X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa - boję się ale dadzą mi na noc jakieś prochy na uspokojenie;)

Kokos dziękuję

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis 🎉 Świętujcie w takim razie, Stary spisał się na medal, teraz Twoja robota ✊🍀

Siesiepy, mam nadzieję, że coś nam urośnie konkretnego do czwartku 🤞

Frutellka, ani się obejrzysz, a będzie po ✊

Meggi, Paprota, Kokos, Alysa 🫂 My zaczęliśmy niedaleko uświadamiać znajomych, że to nie zawsze tak hop siup i np. u nas zajęło rok, a i tak udało się bez większych ingerencji, wszyscy jakoś są w szoku, że nam zajęło tyle czasu... 🤷🏻‍♀️ Ale u nas większość znajomych nie starała się dłużej niż 3 cykle.

Kokos, myślę, że swobodnie możecie działać, jakbyś nie była staraczką to byś nawet nie wiedziała, że coś się zadziało. 🥺

Bambi, jak u Ciebie leci życie?

siesiepy, KoKos, Zosis lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi no tak średnio szczerze mówiąc. W pracy wygląda na to, że wszystko i tak obróci się przeciwko mnie. Wiecie, jak ciężko jest kogoś zwolnić. A tu jeszcze niestety nie ma dobrego zarządzania 😔 Mnóstwo stresu i wróciłam do punktu, w którym myślę, czy po prostu tego nie zostawić za sobą. Ale jednak bezrobocie przeraża. Z jednej strony wiem, że szkodzi mi to toskyczne środowisko, z drugiej boję się, że nie znajdę nic innego w swoim zawodzie, a w ciążę też nie zajdę i zostanę house wife. Wiem, że nadaje się do psychologa 😔

Zrobiłam dzisiaj zaległe badania hormonalne do konsultacji z dietetykiem. Prolaktyna 51 😔 W czwartek idę do ginki z Polnej dopytać, czy zrobią mi drożność, czy potrzebuje skierowanie czy co.

Ale za to wykończenie domu powoli do przodu.

Napisałam tak na szybko, wywołana do tablicy. Wieczorem nadrobię wątek Kochane 💖

Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30

preg.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra, wszystkiego najlepszego!

Frutelka, w takim razie kciuki na jutro. Wszystko będzie dobrze. Nie stresuj się.

Siesiepy, bliźniaki brzmią dobrze. U nas też jest na nie szansa. :) Mamy dwa pęcherzyki na lewym i prawym jajniku po jednym.

Meggi, chyba każda z nas w pewnym momencie czuła takie ukłucie zazdrości. Tulę.

Z naszej "lecimy na szybką kawkę na odreagowanie" zrobił się obiad, później deser i... Dopiero wróciliśmy do domu od rana. Mieliśmy jechać na budowę coś pogrzebać, ale Stary zarządził, że mam o siebie dbać i nie marznąć. 😅

Paprota, zaproszenie zaakceptowane, także pisz, co Ci tam leży na serduszku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2023, 16:24

Paprota9418, Pfry, siesiepy, Beezi, Lipcowa, kropka27, Angi90 lubią tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane każdej z Was z osobna;)

Rano wstawiłam się na oddział w Puławach, przemiła Pani mnie przyjęła i zaprowadziła na salę, przyleciał ordynator pyta jak się czuje mówię " że zestresowana" powiedział żebym się nie bała i sobie poszedł, stwierdził że wszystko będzie dobrze,nie pozwoliła jeść aż nie pobiorą krwi; koło 10 pobrali krew i zrobili EKG, myślałam, że to tyle więc poszłam na korytarz do męża a tu jakiś doktorek, młody i przystojny mnie szuka po korytarzu bo USG będzie mi robił 😁 Do gabinetu rozkladaj nogi później na fotel poogladal szyjkę i kazał mi jeść maksymalnie do 12 w nocy a pić mogę do 4; lewatywy nie będzie, ani żadnego oczyszczania jelit aż w szoku jestem; ale tu ponoć szpital "rodzę po ludzku" 🙂

siesiepy, Lipcowa, Mart768, Angi90 lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka ja tylko tak na szybko z pracy pisze bo widzę że "leżysz " w szpitalu w Puławach. Miałam robiony tam zabieg i powiem Ci ze bardzo zadowolona byłam. Całość pobytu na plus i personel przemiły. Naprawdę dobrze wspominam wizytę 😉

Frutellka lubi tę wiadomość

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalaa - mam nadzieję, że doszłaś do siebie po pracy w komisji? Pracowicie miałaś wczoraj, a właściwie to dzisiaj też 😅💪

Frutellka - powodzenia przy zabiegu 🤞 wiem jak takie sytuacje potrafią stresować, grunt to nie zamartwiać się na zapas. Na pewno jesteś w dobrych rękach.

Zosis - 🤩 cudownie, pięknie zaczyna Wam się tydzień, nie dość, że IUI to jeszcze taka super randka. 😚

Bubu - trzymaj się Kochana, czekam tu na Ciebie. Mieliście dużo stresu ostatnio, odpoczynek od tych wszystkich bodźców jest wskazany. 🫂

Sandra - dobrze zrozumiałam, że to IBS stwierdził gastrolog? Miałaś jakaś kolonoskopię? Zdrówka życzę, niech te objawy już przestaną Ci tak dawać w kość. Gratulacje z powodu zmiany pracy, przykro mi z powodu pieska.

Olail - 🤞 kciuki zaciśnięte do czerwoności. ☺️

Zosis lubi tę wiadomość

👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
    11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
    27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
    2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Lecę na oparach... 🫠
    Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, relaks 🧘
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutelka strach ma wielkie oczy 🙃 ale zobaczysz, że nie zdążysz dobrze zasnąć, a już będą Cię budzić 😊 no i ile rzeczy będą mogli sprawdzić to już nieoceniona wartość 😊 pomyśl, że jutro o tej porze będzie już po wszystkim 😊

Zosis Stary ma rację, niech o Ciebie dba 👌🏻

Pfry a jak u Ciebie samopoczucie? 🙃

Zosis, Angi90 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa dziękuję, że pytasz. 🥺 U mnie rollercoaster jeśli chodzi o emocje, ale która Dinostaraczka tego nie zna. 😮‍💨
    Czekam na okres, żeby umówić biopsję. Martwię się bardzo, czy leczenie przyniosło rezultaty. Wkręcam sobie, że na pewno mam jakąś endometriozę albo adenomiozę i leczenie nic nie da. 😑 W sumie od wielu lat mam malutką zmianę na lewym jajniku, niektórzy mówili, że to torbiel, ale torbiel to jest powyżej 3cm, a ona to ma 11 mm. Ponoć nie wchłonięty pęcherzyk, że coś nie do końca się podziało przy owulacji. Każdy lekarz mówi co innego, jeden torbiel, inny endometriola, a ostatnio lekarz mój mi nagle wpisał, że to endometrioza. 😑 Więc sama nie wiem, może faktycznie to to i dlatego AMH nie jest u mnie takie wysokie.
    Tak więc mózg Dinostaraczki nie przestaje snuć wizji, a to niezbyt zdrowe. 😵‍💫 Na szczęście w pracy dużo się dzieje, więc tam mam zajęte myśli czymś innym

A jak Ty się czujesz? ♥️☺️

03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌

Lecę na oparach... 🫠
  • kropka27 Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozala, żyjesz po tym liczeniu głosów? Aleeeż była piękna frekwencja ❤️ i kobiety tak pięknie poszły głosować, jestem mega dumna.

Zosis, niech to będzie piękne zakończenie tej przygody z IUI 🤞

Olail, jak tam wyniki proga? I czy masz już zaplanowany jakis dzień testowania?

Lipcowa, jak tam Twoje samopoczucie? Do kiedy planujesz pracować? 😊 ale to leci, to już 14 tydzień leci 🤯

Pfry, Zosis lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 09.2021

📅 08.2023 IVF
    Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2

25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚‍♀️
    29.10 ⏸️✨
    31.10 Beta 36🧚‍♀️
    02.11 Beta 112 😍
    06.11 Beta 950 🚀
    14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
    29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
    29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵

age.png
  • kropka27 Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry, kurczaki, tylko od tego jednego lekarza usłyszałaś o tej endometriozie? 🤔
    Ty już przecież tyle przerobiłaś że już dość, oby już było tylko lepiej.

📅 08.2023 IVF

29.10 ⏸️✨
    31.10 Beta 36🧚‍♀️
    02.11 Beta 112 😍
    06.11 Beta 950 🚀
    29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵

age.png
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej 😁 żyję!

Pracę w komisji zakończyłam po 8 😅 o 6 napisałam do kierownictwa jaka jest sytuacja i kazała mi się nie martwić i jechać do domu ☺️ spałam do 15 😅 teraz czuję się jak nowonarodzona 💪 w sumie 27 godzin na nogach 🫣

Bubu wróć jak będziesz gotowa, trzymaj się Kochana 🫂♥️

Zosis ale super 😻 teraz ☕️ herbatka, ciepłe zupki i skarpetki 😊😄 niech się tam dzieje, a warunki muszą być sprzyjające 🥹

Olail 🤞 brak objawów to często dobry objaw ☺️

Frutellka nic się nie bój, jesteśmy z Tobą, kciuków cała masa, musi być dobrze 😌 🍀

No u mnie znaczna większość znajomych też nie starała się dłużej niż 3 cykle, jedni którzy zaczęli się starać prawie pół roku po nas zbierają się do porodu i urządzają pokoik dla synka, a my dalej jesteśmy tu gdzie jesteśmy 🥺 od maja się z nimi nie widzieliśmy, oni ewidentnie nie czują się komfortowo w naszym towarzystwie i my w nich chyba też 🤷‍♀️

Bambi ostatnio naczytałam się o tej prolaktynie, dużym błędem podobno jest włączanie bromoconu bez szukania przyczyny - bo ona gdzieś tam jest, tylko trzeba by kogoś z głową na karku - takiego co by szukał a nie szedł na łatwiznę 😏

Lipcowa czekamy na zdjęcie brzuszka 😍 już się troszkę zaokrągla?😚

Macie rację, frekwencja była naprawdę dobra, cieszę się, może coś się zmieni ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2023, 20:00

Mart768, Zosis lubią tę wiadomość

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    ✨3.02 FET 5bb 🍀🙏

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    No hej 😁 żyję!

Pracę w komisji zakończyłam po 8 😅 o 6 napisałam do kierownictwa jaka jest sytuacja i kazała mi się nie martwić i jechać do domu ☺️ spałam do 15 😅 teraz czuję się jak nowonarodzona 💪 w sumie 27 godzin na nogach 🫣

Bubu wróć jak będziesz gotowa, trzymaj się Kochana 🫂♥️

Zosis ale super 😻 teraz ☕️ herbatka, ciepłe zupki i skarpetki 😊😄 niech się tam dzieje, a warunki muszą być sprzyjające 🥹

Olail 🤞 brak objawów to często dobry objaw ☺️

Frutellka nic się nie bój, jesteśmy z Tobą, kciuków cała masa, musi być dobrze 😌 🍀

No u mnie znaczna większość znajomych też nie starała się dłużej niż 3 cykle, jedni którzy zaczęli się starać prawie pół roku po nas zbierają się do porodu i urządzają pokoik dla synka, a my dalej jesteśmy tu gdzie jesteśmy 🥺 od maja się z nimi nie widzieliśmy, oni ewidentnie nie czują się komfortowo w naszym towarzystwie i my w nich chyba też 🤷‍♀️

Bambi ostatnio naczytałam się o tej prolaktynie, dużym błędem podobno jest włączanie bromoconu bez szukania przyczyny - bo ona gdzieś tam jest, tylko trzeba by kogoś z głową na karku - takiego co by szukał a nie szedł na łatwiznę 😏

Lipcowa czekamy na zdjęcie brzuszka 😍 już się troszkę zaokrągla?😚

Macie rację, frekwencja była naprawdę dobra, cieszę się, może coś się zmieni ☺️
    O Jezusie to się nasiedziałaś 😅😱 dobrze, że odpoczęłaś i odespałaś.

• kropka27 Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olail, rosnący prog to dobry znak, a chyba ten z leków nie wychodzi w badaniach? Jejciu, mam wielką nadzieję że Ci się uda 🤞

Ja byłam dziś na pierwszym podglądzie w tym cyklu, wszystko wygląda w porządku, jest pęcherzyk 15mm. Czekam na owulację ⏳

Pfry, olail, Emka06, Beezi, oloska, Marti27, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość

📅 08.2023 IVF

29.10 ⏸️✨
    31.10 Beta 36🧚‍♀️
    02.11 Beta 112 😍
    06.11 Beta 950 🚀
    29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka27 wrote:
    Olail, rosnący prog to dobry znak, a chyba ten z leków nie wychodzi w badaniach? Jejciu, mam wielką nadzieję że Ci się uda 🤞

Ja byłam dziś na pierwszym podglądzie w tym cyklu, wszystko wygląda w porządku, jest pęcherzyk 15mm. Czekam na owulację ⏳
    Luteina w badaniach wychodzi, duphaston nie 🙂

• KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W naszym towarzystwie/znajomych/ rodzinie jest większość przypadków za 1 razem...później max 6msc starań...tez mestesmy jedynymi, którzy nie mają dzieci, gdzie inni mają już po 2.

Zosiu, taki wypas jedzonko dzisiaj wskazany!
    Olail, cieszę się, że próg ci do góry idzie. Czekam na środę 🤗

Ja w piątek zaczynam brać globulki przed zabiegowe i mam iść zrobić betę w piątek, zakaz mamy seksów do zabiegu i stary niezadowolony przez to chodzi 🫥

Zosis lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka - tak, tylko mój ginekolog nagle teraz powiedział, że ta zmiana na jajniku to endometrioza.
    Zdania lekarzy były podzielone - od "To torbiel! To się wycina!" do "To? Tym się nie musi pani w ogóle przejmować, to na nic nie ma wpływu"... 😅 Finalnie przejmowałam się zdaniem lekarzy mających czynną praktykę w szpitalu - czyli, że na tą chwilę, nie muszę się tym przejmować. Natomiast jak byłam na Małopolskich Dniach Niepłodności to tam mówili, że wszelkie zmiany na jajnikach są obecnie kwalifikowane jako endometrioza 🤪 bądź tu mądrą Staraczką 😵‍💫
    Nic to, liczę na to, że leczenie na NFZ tego zapalenia przyniesie rezultat i będziemy mogli podejść do IUI. Jak IUI nie wyjdzie -> ogarniamy prywatną klinikę. 😮‍💨 Może ktoś coś przeoczył 😬
    Wkurza mnie tylko to, że nie da się nic przyspieszyć. 😑 No ale bez jaj, od lipca ciągle tylko coś leczę 😵‍💫 pewnie wtedy leczyłam to co zeszło niżej z macicy, eh ..
    Najbardziej wkurza mnie to, że to nie ma sensu. 😅 Zarówno ja dla męża jak i on dla mnie jesteśmy swoimi pierwszymi partnerami, a tu takie cyrki. Życie jest niesprawiedliwe, to fakt, nie ma co z tym dyskutować, ale to aż śmieszne, że mnie złapało jakieś takie dziadowskie zapalenie, w momencie, w którym moje życie intymne jest raczej znane i niezbyt niebezpieczne 😑😅 chociaż niepozbawione zabawy 😈

Olail - próg rośnie to ładnie.

Kropka - jeeejku, już niedługo transfer 🤩 pięknie, pięknie

Rozalaa - masakra, mega długo byłaś w komisji 🤯 wielkie uszanowanie ♥️ super, że się wyspałaś po zarwanej nocce

rozalaa lubi tę wiadomość

29.07 i 28.08 - IUI ❌

Lecę na oparach... 🫠
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry oj tak, rollercoaster emocji potrafi dać się we znaki. Trzymam kciuki żeby tym razem wszystko było dobrze, mam jakieś dobre przeczucia co do Ciebie 😊 ja od lekarza do lekarza błąkałam się ponad 2 lata (jeszcze przed staraniami) i każdy mówił co innego także wiem jak to frustruje. Polecam Ci znaleźć kogoś z polecenia - jeśli nie od kogoś znajomego to z grup - takie "perełki" są najwięcej warte i robią robotę 💪🏻
    Nawet jeśli endomenda to nie koniec świata - robi bałagan w środku ale w większości przypadków można z nią walczyć (miałam wypalane ogniska endomendy). Najważniejsza jest wytrwałość - jeszcze troszkę 😘

kropka to już niedługo 🤩 czekam na owulacje razem z Tobą 🤩 niech zadzieje się magia 🧚🏼‍♀️ Dinociotki zaciskają kciuki do czerwoności 🤞🏻 kiedy następny podgląd? 😊

Rozalka 27 godzin w pracy robi wrażenie 😳 dobrze, że odpoczęłaś - wydaje mi się, że po wyborach należa Ci się nawet 2 dni wolne - jutro zamierzasz iść do pracy? 😊
    My zaczęliśmy przyjaciołom mówić otwarcie o Naszym in vitro i wychodzi na to, że jestesmy chyba jedyną parą w kręgu z taką historia 😅 ale jestem mega dumna ze Starego, bo to on miał opory przed mówieniem wprost, a teraz wychodzi naturalnie 😊 chociaż większość jest tak zaskoczona, że w sumie nie ciągną tematu, chyba do końca nie wiedzą jak się zachować 🙈

Ja czuję się dobrze, dziękuję 😊 oprócz apetytu jak wściekły dzik na nic nie narzekam 🙈 i sama nie mogę uwierzyć jak szybko to leci 😊

Rozalaa zaokrąglam się chyba już nawet widocznie - zaraz poszukam czegoś godnego zaprezentowania 😁

Pfry, rozalaa, Angi90 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olail super, że progesteron pnie się w górę 🤞🏻
    Już nie mogę doczekać się Twojego testowania 🍀

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

age.png
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa - koniecznie wrzuć nam tu jakieś focie aktualizacji brzuszka 🥹 ciotki są stęsknione takich widoków 😚

Paprota9418, rozalaa, Lipcowa lubią tę wiadomość

29.07 i 28.08 - IUI ❌

Lecę na oparach... 🫠
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ