Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Beezi w gyncentrum. Chodziliśmy do doktor Katarzyny Kowalskiej. Znaleźliśmy się u niej z polecenia i byliśmy zadowoleni. Były dwie wizyty gdzie byliśmy razem z mężem i jedna gdzie byłam sama na wymazach i cytologii.
Nie mam jeszcze terminu będę dzwonić jak wyjdę od endokrynologa.
Hah mam dwa dni rajdu po lekarzach ☹️🤮
Chciałabym się tak umówić żeby pobrać od razu wymazy na wizycie ale czekam na 🦍Beezi lubi tę wiadomość
-
Beezi 😂 jeszcze drewniane elementy przemalowywuję na czarno 🫣 ale to już na spokojnie 😅 Współczuję Ci tych mdłości i wymiotów 😔 Moja szwagierka tak miała, że żygała jak kot w obu ciążach, a ciąże miała jedna po drugiej 😬
Zosis, dzięki za troskę 🫂 postaram się streścić. W tym roku doszedł do klasy chłopiec, przeprowadził się z mamą, żyją osobno z tatą. Ponieważ ma wzmożoną aktywność, 2 lata był na nauczaniu indywidualnym. Trafił do nas. Potrafi usiedzieć tylko 3 lekcje z 5, sieje terror na innych uczniach, nauczycielach, na lekcjach, na przerwach, w autobusie i w kościele też. Oprócz języka i wyżywaniu się na rzeczach dochodzi przemoc fizyczna. Wczoraj z premedytacją popchnął Nadi, upadła głową na podłogę i z bezsilności psychicznej się popłakała. W domu bolała ją ta głowa, stwierdziła, że dłużej tak nie może. Dziś byliśmy z mężem na konfrontacji z mamą, dziećmi, wychowawczynią, pedagog i dyrektor. Mama go broniła, tłumaczyła, że z nim pracuje. Natomiast podpadła wychowawczyni, twierdząc, że nie o wszystkim wie, a ta za każdym razem wysyła do niej SMS z informacją, co się wydarzyło, na bieżąco i ma na to potwierdzenie. Mnie podpadła, bo mówię do niej jak matka matce, że wiem, że wychowanie dzieci jest trudne, zwłaszcza w pojedynkę, że może powinna poszukać pomocy dla siebie, psycholog czy coś. A ona do nas, że mamy High Live, bo mamy kompletny dom...no kurwa nie 🤦🏼♀️Każdy ma wybór, każdy ma na co go stać i każdy ponosi za siebie konsekwencje. Wszyscy dajemy mu szansę, ale ... Naszym wymogiem jest bezpieczeństwo dzieci. Jeśli znów zostanie naruszone będziemy zmuszeni sprawę przekazać pomocy społecznej i kuratorium.👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Hej Dinusie 😘
Lipcowa, 🥹 takich słów potrzebowałam teraz, kiedy ogarnia mnie strach, stres i wszystkie możliwe emocje.
Pytałyście z Beezi co tam z owulacja 😁 wczoraj wieczorem nadal pik, choć już nie tak silny jak rano, natomiast dzisiaj już kreski mniej więcej takie same. A więc uważam pik za wyłapany i mam nadzieję że usg jutro to potwierdzi.
Paprota, co to był za lekarz tak z ciekawości? I podbijam pytanie co do kliniki, do której się wybierasz 😊
Jeśli to program z Kopernika, to też się tam nasiedziałam w kolejkach czasami. Raz wchodziłam o omówionej godzinie, a innym razem kilka godzin w poczekalni. O ile mogę sobie wyskoczyć z pracy na godzinkę, dwie, tak na pół dnia to już jedynie urlop... Także zupełnie rozumiem że ciężko to zorganizować.
Lipcowa lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Czekam na wypis.
Brzydko tam na tym obrazie było. Pobrali mi kilka wycinków. Okropnie nieprzyjemne badanie. Nie mam porównania z innymi typu drożność, no ale jakby nie patrzeć bez znieczulenia tną ci nożyczkami szyjkę macicy. :p nie boli jakoś specjalnie ale czujesz że to jest cięte, czujesz jak naciągają i tną. Ból porównywalny do uszczypniecia.
Najgorzej było jak po tym wszystkim rozwierali na chama szyjkę żeby pobrać wymaz. Pokonało mnie to, bo bolało i prawie tam pawia puściłam i zaczynała ogarniać mnie niemoc. Tzn walczyłam mocno z sobą ale było blisko. 😅
Wyniki za miesiąc. 😪 Tydzień wstrzemięźliwości. Nie będę robić monitu chyba w ogóle, żeby tam nie grzebać. Wezmę po prostu luteinę zwłaszcza jak temperatura ciała nie będzie spadać i testy będą blade.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2023, 12:20
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Siesiepy- najważniejsze, że już po kochana! Mega szybko poszło!
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Siesiepy, biedulko, ale Cię wymęczyli. Najważniejsze, że już z głowy. Odpocznij sobie dzisiaj. Monitoring zdecydowanie bym odpuściła na ten miesiąc już, nie ma co.
📅 08.2023 IVF
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Kropka on by był w sumie głównie po to żeby zobaczyć czy idzie jakaś owulacja, żeby nie skasować jej luteina. Ale rozważam ewentualnie badanie estradiolu po prostu, też mi sporo powie. Dzisiaj zjem sobie coś dobrego. Potrzebuje zastrzyku endorfin. 😅 A jak tam u Ciebie sytuacja? Jak samopoczucie? Jak emocje?
KarolinaAnastazja bo szybka akcja, chyba zacznę szanować ten NFZ w mojej okolicy. A i szpital fajny, miły personel, porody rodzinne mają. Muszę poszukać opinii, bo może jak już w końcu zajde i będę się zbliżać do porodu to jednak postawie na Wieluń, zwłaszcza że tu mój nowy ginek pracuje na oddziale.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:Czekam na wypis.
Brzydko tam na tym obrazie było. Pobrali mi kilka wycinków. Okropnie nieprzyjemne badanie. Nie mam porównania z innymi typu drożność, no ale jakby nie patrzeć bez znieczulenia tną ci nożyczkami szyjkę macicy. :p nie boli jakoś specjalnie ale czujesz że to jest cięte, czujesz jak naciągają i tną. Ból porównywalny do uszczypniecia.
Najgorzej było jak po tym wszystkim rozwierali na chama szyjkę żeby pobrać wymaz. Pokonało mnie to, bo bolało i prawie tam pawia puściłam i zaczynała ogarniać mnie niemoc. Tzn walczyłam mocno z sobą ale było blisko. 😅
Wyniki za miesiąc. 😪 Tydzień wstrzemięźliwości. Nie będę robić monitu chyba w ogóle, żeby tam nie grzebać. Wezmę po prostu luteinę zwłaszcza jak temperatura ciała nie będzie spadać i testy będą blade.
Uuu nie brzmi to przyjemnie, ale ważne że masz już to za sobą 😊 teraz i tak pewnie miesiąc w stresie czekając na wyniki, człowiek mówi sobie żeby się nie stresować na zapas ale jednak zawsze gdzieś to siedzi z tyłu głowy 😔 czekamy z Tobą na wyniki I trzymamy kciuki żeby było wszystko dobrze, a nasze kciuki maja moc 😊siesiepy lubi tę wiadomość
Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
05.2022-->CP w p.jajowodzie 07.2022-->HSG, ok 03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU 6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
14DPT 858.0 mIU Prog. 35.4 ng
16 DPT 1758,0 mIU pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
8w6d CRL 2.16 cm Orzeszka z bijącym ❤️
10w2d Tańczący Orzeszek z bijącym ❤️🥰
-
Kropka Tomasz Bereza…
Tak program na Kopernika. Ale na szczęście zamknęłam już ten rozdział.
Siesiepy ważne że już po ❤️ trzymam kciuki za wynik 🤞🤞
Edit. Chciałabym zrobić mężowi te wymazy przed wizytą co polecałyście ale potrzebuje wiedzieć co to dokladnie było. Będę wdzięczna za informację ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2023, 12:57
-
Siesiepy, aż mnie ciary przeszły...😕 Najważniejsze, że już po, przytulam 🫂❤️🩹 Czekamy razem z Tobą na wyniki, bądźmy dobrej myśli 🤞🍀
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
IVF '24🍀
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
-
Siesiepy, przesyłam Ci ciepłe myśli 🫂❤️ Dobrze, że już po. Teraz niech czas szybko mija 🙄
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
nick nieaktualny
-
Angi, współczuję sytuacji z Nadi. Mój Stary to pewnie już Młodą uczyłby samoobrony albo coś podobnego. Ale masz rację - pełny dom, samotna matka czy ojciec czy rodzina patchworkowa - to nie ma znaczenia. Najważniejsze w tym wszystkim jest dobro i bezpieczeństwo dzieciaków. Oby sytuacja w miarę szybko się jakoś unormowała, bo wyobrażam sobie, że dla Nadi (i innych dzieciaków) to trudna sytuacja.
Koleżanka ma trochę starszego syna, ma chyba z 12 lat, i podobną sytuację w szkole. Tyle że w jej przypadku to akurat rozpieszczone chłopaki dają popalić całej szkole. Jak opowiadała, to tam funkcjonuje normalnie młodociany GANG! Wychowawca, szkoła, pedagog - bezradni. Młody zaczął się bać chodzić do szkoły. Koleżanka, z tej bezradności przepisała go do szkoły na innym osiedlu. To nie rozwiązanie, ale nooo, Młody nie był w stanie chodzić do tej szkoły. Mam nadzieję, że Wasze reakcje poskutkują i jakoś się to wszystko ogarnie.
Siesiepy, aż mnie dreszcze przeszły, jak czytałam Twój wpis. Biedaku, przytulam mocno. Pamiętaj, że Twój miesięczny stres w oczekiwaniu na wynik rozkłada się na całe stadko dinusiów! Razem to jakoś przeczekamy, przetrwamy, przewalczymy. Teraz odpoczywaj. I zrób dla siebie coś dobrego dzisiaj.
Beezi, widzę, że Bąbel Cię nie oszczędza z tymi wymiotami.
Kropka! W przyszłym tygodniu będzie transfer? Jak pięknie! Będzie pięknie! Jak to zleciało... Oj będzie się tu działo w przyszłym tygodniu.kropka27, Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość
-
Siesiepy, najważniejsze że już po, teraz wracaj do domu i odpoczywaj, a my będziemy trzymać kciuki za wyniki ✊
Paprota, Bereza to w sumie jeden z bardziej polecanych lekarzy na Kopernika, jestem w szoku, bo też słyszałam o nim raczej same dobre opinie. 😳
Ale sama organizacja wszystkiego tam to jest ogólnie żart, miałam tam dwie wizyty - jedną w poradni patologii ciąży i jedną na echo serca, do poradni musiałam przyjść zarejestrować się osobiście rano, co zajęło mi ponad godzinę, bo trzeba odstać w trzech kolejkach (pracowałam wtedy jeszcze i spóźniłam się do pracy prawie 2h przez tą całą procedurę 🙄), potem kolejny raz w tych samych kolejkach już w dniu wizyty, kolejną wizytę odwołałam, bo stwierdziłam że bez sensu. Na echo ponownie ta sama kolejka, ale przynajmniej pod gabinetem czekałam tylko godzinę, jedna z Pań opowiadała, że raz czekała prawie 5h. 🤦🏻♀️
Angi, weekend, więc mam nadzieję, że odpoczniecie od szkoły i znajdą jakieś rozwiązania, a wychowawczyni następnym razem pomyśli trzy razy zanim coś powie... 🤦🏻♀️
Kropka, w takim razie trzymam kciuki za jutro i dalsze plany na transfer 🤞
Paprota9418, Angi90 , siesiepy lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Zosis wrote:Angi, współczuję sytuacji z Nadi. Mój Stary to pewnie już Młodą uczyłby samoobrony albo coś podobnego. Ale masz rację - pełny dom, samotna matka czy ojciec czy rodzina patchworkowa - to nie ma znaczenia. Najważniejsze w tym wszystkim jest dobro i bezpieczeństwo dzieciaków. Oby sytuacja w miarę szybko się jakoś unormowała, bo wyobrażam sobie, że dla Nadi (i innych dzieciaków) to trudna sytuacja.
Koleżanka ma trochę starszego syna, ma chyba z 12 lat, i podobną sytuację w szkole. Tyle że w jej przypadku to akurat rozpieszczone chłopaki dają popalić całej szkole. Jak opowiadała, to tam funkcjonuje normalnie młodociany GANG! Wychowawca, szkoła, pedagog - bezradni. Młody zaczął się bać chodzić do szkoły. Koleżanka, z tej bezradności przepisała go do szkoły na innym osiedlu. To nie rozwiązanie, ale nooo, Młody nie był w stanie chodzić do tej szkoły. Mam nadzieję, że Wasze reakcje poskutkują i jakoś się to wszystko ogarnie.
Mam nadzieję, że sytuacja zacznie się małymi kroczkami poprawiać🤞 Dzięki Zosiu, że mogłam się wygadać 😘
Beezi, chyba źle coś napisałam, przepraszam, chodziło o to, że Pani Mama podpadła wychowawczyni i mnie. Więc no sama dołożyła oliwy do ognia...👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
IVF '24🍀
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
-
Beezi dlatego dziękuję bardzo.
Ciulowa mają organizacje. U mnie w szpitalu wszystko gra i buczy mimo dzikiego tłumu na korytarzach w poradniach. Są lekarze w poradni i na oddziale a nie że ten z poradni w połowie pacjentów jest wzywany do zabiegu.
Chociaż przymknęłam na to oko wczoraj bo też w tym siedzę wiem jak jest.
Ale lekarz przeszedł samego siebie. Jak stamtąd wyszłam to zastanawiałam się czy to na pewno był ten lekarz albo czy to ze mną jest coś nie tak… -
siesiepy wrote:Kropka on by był w sumie głównie po to żeby zobaczyć czy idzie jakaś owulacja, żeby nie skasować jej luteina. Ale rozważam ewentualnie badanie estradiolu po prostu, też mi sporo powie. Dzisiaj zjem sobie coś dobrego. Potrzebuje zastrzyku endorfin. 😅 A jak tam u Ciebie sytuacja? Jak samopoczucie? Jak emocje?
Mega że masz taki ogarnięty ten NFZ tam, tylko korzystać.
U mnie lekki stresik, ale też ekscytacja. Moje czarnowidztwo obawia się czy jutro na usg nie wyjdzie coś, co przekreśli transfer w tym cyklu. A poza tym to niby tyle czekania, a nagle mnie zaskakuje, że to już. Chyba takie emocje związane z samą nadzieją na powodzenie i ciążę mam odsunięte, podejrzewam że uderzą po transferze. Póki co skupiam się na tym, żeby jutrzejsza wizyta była pomyślna.
Oprócz tego jeszcze mam zmartwienie z moim psim dzieckiem, będę musiała umówić go na zabieg pod narkozą za jakieś 2 tygodnie. Ogólnie ma problemy z układem moczowym, ostatnio często podsikuje w domu. Okazuje się że w pęcherzu ma jakąś gęstą wydzielinę, którą trzeba będzie pobrać operacyjnie, żeby zobaczyć czym ona jest.
📅 08.2023 IVF
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Angi, Kochana, cudowne macie podejście. Chciałabym, żeby moje dziecko trafiło do takiej klasy. ❤️🤗 I, oczywiście, że zmiana szkoły to żadne rozwiązanie. Może źle napisałam. U tej mojej Koleżanki po prostu nie było innego wyjścia, bo szkoła zostawiła ją i Młodego zupełnie samych. Dlaczego? Bo rodzice rozrabiających chłopaków finansują w dużej mierze szkołę i w związku z tym nikt nie zwróci im uwagi. 🤷♀️
Angi90 lubi tę wiadomość
-
Zosis, tak dobrze zrozumiałam, odniosłam to do naszej sytuacji. W tamtej szkole nie powinno tak być, ale koleżanka nie mając na to żadnego wpływu wykonała akurat dobry ruch. Szkoła powinna być miejscem neutralnym, traktującym wszystkich na równi,a nie oglądać się na pieniądze 🤬 Dobrze zrobiła, że zmieniła synowi takie środowisko 👌
Kropka, 🤞🤞za zdrowie psiulka 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2023, 15:24
kropka27 lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
IVF '24🍀
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025