Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam witam, dziękuję wszystkim za kciukasy ❤️
My jesteśmy właśnie po wizycie (było 40 minut opóźnienia, myślałam że jajko zniosę 😅)
No i tak:
-pobrane wymazy do badań (nie lubię tych łopat śmiesznych, powodują u mnie takie dziwne uczucie rozpierania przy pobieraniu)
-dostałam primolut nor, mam brać go 1x1 przez 10 dni, jak przyjdzie miesiączka to niestety miesiąc muszę brać marvelon bo na lewym jajniku zrobiła się torbielka a do stymulacji musi być czyściutko (popsuł się jakoś ten jajnik lewy po tej ostatniej CP, chyba stwierdził że jak nie ma jajowodu to nie będzie pękał jajeczek xd)
-reszta badań z krwii moich i męża przed stymulacja by nie straciły miesiąca na wartości ^^
-pod koniec tego Marvelonu mam się umówić na wizytę i jak będzie czysto ZACZYNAMY STYMULACJE 🥰🥺
Więc jak dobrze liczę to koniec września/początek października byłby transfer 🥺 może się uda przed nasza 2 rocznica ślubu (16 października) ❤️
Czyuje mega radość i ekscytacje ale jednocześnie strach, mając w pamięci naszego "pecha"...mam nadzieję że teraz będzie już tylko dobrze 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 10:58
Nataliii, Beezi, Angi90 , Emka06, rozalaa, Amunicja, Lipcowa, Paprota9418, agentka93, ELka, kropka27, Pfry lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 27
On🧔 28
Starania 👶 od 12.2021
05.05.2022-->CP w p.jajowodzie
29.07.2022-->HSG, ok
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU/ml❤️6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng/ml,7DPT 46.5 mIU 283,3% , 9DPT 131,0 mIU181.7%😍 Prog. 23.0 ng/ml 11DPT 285.0 mIU117,6 %, 12DPT 412.0 mIU,
14DPT 858.0 mIU108 .3 % Prog. 35.4 ng/ml 16 DPT 1758,0 mIU108.0 %, pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
-
Ewiwi wrote:Jak wspominam o skierowaniu do kliniki to nie widzą podstaw. Ogólnie po 40 tce chyba biorą kobiety na przetrzymanie. Jeszcze chwila jeszczeoment i może.menopauza cię dopadnie....
Sorki polubiło mi się przez przypadek, chciałam zacytować.
Ewiwi, po 35 roku życia brak ciąży mimo regularnego współżycia przez 6 miesięcy jest już wskazaniem do leczenia niepłodności, tym bardziej ze masz za sobą poronienie.
Edit, może zmiana lekarza to klucz do sukcesu 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 11:01
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Sandra, cudowne informacje 🤞🏻
SandraH.97 lubi tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
rozalaa wrote:Używałam owulaków z Action, spoooko całkiem ☺️ wybarwiają się do wyraźnego piku, ciążowych nie ocenie, leżą sobie w szafce ale nie sikałam na nie 😁
Ja mam z Action ciążowe wysikane przy ostatniej CP i wybarwiają się fajnie moim zdaniem 😊Ona👱♀️ 27
On🧔 28
Starania 👶 od 12.2021
05.05.2022-->CP w p.jajowodzie
29.07.2022-->HSG, ok
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU/ml❤️6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng/ml,7DPT 46.5 mIU 283,3% , 9DPT 131,0 mIU181.7%😍 Prog. 23.0 ng/ml 11DPT 285.0 mIU117,6 %, 12DPT 412.0 mIU,
14DPT 858.0 mIU108 .3 % Prog. 35.4 ng/ml 16 DPT 1758,0 mIU108.0 %, pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
-
Sandra, super wiadomości ❤️ coraz bliżej celu ✊🍀
Ewiwi, wg wytycznych samo rozpoczęcie starań po 40 roku życia jest wskazaniem do objęcia opieką w klinice. Po 35roku życia 6 miesięcy starań, przed 35 - 12 miesięcy.
Emka, musi być dobrze 🤞
Rica, czasem trzeba odpocząć. Jakie macie dalej plany? Co ma być to będzie czy zamierzasz wrócić do monitoringów, temperatury, testów itp?SandraH.97, Emka06 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Sandra, super wieści!🥰 Napisałaś "transfer" i już się wzruszyłam na samą myśl 🥹 Zaciskam kciuki, żeby wszystko się ułożyło, wchłonęło, było czysto, by Wasza droga była już tylko gładka do upragnionego celu 🤞🫂
Ewiwi, a sama kochana nie mogłabyś się zgłosić do jakiejś kliniki?🤔 Zobaczyłabym jak tam będą ze mną rozmawiać. Ogólnie ze względu na Twój wiek i przejścia, działałabym z Tobą tu i teraz.
Dzięki dziewczyny za polecenie, patrzyłam na te testy z Action trochę spod byka, ale skoro mówicie, że są ok to Wam wierzę 😊 Planuję wrócić do owulaków od następnego cyklu, zobaczymy jak będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 11:16
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150
18t1d 230 g 🍐+ Luteina | 21t0d 405 g 🥥 🧬ok
17.01 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Ewiwi wrote:Jak wspominam o skierowaniu do kliniki to nie widzą podstaw. Ogólnie po 40 tce chyba biorą kobiety na przetrzymanie. Jeszcze chwila jeszczeoment i może.menopauza cię dopadnie....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 11:16
Angi90 , Lipcowa, Emka06 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Angi jak teściowa, jest jakaś poprawa? Dobrze, że wrzesień już blisko – nie obejrzysz się nawet kiedy a już będziesz szalała z własną firmą 😁
Białek dobrze Cię „widzieć” 😁cieszę się, że udało się znaleźć nową pracę 😊
Co do zmiany kliniki to popieram – jak najbardziej na plus 😊 lekarze nie są od oceniania tylko od leczenia, proste. Przy endomendzie dobrze byłoby gdybyś rozejrzała się za usg 3D albo laparo diagnostyczną – tam łatwo podpatrzą sobie gdzie są rozlokowane ogniska, może będą mogli też od razu je usunąć. Ale to taki „cięższy kaliber” już w sumie 😊
Cieszę się, że nie próżnujecie ze Starym, bo kwietniowe bliźniaki czekają! 😁 ✨
Co do mojego testowania to powinnam zrobić to 12.08 ale wiadomo 😁 czaję się trochę na sobotę ale też cholernie stresuję się wynikiem 😅
Rozalaa tak wystraszyłam się, że mnie podkablujecie, że sama przyznałam się Staremu – stwierdził, że czubek ze mnie 🤣 no i teraz jak za długo siedzę w łazience to od razu dopytuje czy sikałam 🤣
Ja na Twoim miejscu powtórzyłabym wyniki w Bocianie – w tym samym labie będziecie mieli i wynik nasienia i amh 😊
Amunicja trzymam kciuki bardzo mocno żeby udało się Wam naturalnie, a temat in vitro pozostał jedynie w sferze rozważań ale.. wiem dobrze jak to jest, gdy kolejny miesiąc nie wychodzi i człowiek jakby błądził we mgle. Celuje trochę tu, trochę tu i w sumie nadal nie zna przyczyny. W klinice jak w klinice, mają jakieś „szablony” na których pracują, więc człowiek czuje się trochę spokojniejszy chyba.
W kwestii „niedopasowania” genów też boję się tego ale staram się nie myśleć o takich sprawach.
I fakt – ten wątek to jak zbawienie ❤️ miesięczne przestały mnie porywać, byłam tam głównie po to aby podpatrzeć czy „starym wyjadaczom” udało się – teraz mam Was wszystkie tutaj ❤️ podczytuje wątki o in vitro i tam często przewijają się badania immuno – spiszę najpopularniejsze i podzielę się przy okazji 😊
Siesiepy ! ❤️ Gratulacje, w sumie nie widziałam innej możliwości ❤️
Egzamin opity?
Mart768 cieszę się, że mogłam pomóc „przecierając szlaki” 😊 dobrze, że macie ustalony ze Starym plan B – to daje komfort psychiczny 😊 ja ze swoim też ustaliłam „awaryjny” plan, gdy tym razem się nie uda – oczywiście na głos nie mówimy tego – póki co brzmi „gdy będziemy starać się o rodzeństwo” no ale uspokaja to jednak 😊 i dziękuję za kciuki ❤️
Emka jaki piękny sen z tymi dwiema kreskami ❤️ oby spełnił się jak najszybciej ❤️ trzymam kciuki za badania kontrolne Twojego Starego – po takiej Twojej opiece wyniki na pewno poszybowały w kosmos ❤️
Zosis człowiek chyba nigdy nie przygotuje się w 100% na biel. Nie obwiniaj siebie – emocje moim zdaniem zawsze będą, bo jak odpuścić coś czego tak bardzo się pragnie?
Trzymam kciuki za wizytę, to olbrzymi krok naprzód 😊 a strach jest naturalny, wychodzisz ze swojej strefy komfortu – masz prawo się bać ❤️ będziemy wirtualnie trzymały Cię za rękę na każdym etapie 😊
Beezi jak się macie z pasożytkiem? ❤️ Widać już u Ciebie brzuszek? ❤️
Mart i jak gino wypatrzył już coś? 😊
Niaha czasami głowa też musi odpocząć. Daj sobie chwilę na oddech, a później wracaj do działania 😊
Chantelle trzymam kciuki żeby jednak antykoncepcja nie była potrzebna. Jakich rozmiarów jest torbiel?
Natosia jak się czujecie? 😊
RinTinTin brawo za naturalną poprawę wyników 😊 cieszę się nimi razem z Tobą 😊 daj znać po wizycie 😊
Nataliii piękna beta, kciuki za wizytę 😊 do 18go zleci szybko, zobaczysz 😊 teraz będzie już tylko pięknie 😊
Aśś jak się dzisiaj czujesz? ❤️
Sandra jak po wizycie? 😊 jak wrażenia? 😊 jakie ustalenia? 😊 pisz tu szybciutko, bo ciekawość mnie zżera ❤️
Paprota koniecznie jakiś dobry fizjo. A póki co może jakieś okłady żelowe?
Meggi powtarzałaś sikacza? U mnie 10 dni po zastrzyku nie było już nawet śladu ale każdy organizm jest inny 😊
Ewiwi o matko – co się stało z nogą?
Karpan daj znać po monitoringu 😊
Bambi może Ty też profilaktycznie coś łyknij? Pamiętaj jak u Męża wynaleźli pasożyty to ja z automatu też dostałam kuracje na to mimo, że w wynikach nic nie wyszło 😊
RinTinTin, Mart768, Paprota9418, Nataliii, Emka06, Amunicja, rozalaa, Beezi, Bialeekk, Pfry, Niaha lubią tę wiadomość
-
Co do stymulacji, to u mnie mimo że miałam potwierdzone owulacje i wszystkie wyniki w normie, to i tak lekarz zlecał stymulacje a później zastrzyki z ovitrelle - i przy staraniu naturalnym i przy IUI.
Mój naturalny cykl trwał ok. 30 dni (trochę długo), przy stymulacjach skrócił się do ok. 26 dni, co daje też częstszą szansę na ciążę i więcej prób. Często też miałam podwójne pęcherzyki, ale przy monitoringu owulacji raczej wychodziło że pęka z nich dwóch tylko jeden - dominujący.
Nawet po IUI lekarz zalecił żeby przez wakacje starać się naturalnie ale ze stymulacją w pierwszej części cyklu, więc tak naprawdę odkąd udaliśmy się do specjalisty to byłam w kółko stymulowana z jakimiś przerwami na badania.Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Sandra doczytałam 🤩 super, że macie ustalony już plan - będzie pięknie zobaczysz 🥰🤩
-
U mnie 5 dpt i wg teorii Kropek właśnie powinien się zagnieździć i zacząć produkcję bety więc myślami błądzę przy testowaniu w sobotę 😶 ale kurcze stresuje się cholernie, że nic nie wyjdzie i wtedy chyba serce mi pęknie. Niby w awaryjnym planie mamy kolejny transfer w tym roku ale nie wiem jak się pozbieram. I tak bije się z myślami czy zrobić test i widzieć szybko ale łudzić się czy może wynik się zmieni czy iść i zrobić z krwi i mieć czarno na białym czy tam czy siak. Na samą myśl serce mi przyspiesza 🤯
Dwa dni temu gdy pisałam Wam, że bolał mnie jajnik i plecy to wtedy w nocy nasiliło - zasypiając czułam jeszcze ten ból. A na drugi dzień (wczoraj) miałam taki zastrzyk energii, że wgl nie czułam żadnych efektow stymulacji. 🙃 W sumie od tamtej pory nie boli mnie nic, nie wiem czy to dobrze 🧐 jestem tylko niestabilna emocjonalnie - dzisiaj mało nie płakałam 2 razy i to z absurdalnych rzeczy, wieczorem pod prysznicem bolały mnie tak nieprzyjemnie sutki - woda je drażniła po prostu, a dzisiaj śmierdzi mi zmywaczem do paznokci wszystko 😅 i wiem, że to może być dobry znak ale z drugiej strony biorę tyle hormonów, że nic nie jest pewne 🤷🏻♀️ELka lubi tę wiadomość
-
Lipcowa, wiem, że łatwo się mówi, ale może lepiej poczekaj, żeby nie stosować się dodatkowo.
Nie przestaje trzymać za Was kciuki 🤞🏻26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
Cześć dziewczyny, przepraszam za parę dni milczenia ale tak naprawdę dopiero przed wczoraj skończyliśmy świętować 30stke starego i mam taki zjazd emocjonalny ostatnio że głowa mała 🙄🙄🙄
Proszę Was o sprowadzenie mnie na ziemię...
Laski ostatnie bzykanko przed owulacją było w niedziele, owu była w czwartek. Nie ma szans żeby plemniory przeżyły, mam racje??
Nie wiem czy ovitrelle mnie tak przytyrało w tym cyklu czy jak, ale wcześniej nie miałam takich akcji.
Wczoraj myślałam że nie wyleżę na rzęsach, tak mnie ciągło okresowo w brzuchu że no kurwa modliłam się aż minie te 1,5 h żebym wstała... później do wieczora czułam takie jakby ukłucia w obszarze macicy. Dziś już nie, ale mam uczucie takiego pełnego brzucha. Zaparcia mam jak standardowo w fl, ale nie tak intensywne bo jednak co 2 - 3 dni udaje się załatwić. No i nie moge pić wody bo śmierdzi mi takim zmokłym, zbieganym psem 😂😂😂
z jednej strony wiem że to po ovi z drugiej jednak ta głupia nadzieja...
Lipcowa kciuki za Kropeczka żeby się ładnie zagnieździł!!
siesiepy gratuluje zdanego egzaminu!!! - powiedziałabym że trzeba to opić ale jakoś już mi zbrzydło 😂😂😂
a Tobie bialeczku gratuluję nowej pracy...
ja potrzebuję odpoczynku to tym weekendzie i nie zdążyłam go jeszcze zaznać a już nowy weekend za pasem 🤣 zasypiam na stojąco dosłownie
-
Lipcowa kciuki mam cały czas, jak czujesz że będzie Ci lżej na serduszku jak zrobisz test to śmiało 😄
Proszę nakrzyczeć na Matkę Założycielkę bo powinna być mądrzejsza, podkusiło mnie, nasikałam, oczywiście biel vizira, poszłam na spacer, test wysechł i wyszła kreska 🤦♀️ pierwszy raz dwie, szkoda że oszukane 😅 także przestroga - bo nie na wszystkich testach po czasie coś się pojawi - na tych może tak być.
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Amunicja dokopałam się do swoich notatek i jako "podstawowe" badania immuno mam zapisane KIRY, cytokiny, panel limfocytarny, allo mlr i cross match. 😊
RinTinTin chyba po prostu boję się wyniku ale z drugiej strony jak czytam wątki to w 7 dpt beta powinna już chociaż drgnąć. Więc chyba sprawdzę, będę wiedziała na czym stoję 😊 no chyba, że stchorze 😉
Moon nie takie cuda forum widziało 😁
Więc kiedy testujesz? 😁RinTinTin lubi tę wiadomość
-
Lipcowa wrote:Amunicja dokopałam się do swoich notatek i jako "podstawowe" badania immuno mam zapisane KIRY, cytokiny, panel limfocytarny, allo mlr i cross match. 😊
RinTinTin chyba po prostu boję się wyniku ale z drugiej strony jak czytam wątki to w 7 dpt beta powinna już chociaż drgnąć. Więc chyba sprawdzę, będę wiedziała na czym stoję 😊 no chyba, że stchorze 😉
Moon nie takie cuda forum widziało 😁
Więc kiedy testujesz? 😁
Nie wcześniej jak 12.08 🤣 -
Rozala mam nadzieje, że powtórzysz teścik rano?? 🤞🏻26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
Matko założycielko prosze jutro koniecznie powtorzyc sikacza! 🙃
I ja nie oceniam - rozumiem 😂
moon w takim razie trzymam kciuki 🤞🏻🍀 -
Clarie ja nie wiem ile to dpo jest w sumie, ale według mnie jakieś 15. Nieee nie ma co gratulować, jak franca nie przyjdzie dalej to powtórzę, ale mogło się coś popierdzielić 😒 brzuch boli, jajnik napierdziela, owulak jakiś mocny 🤷♀️ jestem pewna na 100% że to oszukaniec bo w czasie terminowym było biało totalnie
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖