Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też jestem team picie wody na ból głowy 😅
Emka06, Mart768 lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Rozaala, po pierwsze primo - jak Emka prawi - dinozaury są tu wieczne ✊ A po drugie primo - o byś nawet końca roku szkolnego nie dociągnęła, bo w ciążę zajdziesz!🤰🤞I do przyszłego września to Ty już urodzić nawet możesz! i tak Ci życzyć będziemy 😌🍀
Marti, no wiem, że źle 🤷🏼♀️ Staram się jak mogę 🫣
Ojciec chce nas zabrać na przymusowy urlop na Chorwację w lipcu, a ja mu powiedziałam NIE... Nie powiedziałam, że to dlatego, że w czerwcu chcę być w ciąży 😏 W ogóle to ja nie wiem jak mam o tym rodzicom powiedzieć 😵💫 Chyba poczekam na moment działania jakiekolwiek w tym kierunku...🤔
Olail, poszłam w Twoje ślady 😚 Metamorfoza była 😬 Stary mówi, że jakaś "wyraźniejsza" jestem i teraz nawet nie muszę się malować 😂
P.S. Idę Avatara zmieniać 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2023, 22:23
Emka06, Marti27, Beezi, olail, Lipcowa, kropka27 lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Marti27 wrote:Emeczko u Ciebie niedługo wizyta jak dobrze pamiętam? Jak nastawienie? 😘
A jak Twoje nastawienie przed wizytą? 😘 To też już niedługo! Mega intensywna końcówka października się zapowiada 😍Angi90 , Marti27, siesiepy lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Angi lubię takie przemiany, wyraźniejsza jesteś przez kolor ścian 😂😄😄😄
Emka jaki plan ma doktor na Was?Angi90 lubi tę wiadomość
-
Emka06 wrote:Tak, to już w piątek 😍 Jestem zdecydowanie spokojniejsza niż przed pierwszą wizytą. Zadzwoniłam dziś do kliniki zapytać o wyniki męża, bo musiałam się upewnić, że zdążymy z tym do wizyty. Są, ale niewiele rozumiem 😅 Zostawię to do interpretacji pani doktor. Jestem bardzo ciekawa kolejnych kroków.
A jak Twoje nastawienie przed wizytą? 😘 To też już niedługo! Mega intensywna końcówka października się zapowiada 😍
Idę na całkowitym luzie ☺️ nie nastawiam się na nic, chociaż liczę na to że miło się zaskoczę 🤭
Mam nadzieję że dostanę skierowanie na drożność 🤗
Ważne że wyniki są a pani doktor napewno rozwieje wszelkie wątpliwości i przedstawi dalsze kroki 😚siesiepy lubi tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Angi90 wrote:Rozaala, hehe czyli nadal dotrzymuję Ci kroku 😅Ja dziś zjadłam jedynie Panini na ciepło z Żabki + 4 kawy, taki relaks, że szkoda czasu jeść 🫣 no nie da się tak żyć....Musimy z tym walczyć 💪 Lecę do sklepu, bo lodówka wieje pustką 🙈
Olail, tulę Cię mocno 🫂 i równie mocno kibicuję Waszym planom ✊
Siesiepy, jak się dziś czujesz? Jak nastawienie Twoje i Starego na jutrzejsze badania?
Gattina, co u Ciebie słychać?
Miło, że pytasz, dziękuję 😘 u mnie kiepsko. Przeszłam dwie nieudane stymulację. Na monitoringu, który był po drugiej stymulacji lekarz zobaczył torbiel endometrialną na jajniku. Byłam u innego specjalisty i okazało się, że to była zwykła czynnościowa torbiel, ale za to mam ogniska endometriozy w innym miejscu. Czekam na laparoskopie, którą mam na NFZ w czerwcu 2024.. Nie wiem czy próbować iść w stronę in vitro, czy lepiej poczekać na 'usunięcie' endo. Zagubiona jestem.Angi90 lubi tę wiadomość
♏ Ona - 33 lat
AMH - 1,42
czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
09.2022 Sono-HSG - drożne oba
05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny
🆘 endometrioza III stopnia
♋ On - 33 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
HBA 53%
2022-2023 2x stymulacja; 5x IUI ❌
2025 IVF
1️⃣ 5 pobranych -> 4 zapłodnione -> ET 4.1.1 🤞🏼🍀
5dpt ⏸️ betaHCG 24,8 mlU/ml
7dpt ⏸️ betaHCG 103,5 mlU/ml, prog 72,38 ng/ml 🥹 -
Marti27 wrote:Idę na całkowitym luzie ☺️ nie nastawiam się na nic, chociaż liczę na to że miło się zaskoczę 🤭
Mam nadzieję że dostanę skierowanie na drożność 🤗
Ważne że wyniki są a pani doktor napewno rozwieje wszelkie wątpliwości i przedstawi dalsze kroki 😚
KarolinaAnastazja, zobaczymy co pani doktor powie na te wyniki, które dostarczę jej w piątek. Na pierwszej wizycie rozpisała mi badania do zrobienia: krzywa insulinowo-glukozowa, u mnie badanie KIR, u męża HLA-C, wymaz na Ureaplasmę i biopsja endometrium. Wszystko oprócz ostatniego mam odhaczone. Mówiła, że spróbujemy trzech stymulacji i jestem właśnie ciekawa czy to ma nastąpić już, czy dopiero po biopsji. Biopsja wyłączy mnie ze starań, bo pani doktor zabroniła starać się w cyklu, w którym będzie przeprowadzane badanie. Więcej na pewno dowiem się w piątek 😊KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
Emka06 wrote:Lepiej się miło zaskoczyć niż rozczarować, więc neutralne podejście jest najlepsze 😁 Drożność to byłby kolejny krok do przodu, więc mam nadzieję, że pójdzie po Twojej myśli🤞😊
KarolinaAnastazja, zobaczymy co pani doktor powie na te wyniki, które dostarczę jej w piątek. Na pierwszej wizycie rozpisała mi badania do zrobienia: krzywa insulinowo-glukozowa, u mnie badanie KIR, u męża HLA-C, wymaz na Ureaplasmę i biopsja endometrium. Wszystko oprócz ostatniego mam odhaczone. Mówiła, że spróbujemy trzech stymulacji i jestem właśnie ciekawa czy to ma nastąpić już, czy dopiero po biopsji. Biopsja wyłączy mnie ze starań, bo pani doktor zabroniła starać się w cyklu, w którym będzie przeprowadzane badanie. Więcej na pewno dowiem się w piątek 😊
Kurcze tak się słyszy o tych kirach na grupie i Was dziewczyny, a moja nic nawet nie wspomniała o nich. A nie kojarzę, żeby były na rozpisce przed IUI. Aż musze zerknąć dzisiaj konkretnie co tam jest 🙈
Pani Doktor stawia u nas, że problemem jest bakteria starego i moj brak jajeczek. Dlatego liczy że stymulacja mnie i antybiotykoterapia przyniesie sukces przy IUI.
I oby to było "tyle" 😶🌫️ -
KarolinaAnastazja wrote:Kurcze tak się słyszy o tych kirach na grupie i Was dziewczyny, a moja nic nawet nie wspomniała o nich. A nie kojarzę, żeby były na rozpisce przed IUI. Aż musze zerknąć dzisiaj konkretnie co tam jest 🙈
Pani Doktor stawia u nas, że problemem jest bakteria starego i moj brak jajeczek. Dlatego liczy że stymulacja mnie i antybiotykoterapia przyniesie sukces przy IUI.
I oby to było "tyle" 😶🌫️KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
Na naszej rozpisce do IUI nie ma. Myślę że to przy nieudanych próbach dopiero drążą głębiej
Karolina robiłaś mężowi wymazy czy bakterie w nasieniu? Czy jak ? -
Dzień dobry!
Siesiepy, kciuki za badania Starego 🤞🤞🍀
Aśś, za nową pracę 😁🤞🤞
Kropka, ten dzień należy do Ciebie i Kropeczka ✊✊❤️ Niech wszystko pójdzie po Twojej myśli 🍀 Czekam na wieści 🤞
KarolinaAnastazja, nosz Ty😂
Słuchaj, swojego lekarza, on ma na Was plan i podaje Ci takie badania, jakie są mu niezbędne do kolejnego kroczku 😊
Melduję "normalne" rozpoczęcie dnia - szklanka wody z cytryną, kawa bez cukru, 2 kanapki 😅 Jadę oddać auto do mechanika 💪
Dobrego dnia 😘Marti27, aśś, Beezi, kropka27, siesiepy lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Paprota9418 wrote:Polecam Solpadeine
właśnie ogarnęłam że pracodawca na zwolnieniu nie widzi skąd ono jest i jakiej specjalności lekarz je wystawił bo to jest tajemnica lekarska :0
To zmienia całkowicie mój plan na dzień IUI
Nie mam już urlopu i zastanawiałam się jak to zrobić inaczej żeby nie widzieli z pracy skąd jest zwolnienie.. a tu i tak nie zobaczą
Pracodawca na zwolnieniu widzi imię i nazwisko lekarza, nazwę skróconą i adres placówki medycznej 😉
Miłego dnia Dinusie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2023, 08:28
Paprota9418 lubi tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
RinTinTin wrote:Pracodawca na zwolnieniu widzi imię i nazwisko lekarza, nazwę skróconą i adres placówki medycznej 😉Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
aśś wrote:A jeżeli jesteś na ciazowym ktore jest 100% to tego tez nie widzi? Czysta ciekawosc 😜
Widzi, jeśli na zwolnieniu jest kod B to znaczy że pacjentka jest w ciąży 😉Paprota9418, aśś lubią tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Angi90 wrote:Kropka, ten dzień należy do Ciebie i Kropeczka ✊✊❤️ Niech wszystko pójdzie po Twojej myśli 🍀 Czekam na wieści 🤞
Siesiepy, przesyłam Wam ciepłe myśli i moc kciuków🤞🍀siesiepy lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
Ja też zakodowałam u Kropki magiczną środę.
🧚🤞 Ale jeżeli to dzisiaj, to kciuki zaciskam już teraz mocno.
Siesiepy, za Twojego Starego również. 🤞 Niech się tam jego plemniki pokażą z dobrej strony.kropka27, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Paprota9418 wrote:Na naszej rozpisce do IUI nie ma. Myślę że to przy nieudanych próbach dopiero drążą głębiej
Karolina robiłaś mężowi wymazy czy bakterie w nasieniu? Czy jak ?
Bakterie w nasieniu, dokładniej w beztlenowych wyszła mu zarazaPaprota9418 lubi tę wiadomość
-
Angi, wiesz jak to jest. czasami człowiek drążyć sam chce. Gdyby nie Wy to bym nie wiedziała do jakiego lekarza pójść, jakie badania porobić i tak kręcę i kręcę tą dziurę
Ale masz rację, może musze wyluzować- chociaż do końca roku.
P.S. Cieszę się, że zjadłaś pełnowartościowy posiłek!
P.S. 2 i Avatarek w ciemniejszych włosach super! 💗
Zosis- jakim lekiem miałaś "hodowane" jajeczka swoje ? Opowiesz mi co nie co ?Jak się czujesz?
😊
Angi90 lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Zosis- jakim lekiem miałaś "hodowane" jajeczka swoje ? Opowiesz mi co nie co ?
Jak się czujesz?
😊
Moje jajeczka koksowane były letrozolem w 3-7 dc. Podobno w przeciwieństwie do closibegyt nie upośledza endometrium. No i później dzień przed IUI Ovitrelee na pęknięcie. A później już nic... Tylko czekać...🤷♀️
Nam Pani Doktor mówiła, żeby najlepiej nie czytać ulotki ze skutkami ubocznymi, bo jest cały wachlarz - od obniżonego nastroju przez uderzenia gorąca po bóle stawów. U mnie przy pierwszej stymulacji wystąpiła senność i ból głowy, przy drugim podejściu migrenowy ból głowy. No, ale te kilka dni trzeba było jakoś przeżyć...🤷♀️
Generalnie nie ma się czego bać. Sama IUI prawie jak pobranie cytologii.
A co do mojego samopoczucia - ciągle mam uczucie jak przy zapaleniu pęcherza. Ale... O ile w sobotę byłam pewna, że to to, o tyle dzisiaj - sama nie wiem. 🤷♀️ Niby to, ale jakby inne...🤷♀️ Poza tym wszystko ucichło. Żadnego czucia jajników. 🤷♀️ Trochę mnie to martwi, szczerze mówiąc...Ale cóż... Teraz już pozostaje mi tylko czekać... Wczoraj kupiłam testy ciążowe, bo teoretycznie jutro 10 dni od Ovi mogłabym spróbować siknąć, ale jak się o tym zająknęłam Staremu to zaczął marudzić, że najwcześniej w przyszłym tygodniu 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2023, 09:34
KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość