Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
My też jeszcze nic nie mamy. Najgorsze jest to, że e tym roku było trochę wydatków i najlepiej byłoby wymyślić coś budżetowego, ale też nie za bardzo. Wiecie o co chodzi. 😅 No i najbardziej bym chciała powiedzieć rodzicom na święta, że będą mieli pierwszego wnuka, dlatego na razie to ukrywam i czekam na rozwój. 😏I FET - cb 💔
Dwa maluchy czekają na feriach ❄️❄️ -
Cukruś wrote:Angi mnie rano przywitał biały puch. Bardzo byłam nie zadowolona, gdy musiałam odśnieżać auto 🙈🙈
Migotka koniecznie wymień opony. Ja kiedyś tak się zagapiłam, że dopiero w połowie grudnia wymieniałam.
Mąż po zabiegu czuje się dobrze, jedynie tak jak u Ciebie Angi u nas panuje przeziębienie przez weekend było lekko bo nawet zaliczyliśmy Warszawę (co pewnie częśc z Was widziała na ig), ale dzisiaj doszła jeszcze biegunka i wymioty więc wylądował u lekarza. U mnie zbliża się owu więc mam nadzieje, że szybko dojdzie do siebie. U mnie też pojawiła się jakaś infekcja. Szczypanie + krew. Zapodałam wczoraj gynoxin uno i jest o wiele lepiej. Dzisiaj coś tak jeszcze czuje, ale ogólnie jest lepiej. W sobotę monitoring więc pewnie wspomnę lekarzowi.
Ogólnie u nas dobrze. Jakoś się to kula wszystko do przodu. Chciałabym być już w ciąży 😏
Rintintin koniecznie rób teścik!
Siesiepy z ciekawości zapytam. Jeżeli chodzi o histero laparo to masz już wybbranego jakiegoś konkretnego? Swojego prowadzącego Wiesiołka? Po Nowym Roku będziecie próbowac z jakąś kliniką czy jednak zostajesz u niego? Jeżeli to już pisałaś to przepraszam, że pytam ponownie. Czytam na bieżąco, ale czasami nie wszystko zakoduje 😆
W klinice tylko IVF, będę po nowym roku nas umawiać na wizytę. A tak to stymulacje normalnie do czasu kiedy przejmie mnie klinika to będę prowadziła u niego.♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Co do prezentów to też nic nie mamy. Nie wiem nawet czy cos będzie i jak bardzo symboliczne. 😆 Moja głowa jest w meblach aktualnie.♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
siesiepy wrote:Gadałam dzisiaj z Wiesiołkiem i powiedział mi, że on by się wstrzymał z histerolaparo, skoro chcemy iść na IVF. Niech ocenia w klinice czy potrzeba i czy w ogóle zaakceptują wyniki ze szpitala w którym on pracuje. Zrozumiałam o co mu chodzi bo już raz miałam jazdę przecież z wynikami kolposkopii, że były nie takie jakie lekarz chciał. 😑
W klinice tylko IVF, będę po nowym roku nas umawiać na wizytę. A tak to stymulacje normalnie do czasu kiedy przejmie mnie klinika to będę prowadziła u niego.
A myślałaś już nad jakąś konkretną klinika?👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Cukruś wrote:A myślałaś już nad jakąś konkretną klinika?
Cukruś lubi tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Pozdrawiam z łazienki z 🍑 w 🥣 z rumiankiem 🤦♀️ Cukruś piąteczka też mi się coś przyplątało 😬 zapewne to wina metronidazolu który Pani dr postanowiła mi zasadzić na dwa tygodnie 🥲
Siesiepy koksujesz to endo w jakimś szalonym tempie 😆🤞🤔
Dara staram się tym i tym, zakwas dzień w dzień od ponad miesiąca, ale suple też doładuje 👍
Ten śnieg i prezentowe tematy dobitnie uświadamia mi zbliżające się święta 🫣
Znacie takiego gościa jak Hubert Czerniak? Oglądam ostatnio wiele jego filmów dot suplementacji, jak ktoś ciekawy to niech zajrzy na jego Yt, ciekawe treści 🤔👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Cukruś wrote:Angi mnie rano przywitał biały puch. Bardzo byłam nie zadowolona, gdy musiałam odśnieżać auto 🙈🙈
Migotka koniecznie wymień opony. Ja kiedyś tak się zagapiłam, że dopiero w połowie grudnia wymieniałam.
Mąż po zabiegu czuje się dobrze, jedynie tak jak u Ciebie Angi u nas panuje przeziębienie przez weekend było lekko bo nawet zaliczyliśmy Warszawę (co pewnie częśc z Was widziała na ig), ale dzisiaj doszła jeszcze biegunka i wymioty więc wylądował u lekarza. U mnie zbliża się owu więc mam nadzieje, że szybko dojdzie do siebie. U mnie też pojawiła się jakaś infekcja. Szczypanie + krew. Zapodałam wczoraj gynoxin uno i jest o wiele lepiej. Dzisiaj coś tak jeszcze czuje, ale ogólnie jest lepiej. W sobotę monitoring więc pewnie wspomnę lekarzowi.
Ogólnie u nas dobrze. Jakoś się to kula wszystko do przodu. Chciałabym być już w ciąży 😏
Rintintin koniecznie rób teścik!
Siesiepy z ciekawości zapytam. Jeżeli chodzi o histero laparo to masz już wybbranego jakiegoś konkretnego? Swojego prowadzącego Wiesiołka? Po Nowym Roku będziecie próbowac z jakąś kliniką czy jednak zostajesz u niego? Jeżeli to już pisałaś to przepraszam, że pytam ponownie. Czytam na bieżąco, ale czasami nie wszystko zakoduje 😆34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Bubu idę w sobotę do lekarza. Nie wiem czy krew była spowodowana infekcją czy obtarciem bo było jej trochę na papierze.
Edit. Dodam, że brak wspolzycia podczas infekcji i od razu po niej dla mnie oczywiste 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:13
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Byłam juz na pobraniu. Pani w punkcie mnie nawet pamiętała i od razu zapytała czy wyszło, że gratuluje i trzyma kciuki za przyrost. 😅 Wyniki pewnie popołudniu/wieczorem jak ostatnio.
rozalaa, DreamBee, Frutellka , Kasiak89, Beezi, Biedronka@, Lola93, Angi90 , siesiepy, SandraH.97 lubią tę wiadomość
I FET - cb 💔
Dwa maluchy czekają na feriach ❄️❄️ -
Dzień dobry Dinki! Coraz bliżej weekend i coraz bliżej święta (znacie te melodie?🌠)
Paula29, a o co chodzi z tym kołataniem i ciepłem? To ma coś wspólnego z tarczycą?
Siesiepy, ciekawy ten Twój cykl. Podziwiam za analizy. Czuję, że jakbyś mogła, to jakieś kontrolne usg by wyszło codziennie do owu, żeby sprawdzić jak to działa. 💪
Frutelka, super wieści ❤Frutellka , Kasiak89 lubią tę wiadomość
-
Dara wrote:Dzień dobry Dinki! Coraz bliżej weekend i coraz bliżej święta (znacie te melodie?🌠)
Paula29, a o co chodzi z tym kołataniem i ciepłem? To ma coś wspólnego z tarczycą?
Siesiepy, ciekawy ten Twój cykl. Podziwiam za analizy. Czuję, że jakbyś mogła, to jakieś kontrolne usg by wyszło codziennie do owu, żeby sprawdzić jak to działa. 💪
Frutelka, super wieści ❤Kasiak89, Dara, Angi90 , Zosis lubią tę wiadomość
👩 28
🧔29
1 IVF
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
siesiepy wrote:Invimed Wrocław i doktor u którego dawno temu byłam. 😁“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Dzień dobry,
Jejku co ja widzę, czekałyście na teścik, a ja go wczoraj nie zrobiłam 🫣 przepraszam!
Teścik z rana oczywiście mnie nie zawiódł (biały), potwierdził tylko teorie o późniejszej owu 😉 matko, jak to człowiek po takim czasie doskonale zna swój organizm 🥹
Paula do herbatki zimowej dodaje: goździki, cynamon (ten w laskach), anyż, kilka ziaren kopru włoskiego, jeśli mam to dodaje świeży imbir. Jak się wszytko ładnie zaparzy to dodajcie plasterek pomarańczy 🍊i wszytko słodzę miodem.
Uwielbiam 🤤
Dobrego dnia dziewczyny! 🍀
P.S. u mnie chyba nawet przebija się słoneczko ☀️Kasiak89, Jadzia19 lubią tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Angi90 wrote:Frutellka,. cieszę się!❤️i czekamy dalej 😶🌫️
RinTintin, tupie nóżką!☝🏼 11 dni spóźnienia, a ta testu jeszcze nie zrobiła, nooo luuudzie!😳🍀
Siesiepy, Sherlocku 🤯 No może tak być, że potrzebują wyrosnąć konkretnie, ważne żeby były pełne 🤗
Kasiak, przykro mi bardzo, tulę 🫂 Nie masz wszystkiego w stopce wiesz i troszkę mi ciężko. Czy masz jeszcze ❄️ czy musicie zacząć kolejną procedurę? Pamiętam, że na adeno byłaś na wyciszeniu i miałaś właśnie próbować ten ostatni raz (mam nadzieję, że niczego nie pomieszałam 🙈). Trzeba pogadać czy Twój lekarz ma inne pomysły na adeno czy wyłącznie to wyciszanie. Jeśli mu ufasz to ok, jeśli nie to zaczynając kolejną procedurę lekarza możesz zmienić - on powinien mieć na Ciebie pomysł, jeśli brak nowości - uciekaj. Immunologia - skoro się badałaś i byłaś u dobrego immunologa działającego w temacie rozrodczości i on nie widział tutaj problemów to bym zaufała, że jest ok i skupiła się na problemach do znalezienia. Czyli histeroskopii z biopsją CD 138, CD 56 , nie szkodzi, że miałaś i było dobrze, mogło się zmienić, a przy okazji można sprawdzić adeno. Panel Urogenitalny cały, jeśli nie miałaś to jest konieczne do zrobienia. Pakiet na trombofilie robiłaś, jak bierzesz Acard i heparynę, jakie dawki ? No i istotne - jak zachowuje się Twój progestron, czy przed transferem masz ładny, wysoki wynik, czy badałaś w trakcie? Transfery miałaś na cyklu naturalnym i sztucznym? Czy miałaś porządnie wyciszane skurcze macicy po transferze? Jak Twoja ferrytyna, B12, kwas foliowy, homocysteina? Dużo spraw można przemyśleć 🤔 Na wiele masz wpływ, nie masz wpływu na to, że zarodek mógł mieć wady genetyczne.
Na najbliższej wizycie dowiem się czy lekarz ma jakieś nowe pomysły..
Byłam u Sydora (immunologa), on ma raczej dobre opinie.
U mnie adeno widać tylko i wyłącznie na rezonansie, ani na USG ani podczas histeroskopii nic nie widać.
Panel miałam cały.
Biorę acard tylko, 150mg, a to i tak na własną rękę, wg prowadzącego wskazaniem są poronienia. Jak kiedyś o to pytałam tak powiedział.
Progesteron ogólnie mam ładny, ale za szybko spada, i słabo reaguję na niego, także zawsze mam dowalony sztuczny (tym razem 2xprolutex, 2xcyclogest, 2x duphaston- i dopiero to czuję że jest wystarczająca dawka)
Pierwszy transfer, kiedy nic nie ruszyło - cykl sztuczny, dwa kolejne naturalne.
Tabletkę na skurcze dostałam przed transferem tylko. Ale raczej nie czuję żadnych skurczów. Tym razem na drugi dzień wieczorem były, jedna nospa dała radę.
Poziomy tych wszystkich substancji miałam zawsze dobre, no ale ostatnio badałam z pół roku temu. Mogłabym w sumie zbadać jeszcze raz, może coś się zmieniło ..
Korzystamy z AZ
Jeszcze dodam że kir Bx, jednego DS'a brakuje, więc jest super.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:35
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
ConteBis wrote:Mogę priv?starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
siesiepy wrote:Kasiak a ja bym się spytała jeszcze, może głupio, ale czy ta aktualna ciąża bardziej się rozwinęła niż poprzednia cb? Może działania lekarza przynoszą efekt, tylko jeszcze potrzeba na to czasu i np kolejny transfer będzie już konkret?
Tym razem początek wyglądał naprawdę dobrze... 😞
Wcześniej to się spodziewałam że szybko się skończy
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
Hej hej
A myślałam, że to tylko ja już tak święta wyczuwam ✨️
W sobotę idę kupić ozdóbki świąteczne do domu 🤭
Poczuje magię świąt szybciej bo jak tfu tfu transfer się nie powiedzie to się zakopie pod kocem i tyle będzie ze świąt 😅
Siesiepy, gdyby była zrzutka na Ultrasonograf to bym się dorzuciła 🤭😁 niezmiennie Cię podziwiam 🤍 Twoje endo ma speeda 🚀 niech rośnie, pęcherzyki pękają ✊🏼🍀
KarolinaAnastazja, jak u Was? 😊
RinTinTin, ajajaj szkoda 😔 a Ty już po urlopie w tropikach czy przed? 🥰
Frutelka, cieszę się że wszystko dobrze 🥰 rośnijcie!
Rozala, gdzieś mi umknęło, kiedy zaczynasz kolejną stymulacje?
SandraH., jak u Was?
Cukruś, z infekcjami nie ma żartów. Dobrze, że idziesz do lekarza 😉
Kasiak, ciekawa jestem jaki plan będzie miał prowadzący. Angi Ci bardzo dużo napisała i zaczęłabym od histeroskopii z CD56 i CD138, te nk są ważne. Trzymam kciuki za mądry plan dalszych działań ✊🏼🍀
Jadzia, kciuki za przyrost ✊🏼🍀
Nie mam jeszcze prezentów, nawet nie wiem jak spędzamy Święta 🤷♀️ wszystko zależy jak się transferowe sprawy potoczą 🤪
Miłego dnia 🩷 idę gotować krem z brokułów 😋
Kasiak89, Frutellka , Angi90 lubią tę wiadomość
👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 amh 0.56 ➡️ 0.91/ teratozoospermia 🪱 zalecenie ivf 🔬
1 IVF 09.23-brak zarodka
2 IVF 10.23 1❄️
12.10 ET 1.2.2 10dpt <0.2❤️🩹
💉prp jajników
3 IVF 01.24 | 4 IVF 02.24
5 ❄️
15.04 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
Immunologia🚨
cross match 39.1% (maj)➡️ 35.7% (październik)
allo mlr 0.0% (maj)➡️ 48.3% (październik)
kir aa
CD138 ✅️ CD56✅️ receptywność endometrium ✅️ histeroskopia ✅️ cytokiny ✅️
29.07 FET 4.1.1 cb 💔
30.08 FET 4.1.1 cb 💔
Teraz w moim sercu, niedługo w moich ramionach 🍀
Czekają ❄️❄️
25.10- 18.11 immunosupresja💊
22.11 wizyta ✊🏼
FET listopad ⏳️ -
A prezentów jeszcze nie mam, ale że L4 do przyszłej soboty, to coś wyprodukuję
Przy czym symbolicznie, w tym roku dwóch braci ślub brało, więc ustaliliśmy że to rok bez prezentów, nie tylko świątecznych. Trzeba było przyoszczędzić 😅
A i tak z rodzeństwem już kilka lat temu ustaliliśmy że losujemy kto komu. Bo nas jest 6 rodzeństwa i prawie wszyscy kogoś mają... Kupować każdemu to można zbankrutować. No i pomysłów brakuje.
Dziś mam plan zacząć zasłonkę z makramy, dla teściów, mają takie miejsce w domu gdzie się przyda
Angi90 lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET29 X 24? -
Migotka, jakoś chyba za tydzień 🤭
Jadzia 🍀🤞🍀🤞 na pokładzie, sikałaś na patyki jeszcze? Zaglądam tu za kreseczkami a tu nic 🤔
Dobrego dnia Dinki ☺️ jako że Stary dzisiaj ma urodziny będę musiała mu zmienić stopkę 🫢 zmiana kodu następuje, trochę smutno, wszystkie takie daty powodują we mnie nostalgię 🙄migotka_, Angi90 lubią tę wiadomość
👩 28
🧔29
1 IVF
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜