udaje 🥹🥹 pozdrawiam 🥰

• zolima26 Debiutantka

Wysłany: 6 maja, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - przy Hashimoto da się zajść i utrzymać ciążę. Spokojnie :) TSH masz teraz dobre.
    Co do leczenia Hashimoto - wg oficjalnej nauki jedyne, co można zrobić, to łykać Euthyrox. Według mniej oficjalnej można też sobie pomóc dietą; np. wykluczyć gluten, unikać rzeczy wysoko przetworzonych, niektórzy wykluczają laktozę.
    No i styl życia... słońce dobrze działa na hormony. Uregulowany rytm dnia. Wysypiać się, nie stresować za bardzo ;)

Barborka28 lubi tę wiadomość

preg.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ