Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha. 😅 Właśnie wrzuciłam Fertle Chip na bęben w Google, a tu mi KarolinaAnastazja skrót wrzuciła. 😅 Z opisu wynika, że może faktycznie byłoby warto spróbować. Ale powtórzę się - najlepiej przegadać to z lekarzem. Ja np. u siebie w klinice odniosłam wrażenie, że nie naciągali nas na dodatkowe koszty i np. padł tekst, że szkoda robić nowe badanie nasienia przed IUI, bo oni i tak sobie będą je badać w dniu IUI. Ale czy tak działają wszystkie kliniki? To nie wiem...
No i nie zmienia to faktu, że nadal nie wiem, jak nasze nasienie było przygotowywane, bo zwyczajnie nie zapytałam... 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2023, 12:24
-
Zosis wrote:Haha. 😅 Właśnie wrzuciłam Fertle Chip na bęben w Google, a tu mi KarolinaAnastazja skrót wrzuciła. 😅 Z opisu wynika, że może faktycznie byłoby warto spróbować. Ale powtórzę się - najlepiej przegadać to z lekarzem. Ja np. u siebie w klinice odniosłam wrażenie, że nie naciągali nas na dodatkowe koszty i np. padł tekst, że szkoda robić nowe badanie nasienia przed IUI, bo oni i tak sobie będą je badać w dniu IUI. Ale czy tak działają wszystkie kliniki? To nie wiem...
No i to rozumiem, ale nie zmienia to faktu, że nie wiem, jak nasze nasienie było przygotowywane, bo zwyczajnie nie zapytałam... 🤷♀️
hahahah, służę pomocą kopiuj wklej 🤣🤓🤟
no przez to wirowanie Zosiu, tak wyczytałam. Wasze było wirowane a te jest oddzielane przez ta płytkę ? 😁😁 -
Zosis wrote:Emka, pewnie, że podliczałam. W końcu #teamtabelka. A więc budżet IUI:
wizyta kwalifikująca 290,00 zł
badania On 565,00 zł
badania Zosia 745,00 zł
monit I + estradiol 220,00 zł
monit II + estradiol + Ovitrelle 410,00 zł
inseminacja 1 300,00 zł
Razem 3 530 zł
... a u nas jeszcze jedno podejście skończyło się brakiem IUI, więc jakby jest więcej... Budżet zaczęłam podliczać jakoś od maja, gdzie wpisuję wszystkie wizyty, suple... Także te kwoty powoli przerażają. Ale spokojnie... Odliczę Potworowi, jak się urodzi z 800+. 🤣
Ja nawet nie chcę podsumowywać tych kosztów 🙈 Starczy mi już podsumowanie kosztów budowy 😂 Coraz częściej myślę, że będziemy powoli odchodzić od niektórych supli, bo i tak nie było poprawy ostatnio, a jednak koszt niemały.2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Aśś, będzie dobrze ✊ Kciuki Dinusiów mają magiczne moce 🤞🍀
Emka, nie mam pojęcia jak to się w ogóle wydarzyło, a tu zostały dwa miesiące 😳
Lipcowa, niezmiennie dobrze, niezmiennie kilka razy w tygodniu sobie 🤮, ale śmieję się, że ludowe mądrości się sprawdzają, bo podobno jak dziecko ma włosy to się rzyga 😂
Zosia, Wasza klinika brzmi naprawdę rozsądnie w podejściu do badań i innych.
Paprota, kiedy zamierzacie robić te badania męża? Też w piątek jak Twoje?aśś, Paprota9418, Emka06 lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Melduję że szwy po laparoskopi zdjętez pępka oczywiście lekarz w moim mieście nie tam gdzie miałam zabieg nie mógł go wygrzebać... krew się puściła ale już jest ok opanowałam sytuację
siesiepy, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Beezi o widzisz, a ja słyszałam, że zgaga to objaw włosów🤣 to końcówka męcząca ale jeszcze trochę 💪🏻
Frutelka od razu lżej co? 😊
Aśś 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
aśś lubi tę wiadomość
-
Super dziewczyny że o tym mówicie !
U nas też jest opcja dopłacenia za to przy inseminacji. Zobaczymy co nam powie babeczka bo u nas czynnik męski.
Beezi ja 31.10 mam wizytę i wtedy pobiorę wymazy resztę badań mam zrobiona.
W piątek?
Mężowi zrobię badania jak będzie trzeba powtarzać nasienie przed procedurą. Mamy z lutego bardzo dobre jedynie mordo 2% wiec zobaczymy. Nie będę bardzo naciskać żeby robić teraz kolejne skoro i tak oni badają zaraz przed IUI.
Kurde tak się nakręciłam na tą insemnacje mam nadzieję że we wtorek o doktor powie że jedziemy z tym koksem .
Od ostatniej wizyty w lutym nic się nie zmieniło ani w badaniach ani w życiu … wtedy miałam zacząć stymulację od następnego cyklu miałam wszytko rozpisane i wykupione. -
Melduje się. Standardowo nadrobię Was potem.
Mam mały zjazd nastroju przez ten brak owulacji znowu. Wybaczcie.
1. USG poszło bardzo dobrze, wszystko drożne, zero żylaków itd. Wszystko w porządku.
2. Dostałam wyniki wymazów które robiłam tydzień temu. Wyszła ureaplasma. Wyczytałam że lubią się z HPV. Czeka nas leczenie.
3. Z pracy dostałam voucher na badania profilaktyczne przeciw nowotworom. Mam tam markery, morfo, ob (pakiet onkologiczny damski w diagnostyce). Zrobiłam. Od razu zrobiłam estradiol.
4. Pijemy kawę, przekasilismy wrapa i zaraz idziemy na nasienie. Nie wnikam czy z ureaplasma jest sens. Dają to zrobimy a potem będziemy robić kontrolę po antybiotykach. Chce zobaczyć jaki będzie wynik mimo tego dziadostwa.
Pan ginek ze szpitala we Wrocławiu ponoć się przejął moją cytologia i chciał umawiać mnie na kolposkopie tam we Wrocławiu, ale go ubiegłam Wieluniem. miło mi się zrobiło, poczulam że serio jestem zaopiekowana tam u nich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2023, 13:27
Paprota9418, Lipcowa, Mart768, Emka06, Marti27, oloska, Angi90 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
A ja się zastanawiam gdzie wszystkie "znane" niki się podziały07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Siesiepy lajk za to że udało Cie sie znaleść takie spoko miejsce na badania :*
I za to ze w tych badaniach coś wychodzi. Szybko się pozbędziecie a potem już prosta do ⏸️ 😊siesiepy lubi tę wiadomość
-
Siesiepy bardzo prawdopodobne, że poznaliście wroga, a zawsze łatwiej gdy wiadomo z czym się walczy. 😘 Wierzę, że lekarz zastosuje odpowiednie leczenie i pozbędziecie się tego dziada raz dwa. Trzymam kciuki z całych sił 🤞🏻
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Paprota, pomyliłam, bo byłam pewna że masz wizytę w piątek i od razu będziesz u siebie pobierać wymazy, a że podpytujesz o posiewy męża, to myślałam że od razu u niego też. Ale racja, że jak każą powtórzyć to powtórzycie wszystko, jak nie to nic, nie ma co brnąć w koszty bez zaleceń. 😉 Też mam nadzieję, że zaraz zaczniecie działać 🤞
Siesiepy, czyli i to się u Ciebie przyplątało 😥 Dostaliście leki? Jakie i na ile? Super, że od razu chcieli reagować na te cytologię.
Frutellka, teraz to już mam nadzieję tylko gojenie i z górki do celu ✊
Eniana, są wszystkie, których brakuje na miesięcznych. 😉 Podglądałam na październikowym, że wysilkałaś ⏸️, bardzo kibicuję i trzymam kciuki za Kropka ✊
Paprota9418, siesiepy, Eniana lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
siesiepy wrote:Melduje się. Standardowo nadrobię Was potem.
Mam mały zjazd nastroju przez ten brak owulacji znowu. Wybaczcie.
1. USG poszło bardzo dobrze, wszystko drożne, zero żylaków itd. Wszystko w porządku.
2. Dostałam wyniki wymazów które robiłam tydzień temu. Wyszła ureaplasma. Wyczytałam że lubią się z HPV. Czeka nas leczenie.
3. Z pracy dostałam voucher na badania profilaktyczne przeciw nowotworom. Mam tam markery, morfo, ob (pakiet onkologiczny damski w diagnostyce). Zrobiłam. Od razu zrobiłam estradiol.
4. Pijemy kawę, przekasilismy wrapa i zaraz idziemy na nasienie. Nie wnikam czy z ureaplasma jest sens. Dają to zrobimy a potem będziemy robić kontrolę po antybiotykach. Chce zobaczyć jaki będzie wynik mimo tego dziadostwa.
Pan ginek ze szpitala we Wrocławiu ponoć się przejął moją cytologia i chciał umawiać mnie na kolposkopie tam we Wrocławiu, ale go ubiegłam Wieluniem. miło mi się zrobiło, poczulam że serio jestem zaopiekowana tam u nich.siesiepy lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Siesiepy widzę, że leczysz się we Wrocławiu.
Mogę prosić namiar w jakiej klinice o u kogo ?
Co do ureaplazmy to dobrze, że w końcu to u Was wyszło. Przeleczycie się antybiotykiem i wszystko wróci na dobre tory, trzymam kciuki aby jedna kuracja wystarczyła.siesiepy lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Lipcowa wrote:Beezi o widzisz, a ja słyszałam, że zgaga to objaw włosów🤣 to końcówka męcząca ale jeszcze trochę 💪🏻
Frutelka od razu lżej co? 😊
Aśś 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻Lipcowa, Angi90 lubią tę wiadomość
-
jo_ana wrote:Siesiepy widzę, że leczysz się we Wrocławiu.
Mogę prosić namiar w jakiej klinice o u kogo ?
Co do ureaplazmy to dobrze, że w końcu to u Was wyszło. Przeleczycie się antybiotykiem i wszystko wróci na dobre tory, trzymam kciuki aby jedna kuracja wystarczyła.jo_ana lubi tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
Siesiepy, mam nadzieję, że wyniki Twojego Starego teraz wystrzelą w kosmos🤞, ale jeśli nie, to przynajmniej wiesz co może być tego powodem. Ureaplasma mogła sporo namieszać. Warto też zbadać drożność po wyleczeniu, ale to na pewno zostanie Ci zlecone. Widać, że trafiłaś w dobre ręce 😊
Beezi, ja też słyszałam, że włosy to na zgagę 😃
Eniana, też zauważyłam Twoje ⏸️😍 Jak się czujesz? Trzymam kciuki za happy end🍀siesiepy lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Beezi wrote:Paprota, pomyliłam, bo byłam pewna że masz wizytę w piątek i od razu będziesz u siebie pobierać wymazy, a że podpytujesz o posiewy męża, to myślałam że od razu u niego też. Ale racja, że jak każą powtórzyć to powtórzycie wszystko, jak nie to nic, nie ma co brnąć w koszty bez zaleceń. 😉 Też mam nadzieję, że zaraz zaczniecie działać 🤞
Siesiepy, czyli i to się u Ciebie przyplątało 😥 Dostaliście leki? Jakie i na ile? Super, że od razu chcieli reagować na te cytologię.
Frutellka, teraz to już mam nadzieję tylko gojenie i z górki do celu ✊
Eniana, są wszystkie, których brakuje na miesięcznych. 😉 Podglądałam na październikowym, że wysilkałaś ⏸️, bardzo kibicuję i trzymam kciuki za Kropka ✊
Wciąż jesteśmy w trasie dlatego nie odpisuje wszystkim.
Czekam aż stary zrobi co do niego należy, mam nadzieję że się nie zestresuje. :<Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2023, 14:41
Beezi, Paprota9418, Angi90 lubią tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
Siesiepy dobrze, że być może poznaliscie wroga, trzymam kciuki żeby teraz wszystko poszło z górki 🤞
siesiepy lubi tę wiadomość