Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2023, 02:44
Mart768, ELka, Bialeekk, Niaha, Emka06, ChocoMonster, Beezi, Incognitka, oloska, Lipcowa, Angi90 , Rica, Kil, Niezapominajka95, Nataliii lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Tak jak przypuszczałam tak się stało, moje Bieszczady właśnie poszły w pizdu. W sumie wczoraj wieczorem już poszły. Bo spedycja z którą współpracujemy, nie raczyła przesłać podsumowanie miesiąca do tego czasu, więc nie zamkłam miesiąca bo nie miałam jak. Prześlą w poniedziałek i w poniedziałek muszę to zrobić 🤯🤯😭😭 chuje
-
Jaka piękna Jezus!!🥹😍
Ta apka to najlepsze co mi TikTok pokazał😂
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
moonflower wrote:Tak jak przypuszczałam tak się stało, moje Bieszczady właśnie poszły w pizdu. W sumie wczoraj wieczorem już poszły. Bo spedycja z którą współpracujemy, nie raczyła przesłać podsumowanie miesiąca do tego czasu, więc nie zamkłam miesiąca bo nie miałam jak. Prześlą w poniedziałek i w poniedziałek muszę to zrobić 🤯🤯😭😭 chuje
O nieeee!! A miałaś super dupke usmażyć, wrrr! Pindy z nich😡
Ja melduję, że mnie bóle jak na @ nie odpuszczają🤦🏽♀️ doszły do tego jakieś bóle jajników naprzemiennie🫣 obawiam się, że znowu dostanę okres w 20dc😞👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Moon ja jeeebie co za ludzie 😳a nie da rady wziąć kompa spakować papiery i jednak jechać? Nie znam się na tych transportach ale kombinuje 😎
Bialeekk, kurde może coś zjadłaś i to jelita? No gdzież małpa by się już pchała 🤔 ja jednak liczę na te kwietniowe baranki 🤞😚
SandraH jeju witaj Słońce 😘 oczywiście, nawet mam już dla Ciebie rolę w autobusie 😅 tylko niech na kompa usiądę 😁 mam nadzieję, że tym razem w roli prowadzącej przyniosę Ci więcej szczęścia 🍀
moonflower, SandraH.97 lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Siesiepy 🤯❤️ Ale Wam służą te ciąże 🥹😅
Emka, mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej, widać, że Cię wczoraj pozamiatało 😥 Twój mąż to mądry człowiek, w końcu się doczekacie, my wszystkie trzymamy kciuki, żeby prędzej niż później ✊
Moon, ale szkoda tego wyjazdu 😡
Sandra, co u Ciebie? Odpoczywacie? ❤️
Białek, mam nadzieję, że to jednak nie ekspresowa 🐒 🤞SandraH.97, Emka06 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
@Rozala no właśnie jelita na pewno nie. W ostatnim czasie to nawet słodyczy nie jem , więc dieta ciagle ta sama. A to taki typowy ból jak na okres 😑
@Bezzi tez mam nadzieje, że to nie szybka @, a stary po prostu zasiał tak porządnie😅😂👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Siesiepy miałam na myśli wychodzenie ze mnie a nie z pokoju :pp
Melduje 🦍…
Nawet mi wredna zatestować nie pozwoliłaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2023, 09:30
-
Piękna! Aż sama musiałam przetestować, bo nie wiedziałam czy to zasługa tej apki, czy faktycznie wyglądacie jak nastolatki 😂❤️Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Beezi wrote:Emka, mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej, widać, że Cię wczoraj pozamiatało 😥 Twój mąż to mądry człowiek, w końcu się doczekacie, my wszystkie trzymamy kciuki, żeby prędzej niż później ✊
Wczoraj to faktycznie nie był mój dzień, ale nie było tak źle, jak mogło się wydawać. Przez ten długi czas starań nauczyłam się radzić sobie z tymi emocjami i choć nie jest łatwo, gdy hormony dokładają swoje, to nie jest tak źle, jak jeszcze kilka miesięcy temu. Wczoraj zaczęłam czytać książkę, którą polecała mi Lia - "Wsparcie psychologiczne w niepłodności". Czułam się jakby ktoś siedział w mojej głowie i znał wszystkie moje myśli i emocje. Nie przeczytałam jeszcze całej, ale naprawdę jest mi po niej jakoś lżej 😊Lipcowa, Beezi lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
moonflower wrote:Sandra Skarbie witaj!! co u Ciebie??
Czekam aż skończę brać opakowanie anty, powtarzam badania co kazał mi lekarz I umawiam się na pobranie wszystkich wymazów i będziemy planować co dalej 😊Beezi, moonflower lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek stymulacji 😍
1 procedura IVF--> 0 blastocysty 💔 -
rozalaa wrote:Moon ja jeeebie co za ludzie 😳a nie da rady wziąć kompa spakować papiery i jednak jechać? Nie znam się na tych transportach ale kombinuje 😎
Bialeekk, kurde może coś zjadłaś i to jelita? No gdzież małpa by się już pchała 🤔 ja jednak liczę na te kwietniowe baranki 🤞😚
SandraH jeju witaj Słońce 😘 oczywiście, nawet mam już dla Ciebie rolę w autobusie 😅 tylko niech na kompa usiądę 😁 mam nadzieję, że tym razem w roli prowadzącej przyniosę Ci więcej szczęścia 🍀
Hahah nie mogę się doczekać ^^ mam nadzieje ze teraz już będzie tylko lepiej 😊Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
Siesiepy pięknie 🤩 dziewczyny wytłumaczcie mi jak krowie na rowie jak to robi się w tej apce, bo też chce 🤣 ściągnęłam ją sobie wczoraj ale chyba nie ogarniam do końca, bo nigdzie tego brzucha nie widzę 🤣
Emka super, że dzisiaj lepszy dzień 🤗 odganaimy te czarne chmury sio, niech już nie wracają! 🥰
Pytałaś o transfer.. Powiem szczerze, że mi przez głowę przemknęło żeby transferować od razu dwa (zawsze to większa szansa i jak się uda to od razu dwa z głowy 😅) ale Stary jest narazie przeciwny 😅 i lekarz też twierdzi, że przy pierwszym transferze nie praktykuje się tego 🙄 bo w sumie tej pierwszy transfer to zawsze taki rozpoznawczy - jak się uda to wspaniale, jak nie to bada się co poszło nie tak i na jakim etapie.
Moonflower no właśnie, a praca zdalna nie wchodzi w grę? 😊Emka06 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Sandra ❤️ jak dobrze Cie widzieć 😊
Tęskniłaś za Nami trochę? 😁SandraH.97 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Hej Dinusie 🦖 Witam się ponownie 😊 Podczytuje sobie Was regularnie od początku wątku. Króciutko o mnie: O pierwsze dziecko zaczęliśmy się starać w 2014r ale nic z tego nie wychodziło, poszliśmy do kliniki w 2018/2019 ale spanikowałam przed pierwszą IUI i chyba się poddałam… Od 2021 walczę z depresją. Pierwszy raz od blisko 10 lat zadziało się coś w poprzednim cyklu i zobaczyłam ⏸ ale niestety 5 dni później dostałam okres ☹ Pomimo tego, a może właśnie z tego powodu postanowiliśmy wrócić do starań po 3 letniej przerwie. Z tym że nie mam zamiaru zaczynać od punktu zero i tylko czekać czy zaskoczy. Poszłam na badania z krwi panel hormonalny, morfologia itp. We wtorek 11.07 idę do ginekologa nowego i pytam od razu o konkretny planu działania. Mąż robi badania z krwi 18.07. Ja będę pytać gin o polecenie dobrego lekarza dla niego i o skierowanie na badanie nasienia.
To by było takie krótkie podsumowanie 10 lat 😉 Staram się nadrobić Wasze historie i poznać Was wirtualnie. Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do grona wesołych Dinusiów 🦕
Lipcowa, kropka27 lubią tę wiadomość
🍀 Czekamy na Ciebie 🍀
Starania od 2014 z przerwą w 2019 i 2023
♀️ PCOS; mięśniaki macicy; niedomoga lutealna; słaby lewy jajnik; 12/17 i 06/23 cb; 09/23 – miomektomia i cystektomia
♂️ 2018 - morfo 2%; 2023 - morfo 4%
IVF 04/24; mamy 8❄️🥰
🔸05/06/24 FET ❄️5AB🔸5dpt blade ⏸️🔸7dpt mocne ⏸️🔸12dpt beta 887🔸14dpt beta 1874🔸24dpt 6+1 silne krwawienie🔸26dpt 6+3 GS 2.3cm; YS 0.34cm; CRL 0.98cm z bijącym❤️🔸7+3 CRL 1.2cm🔸8+2 CRL 1.9cm🔸9+4 CRL 2.8cm🔸11+3 CRL 4.9cm; NIPT niskie ryzyka; synek 💙🔸13+5 CRL 8.3cm 🔸16+5 173g🔸18+5 283g🔸20+4 375g🔸22+3 połówkowe ok 516g🔸25+5 913g 🔸28+5⏳
🍀Planowane CC 11/02/2025🍀 -
Za dużo zachodu żeby to wszystko zabrać ze sobą , a dodatkowo cały poniedziałek i tak bym na to straciła
Ale teraz jak stary na kursie mam trochę luzu od pracy więc się relaksuje
Wprawdzie nie Solina ale dobre i coWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2023, 12:52
Emka06, Lipcowa, rozalaa, SandraH.97, siesiepy, Angi90 , Beezi, Kil, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
-
Paprota9418 wrote:Siesiepy miałam na myśli wychodzenie ze mnie a nie z pokoju :pp
Melduje 🦍…
Nawet mi wredna zatestować nie pozwoliła
Moonflower nie da się tego jakoś przełożyć o ten jeden dzień? 🥺
Lipcowa musisz koniecznie ściągnąć dobra apke. Mi za pierwszym razem się coś zupełnie innego podstawiło na sklepie jako Remini i to ściągnęłam. Dopiero jak nie mogłam tam nic znaleźć to spojrzałam na nazwę i się zorientowałam że to nie to.
Białek co to się zdarzyło z Twoimi cyklami. 🥺Lipcowa lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Lipcowa wrote:Sandra ❤️ jak dobrze Cie widzieć 😊
Tęskniłaś za Nami trochę? 😁
Hahaha no pewnie że tak 😊 co jakiś czas wchodziłam i czytałam co słychać, ale na tych miesięcznych wątkach produkuje się tyle stron, że nie byłam w stanie być ani trochę ma bieżąco...
Powiem Wam że czekam na odstawinie tych anty na razie (jeszcze tydzień) bo moje libido jest na poziomie -100 i nie mam ochoty na nic...siesiepy, Lipcowa, Pfry lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Hahah Rozala no to mi dałaś funkcje 🤣🤣🤣 świetna jest 😅🤣
rozalaa lubi tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
1 procedura IVF--> 0 blastocysty 💔