Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Emka ja czuję bijący od Ciebie stres... jesteś bardzo obciążona tematem starań, i nie, bynajmniej nie chodzi mi o odpuszczanie, nic z tych rzeczy, ale może do czasu wizyty u dr P, nie będziesz sobie już nic więcej dokładała? W sensie, żebyś pociągnęła sobie to jak jest i tyle, resztę to niech dr z Wami popracuje. Pisałaś o masażach/igłach. A myślałaś może, żeby przez ten cykl pochodzić sobie na takie zwykłe relaksacyjne masaże np 1-2 razy w tygodniu? Ja chodzę jak mi się ulewa, 3-4 razy na masaż rozluźniający mięśnie, zazwyczaj mam spięty kark i łopatki, typowo stresowo. Po serii czuję się lepiej, rozluźniona, lepiej śpię i głowa odpoczywa.
P.S. stosuję od kilku cykli kubeczek menstruacyjny, no niestety nie zdziałał cudów większych niż higieniczne 🤷🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2023, 12:52
Claire lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Ja mam ten kubeczek, teraz zamówiłam jeszcze żel. Również u nas nic nie zdziałał, ale no jak się plemniki nie ruszają to i on nic nie pomoże. I tak będę go używać dalej - zaszkodzić nie zaszkodzi, a może akurat pomoże. Wasze żołnierze się ruszają. Może nie ma co szaleć z oryginalnym FertiLily, fakt jest trochę inny, ale kupić w rossku zwykły za 30 zł, dodać do tego żel i próbować. Jak Nas wywalają drzwiami - wchodzić oknem!
Angi nie ładnie, to mało powiedziane. Chamstwo w biały dzień! Ale odganiam te paskudne myśli - szu! szu! sio! Jesteś ekstra babka, pokazałaś nam to tu pięknie, nie raz i nie dwa. Jak nie to, to coś innego, dacie radę z Małżem ❤️ wszystko się poukłada 😘Emka06, Angi90 lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Angi90 wrote:Emka ja czuję bijący od Ciebie stres... jesteś bardzo obciążona tematem starań, i nie, bynajmniej nie chodzi mi o odpuszczanie, nic z tych rzeczy, ale może do czasu wizyty u dr P, nie będziesz sobie już nic więcej dokładała? W sensie, żebyś pociągnęła sobie to jak jest i tyle, resztę to niech dr z Wami popracuje. Pisałaś o masażach/igłach. A myślałaś może, żeby przez ten cykl pochodzić sobie na takie zwykłe relaksacyjne masaże np 1-2 razy w tygodniu? Ja chodzę jak mi się ulewa, 3-4 razy na masaż rozluźniający mięśnie, zazwyczaj mam spięty kark i łopatki, typowo stresowo. Po serii czuję się lepiej, rozluźniona, lepiej śpię i głowa odpoczywa.
P.S. stosuję od kilku cykli kubeczek menstruacyjny, no niestety nie zdziałał cudów większych niż higieniczne 🤷🏼♀️Angi90 lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Jak już mowa o tym kubeczku to ja sobie nie mogę wyobrazić jak to ma zadziałać w sensie wiem jak się go zakłada itp ale kurde jakoś nie wiem..” kochanie wyjdź już bo muszę sobie zaaplikować kubeczek i go tam wpycham?” Przecież jak się ruszę to już ze mnie wypływa.. nie mówiąc już o miłej i romantycznej atmosferze.. przytulaniu po seksie itp.. na pewno zepsuje klimat grzebiąc sobie tam i wkładając kubeczek 🤣🤣🤣
Chociaż mój to by się śmiał z tego… 🤣🤣
Sorki ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić…
I przepraszam za opis ….
Kil lubi tę wiadomość
-
moonflower wrote:Przeprowadzki i remonty to jest coś czego nienawidze!!*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Emka, chciałam powiedzieć tylko tyle , że Cię rozumiem 🫂❤️
Wykorzystaj ten bon ✌️ Tak piszę relaksacyjny, ale chodzę o rehabilitantki nie do salonów piękności, i...relaksu u niej na łóżku nie zaznaję, raczej ból, bo skubana siły w łapach ma mega dużo 💪😅
Rozalaa, dziękuję 🥹😘 tak, jakoś te puzzle się ułożą, nie tak to inaczej. Może i ten obrazek będzie krzywy i spaczony, ale będzie nasz 😅Emka06, rozalaa lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
IVF '24🍀
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
-
Paprota9418 wrote:Jak już mowa o tym kubeczku to ja sobie nie mogę wyobrazić jak to ma zadziałać w sensie wiem jak się go zakłada itp ale kurde jakoś nie wiem..” kochanie wyjdź już bo muszę sobie zaaplikować kubeczek i go tam wpycham?” Przecież jak się ruszę to już ze mnie wypływa.. nie mówiąc już o miłej i romantycznej atmosferze.. przytulaniu po seksie itp.. na pewno zepsuje klimat grzebiąc sobie tam i wkładając kubeczek 🤣🤣🤣
Chociaż mój to by się śmiał z tego… 🤣🤣
Sorki ale jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić…
I przepraszam za opis ….
Uwielbiam ten opis Twój hahaha xD dokładnie też tak to widzę...xD
@Emka - a może masaże wzajemne? My z moim tak sobie "wprowadziliśmy" miły wieczór raz na miesiąc (2x w miesiącu - jak akurat mamy ochotę?) raz ja masuję jego, raz on mnie (plecy, ramiona, nóżki, rączki, stópki xP full service i zawsze kończy się przyjemnym "innym" masażem hihihi) do tego muzyka nastrojowa, świeczki, lampka winka i kadzidełko pożyteczne z przyjemnym xD Wczoraj miałam właśnie przyjemność - i powiem, że mój K. się wkręcił i jednako nie może doczekać się masaży swoich i moich xPPaprota9418, Beezi, rozalaa, amani_96, Angi90 , Pfry lubią tę wiadomość
-
Paprotka to jest fakt 😅 U nas już przy pierwszym razie Stary wykitował jak zobaczył co chcę z tym zrobić 🙈🤣 Teraz już wie, że przychodzi "ten" tydzień i ja będę używała "korka", więc po wychodzi do lozianki na chwilę, ja aplikuję i jeszcze zakładam nogi na sufit (łóżko mamy usytuowane pod skosem), on wraca i tak mnie jeszcze kizia po tych nogach, chociaż ostatnio...po brzuchu 🤔 jakby przyklepywał robotę 🤣 i gadamy sobie, a jak zaczynamy zasypiać to zmieniam pozycję na poduszkę - nie wstając i śpimy 😉
Kil, Paprota9418 lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
IVF '24🍀
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
-
Emka06 wrote:To nie tyle stres, co bezradność. Jak pisałam, kubeczek mnie nie przekonuje i szkoda mi pieniędzy na kolejną rzecz, która nic nie zmieni. Nie chce mi się kombinować, wdrażać nic nowego, od HSG mam wakacje na wizyty, badania i inne nowości (oprócz wprowadzenia NAC). Czekam na wizytę i do tego czasu nic sobie nie dokładam. Na masaż relaksacyjny się wybiorę, bo mam urodzinowy bon, a niedługo kończy mi się ważność. Ale jednak wolę mocniejsze masaże niż relaksacyjne, więc myślę o jakimś leczniczym
Emka jak wolisz mocniejsze masaże to polecam Ci balijskie i rewelacyjnie rozluźniający lomi lomi ❤️
W ogóle to ja jestem wieeelką fanką masaży, ale właśnie takich intensywnych, do tego staram sie raz w miesiącu iść na kobido.
Ogólnie to jestem wariatką na punkcie naturalnego odmładzania twarzy, codziennie robię automasaż, staram się regularnie kleić taśmy kinesio.
Czasem sie dziwię, że mnie jeszcze stary z łóżka nie wyrzucił, jak całą twarz mam oklejoną 🤭
Emka06, Bambi92, Angi90 lubią tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Angi, wiem, że mnie rozumiesz ❤️ To jedyne takie miejsce, gdzie czuję się rozumiana 😊❤️
Kil, ja bardzo lubię jak mąż mnie masuje, ale to nigdy nie trwa za długo, bo potem przechodzi do konkretów 😅🔥Kil, Angi90 lubią tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
RinTinTin wrote:Emka jak wolisz mocniejsze masaże to polecam Ci balijskie i rewelacyjnie rozluźniający lomi lomi ❤️
W ogóle to ja jestem wieeelką fanką masaży, ale właśnie takich intensywnych, do tego staram sie raz w miesiącu iść na kobido.
Ogólnie to jestem wariatką na punkcie naturalnego odmładzania twarzy, codziennie robię automasaż, staram się regularnie kleić taśmy kinesio.
Czasem sie dziwię, że mnie jeszcze stary z łóżka nie wyrzucił, jak całą twarz mam oklejoną 🤭RinTinTin lubi tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Claire, ChocoMonster, Kil, moonflower, Lipcowa, RinTinTin, Beezi, rozalaa, Mart768, Angelika95, Angi90 , agentka93, Marti27, Niaha, Bialeekk, Bluesky, siesiepy, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
Emka Kochanie, dokładnie tak jak napisał Twój Mąż - uda Wam się, po prostu potrzebujecie jeszcze trochę czasu. Rozumiem Twoją niepewność i zniechęcenie. Pewnie odczuwasz całą gamę negatywnych emocji i to naturalne, pozwól sobie na to. Wykrzycz, wypłacz się, wyprzytulaj. A później popraw koronę i walcz dalej - może to właśnie kolejny cykl będzie tym szczęśliwym.
W staraniach, szczególnie tych długoterminowych bardzo łatwo jest wpędzić się w pułapkę "co mogę zrobić jeszcze lepiej". A ja im dłużej jestem na forum, im dłużej walczę z niepłodnością i czytam historie masy walecznych kobiet śmiem twierdzić, że nigdy nie poznamy odpowiedzi na te pytanie. Możemy poznać jednego przeciwnika i z nim walczyć jednocześnie nigdy nie mając do końca pewności czy to na pewno dokładnie to stoi na przeszkodzie. Tak samo jak nie będziemy pewni co wpłynęło na to, że w tym a nie innym cyklu udało się - możemy jedynie przypuszczać. Nie namawiam do złożenia rękawicy i zawsze do tego będę ostatnia ale radzę tak jak przyjaciółka przyjaciółce - myśl o staraniach i posuwaj się w nim do przodu, nawet najmniejszymi kroczkami ale rób też coś dla tej Emki, która byłaś jeszcze przed staraniami. Nie zapominaj o niej, o tym co lubi robić, jak spędzać czas i jakie marzenia miała przed rozpoczęciem walki o dziecko ❤️moonflower, Nataliii, rozalaa, Angi90 , Emka06, oloska, RinTinTin, Bluesky, siesiepy, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Uff czyli nie tylko ja to tak widzę
Chyba muszę spróbować xD ciekawa jestem tej naszej beki haha widzę to oczami wyobraźni 🤣
A może zaangażuje w to chłopa ? Skoro wsadzanie idzie mu całkiem niezłe to dam mu dodatkowe wyzwanie w postaci zaaplikowaniu kubeczka 🤣🤣🤣🤣 -
Kil czym wkurza Cię Stary? 😡 Pisz szybciutko, jestem tuż przed @ więc mogę mój bojowy nastrój wykorzystać i doprowadzić go do pionu 🤼
Angi napiszę tak - ICH STRATA. Mając takiego pracownika jak Ty powinni cieszyć się za dar od losu, a nie jeszcze wymyślać! Z drugiej strony może to i dobrze, że ich chamskie traktowanie wyszło teraz, a nie po dłuższej współpracy - mniej straciłaś. Może tak właśnie miało być - teraz naładuj baterie i startuj po lepsza przyszłość 🍀Angi90 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Lipcowa wrote:Emka Kochanie, dokładnie tak jak napisał Twój Mąż - uda Wam się, po prostu potrzebujecie jeszcze trochę czasu. Rozumiem Twoją niepewność i zniechęcenie. Pewnie odczuwasz całą gamę negatywnych emocji i to naturalne, pozwól sobie na to. Wykrzycz, wypłacz się, wyprzytulaj. A później popraw koronę i walcz dalej - może to właśnie kolejny cykl będzie tym szczęśliwym.
W staraniach, szczególnie tych długoterminowych bardzo łatwo jest wpędzić się w pułapkę "co mogę zrobić jeszcze lepiej". A ja im dłużej jestem na forum, im dłużej walczę z niepłodnością i czytam historie masy walecznych kobiet śmiem twierdzić, że nigdy nie poznamy odpowiedzi na te pytanie. Możemy poznać jednego przeciwnika i z nim walczyć jednocześnie nigdy nie mając do końca pewności czy to na pewno dokładnie to stoi na przeszkodzie. Tak samo jak nie będziemy pewni co wpłynęło na to, że w tym a nie innym cyklu udało się - możemy jedynie przypuszczać. Nie namawiam do złożenia rękawicy i zawsze do tego będę ostatnia ale radzę tak jak przyjaciółka przyjaciółce - myśl o staraniach i posuwaj się w nim do przodu, nawet najmniejszymi kroczkami ale rób też coś dla tej Emki, która byłaś jeszcze przed staraniami. Nie zapominaj o niej, o tym co lubi robić, jak spędzać czas i jakie marzenia miała przed rozpoczęciem walki o dziecko ❤️
Piękne słowa lipcowa!!
Nie traćmy siebie na rzecz podążania ślepo za marzeniami!! Owszem róbmy wszystko żeby się spełniły ale w międzyczasie róbmy też coś dla siebie i partnera. Podlewajmy i nawoźmy ten nasz wspólny ogródek żeby mogła w nim wykiełkować ta najcudowniejsza wyczekana roślinka. Bez żyznego i zadbanego ogródka, ta roślinka nie wyrośnie.
Lipcowa, Bluesky lubią tę wiadomość
-
Zgadzam się ze wszystkim, co dziewczyny napisałyście. Emeczko, ta bezradność to jest właśnie stres. Za kilka dni poczujesz, że Cię to spinało. Mówię z perspektywy osoby, która jest w 8dc - teraz wydaje mi się, że świat stoi przede mną otworem 😃 Problemy są gdzieś zaparkowane z boku 😉 A jeszcze tydzień temu pisałam żalposty 🙈 Hormony to zło.
Ogólnie wszystkie tutaj powinniśmy podejść do starań jak do procesu, ale elementem tego procesu jest też dbanie o sobie i o to, żeby nie oszaleć 😇
Mi jednak najłatwiej wejść w 'tryb wakacyjny' jak dzieje się coś innego angażującego, np. przeprowadzka, wykończenie domu, zmiana pracy itp. Dopiero inne duże tematy dały mi dystans do starań. Nie działają na mnie żadne medytacje ani masaże, haha 😃 A na pewno nie czytanie książek ani oglądanie filmów. Tam ludzie zwykle mają dzieci! Tak po prostu! Więc odpada 🙈
No to tyle ode mnie. Klin klinem -inny duży projekt życiowy. To mega głupie, wiadomo że lepiej byłoby po prostu być cierpliwym... Ale.. W końcu gdybyśmy były zupełnie opanowane, nie wsiadłybyśmy do tego dinoautobusu 🦕🚃 🥰
Btw - zbieram się w sobie, żeby rzucić ta pracę, zanim ona rzuci mnie. Cały dzień próbuje zrobić coś produktywnego, ale moja prokrastynacja nie odpuszcza. Wkurzają mnie ludzie, zadania wydają mi się nudne.. bleeeh. Odliczam do 16 tej 😎
Emka06, Mart768 lubią tę wiadomość
Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
29.08. 2mm Cudu 😍
19.09 - następna wizyta
-
Cześć dziewczyny 🩷
Pierwsze 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 🦠🦠🦠🦠🦠🦠specjalnie dla Was kochane Dinusie 🦕🫶❤️
Łapcie i się zarazajcie dziewczyńskimi 🩷wiruskami🩷
🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Jak ja Wam kibicuje to nawet nie wiecie!!!🙏♥️✊🤞Paprota9418, Angi90 , moonflower, Bambi92, Emka06, rozalaa, RinTinTin, Mart768, Dara, Niaha, Lipcowa, Zosis, kropka27, Beezi, siesiepy, Amunicja, Kil, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
29.04 ⏸ (22 dc)
05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
02.08 👶16t4d 189 g
30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
27.09 👶24t4d 918 g
24.10 👶28t3d 1570 g
14.11 👶31t3d 2002 g
05.12 👶34t3d 2700 g
21.12 👶36t5d 3300 g
04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm
👩 39 l 🧑 47 l
Styczeń'23 💔 cb 6 tc
Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
Styczeń '22 💔 cb 5 tc
Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie
Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.
-
Elka łapie!!!!! Ale dzielę się z wszystkimi!!!
ELka lubi tę wiadomość