Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Bambi ❤️ ryczę przez Ciebie na fotelu u fryzjera 🥺😭
Niech się spełnią Twoje przeczucia, zwłaszcza że IUI w przeddzień drugiej rocznicy ślubuBambi92, olail, Beezi, Angi90 , Marti27, siesiepy, rozalaa, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Claire, wszystko dobrze u Ciebie?Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
nick nieaktualnyZosis wrote:Bambi ❤️ ryczę przez Ciebie na fotelu u fryzjera 🥺😭
Niech się spełnią Twoje przeczucia, zwłaszcza że IUI w przeddzień drugiej rocznicy ślubuZosis lubi tę wiadomość
-
Olail będzie dobrze masz tyle kciuków na pokładzie ze hohooo
U mnie apka pokazuje ze powinnam dziś dostać @, ale znając moj organizm to 27 dc to zdecydowanie za wczesny termin xD wczoraj na zakończenie wakacji zrobiłam sobie tez pazurki miłego dzionka Kochane!
Zosis, Angi90 , Mart768, siesiepy, Lipcowa, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
-
kropka27 wrote:Claire, wszystko dobrze u Ciebie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2023, 10:14
2024 - trzy nieudane IUI ❌️
01/2025 - rozpoczęcie stymulacji do IVF💉
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” ☀️ -
Claire ostatnio pisała, że z objawami ciążowymi już lepiej. 🤔 Też się martwię.
I Bialeekk też coś ucichła ostatnio...
Dinusie nasze kochane! Meldujcie, bo inne Dinki się martwią!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2023, 10:18
siesiepy, Pfry lubią tę wiadomość
-
Cześć Kochane Wy moje ❤️
Ja dzisiaj postanowiłam, że poczekamy z IV aż ogarnę problem z jelitami...podejrzewam że właściwie może to być problem bardziej z wątroba bądź trzustka bo objawy na to wskazują...a nie ma sensu podchodzić do IV jakkolwiek jeżeli mój organizm leży i kwiczy na innej płaszczyźnie, nie będzie to sprzyjało...
Badania najwyżej później powtórzymy, te co stracą ważność bo nie ma co na siłę się pchać w IV jak towarzysza mi inne problemy...
Tyle już czekałam to poczekam jeszcze trochę aż znajdziemy przyczynę i się wyleczę 😊Amunicja, Angi90 , kropka27, olail, Emka06, Marti27, siesiepy, Beezi, Lipcowa, Pfry lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
05.2022-->CP w p.jajowodzie 07.2022-->HSG, ok 03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU 6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
14DPT 858.0 mIU Prog. 35.4 ng
16 DPT 1758,0 mIU pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
8w6d CRL 2.16 cm Orzeszka z bijącym ❤️
10w2d Tańczący Orzeszek z bijącym ❤️🥰
-
Sandra
Mój lajk za Twoją baaaardzo dojrzałą postawę. Wypowiedź pełna rozsądku i spokoju. Masz moje kciuki za sprawne i skuteczne leczenie gastroenterologiczne czy też inne zalecane. Ja jestem pewna, że z Twoją diagnozą i historią leczenia już niedługo pójdziesz w ślady Lipcowej ❤️
Olail
Wierzę, że siedzisz jak na szpilkach, ale, jak sama piszesz, jesteś pod dobrą opieką. Niech czas szybko zleci, afirmujemy dla Ciebie samo dobro 🙂
Jak się czujesz po punkcji? Z jednej strony życzę pomyślnego wyniku konsultacji w sprawie zwolnienia, ale z drugiej mam nadzieję, że zdrowie jednak nie takie złe i pozwala dobrze funkcjonować 🙂SandraH.97, Lipcowa lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Cześć!
Olail trzymam kciuki za wszystkie 4 jajeczka 🤞🤞🤞🤞 Właśnie tak sobie pomyślałam, że z czegoś jesteś niezadowolona...ale nie jest źle kochana i tego się trzymajmy 🍀 Mam nadzieję, że jednak zadzwonią jutro z jakimś info 🫂
Zosis, nie zwalniam🤞 i czekam na wieści 🍀
Wierzę dziewczyny, że pod te rocznice zostaniecie Mamami 🥹✊
Beezi, ostatni dzień pracy 🥳 Pochwal się czy była jakaś niespodzianka 😁
Niezapominajka, dziś powtórka bety?🤞
Bambi, piękny prog 🤩
Sandra, jeśli dojdziesz do siebie to już NIC nie stanie Wam na przeszkodzie!🙌 Myślę, że to bardzo dobre podejściem. Tulę Cię 🫂
Eh... no i mam wrażenie, że jeszcze o czymś zapomniałam🤔Założę chyba kalendarz dla Dino, bo zaczęłam gubić się w datach i terminach 😅
Mam zwariowany dzień od rana, piję drugą kawkę i przysiadam do zabaw z grafiką. Dobrze, że pogoda się popsuła,bo w końcu jest czym oddychać ☺️
Dobrego dnia!SandraH.97 lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
nick nieaktualnyAmunicja wrote:Sandra
Mój lajk za Twoją baaaardzo dojrzałą postawę. Wypowiedź pełna rozsądku i spokoju. Masz moje kciuki za sprawne i skuteczne leczenie gastroenterologiczne czy też inne zalecane. Ja jestem pewna, że z Twoją diagnozą i historią leczenia już niedługo pójdziesz w ślady Lipcowej ❤️
Olail
Wierzę, że siedzisz jak na szpilkach, ale, jak sama piszesz, jesteś pod dobrą opieką. Niech czas szybko zleci, afirmujemy dla Ciebie samo dobro 🙂
Jak się czujesz po punkcji? Z jednej strony życzę pomyślnego wyniku konsultacji w sprawie zwolnienia, ale z drugiej mam nadzieję, że zdrowie jednak nie takie złe i pozwala dobrze funkcjonować 🙂
Finalnie wzięłam urlop do jutra bo przez teleporadę zwolnienia nie wystawią.
Może podejście przesadne ale nie chce sobie wypominać,że mogłam bardziej na siebie uważać 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2023, 12:39
Amunicja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KarolinaAnastazja wrote:Dzień Dobry w ten brzydki deszczowy poranek! ☔🍁
Co do tematów budowlanych, w poniedziałek wpada ekipa ocieplić nam poddasze. I uwaga! Mój błąd, że to przełożyłam w czasie, serio! Bo teraz ten stych ogarnąć to mnie przeraża, a mam tam rzeczy stos, musze je zabezpieczyć, posegregować, poukładać...nie na moje nerwy i cierpliwość. Wczoraj zostawiłam męża z tymi pierdołami samego... także dziewczyny, ocieplajcie swoje domki od razu a nie po pół roku od mieszkania 🏠
Co do zatok, to dzięki wielkie- jest mi o wiele lepiej! Leki pomogły, oddycham, nosa obcinać nie muszę 👃
Ale super, że już weekend za rogiem. Odpalam jesienny Vibe w chacie, mam pełno dyni, poduszki z dyniami, kominek przygotuje, kocyk, czekam na zimne dni i pluchę 🍁 Ale w następnym tygodniu za domem czeka mnie sianie trawy. Wrzesień/ Październik jest świetnym miesiącem na tego typu prace. ☘️
No i końcem września będę się dobijać do Angelusa żeby wizytę ugrać. Nasza lekarka nas prowadzi ale to wszystko jak flaki z olejem...a ja potrzebuje takiej organizacji pełnej, z datami, rzeczowej
My też zbieramy się za ocieplanie poddasza ale samemu. Koszta robocizny nas przerosły bo mówili że 200zl za metr a trochę tych metrów mamy. 🥴 też mamy w cholerę gratów na górze i weź to uprzątnij teraz... no ale wcześniej nie było czasu.
Dziewczyny ja was ogromnie przepraszam że milczałam ale trochę miałam zjazd nastroju.
Śledziłam pilnie wątek j śledzę dalej, rozdaję lajki j kibicuje komu tylko mogę, przeżywam razem z wami. Ale po cichu.
Dzisiaj trochę lepiej bo przyszła 🦍 luteinowa, więc trochę już odpuścił PMS.
Ogólnie z programu dalej cisza chociaż się przypominałam. Na 19 października umówiłam się do swojego ginka na NFZ żeby zobaczyć czy w kolejnym cyklu coś rośnie na USG (w tym cyklu już terminów nie było). Może jakimś cudem do tego czasu będę po wizycie z programu i z wynikami badań. 🙄 Ogólnie mam wrażenie że im bardziej próbuje ruszyć moje jajniki tym bardziej mi tylko rosną włosy nie tam gdzie powinny... 😬 A androgeny w sumie były w porządku (w pamiętniku na pierwszej stronie mam wylosowane najaktualniejsze badania).walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
olail wrote:Dowiem się dopiero w poniedziałek 🤯🫣 do poniedziałku to chyba piąte jajo zniosę...
olail, Angi90 , Mart768, Lipcowa, Pfry lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
olail wrote:Sandra, myślę, że to dobre i rozsądne podejście.
Przykro mi, że nadal Cię męczy i nie chce odpuścić .
Ale już niedługo nadejdzie ten odpowiedni moment ❤️
Czuje się jakby mnie ktoś zjadł i wypluł a do lekarza jeszcze tydzień...
No ale co poradzę, wolę znaleźć przyczynę i to wyleczyć bo nie widzę całej procedury do IVF przy takich zawirowaniach zdrowotnych...Dam radę i poczekam jeszcze trochę, w końcu musi być dobrze przecież 😊
Pozostaje mi póki co cieszyć się Waszymi sukcesami i trzymać kciuki za Wasze jajka, stymulacje, transfery i starania ❤️ podnosi mnie to na duchu, że u Was idzie dobrze i że każda z Nas dąży do celu 😊Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
05.2022-->CP w p.jajowodzie 07.2022-->HSG, ok 03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU 6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
14DPT 858.0 mIU Prog. 35.4 ng
16 DPT 1758,0 mIU pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
8w6d CRL 2.16 cm Orzeszka z bijącym ❤️
10w2d Tańczący Orzeszek z bijącym ❤️🥰
-
Kobietki kochane! To się dzieje naprawdę! Są dwa pęcherzyki 17 i 20 mm. Estradiol 120. Dostałam Ovitrelle. Jutro IUI o 11.20. 🥺🥺
Normalnie nie jestem w stanie odjechać spod kliniki. Ręce mi się trzęsą. W oczach mam łzy i nie wiem, czy płakać czy co robić...🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2023, 14:29
Nataliii, Paulina666, siesiepy, ChocoMonster, Incognitka, RinTinTin, Cukruś, Bambi92, Kil, olail, Amunicja, Marti27, Angi90 , SandraH.97, oloska, Beezi, Emka06, Clausix, Paprota9418, Mart768, Niaha, Lipcowa, aśś, BuBu90, Pfry, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
-
Zosis wrote:Kobietki kochane! To się dzieje naprawdę! Są dwa pęcherzyki 17 i 20 mm. Estradiol 120. Dostałam Ovitrelle. Jutro IUI o 11.20. 🥺🥺
Normalnie nie jestem w stanie odjechać spod kliniki. Ręce mi się trzęsą. W oczach mam łzy i nie wiem, czy płakać czy co robić...🥺
👱♀️-40
5 lat starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅ -
Zosis wrote:Kobietki kochane! To się dzieje naprawdę! Są dwa pęcherzyki 17 i 20 mm. Estradiol 120. Dostałam Ovitrelle. Jutro IUI o 11.20. 🥺🥺
Normalnie nie jestem w stanie odjechać spod kliniki. Ręce mi się trzęsą. W oczach mam łzy i nie wiem, czy płakać czy co robić...🥺walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
Normalnie nie jestem w stanie odjechać spod kliniki. Ręce mi się trzęsą. W oczach mam łzy i nie wiem, czy płakać czy co robić...🥺
🥳🥳🥳 💖💖💖Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
@Zosis <3<3
@siesiepy dziady z programu... nie rozumieją ile ten głupi telefon dla nas znaczy? eh.. sama nie dzwoniłaś nie? -
nick nieaktualny