tsh
-
WIADOMOŚĆ
-
Sfa wrote:Witam odebrałem badania tsh i jestem w szoku mam 37 lat nic mi nie dolega a tsh wyszło mi 277 czy to błąd badania ? Ktoś coś doradzi
-
Witam dziewczyny. U mnie TSH było 3.25 przepisano mi euthyrox i po 3 tygodniach spadło na 1.19 ale za to wyszło że mam te Hashimoto 🤦 i następne leki wpadły to picia.. staramy się z mężem już od roku o dzidzię i ciekawe czy to było przyczyną że się nie udawało. Byłam w 12 DC u gin, zrobiła USG i wszystko gra, owulacja się pojawia. Myślicie że jeśli teraz to wszystko wyszło i tsh tak spadło to mam szanse np w tym cyklu zajść? ☺️ Już zaczynam popadac w jakiś dół że się nie udaje 🥹🥹 pozdrawiam 🥰
-
Iza - przy Hashimoto da się zajść i utrzymać ciążę. Spokojnie
TSH masz teraz dobre.
Co do leczenia Hashimoto - wg oficjalnej nauki jedyne, co można zrobić, to łykać Euthyrox. Według mniej oficjalnej można też sobie pomóc dietą; np. wykluczyć gluten, unikać rzeczy wysoko przetworzonych, niektórzy wykluczają laktozę.
No i styl życia... słońce dobrze działa na hormony. Uregulowany rytm dnia. Wysypiać się, nie stresować za bardzoBarborka28 lubi tę wiadomość
-