Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Emka06
Brzmi budująco i rozsądnie. Fajnie, że lekarka nastawiona na diagnostykę i szukanie przyczyny przed wyborem metody leczenia, bo na wątkach o klinikach to rzadkie podejście. Czekam na tę Twoją wizytę i jako kibic, i jako „papuga zawsze druga” 😉 Liczę na to, że jesienią zobaczymy tu Twój suwaczek 🤞🏻Emka06, Lipcowa lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Emka, mam nadzieję, że uda Wam się wszystko zaplanować w zgodzie ze sobą 🍀
Amunicja, na razie pierwsza runda afery prezentowej 1:1. 😅
Kropka, w takim razie trzymam kciuki za punkcję, oby była szybka i bezbolesna ✊ U Ciebie są wskazania, żeby zapłodnić więcej niż 6 jajek, czy z kurnika będą wybierać te najlepsze?
Emka06, kropka27, Amunicja lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Laski, widziałam pierwszy raz w tym roku.. bociana 🙊🍀
Bambi92, Marteczka92, rozalaa, Beezi, oloska, Mart768, KarolinaAnastazja, Niaha, Lipcowa, siesiepy lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” -
Olail, z wolnym będzie Ci na pewno łatwiej logistycznie zorganizować te wszystkie wizyty, bo to jednak zabiera sporo czasu i z pracą trzeba się nakombinować. Także fajnie, będziesz miała na spokojnie 👌
Beezi, mamy wskazania i możliwość zapłodnić więcej jajek, musieliśmy podjąć tę decyzję. Jednak nie mamy pojęcia jak to będzie u nas z zapłodnieniem, zdecydowaliśmy się na 8 - tak żeby zwiększyć troszkę szanse, ale też nie przesadzić. Tak też doradził nam lekarz. Oczywiście mam takie obawy co jeśli pójdzie nam "za dobrze" i jajka ładnie się zapłodnią i uda się od razu, co wtedy z pozostałymi. Ja przyznaję że mam psychiczne opory przed tym żeby zarodków się zrzec i oddać do adopcji 🥺 będzie emocjonalny rollercoaster w przyszłym tygodniu 😶Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Heeeeej dziewczyny 😊Siedziałam cicho, bo pracowita sobota nastała i nawet nie miałam kiedy nasmarować posta. Przeprowadzaliśmy ze Starym renowację kociego drapaka, bo tak go zajechały że wyglądał traaagicznie. Już jest znowu piękny, na jakiś czas 😹
Choco jesteśmy z Tobą tam wszystkie na tej porodówce, trzymamy za rączkę i oddychamy z Tobą 🤗
Bubu jak tak patrzę na te diety, to jedyne co mnie przeraża, to fakt, że większość składników to drogie rzeczy są, chyba nie damy rady we dwoje kilka razy w tygodniu jeść krewetek, łososia i dorsza 😒natomiast słodyczobook mnie kręci zdecydowanie 😝
KarolinaAnastazja przytulam z powodu małpy, zostaw tego mopa i zrób dla siebie coś ekstra 😙.
Lipcowa, tym jak oni to przyjmą to się nie martw😙. Na pewno się domyślali, że tak może się stać, taki wiek i taki to czas 🤗
Angi @ france takie są, jak czekasz to jakieś podchody urządzają 👺
Emka jak tam wyniki, są już? 🧐Bociany już się zbierają do odlotu chyba b, kapusta majowa była, teraz gdzie my będziemy znajdować te bejbiki? 🤣
Kropka nooo masz jaja babo 😂Jak masz taką możliwość i będzie Ci z tym lepiej psychicznie i fizycznie to bierz L4. Faktycznie, jest to bardzo trudna decyzja, przemyślcie z Małżem sobie na spokojnie 😌
ChocoMonster, Angi90 lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
rozalaa wrote:Heeeeej dziewczyny 😊Siedziałam cicho, bo pracowita sobota nastała i nawet nie miałam kiedy nasmarować posta. Przeprowadzaliśmy ze Starym renowację kociego drapaka, bo tak go zajechały że wyglądał traaagicznie. Już jest znowu piękny, na jakiś czas 😹
Choco jesteśmy z Tobą tam wszystkie na tej porodówce, trzymamy za rączkę i oddychamy z Tobą 🤗
Bubu jak tak patrzę na te diety, to jedyne co mnie przeraża, to fakt, że większość składników to drogie rzeczy są, chyba nie damy rady we dwoje kilka razy w tygodniu jeść krewetek, łososia i dorsza 😒natomiast słodyczobook mnie kręci zdecydowanie 😝
KarolinaAnastazja przytulam z powodu małpy, zostaw tego mopa i zrób dla siebie coś ekstra 😙.
Lipcowa, tym jak oni to przyjmą to się nie martw😙. Na pewno się domyślali, że tak może się stać, taki wiek i taki to czas 🤗
Angi @ france takie są, jak czekasz to jakieś podchody urządzają 👺
Emka jak tam wyniki, są już? 🧐Bociany już się zbierają do odlotu chyba b, kapusta majowa była, teraz gdzie my będziemy znajdować te bejbiki? 🤣
Kropka nooo masz jaja babo 😂Jak masz taką możliwość i będzie Ci z tym lepiej psychicznie i fizycznie to bierz L4. Faktycznie, jest to bardzo trudna decyzja, przemyślcie z Małżem sobie na spokojnie 😌34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Cześć Dziewczyny 😊
Ale zalatany dzień. Dopiero kończę sprzątać mieszkanie, później jeszcze będę musiała siąść do pracy 😐
Miałam nie robić sobie nadzieji w tym cyklu, bo to zapalenie pęcherza /cewki moczowej e. Coli.
Ale zrobiłam dzisiaj 7dpo progesteron i wynosi 27 (to te normlanie jednostki) 😁 całkiem ładnie 😊
Jadłam migdały i morele, liczę ze endometrium chociaż minimalnie większe niz te 7mm 😑
Z dobrych rzeczy, przyszedł posiew z szyjki, nie mam infekcji. Objęła na szczęście tylko układ moczowy 🙂rozalaa, Emka06, SandraH.97, Lipcowa, siesiepy lubią tę wiadomość
Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Lipcowa - moje dolegliwości to jakiś rollercoaster. Jak wykryli mi w czerwcu te bakterie, to nie czułam żeby coś się specjalnie działo... Później leczenie, nie wiadomo czy mnie zaklasyfikują do histeroskopii, finalnie histeroskopia, po niej 2 tygodnie braku starań i po ok. tygodniu po niej zaczęłam czuć pieczenie itp. Poszłam na cytologię, to lekarz mówi, że śluz jakiś dziwny i że lepiej iść na kolejny posiew. 😵 więc poszłam - czekam na wyniki. Wczoraj już kupiłam jakieś globulki bez recepty, bo już mocno mi dokuczało, a dzisiaj zaczynamy urlop, więc jednak chciałam się jakoś wspomóc.
Już po prostu mi wszystko jedno 😑 jak w końcu będę mogła współżyć z mężem to będę się czuć jak dziewica chyba... bo lipiec i sierpień był zbanowany 🤐 nie wiem jak będzie we wrześniu bo czekam na wyniki posiewu i wyniki biopsji endometrii, jak tam wyjdzie klops to we wrześniu leczenie. 😮💨😤
W pracy kupę roboty i tak się toczy to wszystko. Tak byłam zapracowana, że nie byłam w stanie być na bieżąco z dinusiowym wątkiem 😵💫 zbierałam tylko najważniejsze info od dziewczyn, które udało mi się wyłapać w biegu. Cieszę się jednak, że u Ciebie wszystko pięknie się rozwija ♥️🥹Morena, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘 -
Och Pfry, wierzę że Cię to bardzo frustruje. Pewnie przy leczeniu osłabia się naturalna flora i potem chwila moment i się coś łapie 😒 współczuję. Oby to już było ostatnie leczenie, trzymam kciuki żebyście mogli ruszyć dalej. Przytulam!Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Rozala, są wyniki, już Wam wstawiam 😃 Ciekawość mnie zżerała, ale byliśmy u znajomych jak przyszedł sms, że wyniki już dostępne i czekaliśmy aż wrócimy do domu 🙈 U mnie witamina D3 - 51,90👌🏼
A tu wyniki Starego:
https://ibb.co/6ZcT4x5
Chyba spoko, nie? PSA w normie, więc dalej nie wiem co z tym pH 🤔rozalaa, Angi90 lubią tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Hej laski!
Pozdrawiam z weselicha! I wszystko byłoby pięknie gdyby nie to że mi okropnie niedobrze i nie chce to minąć. I to nie przez alkohol bo nie pije. 🙈
Starego zaslonilam żeby mi nie marudzil. 😇
Emka06, olail, Mart768, KarolinaAnastazja, Pfry, Amunicja, Anka96, kropka27, Marti27, Nataliii, Beezi, rozalaa, KoKos, Angi90 , SandraH.97, Ancalime, Paprota9418, RinTinTin, Niaha, Lipcowa, Kil lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
No właśnie na insta widziałam, wow! Wyglądasz pięknie 🤩🤩
siesiepy lubi tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Siesiepy aleś Ty piękna kobieto 😍😍
siesiepy lubi tę wiadomość
-
To tylko magia mejkapu. 😂walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Siesiepy 😍🔥
Emka, wyniki wyglądają super ❤️
Pfry, bardzo mi przykro, że tak się to u Was toczy i te zakażenia nie dają spokoju 😥
Kropka, zaczynam czekać pod gabinetem ✊ Trzymam kciuki za mądre decyzje, odpowiednie dla Was i zgodne z tym co czujecie ❤️
Meggi, prog obiecujący 🤞Emka06, kropka27, siesiepy lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Dzień dobry Dinusie ❤️ u Was też burza straszyła?🫨⛈️
Meggi prog piękny 😍 wkrętka za 3..2… 😂 kiedy sikasz na patyka? 👀 wpisała bym jeszcze jakieś jajo w tym miesiącu 😍
Pfry przykro mi, że tak się musicie z tym mordować 😥 no jak nie urok, to… nie martw się na zapas, przecież kiedyś musi się to skończyć 😘 czekamy na info z Tobą ✨
Emka super wyniki 😊 jak tam się czujesz? Zeszły emocje? 🫂
Siesiepy piękna kręcona 😍💃🏼 jak tam po weselu? Dolegliwości odpuściły?☺️Emka06, siesiepy lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Hej rozalaa, u mnie też w nocy szalała burza i nie dawała spać. Niestety u mnie dziś przyszła spóźniona 4 dni @, a już zaczynałam mieć trochę nadzieję że może jednak tym razem się udało... Ehhh27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Cześć!
Emka, ładniutkie wyniki macie 😊
Siesiepy, cudownie wyglądacie!🤩🫶
Beezi i jak afera prezentowa? Dali Ci już spokój ?🙃
Choco! Myślę, jestem!🫂💚 Mam nadzieję, że Koleżka zechce wyjść sam 🤞, bo inaczej chyba Cię zagłodzą🥴
Lipcowa, nie masz za co przepraszać 😘 Jak czekałaś na swój ostatni okres pisałam Tobie o mocnej aktywności 😅 Wczoraj pomogło i mnie 😉
O 23:00 wredota przyszła 🙌 Teraz trzeba odpocząć. Moja cewka moczowa nie odpuszcza niestety, więc po szybkiej konsultacji z lekarzem, robię od dziś kurację Furaginą i zaraz po @ daje sobie profilaktycznie globulke dopochwowo, później posiew, a jeśli nie wyjdzie dobrze antybiotyk. Jutro jadę zrobić badania z voucherów. U mnie wrzesień również będzie intensywny, rocznica ślubu, laparoskopia, a już w przyszłym tygodniu dowiem się czy odbije od brzegu z firmą 🙈
Burza była straszna 😑
Życzę Wam pięknej niedzieli 🍀Emka06, KoKos, ChocoMonster, Lipcowa, siesiepy lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
rozalaa wrote:Dzień dobry Dinusie ❤️ u Was też burza straszyła?🫨⛈️
Emka super wyniki 😊 jak tam się czujesz? Zeszły emocje? 🫂
Burza była okropna! 😱 A ja musiałam w nocy jechać po siostrę, bo szła ze znajomymi na miasto i obiecałam jej sporo wcześniej, że ją odbiorę 🙈 Przeczekałam ten najgorszy moment burzy i jak trochę ustało to pojechałam, ale w pewnym momencie myślałam, że będzie musiała te kluby zamykać, bo nie było szans na wyjście z domu 😬 Prąd wywaliło na całej ulicy, wyglądało to strasznie 😱Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Wysuń się zza chmur i świeć.”