Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie no Rozaala teraz musisz dosikać nie ma opcji że nie! 😁 Zresztą małpa spóźnia się tak? Wszystkie znaki na niebie mówią nam że jutro mamy poranną posiadówkę u Ciebie pod kibelkiem 💞
Ja mam wizytę za godzinę także proszę o trzymanie kciuków ☺️justme, SandraH.97, siesiepy, ELka, Lipcowa, Mart768 lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
A ja w pracy przegapiam takie wydarzenia 🤯
Rozala 🤞🤞🤞 Czekam pod kibelkiem, jedną nogą u Ciebie, drugą u Lipcowej 🤞 Zostały jeszcze dwie nogi pasożyta jakby ktoś potrzebował 😅Emka06, ELka, Lipcowa lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Hej wam. Owulaki niemal blade. Jak na złość nic się nie dzieje. Chyba owulacji nie będzie. Normalnie wyć mi się chce.*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Beezi wrote:Sandra, super wiadomości ❤️ coraz bliżej celu ✊🍀
Ewiwi, wg wytycznych samo rozpoczęcie starań po 40 roku życia jest wskazaniem do objęcia opieką w klinice. Po 35roku życia 6 miesięcy starań, przed 35 - 12 miesięcy.
Emka, musi być dobrze 🤞
Rica, czasem trzeba odpocząć. Jakie macie dalej plany? Co ma być to będzie czy zamierzasz wrócić do monitoringów, temperatury, testów itp?
Dziś albo jutro przychodzi małpa. Myśle ze muszę wyluzować bo ostatnio to mi pomogło i zaszłam tak dwa razy gdy odpuściłam totalnie. Fakt, druga ciaza skonczyla się tragicznie ale ciagle jeszcze wierze…Staranie od 08.2022
TSH 2,42 06/06/2023
ft3 4,46 (2,63-5,70)
ft4 14,30 (9,00-19,00)
✔️ MamaDHA Premium
✔️Conceive Plus -
No powiem ci, że kreska konkretna. Moje też były wyschnięte, "bo nic nie widać to nie sprawdzam, bo nic tam nie ma" i okazały się dodatnie. Ja bym nazbierała pełny pecherz i siknęła, jeśli jesteś w ciąży to na pewno się ona pojawi nadal. Trzymam kciuki 🌸🥰🤰staramy się od 08.2022 r.
⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc -
Ja się dziś tragicznie czuje.. nudzi mnie brzuch.. ale tak dziwnie nie na okres. Bardziej jak przy owu… najchętniej poszłabym spać. (Tak zrobię właśnie zaraz tylko wrócę z psem) dalej mi jest niedobrze (nie zwracam super uwagi na to bo czasem tak mam).
I jakoś tak kurde nie wiem nawet jak określić ten stan ale ciężko mi dzisiaj na wszystkim.
Naparza mnie ten łokieć i normalnie płakać mi się chce.
Dzisiaj 10dpo. Myśle czy by jutro nie siknąć przed tym weekendem w Krynicy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 16:52
-
Ewiwi wrote:Hej wam. Owulaki niemal blade. Jak na złość nic się nie dzieje. Chyba owulacji nie będzie. Normalnie wyć mi się chce.
Paprota9418, rozalaa, justme, ELka, SandraH.97, Lipcowa, kropka27, Beezi, Mart768, Pfry, Niaha lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” -
Ewiwi wrote:Hej wam. Owulaki niemal blade. Jak na złość nic się nie dzieje. Chyba owulacji nie będzie. Normalnie wyć mi się chce.
Dziś ba monitoringu był pękający pecherzyk! Pękał sam bez ovi🥳 tak wiem to tylko pęknięty pecherzyk…
Emka06, Angi90 , Beezi lubią tę wiadomość
Staramy się od października 2020
Endometrioza IV stopnia
10.04 laparoskopia endometriozy usunięcie zrostów udrożnienie jajowodów
amh 4,06
16.08 - beta 30,40 / prog 33,4
18.08 - beta 99,5 / prog 31,5
22.08 - beta 665
28.08 - jest mały 🪱
29.08 - beta 15634 -
Karpan45 wrote:Dziś ba monitoringu był pękający pecherzyk! Pękał sam bez ovi🥳 tak wiem to tylko pęknięty pecherzyk…
Karpan45 lubi tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Wysuń się zza chmur i świeć.” -
Karpan45 wrote:mój lekarz mówi, ze owulaki kłamią i się o tym przekonałam owu na monitoringu a testy blade 🤷♀️
Dziś ba monitoringu był pękający pecherzyk! Pękał sam bez ovi🥳 tak wiem to tylko pęknięty pecherzyk…Karpan45 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Ewiwi, emka ma rację. Może sytuacja nie jest taka by iść od razu w IVF. Spróbuj zawalczyć. Wiem jak dołujace jest stanie w miejscu, uwierz mi. Moje owulaki też blade jak dupa (ok, rano był intensywności 0,38 ale o 16 kiedy stężenie LH powinno być największe już był dużo bledszy), więc no. Jutro organizm ma ostatni dzień na działanie, jeśli nic dalej nie będzie ciemnieć to w sobotę biorę luteinę i tyle, kolejny miesiąc do dupy. 🙃
Sama bym walczyła gdybym mogła, ale patrząc na moją tendencje do guzków, wyniki nasienia, nie chce szukać wariata który mnie będzie stymulował.Mart768 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
Lipcowa wrote:Angi jak teściowa, jest jakaś poprawa? Dobrze, że wrzesień już blisko – nie obejrzysz się nawet kiedy a już będziesz szalała z własną firmą 😁
Białek dobrze Cię „widzieć” 😁cieszę się, że udało się znaleźć nową pracę 😊
Co do zmiany kliniki to popieram – jak najbardziej na plus 😊 lekarze nie są od oceniania tylko od leczenia, proste. Przy endomendzie dobrze byłoby gdybyś rozejrzała się za usg 3D albo laparo diagnostyczną – tam łatwo podpatrzą sobie gdzie są rozlokowane ogniska, może będą mogli też od razu je usunąć. Ale to taki „cięższy kaliber” już w sumie 😊
Cieszę się, że nie próżnujecie ze Starym, bo kwietniowe bliźniaki czekają! 😁 ✨
Co do mojego testowania to powinnam zrobić to 12.08 ale wiadomo 😁 czaję się trochę na sobotę ale też cholernie stresuję się wynikiem 😅
Rozalaa tak wystraszyłam się, że mnie podkablujecie, że sama przyznałam się Staremu – stwierdził, że czubek ze mnie 🤣 no i teraz jak za długo siedzę w łazience to od razu dopytuje czy sikałam 🤣
Ja na Twoim miejscu powtórzyłabym wyniki w Bocianie – w tym samym labie będziecie mieli i wynik nasienia i amh 😊
Amunicja trzymam kciuki bardzo mocno żeby udało się Wam naturalnie, a temat in vitro pozostał jedynie w sferze rozważań ale.. wiem dobrze jak to jest, gdy kolejny miesiąc nie wychodzi i człowiek jakby błądził we mgle. Celuje trochę tu, trochę tu i w sumie nadal nie zna przyczyny. W klinice jak w klinice, mają jakieś „szablony” na których pracują, więc człowiek czuje się trochę spokojniejszy chyba.
W kwestii „niedopasowania” genów też boję się tego ale staram się nie myśleć o takich sprawach.
I fakt – ten wątek to jak zbawienie ❤️ miesięczne przestały mnie porywać, byłam tam głównie po to aby podpatrzeć czy „starym wyjadaczom” udało się – teraz mam Was wszystkie tutaj ❤️ podczytuje wątki o in vitro i tam często przewijają się badania immuno – spiszę najpopularniejsze i podzielę się przy okazji 😊
Siesiepy ! ❤️ Gratulacje, w sumie nie widziałam innej możliwości ❤️
Egzamin opity?
Mart768 cieszę się, że mogłam pomóc „przecierając szlaki” 😊 dobrze, że macie ustalony ze Starym plan B – to daje komfort psychiczny 😊 ja ze swoim też ustaliłam „awaryjny” plan, gdy tym razem się nie uda – oczywiście na głos nie mówimy tego – póki co brzmi „gdy będziemy starać się o rodzeństwo” no ale uspokaja to jednak 😊 i dziękuję za kciuki ❤️
Emka jaki piękny sen z tymi dwiema kreskami ❤️ oby spełnił się jak najszybciej ❤️ trzymam kciuki za badania kontrolne Twojego Starego – po takiej Twojej opiece wyniki na pewno poszybowały w kosmos ❤️
Zosis człowiek chyba nigdy nie przygotuje się w 100% na biel. Nie obwiniaj siebie – emocje moim zdaniem zawsze będą, bo jak odpuścić coś czego tak bardzo się pragnie?
Trzymam kciuki za wizytę, to olbrzymi krok naprzód 😊 a strach jest naturalny, wychodzisz ze swojej strefy komfortu – masz prawo się bać ❤️ będziemy wirtualnie trzymały Cię za rękę na każdym etapie 😊
Beezi jak się macie z pasożytkiem? ❤️ Widać już u Ciebie brzuszek? ❤️
Mart i jak gino wypatrzył już coś? 😊
Niaha czasami głowa też musi odpocząć. Daj sobie chwilę na oddech, a później wracaj do działania 😊
Chantelle trzymam kciuki żeby jednak antykoncepcja nie była potrzebna. Jakich rozmiarów jest torbiel?
Natosia jak się czujecie? 😊
RinTinTin brawo za naturalną poprawę wyników 😊 cieszę się nimi razem z Tobą 😊 daj znać po wizycie 😊
Nataliii piękna beta, kciuki za wizytę 😊 do 18go zleci szybko, zobaczysz 😊 teraz będzie już tylko pięknie 😊
Aśś jak się dzisiaj czujesz? ❤️
Sandra jak po wizycie? 😊 jak wrażenia? 😊 jakie ustalenia? 😊 pisz tu szybciutko, bo ciekawość mnie zżera ❤️
Paprota koniecznie jakiś dobry fizjo. A póki co może jakieś okłady żelowe?
Meggi powtarzałaś sikacza? U mnie 10 dni po zastrzyku nie było już nawet śladu ale każdy organizm jest inny 😊
Ewiwi o matko – co się stało z nogą?
Karpan daj znać po monitoringu 😊
Bambi może Ty też profilaktycznie coś łyknij? Pamiętaj jak u Męża wynaleźli pasożyty to ja z automatu też dostałam kuracje na to mimo, że w wynikach nic nie wyszło 😊
A jak sie czujesz? Mysle ze kazda Ci tu kibicuje i czekamy z niecierpliwoscia na wiesci od CiebieLipcowa lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Dziewczyny druga strona medalu ile jesteśmy w stanie znieść ?! Booooo kuzwa czemu my?!
Rica lubi tę wiadomość
Staramy się od października 2020
Endometrioza IV stopnia
10.04 laparoskopia endometriozy usunięcie zrostów udrożnienie jajowodów
amh 4,06
16.08 - beta 30,40 / prog 33,4
18.08 - beta 99,5 / prog 31,5
22.08 - beta 665
28.08 - jest mały 🪱
29.08 - beta 15634 -
Lipcowa: przegapiłam 🙉 wczoraj lampka wina, dzisiaj spróbuję trochę więcej po ćwiczeniach ale nie wiem jak wyjdzie bo rano męczył mnie bol głowy (przeszedł) a teraz męczą mdłości. 🥴 Także ból pewnie raczej z tych okolomigrenowych w moim przypadku patrząc na pogodę, ciśnienie, ale zadziałał szybko i sprawnie sprawdzony środek (bez recepty, excedrin, na paracetamolu i kwasie acetylosalicylowym - o dziwo sam Apap nie dał rady 🤷)walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 49%
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
Aś cieszę się, że dzisiaj lepiej 😊 przyjda jeszcze piękne dni, zobaczysz 😊
Czuję Wasze wsparcie na każdym kroku i naprawde wiele to dla mnie znaczy 🥰Karpan45, moonflower, Emka06, siesiepy, aśś, Marti27, Beezi lubią tę wiadomość
-
Karpan staram się nie nakręcać spirali pytań tego typu. Dlaczego? Bo nigdy nie znajdziemy na nie odpowiedzi. Fakt to niesprawiedliwe, frustrujące i bolące. Ale nie mamy na to większego wpływu. Tak już jest i tyle. Zamiast zastanawiać się "dlaczego my? " myślę o tym jak silna jak każda z Nas tutaj. Ile każda z Nas ma w sobie wiary i niezłomności by mimo przeszkód nadal iść po swoje marzenie. Nie zatrzymując się, idziemy ramię w ramię. Jesteśmy prawdziwymi wojowniczkami, a w przyszłości będziemy najlepszymi Mamami na świecie. I może tak właśnie miało być. Może mam z góry zaplanowane długie starania by znaleźć się właśnie w tym miejscu i poznać Was wszystkie? Może to po to aby przekonać się ile mam w sobie siły i uświadomić jakim cudem będzie dziecko? Jak bardzo będę doceniać je każdego dnia i dziękować, że mam? Że dzięki temu będzie miało dojrzałą i wdzięczna mame? Jesteśmy tutaj własną armia. Takich jak my są tysiące tylko nie każda ma szczęście znaleźć się w Naszym miejscu. Dlaczego szczęście? Bo tutaj żadna nie będzie sama. I nawet gdy upadnie na kolana albo całkiem zaliczy podłogę to nie będziemy po niej skakać i kopać jeszcze mocniej. Będziemy wycierać łzy, podawać rękę i trzymać kciuki aż zdrętwieją palce. Może właśnie dlatego jesteśmy tutaj - by dać coś od siebie drugiej osobie jednocześnie biorąc też coś dobrego dla siebie ❤️
SandraH.97, moonflower, Emka06, Ancalime, siesiepy, Bialeekk, Marti27, Beezi, Mart768, rozalaa, Karpan45 lubią tę wiadomość
-
Siesiepy a to koniecznie do powtórki opijanie! 😁
Póki jeszcze możesz 🤰🏻🤱🏻 😁.siesiepy lubi tę wiadomość
-
Lipcowa wrote:Karpan staram się nie nakręcać spirali pytań tego typu. Dlaczego? Bo nigdy nie znajdziemy na nie odpowiedzi. Fakt to niesprawiedliwe, frustrujące i bolące. Ale nie mamy na to większego wpływu. Tak już jest i tyle. Zamiast zastanawiać się "dlaczego my? " myślę o tym jak silna jak każda z Nas tutaj. Ile każda z Nas ma w sobie wiary i niezłomności by mimo przeszkód nadal iść po swoje marzenie. Nie zatrzymując się, idziemy ramię w ramię. Jesteśmy prawdziwymi wojowniczkami, a w przyszłości będziemy najlepszymi Mamami na świecie. I może tak właśnie miało być. Może mam z góry zaplanowane długie starania by znaleźć się właśnie w tym miejscu i poznać Was wszystkie? Może to po to aby przekonać się ile mam w sobie siły i uświadomić jakim cudem będzie dziecko? Jak bardzo będę doceniać je każdego dnia i dziękować, że mam? Że dzięki temu będzie miało dojrzałą i wdzięczna mame? Jesteśmy tutaj własną armia. Takich jak my są tysiące tylko nie każda ma szczęście znaleźć się w Naszym miejscu. Dlaczego szczęście? Bo tutaj żadna nie będzie sama. I nawet gdy upadnie na kolana albo całkiem zaliczy podłogę to nie będziemy po niej skakać i kopać jeszcze mocniej. Będziemy wycierać łzy, podawać rękę i trzymać kciuki aż zdrętwieją palce. Może właśnie dlatego jesteśmy tutaj - by dać coś od siebie drugiej osobie jednocześnie biorąc też coś dobrego dla siebie ❤️
Pięknie napisane 😊
Ja dzisiaj siedząc i czekając na wizytę uświadomiłam sobie jak niepłodności jest dużym problemem i wcale nie dotyka małej części populacji...przez to że wizyty były opóźnione o prawie godziny zebrało się kilka par na korytarzu...młodych par...które na "pierwszy rzut oka" wydają się zdrowe i w życiu pewnie nikt by nie powiedział ze mogą mieć jakiś problem...piękne zgrabne kobiety, mlodzi mężczyźni...patrzyłam na ich twarze i w większości przypadków widziałam strach, a może niepewność...pewnie wszystkiego po trochu...bardzo to przykre, że to co dla wielu par jest naturale i takie proste u innych jest ciągła niełatwa walka o upragnione dziecko...jest to cholernie niesprawiedliwe, ale taki jest świat...a każdy kto nie musiał przechodzić takiej drogi jak my powinien być bardzo wdzięczny życiu za taki skarb 😊Emka06, Lipcowa, siesiepy, Bialeekk, Beezi, Pfry, Niaha lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 27
On🧔 28
Starania 👶 od 12.2021
05.05.2022-->CP w p.jajowodzie
29.07.2022-->HSG, ok
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU/ml❤️6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng/ml,7DPT 46.5 mIU 283,3% , 9DPT 131,0 mIU181.7%😍 Prog. 23.0 ng/ml 11DPT 285.0 mIU117,6 %, 12DPT 412.0 mIU,
14DPT 858.0 mIU108 .3 % Prog. 35.4 ng/ml 16 DPT 1758,0 mIU108.0 %, pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
-
SandraH.97 wrote:Pięknie napisane 😊
Ja dzisiaj siedząc i czekając na wizytę uświadomiłam sobie jak niepłodności jest dużym problemem i wcale nie dotyka małej części populacji...przez to że wizyty były opóźnione o prawie godziny zebrało się kilka par na korytarzu...młodych par...które na "pierwszy rzut oka" wydają się zdrowe i w życiu pewnie nikt by nie powiedział ze mogą mieć jakiś problem...piękne zgrabne kobiety, mlodzi mężczyźni...patrzyłam na ich twarze i w większości przypadków widziałam strach, a może niepewność...pewnie wszystkiego po trochu...bardzo to przykre, że to co dla wielu par jest naturale i takie proste u innych jest ciągła niełatwa walka o upragnione dziecko...jest to cholernie niesprawiedliwe, ale taki jest świat...a każdy kto nie musiał przechodzić takiej drogi jak my powinien być bardzo wdzięczny życiu za taki skarb 😊
Dokładnie, w swojej klinice też widziałam pary u których nigdy nie pomyślałabym, że mogą mieć jakikolwiek problem. Oprócz strachu widzę też bardzo często w ludziach wstyd. Jak wchodzą i nerwowo rozglądają się żeby zobaczyć kto jeszcze jest w poczekalni, bo nie daj Boże jakas znajoma twarz. Tak to odbieram. I to też jest przykre. Bo jeśli ktoś choruje np ma raka i mówi o tym innym to ludzie mu współczują, wierzą i nie bagetelizuja, a niestety temat niepłodności często kwitowany jest ironicznym uśmiechem albo głupimi komentarzami. A przecież to też choroba i trzeba ją leczyć.justme, SandraH.97, rozalaa lubią tę wiadomość
-
Lipcowa, piękniej bym tego nie ujęła! Jestem teraz w takim dziwnym miejscu starań - z jednej strony strasznie sfrustrowana i zmęczona, a z drugiej ogromnie wdzięczna za to, jak przez ten czas dojrzałam, za mojego męża, który jest moim największym oparciem i jestem pewna, że będzie najlepszym ojcem, i za Was, za te wartościowe znajomości, dzięki którym mam poczucie, że nie jestem w tym sama. Wzrusz 🥺❤️
Lipcowa, siesiepy, Marti27, Mart768, rozalaa lubią tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Wysuń się zza chmur i świeć.”