X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • kropka27 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RinTinTin wrote:
    Siesiepy, też miałam ten stopień. Kolposkopię, pobieranie wycinków itp. fajnie się wszytko „naprawiło” po codziennym stosowaniu przez pół roku Papilocare. Trochę kosztuje, ale polecam bardzo. U mnie nie ma już śladu po tym dziadostwie
    Jak to dobrze ze jesteśmy na tym forum, wzajemne wymienianie się doświadczeniami jest bezcenne. A my Dinusie to już przeszłyśmy prawie wszystko. Siesiepy, dobrze będzie, trzeba zwalczyć wroga.

RinTinTin, ja z tymi testami też się czuje jakbym zaczynała od nowa 😅 zrobię jeszcze dziś wieczorem, może jeszcze jutro. Umówiłam się już w sobotę na monitoring i jak potwierdzimy że owulacja była, to może transfer w środę? 🙈

RinTinTin, Angi90 , siesiepy, Emka06, rozalaa lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 09.2021

📅 08.2023 IVF
    Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2

25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚‍♀️
    29.10 ⏸️✨
    31.10 Beta 36🧚‍♀️
    02.11 Beta 112 😍
    06.11 Beta 950 🚀
    14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
    29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
    29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵

age.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart768 wrote:
    Siesiepy tulę mocno i w takim razie trzymam kciuki za kolposkopię 🤞

RinTinTin dzieki ze pytasz, nie chcialam nawet pisac, bo widze, ze atmosfera i tak jest bez tego ciezka na forum :( niby cos bylo lepiej po weekendzie, we wtorek pojechal do pracy i juz myslalam, ze troche bedzie stabilniej, ale oczywiscie w srode rano uslyszalam tekst, ze żona to nie jest rodzina tylko obca osoba i ze rodzina to są tylko dzieci. W sumie ja nie jestem nawet jego żoną, ale przynajmniej już wiem, ze lepiej nie brac slubu, bo nie zmieni to mojego miejsca w jego hierarchii 🤷🏼‍♀️ staram sie podejsc na chłodno do tego i chyba zaczne chodzic do psychologa, zeby sie nie zamęczyc, ale coraz gorzej widze tą „wspólną przyszłosc”. Szkoda tylko, ze uzewnetrznil sie z takimi pogladami po 3 latach związku.
    Tule Cie bardzo mocno. Weź go może na poważna rozmowę, bo to nie wygląda jak zdrowa relacja. Staracie się o dziecko a on takie rzeczy wywala. Może w jego życiu też nie coś stało o czym Ci nie mówi? Moze jego zżera stres i tak reaguje?

@Siesiepy będzie dobrze. Moja koleżanka 3 lata temu też dostała taki wynik CIN1, była na kolposkopi na onkologi, gdzie wyszło że ma tylko stan zapalny. Dostała na niego leki przeciwzapalne i na odbudowę, po pół roku cytologia wyszła jej na 1

siesiepy lubi tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • RinTinTin Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart stary lepszego czasu na pokazanie swojego prawdziwego ja nie miał 🤯 pamiętaj, że jesteśmy tu dla Ciebie i jeśli chcesz się wygadać to śmiało 😘 tylę Cię mocno 🫂😘 i pamiętaj, że Ty i kropek jesteście teraz najważniejsi!

Kropka to jest nieocenione jakie doświadczenie i wsparcie ze sobą przynosimy. Dinusie są super 😍🦕

kropka27 lubi tę wiadomość

26 cykli starań naturalnych ❌
    05.23 💔

EF IVF
    05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
    06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌

09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
    📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
    23.09.24 zabieg

🙋🏻‍♀️35l🙋🏼27l

📈POF
    AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, trzymam kciuki za tę kolposkopię, oby nic nie wyszło 🤞 Tulę mocno za niepomyślne wiadomości, wszystkie miałyśmy nadzieję na coś innego... ❤️‍🩹

Kropka, no piczor jak się patrzy 🔥 Dzwoń do kliniki i wychodzi, że w następnym tygodniu transfer 😍

Zosis, ja gotuję normalnie bulion warzywny albo mięsny, dorzucam zawsze trochę grzybów suszonych, potem do gotowego bulionu wrzucam buraki - starte albo pokrojone na małe kawałki, gotuję ok. 30-40 minut na małym ogniu, odcedzam i doprawiam - ocet, pieprz, sól, czasami majeranek. Pamiętaj tylko, że z burakami nie powinien się mocno gotować bo straci kolor, ma pyrkać na małym ogniu jak rosół. 😉
    U mnie dzisiaj wege fasolka w pomidorach 🤤 Mam potrzebę rozgrzewających rzeczy przy takiej pogodzie.

Mart, nie masz opcji iść na zwolnienie i wyjechać do rodziców na kilka dni? Stary przegina mocno, może z drugiej strony to dobrze, że nie macie ślubu... 🤯 Jemu jest potrzebna terapia wstrząsowa za takie zagrywki.

Paprota, czekam od Ciebie na dobre wiadomości🤞

Paprota9418, kropka27, rozalaa, siesiepy lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, przytulam 🫂 pomyśl, ochłoń ❤️

Kropka, czyli transfer coraz bliżej 🥰

Mart, pogadaj poważnie z tym Starym bo leci sobie w kulki... No czas na uzewnętrzenie swoich dziwnych myśli znalazł sobie zajebisty. Nie ma to jak wsparcie w najważniejszej osobie. Trzymaj się 🫂

A ja po wczorajszym kopie od życia idę do fryzjera ściąć włosy. Już miałam taki zamiar od kliku miesięcy ale teraz to jest ten moment. Jakbym z włosami miała zrzucić ciężar emocji i tego co we mnie siedzi od kilku miesięcy. Lżej na głowie to może lżej w głowie 🤷‍♀️

Paprota9418, Angi90 , siesiepy, kropka27, Emka06, Lipcowa, justme lubią tę wiadomość

• Angi90 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka27 wrote:
    Dziewczyny, czy powiedziałybyście że to już pik? 🤔IMG-20231019-095839.jpg
    PIK🥳

kropka27 lubi tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
    15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
    21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł

13.02 kolejna wizyta ⏰
    PTP 21.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po dawce antybiotyku, w środę mam juz termin w poradni chorób zakaźnych i będę miała jeszcze jakies badania i decyzja na ile dostanę antybiotyk i czy w domu czy w szpitalu dożylnie.

Paprota9418, KarolinaAnastazja, siesiepy, kropka27, Lipcowa, Beezi lubią tę wiadomość

Oliwka ❤️ 30.12.2020
    Zosia ❤️ 17.07.2024
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, tulę Cię mocno i trzymam kciuki za kolposkopię🤞🤞🤞 Ochłoń kochana, bo to dużo informacji 🫂 Jesteśmy tu dla Ciebie ❤️‍🩹 Monitoring do czasu zabiegu również uważam za bezsensowny, szłabym z tematem pokolei, krok za krok. Pomimo tych wiadomości nie wolno Ci się poddać! Po to robisz, po to działasz żeby dowiedzieć się wszystkiego o sobie i dążyć dalej do celu, ta droga nie zawsze jest przyjemna, jesteś tego przykładem, ale ja wierzę, że dasz radę 😘

Paprota, czekam teraz na Twoją wizytę 🤞🤞🤞

Kropka, no wzrusza mam, niech się dzieje pięknie 🥹✊

Olail, zmiana wyglądu to zawsze dobry pomysł 😘 Odetniesz włosy, a wraz z nimi, mam nadzieję, poleci kamień zeszłych zmartwień 🫂 Pochwal się Koniecznie 😊 Też planuję fryzjera 😁

Zosis, nie ma męża w domu, bo on robi u nas tradycyjny barszcz czerwony, ale ... Szybki do zrobienia to on nie jest 😅 Jak wróci to Ci podeślę przepis 😊

Mart, same brzydkie słowa przychodzą mi do głowy 🫣 Kochana Ty chyba pracujesz z domu? Nie mogłabyś pojechać do dziadków na jakiś weekend, tydzień, miesiąc czy coś?🤔 Może by zatęsknił i przestał pierdolić głupoty 😤 Na ten moment to całe szczęście, że po ślubie nie jesteście. Przytulam Cię niemiłosiernie mocno 🫂🫂🫂

Paprota9418, siesiepy lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
    15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
    21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł

13.02 kolejna wizyta ⏰
    PTP 21.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi super że udało się to wszystko tak szybko ogarnąć ;)

Ja już pod gabinetem.. przebieram nogami…

Angi90 lubi tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, staram się czytać na bieżąco, ale jakoś nie mam weny na pisanie... u mnie cykl wakacyjny nie wypalił... jestem już po bardzo ubogiej i spóźnionej 3 dni @... zmiana klimatu chyba jej się udzieliła... u mnie spóźnienia się nie zdarzają... na szczęście już po i zaczęłam kolejny leniwy cykl... daje sobie czas do grudnia... nie biorę żadnych supli, z leków euthyrox, nic nie mierzę nigdzie nie grzebie 🤣 idę na żywioł...

w pracy mamy taki Armagedon że masakra, to co się teraz odpierdala to takiego czegoś jeszcze nie było... i mowa tu głównie o kierowcach... w dupach się przewraca... 🙄🙄🙄

jak słyszę telefon albo dostaję wiadomość czy którykolwiek może zadzwonić to już mi się gorąco robi... bo to znak ze znowu sie cos odjebało.. ehhh dla niektórych spóźnienia 2 godzinne do pracy i nie podstawienie samochodu za które są bardzo duże kary to pikuś... no zero odpowiedzialności🙄 jak w przedszkolu...
    mamy ochotę zmniejszyć tabor o połowę... bo za nasze nerwy się to nam nie kalkuluje ... szkoda zdrowia...

oilai trzymam mocno kciuki... może to taki leniwy blastek i trzeba dać mu czas... nic nie przekreślam i kciuki zaciskam.
    Lipcowa piękny brzuszek!!!
    Meggi na boreliozę podobno pomaga picie naparu z czystka, chyba lepiej że świeża niż stara... świeżą ogarniesz antybiotykiem.

Bubu jesteś w moim serduszku stale💗 tak samo RinTinTin moja siostra majowa 💗

Bialeczku jesteś?? lajkujesz mi posty na ig już miałam napisać do Ciebie ale nie chcę być nachalna 😘 odezwij się serduszko

Bardzo mocno Was wszystkie całuje 😘

aaaa Kropka Piczor jak nic!

Mart, co mogę powiedzieć... mój też powiedział raz coś takiego, co mnie bardzo zabolało... sprowadziłam chłopa na ziemie... powiedziałam mu, że to, że jestem 200 km od rodzinnych stron, to nie znaczy że się nie spakuje i nie wypierdole stąd, żeby się nie czuł za pewnie bo chyba mu się w dupie poprzewracało... i chyba się mu wydaje że ja w jakiś sposób jestem zależna od niego... że jeśli tak myśli to się myli... bo ja sobie poradzę bez jaśnie Pana 🤣 przemyślał i przeprosił...

Tęsknie za Wami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2023, 11:41

siesiepy, kropka27, Mart768, Angi90 , RinTinTin, KoKos, Lipcowa, Beezi, Kasia111 lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trochę poczytałam ale posługując się innymi hasłami, choćby rozwinięciem skrótów mojej cytologii.
    Raz, że wy mnie uspokoiłyście przykładami z życia wziętymi, dwa, że przy CIN1 mam szansę na 1% zezłośliwienia zmiany. Więc no umówmy się, moje cycki mają większą szansę na raka niż szyjka macicy. Kod skierowania N87.0 oznaczający "łagodną dysplazję szyjki macicy, nowotwór 1 stopnia" nie uspokajał. :p

Uspokoiłam się już chyba. Zastanawiam się czy przyjęliby mnie w poniedziałek na tą kolposkopię, skoro owulacja się raczej nie zbliża i kto wie czy będzie - popytam. W końcu śluz nie powinien utrudniać obserwacji. Ostatni Pimafucin biorę w sobotę, więc w poniedziałek będę mogła mieć wykonywane to badanie. Kazali mi dzwonić między 12:00 a 14:00 na izbę przyjęć.

KarolinaAnastazja nikt do tej pory nie chciał mnie stymulować przez wzgląd na wyniki nasienia. 24.10 mamy teraz badania nasienia więc zobaczymy. I zobaczymy co w ogóle wymyśli Rządowy Program jak okaże się, że z nasieniem kaszana. I czy w ogóle coś wymyśli. Dlatego no, tak się metforminą zajarałam, zwłaszcza jak we wrześniu ta owu była. Ale nie może być zbyt pięknie. :)

Mart, atmosfera nie atmosfera, powinnać mówić co u Ciebie się dzieje, zwłaszcza jak nie jest kolorowo. :( Nie wiem w co gra Twój stary, ale nie wygląda to dobrze. To Ciebie powinien stawiać na pierwszym miejscu lub chociaż na równi z rodziną, skoro buduje z Tobą przyszłość i nową rodzinę. To był jego wybór. Nikt mu nie kazał. Dobrze, że nie zamierzasz brać ślubu. Jak to ma tak wyglądać to lepiej zostawić otwartą furtkę, żeby w razie czego się ewakuować. Oczywiście nie chcę przesądzać i chciałabym wierzyć w to, że to efekt stresu i gadania co ślina na język przyniesie... Ale wiesz jak nie wiesz? Jego słowa są okropne, mój jakby mi coś takiego powiedział to by mnie chyba więcej nie zobaczył z mojej własnej woli (patrząc na mój wybuchowy charakter). Sam by musiał mnie szukać i przepraszać... A i tak miałabym zachwiane poczucie bezpieczeństwa. Obawiam się, że jeśli będzie tak dalej robił to... No skończy się na tym, że to on zostanie z niczym, bez zarówno żony/partnerki vel obcego człowieka jak i rodziny którą zbudował (dzieci), a zostaną mu tylko alimenty do zapłaty i sądownie ustawione godziny w miesiącu na widzenie. Jak sobie szukał inkubatora to mógł wynająć odpłatnie jakąś surogatkę zagranicą, zamiast bawić się Twoimi uczuciami...

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Amunicja Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, wróciłam. Teraz pora na zasłużony odpoczynek po urlopie 🙂

Ciężkie chmury wiszą nad naszym wątkiem, więc zgodnie z obietnicą, zostawiam amunicjową rymowankę i serdecznego przytulasa dla każdej, której teraz smutno i źle.

Czyś dinozaur, rutyniara,
    stara(ń) wyga w swej biegłości-
    Siostro- wkrótce będziesz w ciąży,
    jeszcze trochę cierpliwości ❤️

Zosis, Angi90 , KarolinaAnastazja, aśś, kropka27, siesiepy, Beezi, Mart768, RinTinTin, Marti27, Emka06, Paprota9418, olail, Lipcowa, oloska, Niemampomyslunanick, Alysa, rozalaa, Kasia111, moonflower, justme lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️
    AMH 2,2
    regularne cykle, potwierdzone owulacje
    jajowody drożne
    hormony w 3 dc ✅
    krzywe glukozowa i insulinowa ✅
    histeroskopia, CD138 ✅
    TSH 1,05 (Euthyrox)

🙋🏻‍♂️
    teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
    pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
    fragmentacja ✅
    posiewy✅
    hormony ✅
    brak żpn

Po 22cs:
    02.2024 IVF 2x❄️
    I FET 22.05.2024👎🏻
    II FET 18.06.2024 ✨
    6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
    8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
    10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
    27dpt zarodek z bijącym ❤️
    niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadałam ze szpitalem. Mam nie brać dzisiaj leków dopochwowych i stawić się jutro na kolposkopii, przeziębienie nie będzie problemem.

Amunicja, KarolinaAnastazja, SandraH.97, RinTinTin, Angi90 , Emka06, Paprota9418, Lipcowa, aśś, kropka27, Mart768, olail, oloska, KoKos, Beezi, rozalaa lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, tulę Cię bardzo, bardzo mocno i trzymam kciuki za kolposkopię.🤞 Oby udało się to zrobić jak najszybciej. Ja się zupełnie na tym temacie nie znam, ale widzę, że Dziewczyny już trochę dobrych wiadomości wniosły. Tak, jak pisze Angi - nie poddawaj się, krok po kroczku, powoli, ale do przodu.

Paprota, czekam razem z Tobą pod gabinetem! 🤞

Olail, mówi się, że kiedy kobieta zmienia fryzurę, to zmienia całe swoje życie. ;) Oby to był początek DOBRYCH zmian.

Mart, nie krępuj się pisać w każdej chwili. Tutaj znajdzie się miejsce na dobre i złe emocje, na cudowne i straszne wiadomości. Wszystko pomieścimy. A podzielenie smutków na tyle babeczek z pewnością pomoże. Twój Stary mocno przesadza. My jesteśmy po ślubie, ale gdyby Mąż rzucił mi takim tekstem, to szukałby mnie w najlepszym przypadku u Rodziców, w najgorszym już by mnie nie znalazł, a kontaktowałby się ze mną wyłącznie przez prawnika. W dodatku zostawiłabym gościa w dziurawych skarpetach! Może Twoim Starym trzeba ostro potrząsnąć?! Niech chłop się ogarnia, bo oczekujecie dziecka, to dopiero będzie rewolucja.

Amunicja! 💛 Wróciłaś! I to z jakimi czarami. :)

Moon, dobrze, że jesteś. Miło Cię widzieć. :)

Paprota9418, moonflower, Amunicja lubią tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy trzymam kciuki by wszystko się szybko rozwiązało i żeby nie było to nic poważnego...
    Człowiek jak ma już nadzieję że wszystko jest okej i że będzie dobrze nagle coś się pieprzy...

Mart, powiem Ci ze jestem w szoku, że można takie słowa usłyszeć od bliskiej osoby...nie wiem co mu siedzi w głowie, ale na pewno nie jest to dobre i powinien sam iść na jakąś terapie...
    Pamiętaj że Twoje zdrowie i samopoczucie jest najważniejsze, dbaj o siebie, nie możesz się denerwować,a rozumiem że taka sytuacja nie pomaga w niczym...

Ona👱‍♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
    05.2022-->CP w p.jajowodzie 07.2022-->HSG, ok 03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
    11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
    5DPT 12.8 mIU 6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
    14DPT 858.0 mIU Prog. 35.4 ng
    16 DPT 1758,0 mIU pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
    21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
    6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
    8w6d CRL 2.16 cm Orzeszka z bijącym ❤️
    10w2d Tańczący Orzeszek z bijącym ❤️🥰
    preg.png
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, kurcze, trzymam kciuki żeby po kolposkopii wynik był korzystny i żebyś szybko zapomniała o sprawie i czatowała dalej na owulację 🤞🍀🫂

Olail, oby pomogło :)

Paprota, trzymam kciuki za wizytę 🤞

Paprota9418 lubi tę wiadomość

Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
    2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
    3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
    Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
    15+4 🐔 około 10cm
    20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
    26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
    30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
    35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
    39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
    39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, super, im mniej czekania, tym krótszy stres. Tulę Cię i trzymam kciuki za dobre wieści w najbliższym czasie 😘

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy trzymam kciuki za Ciebie wszystko będzie dobrze Kochana

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wooow już pik! 🥳🥳 Także odliczamy, odliczamy 😁 w takim razie kiedy teraz wizyta u lekarza? 😊 W pon? 😊 Magia już w przyszłym tygodniu? 🧚🏼‍♀️🥳

Siesiepy widzę, że pierwszy szok powoli mija. 😘 Trzymaj się - super, że już zamierzasz działać, szkoda tracić cyklu na czekanie 🍀🤞🏻

Olail szykują się rewolucje w takim razie! 😁
    Trzymam kciuki żeby za tą zmianą poszły następne 🤰🏻 🤞🏻🍀

Moon praca z ludźmi ma jedną, główną wadę - pracę z ludźmi 😉 wyobrażam sobie jak może działać na nerwy ale mam nadzieję że to tylko przejściowy okres 😘 wracaj do Nas, bo też tęsknimy 😊

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amunicja jak tam powrót do szarej rzeczywistości? 😁

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ