Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Lipcowa narazie w składałam to na zmęczenie po weekendzie, burzowa pogodę i ze po prostu taki jakiś gorszy czas.. ale dziś mnie zaczęło to zastanawiać już.
Może faktycznie sobie jutro w pracy pobiorę. Kontrole u mojego lekarza mam w październiku. -
aśś wrote:@Emka 🤞🤞🤞🤞
@Kil, moze warto to skonsultowac z lekarzem?
@Zosis, co za ludzie i spotkania doprowadzily do odwolania fryzjera 😮
@Angi, to poczatek wychodzenia z dyskomfortu, teraz bedzie tylko lepiej
Ja generalnie nigdy nie mialam jakis objawow na ciaze, ani nic, a w tym cyklu co chwile mnie mdli, mam testowac za 5 dni, bo to bedzie 14 dni po ovitrellu i 14 dp. Nigdy sie jakos nie zalamywalam biela na teście, ale w tym miesiacu wszystko bylo idealnie zrobione i chyba sie zalamie jak nie pyknie prosze o ostudzenie mojej glupiutkiej staraczkowej glowy
Wizytę mam ale dopiero na 14.09 -
nick nieaktualnyDrogie Dinusie,
od miesiąca Was podczytuję i tworzycie naprawdę super wspierającą się paczkę.
Nasze starania zaczęliśmy w styczniu 2022 r.
Pierwszy rok upłynął na luzie, nie śledziłam dni płodnych, owulacji, nie robiłam testów tydzień przed spodziewaną miesiączką itd.
Było spontanicznie i na luzie i niestety się nie sprawdziło.
Mam Hashimoto, ale od lat jestem pod opieką dobrego lekarza i wyniki są wg niego ok, chodzę na kontrole co pół roku.
Zapisałam się na wizytę w ramach rządowego programu, wizyta w grudniu. Jeśli ktoś już ma jakieś doświadczenia z tym programem to proszę podzielcie się.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2023, 08:16
-
Emka06 wrote:A nie masz w pracy możliwości podczytywania forum? 😃 Ja jak tylko mam chwilę to do Was zaglądam, a jak słyszę otwierające się drzwi to rzucam telefonem, bo zawsze tak się przestraszę jakbym co najmniej przestępstwo jakieś popełniała 😂 #pracownikmiesiąca 🙊
Emka06 lubi tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Chociaż moja wewnętrzna Grażyno-staraczka mówi mi żeby siknac na patyk xD
Dziś Ok 10-11 dpo cały czas bola mnie piersi i ciągnie mnie podbrzusze ale starałam się tym nie nakręcać bo przecież tyle razy już tak było i nic z tego..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2023, 12:30
-
nick nieaktualnyPaprota, a siknij 😅 trzymam kciuki żeby to było to 🤞
Emka, Kropka, popołudnie w pracy ale bedę wpadać między pacjentami,żeby przeczytać co u Was bo do 20 nie wytrzymam w tej niewiedzy 🤣
U mnie 🐒, dziwne,że ucieszyłam się na jej widok po tylu miesiącach przeklinania jak przychodziła 😅 czyli jutro najwspanialsza rzecz,usg w trakcie 🐒🤣 jak to określił mój ginekolog ostatnim razem, gdy uprzedzałam przed badaniem,że 🐒 się rozkręca- idealnie ! 😅Paprota9418, Emka06 lubią tę wiadomość
-
Claire
Tyle szczęścia w jednym pliku jpg 😍 Rośnijcie zdrowo.
Paprota
Te opisy od razu pachniały wkrętką 😄 Ale niech się to okaże ta prorocza wkrętka 🤞🏻 W końcu nowy miesiąc za pasem, potrzebne nam są tutaj kolejne jaja!
Dalia1
Miło Cię widzieć, chociaż niekoniecznie miło, że akurat w wątku dla starających się długo i bezskutecznie. O programie niestety nic nie wiem, ale niech się los uśmiechnie i zakończy Twoje starania pozytywnym testem 🙂
Właśnie dostałam telefon z rejestracji z pytaniem czy nie można by mi przełożyć wizyty z jutra na dziś.
Jak nie można, jak można? 😁Paprota9418, Emka06, Angi90 , rozalaa, Claire, Lipcowa, Niaha lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Paprotka 🤩 no weź siknij 🤞najwyżej biel Cię usadzi 🙄
Wiesz, w drugiej fazie cyklu mam tak naokrągło. Mnie to cieszy, bo przynajmniej wiem,że te hormony sobie jakoś działają 😊 Chociaż niemoc jest dobijająca...
Amunicja 🤩 Zatem kciuki już teraz zaciśnięte za Twoją wizytę 🤞🤞 Na którą godzinkę zaprosili?😊Paprota9418 lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Amunicja wrote:Claire
Tyle szczęścia w jednym pliku jpg 😍 Rośnijcie zdrowo.
Paprota
Te opisy od razu pachniały wkrętką 😄 Ale niech się to okaże ta prorocza wkrętka 🤞🏻 W końcu nowy miesiąc za pasem, potrzebne nam są tutaj kolejne jaja!
Dalia1
Miło Cię widzieć, chociaż niekoniecznie miło, że akurat w wątku dla starających się długo i bezskutecznie. O programie niestety nic nie wiem, ale niech się los uśmiechnie i zakończy Twoje starania pozytywnym testem 🙂
Właśnie dostałam telefon z rejestracji z pytaniem czy nie można by mi przełożyć wizyty z jutra na dziś.
Jak nie można, jak można? 😁Angi90 , Mart768, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Amunicja w takim razie o której mamy trzymać kciuki ?
Angi tez sobie tak zawsze tłumacze jak coś mi się tam dzieje tego typu w dobrych momentach cyklu ale tym razem to już te hormony przeginają… serio zgłupiałam co się dzieje.
Moon eee tak to ja nie myśle za długo się już staram żeby się łudzić ze to zaraz już będzie to.
Miałam tak; (każda tak chyba miała) nie planujemy wyjazdu bo mogę być wtedy w ciąży, nie róbmy tego bo na pewno będę w ciąży.. nie kupuj nowego kimona bo będziesz w ciąży, a po może już być niedobre.. i co.. 💩💩nowe kimono służy mi juz ponad pół roku. -
Paprotka, oby te objawy zwiastowaly coś dobrego. Może byś nasikała na patyka? 🤔
Amunicja, przyspieszam kciuki za wizytę w takim razie 🤞
Dziewczyny, nie wytrzymałam i zadzwoniłam.
Pani się śmiała że wszyscy się niecierpliwią, że i tak trzeba poczekać do 5. doby. Ale! Wiem że na dzień dzisiejszy mamy 6 ✨ dzielących się zarodków w grze. 1 z 8 się nie zapłodniło, a drugie się zapłodniło ale nie podjęło podziału. Musimy uzbroić się w cierpliwość i poczekać na telefon w sobotę 🙈
Niech się dzieje tam magia 🧚♀️✨oloska, olail, Paprota9418, Emka06, Angi90 , rozalaa, Beezi, Claire, SandraH.97, Lipcowa, moonflower, Niaha, siesiepy, Kil, RinTinTin lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
kropka27 wrote:Paprotka, oby te objawy zwiastowaly coś dobrego. Może byś nasikała na patyka? 🤔
Amunicja, przyspieszam kciuki za wizytę w takim razie 🤞
Dziewczyny, nie wytrzymałam i zadzwoniłam.
Pani się śmiała że wszyscy się niecierpliwią, że i tak trzeba poczekać do 5. doby. Ale! Wiem że na dzień dzisiejszy mamy 6 ✨ dzielących się zarodków w grze. 1 z 8 się nie zapłodniło, a drugie się zapłodniło ale nie podjęło podziału. Musimy uzbroić się w cierpliwość i poczekać na telefon w sobotę 🙈
Niech się dzieje tam magia 🧚♀️✨
Ja dziś w przypływie myśli że to ten miesiąc, że teraz się uda zaszalałam i kupiłam nowe komplety bielizny, co by staremu urozmaicić starania 🤣 ale po powrocie do domu druga strona Grażyny zaczęła się odzywać, że pewnie będzie jak zawsze czyli 3 dni po owu objawy @ i biel... 😮💨kropka27 lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Kropka27
🤩 Sześć to pitagorejska liczba doskonała! Pięknie się dzieje, trzymam kciuki za te dzielne drobinki.
Wizyta na 15:45, ktoś zrezygnował i będę zapchajdziurą.
Dziękuję za kciuki, ale ja wiem, że (obiektywnie patrząc) nie jadę po dobre wiadomości 😉 To raczej ma być postawienie pieczątki pod decyzją o nieuniknionym.
Dzięki lekturze tego forum jestem spokojna i całkiem na to przygotowana
Angi90 , Emka06, kropka27, Lipcowa lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Paprotka no to szczęścia 😊🤞🍀
Moon, lubię za staraniowy chill ✌️ Przecież żyć jakoś trzeba 😏
Kropka cudowne wieści 🥹🤩 To czekamy dalej, niech magia trwa ✨
Ej, też się źle czuję, jest mi niedobrze... Wczoraj Stary pyta czy to nie ciąża 🤣 Ta no, a okres to już nie ważny 😂🙈 Pewnie coś się dzieje... oby już w dobrym kierunku 🥴
P.S. Organizacyjnie... Misie kolorowe Lipcowa poprowadzi sierpniowy wątek dalej 😊 Jakbyście mogły usunąć jeszcze trochę postów to wskoczyłaby trochę wyżej 🙏 Rozalaa, Niaha, Claire ❤️❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2023, 13:56
Paprota9418, kropka27, Lipcowa, Niaha lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Angi - zrobione 😊 Jak tam się czujesz, jest lepiej?
Paprota sikaj na patyka, jak wyjdzie krecha - to nie musisz się diagnozować, jak nie wyjdzie - to do lekarza, bo brzmi niepokojąco🤞🍀
Amunicja, o masz, nie no kciuki mocne na pokładzie!✊ co by nie było, trzymam za to, żeby wizyta była krokiem w przód, tym który przybliży Cię do osobistego larwika 🥹
Kropka 6 to super wynik, niech się pięknie dalej rozwijają ✨🤞
Moon ooo też jestem ten team 🤣 miałam taki czas, że prawie nic sobie nie kupowałam, no całe szczęście, że ta głupota z czasem mija 🤣
Jutro będzie odpowiedź z Przedszkola, w międzyczasie dostałam propozycję na kilka godzin w soboty do Poradni Psych-Ped. Zastanawiam się nad przyjęciem propozycji, aczkolwiek trochę się martwię, że się zajadę 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2023, 15:01
Paprota9418, kropka27, Marti27, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Kropka, piękne wiadomości, niech małe Kropki rosną dalej🤞
Amunicja, w takim razie od Ciebie czekamy na wieści zaraz po Emce. Taka wizyta przez samo ułożenie planu robi dużo dla głowy ✊
Bambi, mam nadzieję, że w którejś klinice znajdziesz swojego lekarza i pokierują Cię dobrą drogą 🍀
Paprota 🤞 Tak samo, oprócz senności, czułam się w szczęśliwym cyklu 🤞
KarolinaAnastazja, moje AMH było 7.5, w klinice lekarka powiedziała, że samo AMH nie stwierdza PCOS jeśli nie ma innych objawów.
Rozala, tulę za wredotę... 😥🙄Paprota9418, Bambi92, kropka27, Emka06 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Ja też podczytuje dzielnie w przerwach pracy i odkładam telefon jak ktoś wchodzi. Najgorzej jak jestem w trakcie pisania odpowiedzi i mi zniknie potem 😅
Emka06 lubi tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
Beezi wrote:Kropka, piękne wiadomości, niech małe Kropki rosną dalej🤞
Amunicja, w takim razie od Ciebie czekamy na wieści zaraz po Emce. Taka wizyta przez samo ułożenie planu robi dużo dla głowy ✊
Bambi, mam nadzieję, że w którejś klinice znajdziesz swojego lekarza i pokierują Cię dobrą drogą 🍀
Paprota 🤞 Tak samo, oprócz senności, czułam się w szczęśliwym cyklu 🤞
KarolinaAnastazja, moje AMH było 7.5, w klinice lekarka powiedziała, że samo AMH nie stwierdza PCOS jeśli nie ma innych objawów.
Rozala, tulę za wredotę... 😥🙄
Beezi, właśnie wyczytałam, że jak wysokie ale w przedziale to super 😁 -
A co do pisania dziewczyny y i sprawdzania co na forum, To ja sobie władca w firmie, mam Was cały czas na pasku u id czasu do czasu odświeżam 🤪 i przeżywam czasami furstracje bo nikt się nie odzywa 😂😂😂😂
moonflower lubi tę wiadomość