X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota 🥺😥 wiem kurcze, jak ciężko jest kiedy nie ma żadnej uchwytnej przyczyny i lekarze Cię zlewają, a jednak problem istnieje, bo dalej nie jesteśmy w ciąży. Szukając lekarza, miałam kilku na swojej drodze i chociaż u mnie "coś tam" wyszło to lekarze i tak każą się starać nic nie zmieniając albo in-vitro. Teraz przy tej ciąży biochemicznej też wyszedł mi bardzo niski progesteron po raz kolejny, a lekarz uznał, że to w ogóle nie ma znaczenia i to nie jest na pewno przyczyną problemów z implantacją. Nawet jak miałam progesteron 2 w 8dpo cyklu monitorowanego z potwierdzoną w USG owulacją to nie chciał mi wspomóc drugiej fazy, dlatego ten duphaston sobie wypisalam na własną rękę ;( bardzo mi przykro, że tak wyszła wizyta, bo wiem po sobie, że zawsze się liczy na jakiś krok do przodu, a jałowe wizyty tylko dołują

Paprota9418 lubi tę wiadomość

Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
    2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
    3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
    Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
    15+4 🐔 około 10cm
    20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
    26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
    30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
    35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
    39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
    39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰

age.png
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Marti narazie mam dość tego wszystkiego.
    I jak p. Doktor kazał będę “oczekiwać” na okres…
    Nosz ku.wa…

Jeszcze dziś się dowidziałam że kolejna koleżanka z pracy jest w ciąży. (Rozmawialiśmy o tym starała się rok)

Wracałam pociągiem i leciały mi łzy.. nie płakałam po prostu stałam patrzyłam w szybę a łzy same leciały. Z bezsilności.

Kochana wiem co czujesz. Dźwigać ciężar starań tak naprawdę bez jakiejkolwiek pomocy lekarza jest cholernie ciężko 🥺 daj sobie chwilę odpocząć od tego a jak nabierzesz siły to szukaj nowego lekarza.

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej laski 😊 czy Wy też nie możecie się przyzwyczaić do tych temperatur? 🥶 ja się muszę wziąć za pranie zimowych kurtek bo to masakra jakaś jest 🫣

Kropeczko jeszcze chwilka i kropek będzie na pokładzie 🥹 bardzo na to czekam, przebieram nóżkami żeby wpisać Ci jajo 😍

Siesiepy zaaajebiście wręcz, że taki szybki termin masz! Będzie dobrze, zobaczysz, ja w to wierzę 🤞

Mart ja już nawet nie wiem jak to skomentować 🤦‍♀️ temu Twojemu facetowi pasowało by klepki w głowie poustawiać jak Bóg przykazał. Rozumiem, że jeżeli pobierzecie się i urodzisz dziecko, to oni wraz z pewnie jego mamusią stanowią rodzinę, a Ty jesteś typiarką jakąś co z nimi mieszka? Reaguj jak mówi Ci takie rzeczy, niech nie myśli że może chlapać głupoty bez konsekwencji. 🤬

Olail ślicznie wyglądasz 😍 kolor cudowny 🤩

Paprota też miałam ,,przyjemność” spotkania się z takimi lekarzami, żeby trafić na kogoś sensownego często trzeba przejść długą drogę 🥺 na pewno trafisz na kogoś kto faktycznie zechce pomóc i będzie miał takie możliwości, może miejscowy spotted by coś podpowiedział?

Amunicja ♥️♥️ mam taką piosenkę w pracy ,,Dobrze że jesteś” i tak sobie o niej pomyślałam jak zobaczyłam Twój post i wierszyk ♥️😅 no odrazu człowiekowi/dinusiowi lepiej 🦖🥹

Ja mam dzisiaj ogólnie dobry humor, doceniam mocno to, że myślenie o ciąży i staraniach nie jest tu takie, hmmm jak to nazwać 💭 ,,obsesyjne”? Tak, był czas kiedy było to z deczka obsesyjne 🫠 nie liczę na ten cykl, nie lubię robić sobie złudnych nadziei, przywykłam do tego co jest. Ale chwilami czuję się taka wkurwiona, że oo matko 😅 no zwyczajnie mnie to wnerwia wszystko 😅

KoKos, Paprota9418, kropka27, olail, Amunicja, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    ✨3.02 FET 5bb 🍀🙏

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota jak dla mnie to zmień lekarza, ja też miałam wizytę i nie ogarniętego rzeczywistością endo i wyszłam tam z jiewiedza i spłukana o trzy stówki...dowiedziałam się tyle co wiedziałam...byłam wściekła, że poszłam do takiego człowieka. Znalazłam kogoś innego i teraz jest dla mnie strzał w 10! Ja bym na twoim miejscu poszukała kogoś z polecenia

Olail pięknie! Pasuje Ci mega ! 😊

KoKos, Paprota9418, olail lubią tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka po laparoskopii szybko się wraca do kondycji. Super, że lekarz jest dobrej myśli i ty też takiej bądź ☺️

Kropka27, mój mąż też niby lubi dłuższe, zawsze narzeka jak ścinam, a ja wolę takie maks do ramion, ale co ciekawe jak zetne to częściej je dotyka niż jak są długie 🙃😜

Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
    2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
    3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
    Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
    15+4 🐔 około 10cm
    20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
    26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
    30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
    35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
    39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
    39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰

age.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Paprota ściskam Cie mocno. Domyślam się co czujesz, niestety są tekie rejony Polski gdzie znaleźć dobrego ginekologa i jeszcze na NFZ to graniczy z cudem. Ale trzymam kciuki żeby się udało. I kolejny lekarz był tym u którego będziesz prowadzić ciąże.
    U mnie niestety też jest z lekarzami problem, na szczęście moja lekarka jest cudowna. Na każdej wizycie pełne badanie, obligatoryjnie raz do roku cytologia i usg piersi i to na NFZ.

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoKos wrote:
    Frutellka po laparoskopii szybko się wraca do kondycji. Super, że lekarz jest dobrej myśli i ty też takiej bądź ☺️

Kropka27, mój mąż też niby lubi dłuższe, zawsze narzeka jak ścinam, a ja wolę takie maks do ramion, ale co ciekawe jak zetne to częściej je dotyka niż jak są długie 🙃😜

Tak najgorsze jest to ciągnięcie szwów i uczucie bólu wszystkich kości, zwolnienie mam na miesiąc więc odpoczywam 🙂 Staram się być dobrej myśli, najważniejsze że jeden jajowód jest drożny i doktor mówi, że będzie dobrze;)

KoKos lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokos..
    Ja wiem że nie jest idealnie. Czuje to.. ale poza niskim progiem przy potwierdzonej owu tak jak u ciebie nic innego nie wychodzi.. nam powiedział ze jak już dostane okres to żebym przyszła na wymazy do IUI ale chyba nie mam ochoty go znowu oglądać.

Mam ogromne wsparcie w mężu. Jest cudowny w tej kwestii. Tylko dzięki niemu jeszcze jakoś się trzymam.

Nie chce przerwy. Chce działać już za dużo było przerw, za dużo zmian lekarzy i błądzenia po omacku. Trwa to 3 lata a mam wrażenie że stoję w miejscu.

Rozalia, Karolina już skorzystałam 2 razy z poleceń. Wrócimy do tej poprzedniej ale ona przyjmuje tylko w klinice prywatnie.
    Ten teoretycznie też był polecany przez moja endokrynolog i 2 koleżanki. Ma cudowne opinie na necie. Babki dzisiaj w poczekalni też go zachwalały..
    już ostatnio gin z pakietu PZU był bardziej ogarnięty niż on..

Alysa zazdroszczę. ❤️

Dziękuję dziewczyny ❤️😭😭
    ustaliliśmy z mężem ze biorę tą wyciągniętą siłą luteinę od lekarza. Jutro spróbuję nas umówić do tej p doktor z kliniki z której byliśmy zadowoleni.
    Ja pójdę do niej na wizytę tak żeby od razu pobrała mi wymazy. W między czasie zrobię resztę badań do IUI (wcześniejsze są z lutego. A oni chcą 6 mies ).
    Tak żeby w grudniu max w styczniu podejść do inseminacji. Skoro nie ma dla nas nadzieji naturalnie (mimo że teoretycznie jest ok) to trzeba pomóc.
    Dość czekania..

siesiepy lubi tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota, a Tobie ktoś drożność zrobił? Wybacz jeśli pisałaś ale nie zarejestrowałam

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Paprota, a Tobie ktoś drożność zrobił? Wybacz jeśli pisałaś ale nie zarejestrowałam

Tak. W tamtym roku, wszystko było w porządku.

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zgłupiałam…
    Chciałam wziąć tą luteinę i zapisane mam 1 raz dziennie pod język 50mg.
    Patrzę w ulotkę a tam na “wywołanie” miesiączki jest 3/4 razy dziennie…
    Mogę potem po tym normalnie pić i jeść czy jak to mam brać?
    Sorki za głupie pytania ale w ulotce nic nie ma a biorę pierwszy raz.

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka, bardzo mi przykro, że spotkałaś na swojej drodze takiego lekarza. Czasami sobie myślę, po co tacy ludzie biorą się w ogóle za wykonywanie takiego zawodu. 🤷‍♀️ Dobrze, że bierzecie sprawy w swoje ręce. Niech Mąż staje na wysokości zadania i wspiera.

Siesiepy, jaki szybki termin. 😯 Super. Szybko, znaczy mniej stresująco. 🤞

Marti. Tak, ten dziwny śluz z wczoraj jak ręką odjął. Muszę po prostu przestac tam grzebać i się nakręcać. 😅 Z objawów (czy raczej potencjalnych objawów) to tylko cały czas czuję jajniki. Poza tym... Dopiero usiadlam. 🙃 Melduję, że barszcz zrobiony. 💪 Wyszedł mi cały gar.🤦‍♀️ Testowo część wrzuciłam w słoiki, zobaczę czy się zapasteryzuje, bo inaczej będziemy to jeść cały tydzień codziennie. Wyszedł całkiem spoko, trochę za bardzo wzięłam sobie do serca "dużo pieprzu", ale Stary lubi ostre to zadowolony.

Marti27, Paprota9418 lubią tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis, oby ten barszcz pomógł Kropkowi jak u Bąbla🤞😁

Paprota, tulę za te zawiedzione nadzieje, mam nadzieję, że w końcu znajdziesz kogoś z kim się dogadasz i kto będzie miał dla Was plan 🍀

Rozala, mam wrażenie, że od początku września nie masz czasu myslec o tych staraniach i to Ci dobrze robi na głowę. ❤️

Bambi, udało Ci się ustalić coś w pracy?

Frutellka, super, że dostałaś aż miesiąc zwolnienia, dojdziesz w spokoju do siebie ❤️‍🩹 No i super, że są jeszcze miejsca gdzie można zrobić zabieg w pozytywnej atmosferze.

Niaha, jesteś?

Paprota9418, rozalaa lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota, przykro mi , że ta wizyta była taka do bani, a takie miałaś nadzieje...😮‍💨 Ale widzę, że masz bojowe podejście i będę Ci w nim mocno kibicować ✊ Ty wiesz, czego chcesz, mam nadzieję, że dogadacie się z tamtą lekarką 🍀

Rozaala, ja też nie mogę się przestawić, niby słońce było pół dnia, a taki ziąb, że szok🥶 Zakupy się szykują, bo nie mam cieplejszej kurtka ani botków 🤔
    Nooo wkurwa można złapać i to nierzadko 😬

Bałam się, że mi się cykl rozjedzie w tym miejscu... Nic z tego 😅 Przyszła ta małpa z całą mocą z zegarkiem w ręku 😁 Przynajmniej regularność cykli mnie cieszy 😊

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
    15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
    21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł

13.02 kolejna wizyta ⏰
    PTP 21.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amunicja 🥳 Ja też chcę wiedzieć coś niecoś o Twojej podróży ! Doceniam wierszyki ale chcę więcej 😉

Mart. Nie wiem, co powiedzieć. Dziewczyny dobrze Ci radzą. Ja to bym się od razu spakowała pewnie. W sekund pięć.

Rozalaa jak na niewyspanego człowieka to Ty po prostu promieniujesz energia 🤔🥳

Paprota rozumiem Cię doskonale. Ja wróciłam do domu z kartką z zaleceniami i numerem telefonu do lekarki. Patrzę na ten numer a tam brakuje jednej cyferki 😜 Wiadomo, że pomyłka, ale pomyślałam że ewidentnie jestem jakaś pechowa to chyba już 7 lekarz u którego byłam i znowu jakieś utrudnienia.

Generalnie jestem w 8dc a pęcherzyk dominujący ma 17mm. Owulacja tuż tuż. Znowu będę miała krotki cykl a to oznacza, że powinnam przesunąć histeroskopie na tydzień wcześniej. Będę jutro pisać maila do szpitala. Pani doktor wyjaśniła mi czemu nie mogą mi zrobić drożności razem z histeroskopia w szpitalu. Otóż ... NFZ nie finansuje takich połączeń tylko zabiegi po kolei 😑 Po zrobieniu histeroskopii rekomenduje drożność, a potem stymulacja z inseminacja, chyba że badania Starego wyjdą b. Dobrze albo b. Źle to będziemy modyfikować plan. Wiecie.. ja bym chciała po tych zabiegach jeszcze spróbować naturalnie ze 3 razy. Prolaktynę mam zbadać jeszcze raz, ale dodatkowo prolaktynę Peg, kortyzol i androstetion jeszcze raz.. Ogólnie lekarka najbardziej godna zaufania z tych u których byłam do tej pory. Nie uczepiła się jednej sprawy tylko chce badać wszystko na raz.

Powiedziała, że skierowanie do poradni niepodlodności może mi wystawić lekarz rodzinny, tylko powinien dopisać że na cito, wtedy będzie mogła mnie przyjąć na Polnej. Czyli przetarłam szlak do leczenia w tym miejscu, plan zrealizowany. A czy to dobry pomysł to się okaże 😜 Jak nie będzie terminu na histeroskopie w listopadzie, to wrócę do tematu kliniki prywatnej. Ufff. Dużo tego.

A w pracy... Bez zaskoczenia. Sytuacja powinna być rozwiązana do końca roku. Nie wiem czy tyle wytrzymam. Na pewno nie zrobię badania prolaktyny w mniejszym stresie dopóki jest jak jest. Będzie o czym myśleć w weekend.

Paprota9418, rozalaa, Lipcowa, Angi90 , Emka06, siesiepy lubią tę wiadomość

Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30

preg.png
  • Amunicja Autorytet

Wysłany: 20 października 2023, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota
    Szkoda Twojego zmarnowanego czasu i też bym do takiego miejsca nie wróciła. Widzę modyfikację stopki o informację o klinice, mam nadzieję, że tam się Wami zaopiekują profesjonalnie :)

Rozalaa
    Aż sobie odszukałam i odsłuchałam „Dobrze, że jesteś” i baaaardzo mnie to uśmiechnęło, urocze :) Dziękuję Ci za Twój wkład w wybory, huk dobrej roboty.

Kropka27
    Czekam na pomyślny rozwój wydarzeń i pierwszą ważną wycieczkę kropka 🤞🏻 To chyba szczęśliwy cykl!

Zosis
    Jeśli na tym barszczu wysikasz dwie kreski, to ja w następnym cyklu wyciągam gary na piec 😄 Obstawiłabym na Twoje jajko u bukmachera. Mocno trzymam kciuki.

Angi90, Bambi92
    W największym skrócie- szukałam małpy w lesie :D
    W Ugandzie są piękne parki narodowe, w których żyją m.in. goryle górskie i szympansy, a poza tym ogromna ilość ptaków i niesamowitej roślinności. Szczepionym na żółtą febrę i lubiącym błoto serdecznie polecam 😄
    Kobietki, każdej z Was kibicuję w sprawach zawodowych. Angi90 niech Ci ten sklep zahula aż miło, a przy okazji pozwoli sfinansować wszystkie plany i marzenia. Pisałaś o malowaniu salonu- planujesz sprzedaż stacjonarną czy ja coś przegapiłam i to drobny remont salonu w domu?
    Bambi, oczyszczenia atmosfery i oby Twoje było na wierzchu 🤞🏻 Koniec roku niby blisko, ale przy takim poziomie stresu to w cholerę daleko. Może chociaż doraźnie pomogą Ci jakieś techniki relaksacji?

Paprota9418, rozalaa, Beezi, Zosis, Angi90 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️
    AMH 2,2
    regularne cykle, potwierdzone owulacje
    jajowody drożne
    hormony w 3 dc ✅
    krzywe glukozowa i insulinowa ✅
    histeroskopia, CD138 ✅
    TSH 1,05 (Euthyrox)

🙋🏻‍♂️
    teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
    pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
    fragmentacja ✅
    posiewy✅
    hormony ✅
    brak żpn

Po 22cs:
    02.2024 IVF 2x❄️
    I FET 22.05.2024👎🏻
    II FET 18.06.2024 ✨
    6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
    8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
    10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
    27dpt zarodek z bijącym ❤️
    niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕

preg.png

Wysłany: 20 października 2023, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amunicja poruszyłaś bardzo ciekawy dla mnie temat😊

Chcieliśmy też z mężem wyruszyć w bardziej egzotyczne kraje, ale jest wymagana właśnie szczepionka na zolta febrę a co za tym idzie lekarz mówił, że po szczepieniu pół roku zakazu starania się o dziecko.

Wspominał coś Ci Twój lekarz?

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 20 października 2023, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi serioo? Tak Ci powiedziała? Ja w marcu miałam w szpitalu na nfz za jednym uśpieniu : laparoskopię, histeroskopie z biopsja i drożność. Zero problemów, lekarz mi nie mówił że teho nie zrobi, ani nic.

Oliwka ❤️ 30.12.2020
    Zosia ❤️ 17.07.2024

Wysłany: 20 października 2023, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta spuszczona do zabiegu. Swoją drogą zastanawiam się "po co" jak lekarka od @ nie kazała współżyć...możee myśli, że jestem wiatropylna ? - fajnie by było 🤣

Mam jeszcze brać jakieś tabsy dowcipinie przez 3 dni Infectvagin- odkażające czy coś w tym stylu ?

Zaczyna zjadać mnie stres, jak sobie pomyślę, że poniedziałek za rogiem... 🫥

KoKos lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 20 października 2023, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Amunicja poruszyłaś bardzo ciekawy dla mnie temat😊

Chcieliśmy też z mężem wyruszyć w bardziej egzotyczne kraje, ale jest wymagana właśnie szczepionka na zolta febrę a co za tym idzie lekarz mówił, że po szczepieniu pół roku zakazu starania się o dziecko.

Wspominał coś Ci Twój lekarz?
    W ChPL szczepionki jest wyraźnie napisane, że jest niezalecane zachodzenie w ciążę w ciągu 1 miesiąca. Ja się szczepiłam kilka lat temu i nic się po szczepieniu nie działo. W zależności od tego jakie kierunki wybieracie to po powrocie jest czasami zalecane wstrzymanie się od starań na kilka miesięcy, ale tutaj głównie chodzi o wirus Zika - szczególnie dużo w Brazylii, ale można po kilku tygodniach zrobić badania na przeciwciala.

Siesiepy, Olail, kciuki zaciśnięte ✊

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ