Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny!
Cześć Wam i dziękuję za trzymanie kciuków! Jesteście niezastąpione 🥹
Co do badania to miałam wykonane metoda HySoFy-metoda dla mnie bezbolesna. Nie będę się rozpisywać, bo zapewne wiecie jak przebiega. Więcej stresu dla mnie było jak to wszystko warte.
Efekt badania: dwa jajniki drożne, od początku przepływ piękny i widoczny.
W piątek ma Mąż ponowne badanie do wykonania z bakterii, jeżeli ma czysto to podchodzimy w najbliższym cyklu do IUI. Dostaliśmy pakiet dokumentów już z kliniki, leki na moją stymulację jajeczek.
Wierzę, że jestem już prawie u szytu góry, wiecie? 🥹 Mam te swoje świecące światełko w tunelu.
Proszę trzymajcie kciuki za Starego, że ten antybiotyk wytępił to cholerstwo...ze podjedziemy do IUI w listopadzie 🍀Marti27, rozalaa, Paprota9418, Lipcowa, RinTinTin, Angi90 , Beezi, Emka06, olail, ChocoMonster, aśś, SandraH.97, Mart768, Amunicja, justme, siesiepy lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Dziewczyny!
Co do badania to miałam wykonane metoda HySoFy-metoda dla mnie bezbolesna. Nie będę się rozpisywać, bo zapewne wiecie jak przebiega. Więcej stresu dla mnie było jak to wszystko warte.
W piątek ma Mąż ponowne badanie do wykonania z bakterii, jeżeli ma czysto to podchodzimy w najbliższym cyklu do IUI. Dostaliśmy pakiet dokumentów już z kliniki, leki na moją stymulację jajeczek.
Wierzę, że jestem już prawie u szytu góry, wiecie? 🥹 Mam te swoje świecące światełko w tunelu.
Proszę trzymajcie kciuki za Starego, że ten antybiotyk wytępił to cholerstwo...ze podjedziemy do IUI w listopadzie 🍀
Super wieści ! Trzymam kciuki ❤️
Może będziesz moja IUI siostra ! Liczę na to że pod koniec listopada uda nam się rozpocząć stymulację.
Mam wszystko przygotowane poza wymazami które mam nadzieję zrobię tego 31.10
Coś koło 10 dni czekałam ostatnio na ich wyniki
Cieszę się jak głupia i już nie mogę się doczekać 🤞💪
Lipcowa, Mart768, KarolinaAnastazja, siesiepy lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja super wieści! 🤩
Starego plemniki mają już przetartą autostradę, teraz już z górki 💪🏻🍀
Byłaś super dzielna 😊😊KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, ostatnią miesiączkę miałam od 19 do 23 września, 3 dni po byłam u ginekologa i widział tam śluz płodny współżyłam cały tydzień do 30 września i teraz w tym tygodniu ale to raczej nie ma znaczenia, powinnam dostać 3 dni temu okres. Myślałam czy może mi się nie opóźniła owulacja ale to chyba dziwne skoro już 26 września miałam śluz płodny. Robiłam test ciążowy 21 października i nic nie pokazał. Myślicie, że jest jakaś szansa, że wtedy jednak to było za szybko ? Nie wiem czy w ogóle jest sens żebym testowała bo boję się znowu ujrzeć biel. Na okres się w ogóle nie czuję i jak zawsze przed okresem myślałam że może się udało i tysiąc objaw które okazywały się jedynie PMS tak teraz nic oprócz strasznego zmęczenia od tygodnia i boli głowy. Co myślicie ?
-
Julitaa5 wrote:Cześć dziewczyny, ostatnią miesiączkę miałam od 19 do 23 września, 3 dni po byłam u ginekologa i widział tam śluz płodny współżyłam cały tydzień do 30 września i teraz w tym tygodniu ale to raczej nie ma znaczenia, powinnam dostać 3 dni temu okres. Myślałam czy może mi się nie opóźniła owulacja ale to chyba dziwne skoro już 26 września miałam śluz płodny. Robiłam test ciążowy 21 października i nic nie pokazał. Myślicie, że jest jakaś szansa, że wtedy jednak to było za szybko ? Nie wiem czy w ogóle jest sens żebym testowała bo boję się znowu ujrzeć biel. Na okres się w ogóle nie czuję i jak zawsze przed okresem myślałam że może się udało i tysiąc objaw które okazywały się jedynie PMS tak teraz nic oprócz strasznego zmęczenia od tygodnia i boli głowy. Co myślicie ?
Ja to myślę, że wpadasz tu bez przeczytania pierwszego postu, nie chcąc nawet zrozumieć w jakie miejsce trafiłaś i wrzucasz post na zasadzie "szukam wróżki, czy jestem w ciąży". W dodatku nie na jednym wątku. Czego Ty od nas oczekujesz?rozalaa, SandraH.97, Biedronka@, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Aśś, ja wiedziałam od samego początku, że Ty tę pracę dostaniesz! Ta ostatnia rozmowa to już tylko formalność! Powaliłaś ich wszystkich na kolana!
KarolinaAnastazja, widzisz już sama, że nie taki diabeł straszny, jak go malują. Super, że autostrada otwarta, u Starego na pewno też antybiotyk już wszystko naprawił - nic tylko zachodzić w ciążę.
Szykuje się nam tutaj listopadowe IUI - KarolinaAnastazja, Paprotka. 🤞🤞Paprota9418, KarolinaAnastazja, aśś lubią tę wiadomość
-
No nie jestem na tym forum zbyt długo pierwszy raz chyba na początku września odkryłam, niestety niezbyt rozumiem gdzie z takim postem mogłabym wejść i napisać. Niepotrzebne są od razu negatywne komentarze nie szukam wróżki a raczej z racji że jestem młoda jakiejs podpowiedzi i żlzebh ktoś wyraził opinie po prostu czy warto znowu testować czy raczej nie ma już po co. Myślę, ze większość ze starających się kobiet ma dość widzenia ciągle tylko bieli na testach
-
Paprotka, przepraszam, aż polubiłam za tę małpę 🫣 Ale nareszcie da Ci działać!🤞🤞💪
KarolinaAnastazja to cudowne wieści 🙌 Bardzo się cieszę z takiego wyniku!❤️ Teraz kciuki lecę do Starego 🤞🤞
Bambi, serce z nieba spadasz 🫂 Mogę zaprosić Cię do przyjaciółek? Z góry mówię, że w tym tygodniu na pewno się nie odezwę 😅Paprota9418, Bambi92 lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
KarolinaAnastazja, jajowody gladziutkie, to teraz żeby wyniki Starego były czyste i jedziecie z koksem 🔥🤞
Paprota, super, że 🐒 jest, czekamy na wymazy, wizyty i też działacie 🔥🤞
Aśś, no pięknie ❤️ Trzymam kciuki i nie puszczam ✊
Olail, czekam na wyniki ✊
Julitaa5, najlepiej napisz na wątku miesięcznym na październik, tam są dziewczyny na mniej zaawansowanym etapie starań i z nadziejami jak Twoja.Paprota9418, aśś, rozalaa, siesiepy lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Paprota9418 wrote:Super wieści ! Trzymam kciuki ❤️
Może będziesz moja IUI siostra ! Liczę na to że pod koniec listopada uda nam się rozpocząć stymulację.
Mam wszystko przygotowane poza wymazami które mam nadzieję zrobię tego 31.10
Coś koło 10 dni czekałam ostatnio na ich wyniki
Cieszę się jak głupia i już nie mogę się doczekać 🤞💪
Bardzo fajnie mieć Cię tutaj 🤗
Ja za to mam na odwrót, Wymazy wszystkie zrobione, a badania z krwi mam wykonać na początku nowego cyklu, żeby zachować ważność 😊
Chętnie będę pytać i odpowiadać 😁Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Bardzo fajnie mieć Cię tutaj 🤗
Ja za to mam na odwrót, Wymazy wszystkie zrobione, a badania z krwi mam wykonać na początku nowego cyklu, żeby zachować ważność 😊
Chętnie będę pytać i odpowiadać 😁
Mam nadzieję że teraz pozostała nam już tylko prosta autostrada do ⏸️ !🍀🍀KarolinaAnastazja, Beezi, Marti27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurde... Kliknąłam zanim dopisałam 🙈
Aśś, wszystkie ciepłe myśli jutro u Ciebie!🤞🤞🤞 Będzie dobrze, zasługujesz na tę robotę 🍀
U mnie dzień beuty, potrzebuję relaksu 😌aśś lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
@Olail, strasznie mi przykro 🫂 szukasz innej kliniki?
@KarolinaAnastazja, super wieści, mam nadzieję, ze autostrada u chlopa rozkrecona i beda tylko smigac 🙂
@Angi, zazdroszcze relaksu, kazdej kobiecie sie nalezy co jakis czas ❤️
@Zosis, mam nadzieje, ze tak będzie tylko formalność, ale ciagle mam w glowie, ze to jeszcze nie koniec, wiec bede cos jeszcze zie douczac jak mi tylko migrena przejdzie 😮
W ogole jestescie wszystkie mega niesamowitym wsparciem w kazdej potrzebie i w sumie to wiecie wiecej niz ludzie z mojego otoczenia, bo nawet jak cos nie pójdzie to sie podnosimy z porazek nawzajem i nikt nie patrzy krzywo ❤️siesiepy lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Olail, kiedy wizyta w obecnej klinice? Jestem mega ciekawa porównania tych dwóch planów. Rozumiem, że Czechy na razie odpuszczacie?
siesiepy lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
KarolinaAnastazja wrote:Dziewczyny!
Proszę trzymajcie kciuki za Starego, że ten antybiotyk wytępił to cholerstwo...ze podjedziemy do IUI w listopadzie 🍀KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Kurde u mnie dziewczyny to wiecznie coś 😅 pisałam Wam wczoraj że jakieś plamienia mnie dopadły, dzisiaj jestem 16 dc i jest takie delikatne krwawienie, ale krew która już wychodzi jest utleniona...I ciągnie mnie w podbrzuszu jak przy miesiączce...martwi mnie to że okres tak szybko mógł przyjść 🤷♀️ będę obserwować i jak coś umowie się na wizytę...Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
05.2022-->CP w p.jajowodzie 07.2022-->HSG, ok 03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU 6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
14DPT 858.0 mIU Prog. 35.4 ng
16 DPT 1758,0 mIU pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
8w6d CRL 2.16 cm Orzeszka z bijącym ❤️
10w2d Tańczący Orzeszek z bijącym ❤️🥰
-
Dziewczyny, a mozna brac jakies inne przeciwbole niz paracetamol? Jestem w okolicach owulacji i nie chce sobie zaszkodzic, a glowa mi peka, a paracetamol nie bardzo działa na mnie 😞Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%