Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję bardzo za propozycje 😍 przegadam to jeszcze z dziewczynami z pracy, ale voucher na spa, przepisnik i voucher na loty wyglądają obiecująco ❤️❤️❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 18:10
rozalaa, Pfry, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Cześć Dziewczyny😉
Łapiecie ostanie promienie słońca?
Ja na balkonie chłodne witaminę D, czuć juz zbliżającą się jesień 😔
Ja już spisałam ostani cykl na straty, przez tą e. Coli, krwiomocz. Ja posiew zrobiłam z moczu i z pochwy-czysto. Wysłałam też męża z moczu i nasienia... Ufff też czysto
Dzisiaj jestem 14 dni po Ovitrelle i takie coś wyszło. Jakos po 5 minutach. Pink
https://zapodaj.net/plik-e2rb55NNuE
https://zapodaj.net/plik-Kqy9DyhwJr
Betę robiłam 10 dni i 11 dni po zastrzyku i wyszła beta 9.6 i 5.6, więc to resztki zastrzyku i spadało. Więc jak spadało o polowe to powinno byc dzisiaj jakos koło zero.
Pamiętacie te moje kreski cykl temu?
Dzisiaj gin potwierdziła, że to był biochem. 14 dni po Ovitrelle nie możliwe żeby to bylo po nim, tym bardziej że, 11 dbi po Ovitrelle byla beta 5.
Więc trochę sie zasmuciłam, ze jednak to biochemiczna...
W tym cyklu miała być iui, ale tobiel mam na prawym jajniku gdzie rosnie tez pęcherzyk dominujący 18mm ma dzisiaj6, endometrium 8mm. Więc staramy sie naturalnie plus ovitrelle.
Trzymajcie kciuki żeby po tym biochemie sie udalo 🙈Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Emka06 wrote:Krew spuszczona 😁 Czas oczekiwania na wyniki ok. 3 tygodni 😱
Czy oni nie wiedzą, że cierpliwość to nie jest najmocniejsza strona staraczki?! -
Zosis wrote:Czy oni nie wiedzą, że cierpliwość to nie jest najmocniejsza strona staraczki?!2024 - trzy nieudane IUI ❌️
01/2025 - rozpoczęcie stymulacji do IVF💉
„Słońce, przestań się już bać,
Wysuń się zza chmur i świeć.” ☀️ -
Emka 3 tygodnie to długo ale cierpliwie czekamy na wyniki 😉🤞
Rozalka tak już dobrze się czuję 😉 cudowne ozdrowienie w jeden dzień 😅 czuję strach ale i ekscytacje że wkoncu dowiemy się co tam "w trawie" piszczy 😁
Zosis to się dzieje. Ja już trzymam mocno kciuki za powodzenie🍀🥹
KarolinaAnastazja współczuję bólu zatok i stosu prania 😅 ale najważniejsze że wakacje udane i będzie co wspominać 💜
Emka06, rozalaa lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Marti, już zaciskam kciuki🤞🏻Nie wiem czy to już choroba, ale bardzo lubię przeglądać wyniki badań 🙄😅
Rozalka, a jak emocje po wczorajszej wizycie? Ułożyło Wam trochę? Staremu na pewno 🤭
Niaha, ja też jestem team spa albo jakiś masaż dla dwojga 🤩 Kiedyś dostaliśmy z mężem voucher na masaż i bardzo nas taki prezent ucieszył ☺️
Olail, o której jutro trzymać kciuki? Jak się czujesz? 😊
Edit. Doczytałam, że punkcja o 8:40🤞🏻🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 20:53
Mart768, Niaha, Marti27 lubią tę wiadomość
2024 - trzy nieudane IUI ❌️
nick nieaktualnyEmka06 wrote:Marti, już zaciskam kciuki🤞🏻Nie wiem czy to już choroba, ale bardzo lubię przeglądać wyniki badań 🙄😅
Rozalka, a jak emocje po wczorajszej wizycie? Ułożyło Wam trochę? Staremu na pewno 🤭
Niaha, ja też jestem team spa albo jakiś masaż dla dwojga 🤩 Kiedyś dostaliśmy z mężem voucher na masaż i bardzo nas taki prezent ucieszył ☺️
Olail, o której jutro trzymać kciuki? Jak się czujesz? 😊
Edit. Doczytałam, że punkcja o 8:40🤞🏻🍀
Ale to już jutro 🍀
Czuje jajniki i mam jakiś większy brzuch, ogólnie jestem taka opuchnięta ale to też dlatego,że taki upał. -
olail wrote:Tak jest, mamy być godzinę szybciej. Czuje się okej, już chce mieć to za sobą i wiedzieć na czym stoimy mniej więcej, bo takie wyobrażanie sobie jest męczące 😅
Ale to już jutro 🍀
Czuje jajniki i mam jakiś większy brzuch, ogólnie jestem taka opuchnięta ale to też dlatego,że taki upał.2024 - trzy nieudane IUI ❌️
Dzięki Emka, dam znac jutro jak bede po becie 🥰 u mnie niby wyniki mają byc po poludniu, ale zazwyczaj są już koło 11:30, wiec jak przeczytałam, że będziesz musiała 3 tygodnie czekać na wyniki to aż mi ręce i spodnie opadły 🙈 brzmi jak wieczność, tym bardziej w tych naszych staraczkowych głowach 🙈
Emka06 lubi tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Meggi110818 wrote:Pamiętacie te moje kreski cykl temu?
Dzisiaj gin potwierdziła, że to był biochem. 14 dni po Ovitrelle nie możliwe żeby to bylo po nim, tym bardziej że, 11 dbi po Ovitrelle byla beta 5.
Więc trochę sie zasmuciłam, ze jednak to biochemiczna...
W tym cyklu miała być iui, ale tobiel mam na prawym jajniku gdzie rosnie tez pęcherzyk dominujący 18mm ma dzisiaj6, endometrium 8mm. Więc staramy sie naturalnie plus ovitrelle.
Trzymajcie kciuki żeby po tym biochemie sie udalo 🙈
Meggi ja pamietam te Twoje kreski! Tulę za biochema i za tę torbiel trzymam kciuki, żeby się udało w tym cyklu, ponoć te biochemy zwiększają szanseMeggi110818 lubi tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
08.09.23 - II
Olail trzymam kciuki 🤞
U mnie beta : 1819 mlU/mL 😁Mart768, Marti27, Emka06, siesiepy, Amunicja, Niaha, Meggi110818, aśś, Pfry, moonflower, Nataliii, Kil, Clausix, Beezi, SandraH.97, Pauli19, oloska, justme, KarolinaAnastazja, kropka27, Paprota9418, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩💼 28 lat:
- Hashimoto ( Euthyrox 25)
- Choroba Von Willenbranda ( brak stałych leków)
- LH-3,94
-FSH- 4,77
-PROLAKTYNA - 23, 98
🧔34 lata
- zdrowy
- bardzo aktywny
6 cykli z CLO i Duphastonem nieudanych
7cs (CZERWIEC) - przerwa w stymulacji ---> zmiana lekarza ---> ostra infekcja, wdrożenie leków przerwa do lipca
8cs (LIPIEC) - wyleczona infekcja-nowe suplementy- brak stymulacji ze względu na brak możliwości monitoringu ( urlop lekarza)- własna owulacja
9cs (SIERPIEŃ) - brak stymulacji ze względu na brak dostępnego leku - monitoring 1.08 - cykl bezowulacyjny
23.08 - wypadek rowerowy
4.09- II
11.09- pierwsze USG - 2 mm pęcherzyk ciążowy w macicy
12.09- beta 1819
14.09- beta 3460 - wzrost o 90,2%
02.10 - kolejna wizyta -
Meggi przytulam 😢
Emka, taaaaak zdecydowanie jesteśmy spokojniejsi ☺️ właśnie miałam pisać do Ciebie, bo ciekawa jestem jak zrobiłaś tabelkę dla Pani Doktor na Twoją WWW 🤔
Olail jesteśmy z Tobą myślami 🤞🍀❤️
Bialeekk przepadła 🤔👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Dokładnie też dumam nad naszym Białeczkiem 🤔
Białek - gdzie jesteś?? 🕵️♀️👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘 -
rozalaa wrote:Emka, taaaaak zdecydowanie jesteśmy spokojniejsi ☺️ właśnie miałam pisać do Ciebie, bo ciekawa jestem jak zrobiłaś tabelkę dla Pani Doktor na Twoją WWW 🤔
https://ibb.co/pJsBCGR
Trochę się naklepałam, ale uważam, że warto jak ktoś ma tych badań sporo zrobionych 😊 Ja np. musiałam kontrolować TSH co 2-3 miesiące i jak byłam w czerwcu u endo to w tych papierowych wynikach ciężko było mi się połapać i wszędzie latały pojedyncze kartki 🙈 Ta wizyta mnie natchnęła, że dobrze byłoby te wszystkie wyniki zestawić razem 😅siesiepy, Niaha, aśś, Pfry, rozalaa, Angi90 , Kil, Beezi, ChocoMonster, Lipcowa lubią tę wiadomość
2024 - trzy nieudane IUI ❌️
Emka06 wrote:Zestawiłam wszystkie badania, jakie zrobiłam od 2022 roku w taką tabelkę:
Trochę się naklepałam, ale uważam, że warto jak ktoś ma tych badań sporo zrobionych 😊 Ja np. musiałam kontrolować TSH co 2-3 miesiące i jak byłam w czerwcu u endo to w tych papierowych wynikach ciężko było mi się połapać i wszędzie latały pojedyncze kartki 🙈 Ta wizyta mnie natchnęła, że dobrze byłoby te wszystkie wyniki zestawić razem 😅
Wezmę z Ciebie przykład i zrobię podobna 🥰
Od dawna chciała to uporządkować 😅Emka06 lubi tę wiadomość
-
Emka06 wrote:Zestawiłam wszystkie badania, jakie zrobiłam od 2022 roku w taką tabelkę:
Trochę się naklepałam, ale uważam, że warto jak ktoś ma tych badań sporo zrobionych 😊 Ja np. musiałam kontrolować TSH co 2-3 miesiące i jak byłam w czerwcu u endo to w tych papierowych wynikach ciężko było mi się połapać i wszędzie latały pojedyncze kartki 🙈 Ta wizyta mnie natchnęła, że dobrze byłoby te wszystkie wyniki zestawić razem 😅
Ojacie, jaka imponująca tabela 🙀 ja sobie to ogarnelam bardziej analogowo i mam specjalną kosmetyczkę na wszystkie wyniki xD jakoś nie wpadłam na pomysł z excelem 🙈 ale chyba go od Ciebie zgapię, poczułam jakieś natchnienie 😅Emka06 lubi tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
08.09.23 - II
Dzień dobry w środę. 🍦 Przypominam o świętowaniu. 🤣 Ja od rana posłuchałam rady Amunicji o mężowskiej apteczce i dzisiaj głowa nie boli. 😁
Tak Was czytam przed zwleczeniem się z łóżka i... Po czym poznać staraczkowego dinozaura z Ovu? Do lekarza chodzi z tabelką! 😁 Muszę powiedzieć Mężowi, bo jak zobaczył moją tabelę przed pierwszą wizytą w klinice to stwierdził, że pierwsze co dostanę to skierowanie do psychiatryka. 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2023, 06:12
Amunicja, Meggi110818, Mart768, Angi90 , Niaha, Clausix, Beezi, Emka06, Niezapominajka95, kropka27, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Szalona 🤣Emka06 lubi tę wiadomość
Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Cześć!
Emka, no to se poczekamy...Nie jesteś sama😁🤞🤞 Tabelka zajebista!💥 Zgapiam, bo moja teczka z wynikami pomału pęka w szwach 🫣
Zosis, piękne jajo, niech rośnie silne 🍀 Trzymam kciuki za jutro 🤞A stwierdzenie idealnie w punkt!😎
Olail 🤞🤞 To już za chwilę 🥰 Czekam niecierpliwie na relacje z punkcji!🍀
Marti 🤞🤞 Też jestem ciekawa co w trawie piszczy 😁
Mart za powtórkę bety i piękny przyrost 🤞🤞
Niezapominajka, piękna beta 🤩🥰
Meggi, oczywiście, że pamiętam i bardzo Ci współczuję ❤️🩹 No plus tego taki, że doktor potwierdziła, że to się stało i że coś załapało🫂Trzymam kciuki, aby w tym cyklu Wam się udało 🤞🍀
KarolinaAnastazja super, że wakacje się udały! Kuruj się szybko 🍀
Bialeekk 🥺 wpadnij do nas... Tulę Cię mocno za @🫂
Claire, Lipcowa, Kropka co u Was dziewczyny? Wszystko w porządku?❤️
Edit. W Diagnostyce akcja rabatowa na pakiety badań 🙃
https://ibb.co/pbq2P5PWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2023, 08:30
Emka06, Niezapominajka95, Mart768, Marti27, Niaha, Bluesky, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Olail ✊✊✊✊
Rozala, a chciałaś jeszcze weekendy pracujące, no szalona 😅
KarolinaAnastazja, super, że wakacje udane, teraz zdrowiej szybko ❤️ U nas w porządku, czuję się całkiem spoko, Pasożyt awansował na Bąbla, za bardzo się wierci, żeby mógł być małym pasożytem 😅
Meggi, w takim razie trzymam kciuki, żeby ten cykl po biochemie był szczęśliwszy 🤞🍀 I żeby torbiel się wchłonęła 🤞
Emka, testują Waszą i nasza cierpliwość 😅
Zosis, jak tylko Olail będzie po punkcji to przenoszę się do Ciebie z kciukami ✊✊
Mart, kciuki za betę ✊Emka06, rozalaa, Mart768 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo