Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
SandraH.97 wrote:Pięknie napisane 😊
Ja dzisiaj siedząc i czekając na wizytę uświadomiłam sobie jak niepłodności jest dużym problemem i wcale nie dotyka małej części populacji...przez to że wizyty były opóźnione o prawie godziny zebrało się kilka par na korytarzu...młodych par...które na "pierwszy rzut oka" wydają się zdrowe i w życiu pewnie nikt by nie powiedział ze mogą mieć jakiś problem...piękne zgrabne kobiety, mlodzi mężczyźni...patrzyłam na ich twarze i w większości przypadków widziałam strach, a może niepewność...pewnie wszystkiego po trochu...bardzo to przykre, że to co dla wielu par jest naturale i takie proste u innych jest ciągła niełatwa walka o upragnione dziecko...jest to cholernie niesprawiedliwe, ale taki jest świat...a każdy kto nie musiał przechodzić takiej drogi jak my powinien być bardzo wdzięczny życiu za taki skarb 😊
Pamiętam jak wychodziłam z invimedu jednego dnia. W godzinach "popracowych" był taki tłok w rejestracji że nie szło przejść między ludźmi. A inne pary, nie było ich wcale mało, czekały do przeróżnych gabinetów. Nie powiem, dało to sporo do myślenia.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Emka06 wrote:Lipcowa, piękniej bym tego nie ujęła! Jestem teraz w takim dziwnym miejscu starań - z jednej strony strasznie sfrustrowana i zmęczona, a z drugiej ogromnie wdzięczna za to, jak przez ten czas dojrzałam, za mojego męża, który jest moim największym oparciem i jestem pewna, że będzie najlepszym ojcem, i za Was, za te wartościowe znajomości, dzięki którym mam poczucie, że nie jestem w tym sama. Wzrusz 🥺❤️
Czuję dokładnie tak samo ❤️
O i będę płakać, 3ci raz dzisiaj 😅😂Emka06, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Zaraz nadrobię 😊 chciałam Was tylko zwolnić z dyżuru kibelkowego 😄 zaczyna się, plamienie wjechało 😅
Zasadę na pierwszą stronę dopiszę: Zakaz grzebania w koszu!!!😂👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Rozalaa
https://m.youtube.com/watch?v=4zFp5Lmr-bM
U mnie dziś w tajemniczych okolicznościach wyparowało pół słoika nutelli, a to u mnie odpowiednik plamienia. Nasz cyklowy synchron chyba trwa 😉
Co się odwlecze, to nie uciecze- zajdziemy w sierpniu 😎rozalaa lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
ELka, Amunicja, Nataliii, Lipcowa, Biedronka@, Emka06, Zosis, kropka27, aśś, Marti27, moonflower, SandraH.97, Beezi, Mart768, rozalaa, Pfry, Rica, Niaha, Paprota9418, Kil, Bialeekk, ChocoMonster, Kania_czubajka lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
Zaglądam tu dziś w końcu i ledwo nadrobiłam 😅
Rozalaa, ależ miałam już ochotę pisać, że ja też nigdy w życiu nie widziałam takiego wyschniętego testu u siebie, ta kreska taka, że proszę dosikać. Aż to doszłam do info o plamieniu 😥 rozkręca się czy nieśmiałe to plamienie?
Ewiwi, wiesz, ja się właściwie sama skierowałam do kliniki. Nie wiem, z jakiego jesteś miasta, ale tak jak dziewczyny pisały, są jeszcze te programy diagnostyki na NFZ, nam się udało zrobić sporo badań w ramach tego programu. Może u Ciebie faktycznie pomogłaby stymulacja? Myślę że warto to sprawdzić. Pozbieraj wszystkie badania jakie macie i skonsultuj ze specjalistą od niepłodności, może będzie miał dla Was jakiś pomysł. A czy badaliscie nasienie? Często to tu jest problem, który dość łatwo zdiagnozować.
Wiecie co, dziś dosłownie powiedziałam do męża słowa "a może tak właśnie miało być?". Gdyby nam się udało zajść w ciążę od razu to już bym wróciła do pracy po macierzynskim, ale w międzyczasie udało mi się zmienić dział, mam lepsze wynagrodzenie, bardzo się zawodowo rozwinęłam. Czuję jak się zmieniliśmy obydwoje w tym czasie. To dzieciątko jest już tak wyczekane... I widzę, że mąż też z dużo większym przekonaniem patrzy na bycie ojcem. Wydaje mi się, że początkowo chciał, dlatego że ja chciałam. Teraz widzę już, że sam rozgląda się za dziećmi i komentuje dzieci znajomych, jakie urocze itp. Oczywiście jest też druga strona medalu, bo jesteśmy już obydwoje zmęczeni tymi staraniami, tym seksem na zawołanie. Teraz miesiąc ostatniej szansy przed procedurą, ale bez szału te nasze starania już, naprawdę... 🤦♀️
Ale wyobraźcie sobie jakie mamy szczęście w tym nieszczęściu. Mamy oszczędności, które zdecydowaliśmy się przeznaczyć na in vitro, ale dokładnie w tym czasie, kiedy zdecydowaliśmy się na klinikę i na start procedury, dostałam w pracy maila o nowych benefitach. Na pierwszy rzut oka nic specjalnego, ale coś mnie podkusiło żeby wczytać się w szczegóły, a tam okazało się że wspierają wszelkie leczenie w kierunku formowania rodziny i wygląda na to, że dostaniemy finansowanie całej procedury 🙉 nie mogłam w to uwierzyć, ale chyba faktycznie uda się to w ten sposób załatwić. Szaleństwo...Amunicja, Lipcowa, Nataliii, siesiepy, Emka06, Beezi, Mart768, Pfry, Niaha, Paprota9418 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Też bym podsumowała to tak, że będziemy najlepszymi Mamami na swiecie, bo nasze dzieci będą cudem dla nas, to mi zawsze daje nadzieje, jak juz sie z dolu wygrzebie
Lipcowa, Mart768, Nataliii lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Kropka ale super z tą możliwością finansowania! Kurcze jakie piękny, dobry znak na samym początku drogi - będzie pięknie 🥰
-
Lipcowa wrote:Kropka ale super z tą możliwością finansowania! Kurcze jakie piękny, dobry znak na samym początku drogi - będzie pięknie 🥰
Dziewczynki, wszystkie będziemy wspaniałymi Mamami. Ja to wiem na 100% 😊Lipcowa, SandraH.97, Emka06, Mart768, siesiepy, Pfry, aśś, justme lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Kropka w jakiej branży takie benefity? Brzmi mega. Ja to się boję co będzie u mnie jak dowiedzą się o dwóch kreskach :o
Lipcowa wrote:Dokładnie, w swojej klinice też widziałam pary u których nigdy nie pomyślałabym, że mogą mieć jakikolwiek problem. Oprócz strachu widzę też bardzo często w ludziach wstyd. Jak wchodzą i nerwowo rozglądają się żeby zobaczyć kto jeszcze jest w poczekalni, bo nie daj Boże jakas znajoma twarz. Tak to odbieram. I to też jest przykre. Bo jeśli ktoś choruje np ma raka i mówi o tym innym to ludzie mu współczują, wierzą i nie bagetelizuja, a niestety temat niepłodności często kwitowany jest ironicznym uśmiechem albo głupimi komentarzami. A przecież to też choroba i trzeba ją leczyć.
Ja to samo myślałam jak kiedyś lekarz się spóźnił i siedziało mnóstwo par w poczekalni. Myślę że osoby nie w temacie nigdy by nie pomyślały że ten problem dotyka tak wielu par...
Odnośnie wstydu i tematu tabu dotyczącego niepłodności, to ja miałam bardzo nieprzyjemną sytuację w rodzinie, gdzie jedna osoba publicznie wśród ludzi (bliższych i dalszych) zaczęła mi stawiać diagnozy i rzucać komentarze które były bardzo niezręczne zarówno odnośnie mojej płodności jak i mojego partnera. Tak się zdenerwowałam, że praktycznie wybiegłam z rodzinnej imprezy z płaczem. To było coś strasznego i przy tym czułam się wręcz 'wykluczona' społecznie...Pfry lubi tę wiadomość
Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
A jeszcze z moich dzisiejszych przemyśleń, podzielę się z Wami dość nieciekawą statystyką z własnego podwórka. Mówi że że co piąta para ma problem z płodnością. Mam grono przyjaciółek, jest nas 5. Jedna ma dziecko, pozostałe mają... problem i przedłużające się starania. Przerażające. Albo takie pechowe jesteśmy 🤷♀️
Mira, pracuje w dużym amerykańskim korpo, benefit jest globalny, zakładam że my w Polsce załapaliśmy się niejako przy okazji 😁Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
No to super że się tak udało
A akurat wśród moich najbliższych znajomych prawie wszyscy mają już choć jedno dziecko (choć są wśród nich osoby które po fakcie przyznały się np. do IUI). Mój też nie chciał spotykać się z kolegami, ze względu na jego problemy z HBA i tym że nie mógł się z nimi napić alko (a tłumaczyć im się też nie chciał, wiadomo jak to faceci)...
Ale tak poza tymi wokół to znam też mnóstwo par, które mają problem, więc jest to bardzo powszechny problem. Ja raz spotkałam w przychodni znajomą, która wiem że też się leczy i śmiałam się często do mojego, że czekam aż pod drzwiami spotkam kolejne znajome twarzeJa 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Kropka, ale super, że firma tak dba ❤️ Teraz to już musi się wszystko udać 🤞🍀
Lipcowa, Emka, no wyciskacie dzisiaj łezki 🥹 I właśnie po to tu jestem, żeby dzielić z Wami radości i smutki 🥹
Paprota, w takim razie czekam pod Twoim kibelkiem zamiast u Rozali 🤞 Mnie też festiwal objawów skłonił do wczesnego testowania 😉
Rozala, tulę ❤️
Ewiwi, zgadzam się z Emką, może potrzebujecie tylko niewielkiej pomocy, a nie od razu grubych procedur...
Siesiepy, wypij dodatkową lampkę za mnie 🍷 No i trzymam kciuki, żeby COŚ zaczęło się dziać...
U nas wśród bliskich znajomych też raczej wszyscy ciąże z pierwszego pół roku starań. 🤷🏻♀️ Czasami się nienawidziłam za to, że myślałam, że przecież jesteśmy młodsi, zdrowsi czy szczuplejsi od x, y, z to dlaczego nam nie wychodzi, a im od razu? Teraz doceniam, bo mam Was, pokłady empatii do innych ludzi i Starego, z którym po tych staraniach jesteśmy blisko jak nie byliśmy przez wcześniejszych 10 lat.kropka27, siesiepy, Lipcowa, Emka06, Paprota9418 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
kropka27 wrote:A jeszcze z moich dzisiejszych przemyśleń, podzielę się z Wami dość nieciekawą statystyką z własnego podwórka. Mówi że że co piąta para ma problem z płodnością. Mam grono przyjaciółek, jest nas 5. Jedna ma dziecko, pozostałe mają... problem i przedłużające się starania. Przerażające. Albo takie pechowe jesteśmy 🤷♀️
Mira, pracuje w dużym amerykańskim korpo, benefit jest globalny, zakładam że my w Polsce załapaliśmy się niejako przy okazji 😁
Kropka ale czad z tym benefitem. Nic tylko korzystaj! Zazdroszczę mocno, ale tak pozytywnie. 😇🍀
Żeby było śmiesznie w gronie moich bliskich znajomych też same niepłodne pary... 🙉 Oczywiście z tych co się starają już o dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 22:28
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 49%
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
Dziewczyny ja wpadam tylko na chwilę bo zasypiam prawie na stojąco ale muszę Wam to napisać. Dziękuję jednej przekochanej osóbce za to że pokierowała mnie na te forum. 🥹 gdyby nie ten fakt pewnie siedziałabym w wariatkowie i tłukła głową w ścianę 🤪 wasze dzisiejsze posty doprowadziły mnie do łez wzruszenia. Nie dość że wyniosłam tyle wiedzy z tej grupy to jeszcze uczy mnie to niesamowitej empatii i cierpliwości. I tak jak piszecie może faktycznie musiałyśmy się znaleźć na tej grupie żeby zobaczyć że nie jesteśmy w tym same. Dzięki temu mamy tak fantastyczne wsparcie w każdej sytuacji. 🥹 po prostu DZIĘKUJĘ MOJE DINUSIE🦖
I melduje przy okazji po wizycie pęcherzyk 17,5 mm a endo 7,7 ☺️Mart768, rozalaa, Beezi, Pfry, siesiepy, Niaha, kropka27, Amunicja, Emka06, Lipcowa, Nataliii lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Kropka ale rewelacja z tym finansowaniem ❤️ we wszystkim trzeba szukać plusów, a ten akurat jest mega 😍
Amunicja no what can I say 😂 niby człowiek wiedział, a jednak się łudził 😂 nie no, a tak serio to ja mocno logicznie po tym czasie do tego podchodzę i zdecydowanie gorzej czułam się we wtorek niż dzisiaj po tych rewelacjach 🤷♀️
Lipcowa pięknie to napisałaś ❤️
Dlaczego my? Trzeba zapytać inaczej ,,dlaczego nie my?”. Jeden ,,wylosuje” stwardnienie rozsiane, inny nadciśnienie, ktoś jeszcze autyzm, a my wylosowałyśmy niepłodność 😢
Jak widać na załączonym obrazku nasz autobus wjechał na małe serpentyny 😆 kierowca już się ogarnia, reszta załogi również jest proszona o ogarnięcie się, nie możemy już jękolić 😆😂
Pfry, kropka27, Lipcowa, Emka06, Angi90 lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Kropka 🥹 cudownie z tym finansowaniem! Jakie to przekozackie! Tak bardzo się cieszę i wiesz jak bardzo Wam kibicuję 🤞
Rozalaa - kurcze no z tymi testami wyciąganymi z kosza to przyszalałaś 😅 szkoda, że finalnie rozkręcać Ci się zaczął okres.
Faktycznie dużo dzisiaj melancholii wleciało do wątku. Ja osobiście jestem już wykończona tym całym łykaniem supli, analizowaniem wszystkiego co jem, staraniem... Czuję się już bardzo tym zmęczona i zrezygnowana. Jakby mnie ktoś zamknął w szklanym ciasnym pudle i pokazywał co mnie omija. Takie życie w zawieszeniu. 🙄 Ale i tak mozolnie rozpycham to pudło, mam nadzieję, że niedługo roztrzaskam je na drobniutkie kawałeczki.
Btw. Długie starania powodują, że zaczynam schizować. Aktualnie czekam z utęsknieniem na okres, bo chce mieć dobry termin histeroskopii i jak go potrzeba to go nie ma 😤 jednak same owulaki u mnie to za mało, miałam mierzyć temperaturę w dniach płodnych, ale jednak postawiłam na spanko 😁 i teraz tylko teoretyzuję z terminem owu 🥴 w tym cyklu tylko jeden raz kochaliśmy się bez zabezpieczenia, chyba nawet więcej niż 10 dni przed owu i już sobie wkręcam, że to może jakiś cud i ciąża, chociaż wiem, że to niemożliwe, żeby się udało 🤪kropka27 lubi tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘 -
kropka27 wrote:Zaglądam tu dziś w końcu i ledwo nadrobiłam 😅
Rozalaa, ależ miałam już ochotę pisać, że ja też nigdy w życiu nie widziałam takiego wyschniętego testu u siebie, ta kreska taka, że proszę dosikać. Aż to doszłam do info o plamieniu 😥 rozkręca się czy nieśmiałe to plamienie?
Ewiwi, wiesz, ja się właściwie sama skierowałam do kliniki. Nie wiem, z jakiego jesteś miasta, ale tak jak dziewczyny pisały, są jeszcze te programy diagnostyki na NFZ, nam się udało zrobić sporo badań w ramach tego programu. Może u Ciebie faktycznie pomogłaby stymulacja? Myślę że warto to sprawdzić. Pozbieraj wszystkie badania jakie macie i skonsultuj ze specjalistą od niepłodności, może będzie miał dla Was jakiś pomysł. A czy badaliscie nasienie? Często to tu jest problem, który dość łatwo zdiagnozować.
Wiecie co, dziś dosłownie powiedziałam do męża słowa "a może tak właśnie miało być?". Gdyby nam się udało zajść w ciążę od razu to już bym wróciła do pracy po macierzynskim, ale w międzyczasie udało mi się zmienić dział, mam lepsze wynagrodzenie, bardzo się zawodowo rozwinęłam. Czuję jak się zmieniliśmy obydwoje w tym czasie. To dzieciątko jest już tak wyczekane... I widzę, że mąż też z dużo większym przekonaniem patrzy na bycie ojcem. Wydaje mi się, że początkowo chciał, dlatego że ja chciałam. Teraz widzę już, że sam rozgląda się za dziećmi i komentuje dzieci znajomych, jakie urocze itp. Oczywiście jest też druga strona medalu, bo jesteśmy już obydwoje zmęczeni tymi staraniami, tym seksem na zawołanie. Teraz miesiąc ostatniej szansy przed procedurą, ale bez szału te nasze starania już, naprawdę... 🤦♀️
Ale wyobraźcie sobie jakie mamy szczęście w tym nieszczęściu. Mamy oszczędności, które zdecydowaliśmy się przeznaczyć na in vitro, ale dokładnie w tym czasie, kiedy zdecydowaliśmy się na klinikę i na start procedury, dostałam w pracy maila o nowych benefitach. Na pierwszy rzut oka nic specjalnego, ale coś mnie podkusiło żeby wczytać się w szczegóły, a tam okazało się że wspierają wszelkie leczenie w kierunku formowania rodziny i wygląda na to, że dostaniemy finansowanie całej procedury 🙉 nie mogłam w to uwierzyć, ale chyba faktycznie uda się to w ten sposób załatwić. Szaleństwo...*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Laski! 🥺 Czy Wy też ją widzicie? 🥺
To cień cienia cienia, nie jest dobrze uchwytny na foto ale na żywo różowy 🍀
Zosis, Paprota9418, kropka27, ELka, Pfry, Zielone.Słońce, Nataliii, Pingwinek, Czekajac_nacud, EwelinaNowa 😊, Biedronka@, Kasiooola, Angelika95, Angi90 , Amunicja, Claire, ANGELIKA, Beezi, aśś, Mart768, Marti27, Arieen, SandraH.97, Kil, Bialeekk, RinTinTin, rozalaa, Emka06, ChocoMonster, Longanimity, eM 🌺, Niemampomyslunanick, Nat96, siesiepy, moonflower, Niaha, WonderWoman, M94, MerryCherry2, olail, Ancalime, Rozzzzi, Pucz, alauda, malutka203, Frutellka , agentka93, Magda65, justme, KoKos, Syla87, Incognitka, Rzeżucha, oloska, Miminka, Olya lubią tę wiadomość