Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaAnastazja, a na ile mial antybiotyk? Moze za krotko? Moj mial wtedy na 4 tyg az antybiotyk...Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
nick nieaktualny
-
Siesiepy ✊
Aśś, kciuki za rozmowę ✊
Kropka jutro dopiero o ile się nic nie zmieniło 😉
Angi, pięknie ❤️ No i wracaj na te dobre tory, nie można żyć kawą 😉
Zosis, ja bym poczekała do piątku, ale dłużej to bym nie wytrzymała 😅🤞
Pozdrawiamy z Bąblem Dinociotki po ostatnich (😳) badaniach prenatalnych ❤️
Dobrze wypatrzyłyście po poprzednim zdjeciu, że Bąbel będzie miał włosy 😅RinTinTin, oloska, Lipcowa, aśś, rozalaa, Mart768, Paprota9418, olail, Emka06, Amunicja, Bambi92, Marti27, kropka27, SandraH.97, siesiepy, Angi90 lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
aśś wrote:KarolinaAnastazja, a na ile mial antybiotyk? Moze za krotko? Moj mial wtedy na 4 tyg az antybiotyk...
Nie wiemy czy mu udało się wytępić czy nie, bo dopiero będzie miał badanie w piątek przeprowadzone. Dostał antybiotyk na 9dni. Lekarka mówiła, że jak przez 15 lat nie brał żadnego antybiotyku, to jest szansa, że 9 dni wystarczy i się tego trzyma, a w przyszłym tygodniu trzeba być dobrej myśli i czekać na wynik -
Paprota9418 wrote:Karolina czyli to przy badaniu nasienia się robi ?
Tak, z jednej próbki było wykonywane, ale musisz powiedzieć przed wizyta, że chcesz badania zrobić
my wykonaliśmy w tym samym dniu
beztlenowe
tlenowe
i grzybyPaprota9418 lubi tę wiadomość
-
Emka06 wrote:A to nie jutro? Zakodowałam środę 😃
Siesiepy, przesyłam Wam ciepłe myśli i moc kciuków🤞🍀
KarolinaAnastazja, właśnie o to mi chodzi, żebyś nie stresowała się dodatkowo, że nie masz jakiegoś badania. Ja wiem, że najlepiej i najszybciej same byśmy się zdiagnozowały🤷🏼♀️
Olail, Beezi, Karolina dziękuję 😘
Beezi, Bąbel jest przesłodki 😍🥰
Zosis, wiadro cierpliwości podsyłam pod Twe drzwi serducha🤗i ciągle trzymam 🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2023, 10:31
Beezi lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
26t1d 994 g 🍆| 27t2d 1118 g 🧬ok
30t1d 1585g🍇
10.04 kolejna wizyta ⏰
TCC 15.05.2025
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Beezi 🤩 cześć Bąbel 😍 kiedy to tak zleciało 😳 a jak się czujesz? 😊
Beezi lubi tę wiadomość
-
@Bezzi - i nadal łobuziak się rączką zasłania! A to Ci urwis mały
Dino Ciotka macha ręką ! 🤟😊
@Zosis- ja wiem, że się tak tylko mówi, ale może to dobry objaw ta cisza? pomyśl pozytywnie a z sikaniem posłuchaj męża.
Też mam rozpisaną stymulację letrozolem 2-5dc 2tabl na dobę, a zastrzyk na pękniecie robiłaś sama ? Bo ja pod tym względem to się panicznie boje ! 🤣 a byłam wcześniej stymulowana tym samym lekiem, jajka pękały same, nie odnotowałam skutków ubczonych u siebie - ba zauważyłam, że tłuszczak na ręcę mi się wchłonął, co było zaskoczeniem dla mnie wielkim
Dzięki, za tak mega wyczerpującą dawkę wiedzy Zosiu!Beezi lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Tak, z jednej próbki było wykonywane, ale musisz powiedzieć przed wizyta, że chcesz badania zrobić
my wykonaliśmy w tym samym dniu
beztlenowe
tlenowe
i grzyby
Super bardzo Ci dziękuję ! ❤️ -
Beezi, jaki Bąbel słodki! 🥰 Kiedy on tak urósł?! Dinocioteczki też machają rączką do Bąbelka!
KarolinaAnastazja, nie ma za co. Jak będziesz miała jakieś pytania - śmiało rzucaj. Postaram się podpowiedzieć, na ile się orientuję. W końcu przecierałam nam tu szlaki. 😅 Przy pierwszym podejściu zastrzyk zrobiły mi Panie w klinice, przy drugim musiałam sama, bo wypadała niedziela. Także pewnie zależy, jak u Ciebie to wyjdzie. Ale nawet jak sama będziesz musiała sobie zrobić to nic strasznego. Ściskasz brzuszek, wbijasz igłę i po sprawie.
Aśś, Ty masz dzisiaj tę rozmowę?KarolinaAnastazja, aśś, Beezi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Beezi, cudny 🫶🏼 Dalej nie umiem uwierzyć, że Twoja "negatywna" beta za niedługo przyjdzie na świat 😍
Angi, zakręcona jesteś 🤭 Chciałabym, żeby już była środa, zawsze to jeden dzień bliżej weekendu 😅
Zosiu, a podliczałaś koszty IUI? Chciałabym spróbować. Jakoś sama stymulacja bez IUI mnie nie przekonuje. Staramy się tyle czasu, że ciężko mi uwierzyć, że przy większej liczbie pęcherzyków nagle zaskoczy 🙄Beezi, kropka27, Angi90 lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Zosis wrote:Beezi, jaki Bąbel słodki! 🥰 Kiedy on tak urósł?! Dinocioteczki też machają rączką do Bąbelka!
KarolinaAnastazja, nie ma za co. Jak będziesz miała jakieś pytania - śmiało rzucaj. Postaram się podpowiedzieć, na ile się orientuję. W końcu przecierałam nam tu szlaki. 😅 Przy pierwszym podejściu zastrzyk zrobiły mi Panie w klinice, przy drugim musiałam sama, bo wypadała niedziela. Także pewnie zależy, jak u Ciebie to wyjdzie. Ale nawet jak sama będziesz musiała sobie zrobić to nic strasznego. Ściskasz brzuszek, wbijasz igłę i po sprawie.
Aśś, Ty masz dzisiaj tę rozmowę?Beezi lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Emka, pewnie, że podliczałam.
W końcu #teamtabelka.
A więc budżet IUI:
wizyta kwalifikująca 290,00 zł
badania On 565,00 zł
badania Zosia 745,00 zł
monit I + estradiol 220,00 zł
monit II + estradiol + Ovitrelle 410,00 zł
inseminacja 1 300,00 zł
Razem 3 530 zł
... a u nas jeszcze jedno podejście skończyło się brakiem IUI, więc jakby jest więcej... Budżet zaczęłam podliczać jakoś od maja, gdzie wpisuję wszystkie wizyty, suple... Także te kwoty powoli przerażają. Ale spokojnie... Odliczę Potworowi, jak się urodzi z 800+. 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2023, 12:06
Emka06, Paprota9418, Lipcowa, siesiepy, Angi90 , Kil lubią tę wiadomość
-
aśś wrote:Tak, mam, aż mnie trzęsie cały dzień, bo jestem w pracy do 14, potem musze sie przetransportować do domu, wziąć kompa i przenieść do teściów bo u mnie akurat dzisiaj wymianiaja podzielniki ciepła dokładnie o 15:30 kiedy mam rozmowe 😜
Aśś, spokojnie... Powalisz ich tam na kolana!aśś, Paprota9418 lubią tę wiadomość
-
Zosis wrote:Emka, pewnie, że podliczałam.
W końcu #teamtabelka.
A więc budżet IUI:
wizyta kwalifikująca 290,00 zł
badania On 565,00 zł
badania Zosia 745,00 zł
monit I + estradiol 220,00 zł
monit II + estradiol + Ovitrelle 410,00 zł
inseminacja 1 300,00 zł
Razem 3 530 zł
Ja przewidziany mam budżet 5tys i tak odłożyłam na badania, leki itp. Wiec powinnam się zmieścić. Widzę w cenniku, że mają opcję Inseminacja domaciczna AIH plus Fertile Chip. Myślę, czy nie dopłacić i nie spróbować u starego do plemników tej metody. -
KarolinaAnastazja wrote:Ja przewidziany mam budżet 5tys i tak odłożyłam na badania, leki itp. Wiec powinnam się zmieścić. Widzę w cenniku, że mają opcję Inseminacja domaciczna AIH plus Fertile Chip. Myślę, czy nie dopłacić i nie spróbować u starego do plemników tej metody.
A widzisz... Okazuje się, że nie ma jednak głupich pytań. Bo zastanawiałam się nad tym, żeby zapytać o to, jak tu dziewczyny pisały o procedurach dodatkowych do invitro, ale stwierdziłam, że to pewnie tylko do IVF a nie do IUI. Nam nikt nie proponował nic dodatkowego. Z drugiej strony Pani Doktor mówiła, że nasienie jest właśnie jakoś preparowane i przygotowywane do inseminacji. Ale jak...? 🤷♀️ Na pewno warto porozmawiać o tym z lekarzem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2023, 12:16
-
Zosis wrote:A widzisz... Okazuje się, że nie ma jednak głupich pytań. Bo zastanawiałam się nad tym, żeby zapytać o to, jak tu dziewczyny pisały o procedurach dodatkowych do invitro, ale stwierdziłam, że to pewnie tylko do IVF a nie do IUI. Nam nikt nie proponował nic dodatkowego. Z drugiej strony Pani Doktor mówiła, że nasienie jest właśnie jakoś preparowane i przygotowywane do inseminacji. Ale jak...? 🤷♀️ Na pewno warto porozmawiać o tym z lekarzem.
kopiuj wklej
Fertile Chip to specjalna płytka służąca do separacji plemników. Zastosowana w niej technologia została opracowana przez naukowców w Stanach Zjednoczonych i opiera się na stworzeniu w jej wnętrzu mikroprzepływów stymulujących naturalny szlak mikrokanałów szyjki macicy oraz nabłonka macicy. Fenomen tej metody polega na precyzyjnym odtworzeniu naturalnej drogi jaką mają do pokonania plemniki przy jednoczesnym zminimalizowaniu ingerencji zewnętrznej. Pomija się tutaj zupełnie proces wirowania nasienia w celu separacji frakcji zawierającej komórki rozrodcze od zbędnej plazmy nasienia. Fertile Chip pozwala selekcjonować plemniki o najlepszej ruchliwości, morfologii i niższej fragmentacji DNA bez użycia laboratoryjnej wirówki.
Dla kogo przeznaczona jest metoda Fertile Chip?
Fertile Chip dedykowany jest szczególnie parom które borykają się z problemem niepłodności wynikającym z czynnika męskiego, czyli w sytuacjach obniżonej koncentracji plemników (oligozoospermia), nieprawidłowej morfologii plemników (teratozoospermia), nieprawidłowej lub/i obniżonej ruchliwości plemników (asthenozoospermia), a także w przypadku nieprawidłowych wyników badań fragmentacji DNA oraz stresu oksydacyjnego nasienia. Z selekcji nasienia metodą Fetile Chip mogą skorzystać pary zakwalifikowane przez swojego lekarza prowadzącego do procedury inseminacji oraz in vitro z Fertile Chip na podstawie wskazań medycznych.
siesiepy lubi tę wiadomość