Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozalko patyki nie zostały obsikane bo miałam ciężką noc. Co chwilę jakieś głupie sny, więc wstawałam sikać i piłam trochę wody w nocy. Uznałam, że jest ryzyko, że będzie mocz rozcieńczony i tylko będę się stresować do wieczora. 😅I FET - cb 💔
Dwa maluchy czekają na feriach ❄️❄️ -
Rozalka, cieszę się że ruszacie ❤️ trzymam kciuki ✊🏼🍀
Jak nastawienie?👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 amh 0.56 ➡️ 0.91/ teratozoospermia 🪱 zalecenie ivf 🔬
1 IVF 09.23-brak zarodka
2 IVF 10.23 1❄️
12.10 ET 1.2.2 10dpt <0.2❤️🩹
💉prp jajników
3 IVF 01.24 | 4 IVF 02.24
5 ❄️
15.04 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
Immunologia🚨
cross match 39.1% (maj)➡️ 35.7% (październik)
allo mlr 0.0% (maj)➡️ 48.3% (październik)
kir aa
CD138 ✅️ CD56✅️ receptywność endometrium ✅️ histeroskopia ✅️ cytokiny ✅️
29.07 FET 4.1.1 cb 💔
30.08 FET 4.1.1 cb 💔
Teraz w moim sercu, niedługo w moich ramionach 🍀
Czekają ❄️❄️
25.10- 18.11 immunosupresja💊
22.11 wizyta ✊🏼
FET listopad ⏳️ -
migotka_ wrote:Rozalka, cieszę się że ruszacie ❤️ trzymam kciuki ✊🏼🍀
Jak nastawienie?Angi90 , Kasiak89, Jadzia19, Emka06, SandraH.97, Paula29, Beezi lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Dzień dobry!
Jadzia, kciuki zaciskam ile sił za piękny przyrost 🤞🏼🤞🏼 Będziesz miała prezent na Święta!🎁✊🏼 Nie gadej za głośno o tym braku objawów 🤐Bo jak Cię potem weźmie 😶🌫️oby nie! Ale ja to mam już dosyć 🤢i na pewno byś tak nie chciała 😅😘 i weź! Teraz to już możesz sikać o każdej porze!
RinTinTin, tulę 🫂 ja czekam tu na Ciebie 😌
A herbatka pyszna musi być 😋
Wniosek formalny: Sprzęt USG w DinoKlinic musi być przechowywany u Siesiepy. No nikt lepszych analiz USG nam nie zrobi 🤷🏼♀️
Siesiepy, od teraz jesteś Sherlock Koks 🤠 Bosko!
Paula, mam nadzieję, że czytanie wątku to dobra odskocznia 😘 Hehe no 10% to nadal sporo, może jeszcze co wyrośnie 😆 Nutka się dowie po połówkowych 😌 W nasze urodziny😁
Cukruś, ojoj, ale Was wzięło 🫤 Zdecydowanie poradź się lekarza czy wszystko ok, bo czyta się to źle... Trzymam kciuki za wizytę w sobotę 🤞🏼🤞🏼
Rozalaa, Wszystkiego Najlepszego dla Starego 🥳 Nie ma nic piękniejszego jak 30-letni facet zostający ojcem!🙌🏼 mówię Ci! ❤️ Mój został raz na 30-tkę, a drugi raz na 40-tkę🥰 Dziad jeden nie chce tylko żadnej imprezy, a ja się już tak nastawiłam 😭
Prezent zarezerwowany😋
U mnie w tym roku ŚWIĄT NIE BĘDZIE! Nikim nie mam zamiaru się przejmować! Wyjeżdżamy na Boże Narodzenie do apartamentów nad jeziorem Żywieckim. Będziemy lepić pierniki, kleić ozdoby, jeździć na sankach i odwiedzimy jak to matka z baby brain zapodała "Skocznię Adama Mickiewicza" 🤣 A Św. Mikołaj przyniesie Nutce skrzynię Harry'ego Pottera i będzie ŚWIETNIE! 🤗
Melduję szczepienie na grypkę, jutro idę na krzywą 😜No i czas przyznać się całej reszcie świata w weekend, nie wiem co to będzie 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:43
Jadzia19, Paula29, Mart768, Pfry lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Rozalka, rozumiem ten rollercoaster 😵💫
Wszystkiego najlepszego dla męża 🥳
Angi, plany świąteczne zacne 💋✨️ to mi się podoba!👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 amh 0.56 ➡️ 0.91/ teratozoospermia 🪱 zalecenie ivf 🔬
1 IVF 09.23-brak zarodka
2 IVF 10.23 1❄️
12.10 ET 1.2.2 10dpt <0.2❤️🩹
💉prp jajników
3 IVF 01.24 | 4 IVF 02.24
5 ❄️
15.04 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
Immunologia🚨
cross match 39.1% (maj)➡️ 35.7% (październik)
allo mlr 0.0% (maj)➡️ 48.3% (październik)
kir aa
CD138 ✅️ CD56✅️ receptywność endometrium ✅️ histeroskopia ✅️ cytokiny ✅️
29.07 FET 4.1.1 cb 💔
30.08 FET 4.1.1 cb 💔
Teraz w moim sercu, niedługo w moich ramionach 🍀
Czekają ❄️❄️
25.10- 18.11 immunosupresja💊
22.11 wizyta ✊🏼
FET listopad ⏳️ -
Ja tak na szybko dzisiaj.
Byłam dzisiaj na tym estradiolu w cdl, żeby wyniki mieć dzisiaj i dowiaduje się że czas realizacji 3 dni robocze. 😆 Zasmiane. Witam w mojej pipidowie.
Rozalka jakiś probiotyk ładny sobie proszę brać. A moje endo nie wiem co odwaliło. Lekarz sam się zdziwił. 🤡
Cukrus trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego z tą infekcją i żeby ta krew była od otwarcia.
Jadzia trzymam kciuki!
Dara myślę że tak, USG i badania hormonalne. Wtedy byłoby ideolo. 😎
Frutti jak patrzyłam na wątek to ponoć mają znowu kasę + i tak chcemy na nowy rok tam iść. Do wyboru mam chyba tylko invicta we Wrocławiu, a ona mnie nie przekonuje. 👀
RinTinTin kurde no szkoda. A tak liczyliśmy że może jednak to spóźnienie fajne będzie. A to tylko przesunięta owu.
Kasiak za 10 razem to może faktycznie za wolno, ale może kolejny już by się rozpędził na tyle że będzie ok. Oczywiście z jakąś dodatkowa obstawa czegoś jeśli się da. 🍀
Angi kiedyś wyjechałam na święta w górny Karpacz. Akurat napadało tam (i tylko tam) śniegu i to dużo. Były sanki, ludzie na narty chodzili, zwiedzaliśmy sobie, lepilismy bałwana a na koniec jako że to był hotel to czekała na nas kolacja wigilijna. Naprawdę miło wspominam te święta. 🥰 Więc twoje plany brzmią rownie dobrze!
Hahaha patrzyłam na przenośne USG to 30 tys kosztują. 😆Kasiak89, Jadzia19 lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Jadzia19 wrote:Od razu byśmy mogły wszystkie jeździć do Siesiepka na przegląd 😂
Choć u mnie w zasadzie nie ma czego, wszystko działa zawsze idealnie, tylko rezultatów brak 😅Jadzia19, Pfry lubią tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
Dziewczyny, bardzo Wam wszystkim dziękuję za wsparcie, to dużo znaczy 🥹
I za wszystkie dobre rady 🙂Jadzia19 lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
Jadzia, kiedy wyniku się spodziewasz?starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
Cześć Współpasażerki!
Poproszę jeden normalny 75-minutowy, płatność kartą i rozklejam dupsko na jednym z poczwórnych siedzeń za kierowcą, koniecznie tyłem do kierunku jazdy żeby Was wszystkie widzieć.
Paula
Dobrze że jesteś, Supermamo 🙂 Niech trudne początki będą tylko wspomnieniem, dalej ma być tylko lepiej w myśl tego „podwójnego szczęścia”. Rodzina z pomocą staje na wysokości zadania- to się chwali.
Lipcowa
Bezzębny uśmiech Lili to już chyba za długo nie potrwa 🫣 Patrzę na suwaczek i aż nie dowierzam. Ale skoro Ignaś Beezi zaraz ma roczek, to Lili musi mieć pół! Nie ma co, starzeją Wam się te niemowlęta😀
KarolinaAnastazja
Czy tulicie się już z Boryskiem? 🙂 Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze.
Jadzia
Niech Ci beta wielką będzie! ✊🏻 Kolejny udany transfer w okolicznościach okołoprzeziębieniowych 😏
Angi90
Jak Twoje zdrówko? Bo to, że rośnie Ci mały kształtny różowy Haribo, to widziałam na zdjęciu 🥰 Katar odpuścił czy będziesz bobasa ogłaszać „urbi et orbi” z zatkanym nosem? 😉
Kasiak89
Przykro mi 😞 Pomyślałam, że to losowa kwestia genetyczna, ale przy AZ chyba z automatu wszystkie są badane?
Rozalaa
Już się szykuję do dopingu za tę delikatniejszą stymulację. Dobrze, że lekarz modyfikuje i kombinuje. Oby jakość była w kosmos ✊🏻
Co do Czerniaka- był zawieszony w prawie wykonywania zawodu za głoszenie teorii sprzecznych ze stanowiskiem współczesnej medycyny. Jest autorytetem antyszczepów. Niewiarygodny i skompromitowany. Nawet jakby nagle zaczął głosić dobrze rozumianą oświatę zdrowotną, to u mnie jest spalony. Zalecam ostrożność 😉
Kil
Dużo mocy i zdrowia ✊🏻 Masz ślicznego synka. Z całego serca trzymam kciuki za Twoje szybkie wyzdrowienie 🙂
Beezi
Pachniało Hashimoto, a tu taka nadczynność! Ty musisz zasuwać z prędkością światła i lepiej Ci nie wchodzić w drogę 😄 Powrotu do tarczycowej normy ✊🏻Daj znać jak wyszło USG.
Co do babymoon, to nie chcę kusić losu. Byliśmy dłuższą chwilę w Wiedniu, policzę sobie to na rzecz babymoon 😉
Sandra
Kciuki za wizytę, daj znać co postanowione.
Migotka
Jesieniara- zrobiła sobie ze skarpety kadzidełko 😂
Jak Ci w tym transferowym cyklu?
Bambi
Niech maleństwo dalej zdrowo rośnie ✊🏻 Jak się czujesz? Ubierasz się ciepło, prawda? 😏
Siesiepy
Czy to jest wielki nietakt napisać, że Twoje wyniki z USG i hormonów w tym cyklu traktuję jak wciągający serial? Tylko popcornu mi brakuje. Weź, zowuluj ✊🏻✊🏻
Dara
A jak Twoje pęcherzyki? Będzie jakiś monit?
Marti, Mart768, Paprota, Niaha
Jak Wam w macierzyństwie, Kobietki? 🙂
Kiedy przyjdzie Bialeek? ☹️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:50
Jadzia19, Biedronka@, Paula29 lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Kasiak89 wrote:Jadzia, kiedy wyniku się spodziewasz?
Dzisiaj. Odbiór próbek z punktu jest o 12:30, więc myślę że tak z 4-5 godzin na dojechanie do miejsca docelowego i zrobienie więc około 17-18 będę dawać znaki. 😂
Edit: Znowu są prace serwisowe Diagnostyki 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:48
I FET - cb 💔
Angi mega plany na święta! Szykuje się ekstra zabawa ❤️ wyjeżdżacie w dzień Wigilii czy wczesniej?👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Amunicja wrote:Cześć Współpasażerki!
Poproszę jeden normalny 75-minutowy, płatność kartą i rozklejam dupsko na jednym z poczwórnych siedzeń za kierowcą, koniecznie tyłem do kierunku jazdy żeby Was wszystkie widzieć.
Paula
Dobrze że jesteś, Supermamo 🙂 Niech trudne początki będą tylko wspomnieniem, dalej ma być tylko lepiej w myśl tego „podwójnego szczęścia”. Rodzina z pomocą staje na wysokości zadania- to się chwali.
Lipcowa
Bezzębny uśmiech Lili to już chyba za długo nie potrwa 🫣 Patrzę na suwaczek i aż nie dowierzam. Ale skoro Ignaś Beezi zaraz ma roczek, to Lili musi mieć pół! Nie ma co, starzeją Wam się te niemowlęta😀
KarolinaAnastazja
Czy tulicie się już z Boryskiem? 🙂 Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze.
Jadzia
Niech Ci beta wielką będzie! ✊🏻 Kolejny udany transfer w okolicznościach okołoprzeziębieniowych 😏
Angi90
Jak Twoje zdrówko? Bo to, że rośnie Ci mały kształtny różowy Haribo, to widziałam na zdjęciu 🥰 Katar odpuścił czy będziesz bobasa ogłaszać „urbi et orbi” z zatkanym nosem? 😉
Kasiak89
Przykro mi 😞 Pomyślałam, że to losowa kwestia genetyczna, ale przy AZ chyba z automatu wszystkie są badane?
Rozalaa
Już się szykuję do dopingu za tę delikatniejszą stymulację. Dobrze, że lekarz modyfikuje i kombinuje. Oby jakość była w kosmos ✊🏻
Co do Czerniaka- był zawieszony w prawie wykonywania zawodu za głoszenie teorii sprzecznych ze stanowiskiem współczesnej medycyny. Jest autorytetem antyszczepów. Niewiarygodny i skompromitowany. Nawet jakby nagle zaczął głosić dobrze rozumianą oświatę zdrowotną, to u mnie jest spalony. Zalecam ostrożność 😉
Kil
Dużo mocy i zdrowia ✊🏻 Masz ślicznego synka. Z całego serca trzymam kciuki za Twoje szybkie wyzdrowienie 🙂
Beezi
Pachniało Hashimoto, a tu taka nadczynność! Ty musisz zasuwać z prędkością światła i lepiej Ci nie wchodzić w drogę 😄 Powrotu do tarczycowej normy ✊🏻Daj znać jak wyszło USG.
Co do babymoon, to nie chcę kusić losu. Byliśmy dłuższą chwilę w Wiedniu, policzę sobie to na rzecz babymoon 😉
Sandra
Kciuki za wizytę, daj znać co postanowione.
Migotka
Jesieniara- zrobiła sobie ze skarpety kadzidełko 😂
Jak Ci w tym transferowym cyklu?
Bambi
Niech maleństwo dalej zdrowo rośnie ✊🏻 Jak się czujesz? Ubierasz się ciepło, prawda? 😏
Siesiepy
Czy to jest wielki nietakt napisać, że Twoje wyniki z USG i hormonów w tym cyklu traktuję jak wciągający serial? Tylko popcornu mi brakuje. Weź, zowuluj ✊🏻✊🏻
Dara
A jak Twoje pęcherzyki? Będzie jakiś monit?
Marti, Mart768, Paprota, Niaha
Jak Wam w macierzyństwie, Kobietki? 🙂
Kiedy przyjdzie Bialeek? ☹️
"Weź zowuluj" to dobre słowa skierowane do mojego organizmu. 😈♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
migotka_ wrote:Hej hej
A myślałam, że to tylko ja już tak święta wyczuwam ✨️
W sobotę idę kupić ozdóbki świąteczne do domu 🤭
Poczuje magię świąt szybciej bo jak tfu tfu transfer się nie powiedzie to się zakopie pod kocem i tyle będzie ze świąt 😅
Siesiepy, gdyby była zrzutka na Ultrasonograf to bym się dorzuciła 🤭😁 niezmiennie Cię podziwiam 🤍 Twoje endo ma speeda 🚀 niech rośnie, pęcherzyki pękają ✊🏼🍀
KarolinaAnastazja, jak u Was? 😊
RinTinTin, ajajaj szkoda 😔 a Ty już po urlopie w tropikach czy przed? 🥰
Frutelka, cieszę się że wszystko dobrze 🥰 rośnijcie!
Rozala, gdzieś mi umknęło, kiedy zaczynasz kolejną stymulacje?
SandraH., jak u Was?
Cukruś, z infekcjami nie ma żartów. Dobrze, że idziesz do lekarza 😉
Kasiak, ciekawa jestem jaki plan będzie miał prowadzący. Angi Ci bardzo dużo napisała i zaczęłabym od histeroskopii z CD56 i CD138, te nk są ważne. Trzymam kciuki za mądry plan dalszych działań ✊🏼🍀
Jadzia, kciuki za przyrost ✊🏼🍀
Nie mam jeszcze prezentów, nawet nie wiem jak spędzamy Święta 🤷♀️ wszystko zależy jak się transferowe sprawy potoczą 🤪
Miłego dnia 🩷 idę gotować krem z brokułów 😋
U nas tak, że nie pojechaliśmy na wizytę...
On niedzieli znowu mam biegunke i bardzo mocne skurcze brzucha...prawie nic nie jem bo nie jestem wstanie, o każdy łyk wody też walczę...leci ze mnie jak z kranu tylko żółta woda, mam nudności a każde zjedzone coś (oprócz wafli ryżowych) sprawia że wracają mi skurcze i nudności...
Czekam właśnie na telefoniczną konsultacje z lekarzem rodzinnym bo nawet nie dam rady tam pojechać...
W 4 dni "schudłam" 4 kg i nie mam siły na nic...
Także zawsze coś pod górkę 😅 ale to nic, już te starania wypracowały u mnie cierpliwość w tym temacie także poczekam, aż będzie git i się zgłoszę do kliniki...Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek stymulacji 😍
1 procedura IVF--> 0 blastocysty 💔 -
Hej dziewczyny,
Czy moglybyscie spojrzec na moje wyniki, które robilam w 4dc?
Androstedion 1,98 ng/ml (norma 0,49-1,31) 🚩
SHBG 57,2 nmol/l (norma 34,2-128)
Estradiol 107,5 pmol/l (norma faza folik. 114-332)
Estradiol 29,3 pg/ml (norma faza folik. 30,9-90,4) -
Niby swieci sie na zielono co oznacza ze jest ok, ale wydaje sie niski?
FSH 6,07 IU/l (norma faza folik. 3,50-12,50)
LH 7,40 IU/l (norma faza folik. 2,40-12,70)
Stosunek LH:FSH 1.2?
TSH 3,75 🚩
PRL 332 mU/l (norma 102-496)
DHEA-S 225 ug/dl (norma 98,80-340)
DHEAS 6,11 umol/l (norma 2,68-9,23)
Testosteron 0,36 ng/ml (norma 0,08-0,48)
AMH 2,87 ng/ml (norma 1,20-9,05)
Progesteron w 22dc 18 900 ng/ml (faza lutealna 4,11-14,5)
Jestem zaskoczona wynikiem TSH, poniewaz w sierpniu moje TSH wynosilo 2,39 natomiast rok temu we wrzesniu 2,18. Czy wiecie moze co moglo spowodowac taki wzrost w ciagu 3 miesiecy? Ogolnie nigdy nie miałam problemow z tarczyca. Mialam troche stresow w zyciu ale juz wczesniej od paru miesiecy.Badalam z tego wzgledu rowniez w sierpniu kortyzol i wyszedl w normie 287 nmol/l (godz. poranne). Jesli chodzi o wage to przytylam nie w ostatnim czasie, ale mocno w zeszlym roku. Nie jest to jednak duza nadwaga. Zawsze mialam rowniez podwyższony cholesterol, nawet przed przytyciem.
Androstedion pokazuje za wysoki, ale czytalam ze w trakcie miesiaczki moze byc podwyzszony nawet dwukrotnie?
Dodam ze cykle mam regularne, 26 dniowe. Owulacje zazwyczaj czuje, testuje i wychodzi pik LH. Na usg do tej pory nie bylo zadnych podejrzanych rzeczy.
Jestem ciekawa waszych spostrzezen, poniewaz generalnie wyniki wydaja sie ok oprocz TSH. WIzyte u gin mam dopiero za tydzien zobaczymy co powie.
Bede wdzieczna za komentarze 😊
-
Sandra brzmi jakby dopadła Cię okropna jelitówką 🫣 może to jakiś wirus. Ja też miewam rewelacje żołądkowe ale myślę, że to przez ten ogrom leków, które teraz zjadam. Staram się walczyć z tym probiotykami ale na razie przegrywam. 😂
Klekotka TSH jest bardzo delikatne. Oprócz stresu wystarczy, że się nie wyśpisz i już będzie inne. Wydaje mi się, że trzeba już tu zadziałać jakieś lekiem w celu zbicia.Klekotka lubi tę wiadomość
I FET - cb 💔
Jadzia19 wrote:Moja beta dziś tylko 11.9 😔34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Jadzia bardzo mi przykro ☹️🫂👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Jadziu... Nie tak to miało być😓 Bardzo mi przykro, przytulam najmocniej 🫂❤️🩹🥺👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"