Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Kil wrote:@Zosis <3<3
@siesiepy dziady z programu... nie rozumieją ile ten głupi telefon dla nas znaczy? eh.. sama nie dzwoniłaś nie?walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
nick nieaktualnyJa piernicze, dzwonili z kliniki, już byłam pewna, że dzwonią bo już po wszystkim... ale chcieli spytać jak się czuje. Tak się wystraszyłam, że aż się poryczałam.
Pani powiedziała, że jak nikt nie dzwoni to dobry znak, telefon nie jest pożądany. Może cudaki walczą dzielnie i ładnie się rozwijają 🤞 -
Dziewczyny wątek nadrobię wieczorem ale przesyłam Wam mądre głowy wyniki męża 🤭
Moje AMH 1,78 ng/ml
Mam nadzieję że podniesiecie mnie trochę na duchu 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2023, 16:03
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Zosis wrote:Kobietki kochane! To się dzieje naprawdę! Są dwa pęcherzyki 17 i 20 mm. Estradiol 120. Dostałam Ovitrelle. Jutro IUI o 11.20. 🥺🥺
Normalnie nie jestem w stanie odjechać spod kliniki. Ręce mi się trzęsą. W oczach mam łzy i nie wiem, czy płakać czy co robić...🥺👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Olail to bardzo miłe z ich strony ☺️ Skoro tak działają, że nie informują i ma być to dobry znak to oddechnij troszkę 🫂 Napewno wszystko jest dobrze, komóreczki walczą i dzielą się pięknie 🙏🍀
Marti, wyniki wg mnie są dobre 🙃 Troszkę leniwe te plemniczki i na tym bym się skupiała. Ilościowo ładnie, morfo ładne 😉
AMH w wieku rozrodczym między 1,0 a 3,0 jest ok. Jakie macie dalsze plany?
Siesiepy, no ręce opadają 🙄 Co za cholery... Miała być odpowiedź w zeszłym tygodniu, więc ja to bym jutro do nich dzwoniła, spróbuj może... Tulę za @🫂Marti27 lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Siesiepy wyskoczyłaś mi w proponowanych znajomych na FB 😅Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
05.2022-->CP w p.jajowodzie 07.2022-->HSG, ok 03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU 6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
14DPT 858.0 mIU Prog. 35.4 ng
16 DPT 1758,0 mIU pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
8w6d CRL 2.16 cm Orzeszka z bijącym ❤️
10w2d Tańczący Orzeszek z bijącym ❤️🥰
-
Siesiepy, to czekanie jest najgorsze 😥 Jesteśmy już zaprawione w tym czekaniu, ale chociaż jeden raz coś mogłoby ruszyć z kopyta, bo mam wrażenie, że my tylko czekamy i czekamy. Trzymam kciuki żeby się w końcu odezwali, a jak nie to Ty zadzwoń 😊
Marti, całkiem spoko te wyniki 😊 Ilościowo super, morfologia w normie, ruch trochę słaby, więc nad tym popracujcie i będzie pięknie 😊
Marti27 lubi tę wiadomość
2024 - trzy nieudane IUI ❌️
01/2025 - rozpoczęcie stymulacji do IVF💉
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” ☀️ -
Marti wyglądają naprawdę bardzo spoko, bardzo ich dużo więc finalnie i tak masz sporo prawidłowych. Nie są to sprinterzy z tego co widać ale to chyba jedyny mankament. Według mnie przy takiej ilości nie jest to jakiś spory problem ale możecie się na tym skupić.
Emka, Angi w przyszłym tygodniu, bo jutro mogę nie dać rady. Aktualnie tak mnie skosiła małpa że aż termofor wygrzebałam z szafy. Nie wiem co na to wpłynęło, skoro nic mi przecież nie rosło więc raczej nie miała jak się zrobić torbiel, a poprzednie luteinowe @ były delikatne w swych bólach. Ostatnie kilka dni ból głowy lub migreny (od weekendu, dzień przerwy i znowu ból), teraz zaś skręca mnie macica. 😣 jak nie urok to sraczka, chociaż może będę cicho bo tylko jej mi brakuje do kompletu. 🙈 Przynajmniej humor wraca. Uff. Miałam winko na dzisiaj kupione ale nie wiem czy będę w stanie je wypić, tak mnie od wszystkiego odrzuca (a kawa waliła skarpeta). No nic, nie ucieknie.
Sandra haha fakt, mam takie same foto jak na Instagramie to łatwo znaleźć. 🤪Marti27 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
Zosis kciuki mocne, jutro od rana jestesmy z Tobą myslami 😘
Olail faktycznie, czasem brak wiadomości to też jest dobra wiadomość będzie dobrze, cały wątek forumowych ciotek trzyma kciuki 😘
Marti nie znam się za bardzo na wynikach, ale widzę, że macie lepsze niż były u nas
Siesiepy tulę za małpę i za tą niewiedzę, w której musisz teraz się męczyc mam nadzieje, ze szybko zadzwonią ^^
Kil rewelacyjne paznokcie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2023, 17:50
siesiepy, Kil lubią tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Cześć i Czołem Dinusie! 🥰
Nie było mnie kilka dni - po prostu je przespałam 😴 w takim tempie to chyba prześpię cały wrzesień, a tu tyle się dzieje 😍😍
Frutellka kciuki za laparo 🤞🏻 wyklaruje sytuację i będziesz mogła zaplanować kolejne kroki ☺️ i przez 6 miesięcy po mocno zwiększają się szanse na malucha 🥰
Pfry i to nazywa się powrót z przytupem! 😁 Podziałane? 🙃
Kil co to za ataki w nocy? 🧐 Ładne pazy 🥰
Angi Twoja laparo już tak blisko! 😁 Czas leci jak szalony - kciuki 🤞🏻🤞🏻
Mart super przyrost 😍 Nudnej ciąży Mamusiu 😍
Bambi super, że Twój Stary tak o Ciebie dba i angażuje się 🙃 no i sen Beezi na pewno ma prorocza nutkę i ciąża wisi już w powietrzu! 🍀
Niaha kciuki za testowanie 🤞🏻🤞🏻 wybrany prezent? ☺️
BuBu super, że posiewy czyste 🥳 i wizyta już niedługo - będą same pozytywne wieści, zobaczysz! 🍀
Olail bądź z siebie dumna - wyprodukowałaś 4 turbojaja! 😍 Teraz tylko czekać na efekty, niech dzieje się magia ✨ pamiętaj żeby dużo pić, najlepiej elektrolity i jeść dużo białka 😘 i podziwiam za Twoje wytrwanie do poniedziałku - ja non stop gnębiłam embriologow telefonami 🤣
Moon tulę za @. Ale wierzę, że coś dzieje się po coś. Na pewno przywieźcie sobie piękną "pamiątkę" z urlopu 😍 i jeszcze ten moment cyklu - no bajka!
Rozalaa Stary pewnie odetchnął po tej wizycie co? 😁 Rozwazacie iui? ☺️BuBu90, Mart768, Pfry lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka super, że jest pęcherzyk ❤️ teraz będzie już tylko pięknie 🥰
Emka czekam na wyniki razem z Tobą ❤️
A z tą tabela to mi zaimponowałaś 🤩
KarolinaAnastazja mi na zatoki pomagają okłady i inhalacje ☺️ zdrowiej szybko ☺️
Meggi tulę mocno za biochema. 🩹❤️
Ale mimo wszystko to też dobra wiadomość - coś ruszyło, a organizm pamięta tryb ciąży. Trzymam kciuki za kolejny cykl 🤞🏻🍀
Beezi Bąbel - to już brzmi poważnie 🤩
I jak nastawienie przed tak długą przerwa? ☺️
Odpoczywajcie ✨🌞 i prześlij Nam trochę tego hiszpańskiego słońca 🌞
Kropka odpoczynek psychiczny jest jak najbardziej wskazany. Cieszę się, że znajdujecie czas dla siebie - już niedługo wielka zmiana w życiu przed Wami, piękna zmiana 😍🍀
Marti moim zdaniem wyniki są dobre ☺️ jakie kolejne kroki? ☺️
Sandra bardzo dojrzała i odpowiedzialna decyzja. Podziwiam, bo zdaje sobie sprawę jakie to obciążenie psychiczne. Ale wszystko dzieje się po coś - trzymam kciuki za najbliższy czas ❤️
Siesiepy tulę mocno 🩹❤️ jeśli musisz narazie poleżeć na deskach to podsun się trochę! poleżę chwilę razem z Tobą, ale później już wstajemy i walczymy ☺️ przecież trzeba wpisać Ci te dinojajo! 🙃
Zosis jeju, to się dzieje 🤩🤩 kciuki zaciśnięte do czerwoności - z Naszym wsparciem musi się udać! 🤞🏻🍀🤞🏻Marti27, siesiepy, Amunicja, SandraH.97, Emka06, Pfry, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
-
Zosis 🔥🤞
Olail, czyli brak wiadomości to dobre wiadomości, oby tak zostało 🤞
Marti, trochę leniuszki, ale sporo ich, nie jest źle i nie ma się co załamywać 😉
Siesiepy, trzymam kciuki, żeby nowy cykl przyniósł w końcu jakieś dojrzałe jajko 🤞 No i mam nadzieję, że telefon jutro się rozdzwoni z dobrymi wiadomościami, a jak nie to atakuj 🔥
Bambi, jakoś koło stycznia śnił mi się bobas w niebieskim ubranku, więc mam nadzieję, że u Was też moje sny szybko się spełnią ❤️
W pracy kawka i ciasteczko (bez cukru!), trochę rozmów i ploteczek, idealnie 😍 Nie lubię niespodzianek, a w sumie wychodzi, że przy różnych okazjach i tak do grudnia widzimy się przynajmniej raz w miesiącu 😅 Teraz pakowanie i lecimy ✈️ Lipcowa, na pewno będę Wam wysyłać słoneczko ☀️
W ogóle mam nadzieję, że z końcem pierwszego trymestru miną te dolegliwości i nabędziesz nowej energii do życia 🍀Marti27, Lipcowa, siesiepy, Bambi92, Emka06 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Mart jeszcze nie gratulowałam więc teraz nadrabiam. GRATULACJE MAMUŚKA 😍 nudnej i spokojnej ciąży 😘☘️
Kropka jutro wyjazd 🤩 spakowani? Gotowi na wakacje? ☺️ udanego wypoczynku i luuzu życzę 😉
Sandra popieram, to bardzo mądra decyzja ☺️ krok po kroku uporządkuj swoje zdrowie a ciało odwdzięczy Ci się zdrową ciążą 😉
Siesiepy wyobrażam sobie to wku*wienie na brak telefonu.. 🤬 Ja jestem niecierpliwa i pewnie już bym wydzwaniała do nich. Przytulam za tą małpę, nie dość że przylazła to jeszcze z takim bólem 🤢
Zosis jutro zadzieje się magia 🥹🧚♀️
Trzymam już dzisiaj kciuki!
Olail mam nadzieję że ten telefon Cie uspokoił troszkę. Tyle kciukow tu trzymamy że musi się wszystko udać!!🤞
Angi, Lipcowa czekamy cierpliwie jeszcze na posiewy. A później uderzamy do specjalistów. Musimy jeszcze ustalić czy idziemy prywatnie czy atakujemy szpital w Rzeszowie z programem prokreacyjnym ☺️
Lipcowa, siesiepy, SandraH.97, Mart768 lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
✅️AMH 1,78
👉Niska Ferrytyna
👉 Ruch postępowy 1,07%
12.11- ⏸️🍀
-
A ja mam teraz zagwozdkę 🤔 myślę że kolejnym krokiem powinna być drożność. Wyczytałam w internecie że częste zapalenia pęcherza mogą prowadzić do niedroznych jajowodów. Kiedyś w czasach nastoletnich miałam te zapalenia bardzo często + ponad rok temu miałam zabieg usunięcia torbieli okołocewkowej 😒czy to już może być wskazaniem do wykonania tego zabiegu?Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
✅️AMH 1,78
👉Niska Ferrytyna
👉 Ruch postępowy 1,07%
12.11- ⏸️🍀
-
Marti myślę, że czas starań może być już przesłanka do tego badania 🙃
Emka06 lubi tę wiadomość
-
Marti, sam rok bezowocnych starań jest wskazaniem do drożności. A jeśli miałaś kiedyś zapalenia, jakieś zabiegi itp. to większe ryzyko, że coś wyjdzie nie tak w jajowodach. 🤷🏻♀️ Jak macie możliwość to zapisuj Was do programu, uda się chociaż część rzeczy ogarnąć bezkosztowo, a jak będzie trzeba to w odpowiednim momencie przejdziecie pod opiekę klinikii.
Pfry lubi tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
siesiepy wrote:Marti wyglądają naprawdę bardzo spoko, bardzo ich dużo więc finalnie i tak masz sporo prawidłowych. Nie są to sprinterzy z tego co widać ale to chyba jedyny mankament. Według mnie przy takiej ilości nie jest to jakiś spory problem ale możecie się na tym skupić.
Emka, Angi w przyszłym tygodniu, bo jutro mogę nie dać rady. Aktualnie tak mnie skosiła małpa że aż termofor wygrzebałam z szafy. Nie wiem co na to wpłynęło, skoro nic mi przecież nie rosło więc raczej nie miała jak się zrobić torbiel, a poprzednie luteinowe @ były delikatne w swych bólach. Ostatnie kilka dni ból głowy lub migreny (od weekendu, dzień przerwy i znowu ból), teraz zaś skręca mnie macica. 😣 jak nie urok to sraczka, chociaż może będę cicho bo tylko jej mi brakuje do kompletu. 🙈 Przynajmniej humor wraca. Uff. Miałam winko na dzisiaj kupione ale nie wiem czy będę w stanie je wypić, tak mnie od wszystkiego odrzuca (a kawa waliła skarpeta). No nic, nie ucieknie.
Sandra haha fakt, mam takie same foto jak na Instagramie to łatwo znaleźć. 🤪
Ale ja nawet nie szukałam 😅 wyskoczyłaś mi w proponowanych co wyskakują w takim pasku czy chcesz zaprosić 🤣siesiepy lubi tę wiadomość
Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
05.2022-->CP w p.jajowodzie 07.2022-->HSG, ok 03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU 6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
14DPT 858.0 mIU Prog. 35.4 ng
16 DPT 1758,0 mIU pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
8w6d CRL 2.16 cm Orzeszka z bijącym ❤️
10w2d Tańczący Orzeszek z bijącym ❤️🥰
-
SandraH.97 wrote:Ale ja nawet nie szukałam 😅 wyskoczyłaś mi w proponowanych co wyskakują w takim pasku czy chcesz zaprosić 🤣
SandraH.97 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
IMSI?
What I was made for
What was I made for?"