X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, bierz ze mnie przykład, ja nie mam firanek w domu i szczęście mam przeogromne. U rodziców Mama to tak szalała z firanami, prasowała po całe popołudnie na dużą ilość okien, zobaczyła u Nas, że nie ma i jest jaśniej to pościągała wszystko w czorty 🤣

Co do sprzątania, to mój M się nie wtrąca nigdy. Nigdy nie usłyszałam, że jest coś gdzieś brudno, czy, że źle coś umyłam, ale w rodzinie od jego strony jestem nazwana pedantką i że mam chorobę, bo "szoruję łazienkę jak jest czysta". A ja po prostu nie dopuszczam do stanu gorszego no i lubię sprzątać

Mart- daj znać jak taam po wizycie !

Bezzi- my też problemu nie mamy z kupieniem obiadu na mieście :P Lubimy chodzić po kanjpach, zwłaszcza w niedziele :P

Mart768 lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Kropka, Mamo 🥹 Cieszę się, że wszystko poszło gładko 🍀 Kropeczku trzymaj się mocno🤞🤞🤞❤️Jak się dziś czujesz?

Kokos, o ile znów czegoś nie pomyliłam 🥴 i dziś jest czwartek, to masz wizytę w UCZKIN 🙌 Trzymam kciuki za powodzenie spotkania i mądre odpowiedzi na Twe pytania 🤞🤞

Mart kciuki za wizytę 🤞 Czekam niecierpliwie na foto Kropeczka 🤩
    Ej...a Stary kiedy wyjeżdża? 😏

Siesiepy, znać wroga to już krok do przodu kochana 💪Po terapii antybiotykiem będzie już tylko lepiej 🍀 Jeszcze nie macie wyników nasienia? Biorąc pod uwagę całą sytuację to uważam, że dobrze robisz biorąc lutkę, niech chociaż regularne będą te cykle ✊

No co z tymi Starymi 😑 Mojemu jak coś w domu nie pasuje to sam sprząta. Ja to czasu teraz nie mam🙈Wraca z pracy i obiad gotuje 😌 Żeby nie było - dziecka nie głodzę, ale jej wystarczą naleśniki 🥞 czy inne placki, które robię w 10 minut.
    Dziś przyjeżdżają i moje nowe firanki 😁 Nawet nie myślę o prasowaniu 😂
    Zobaczcie co mi ostatnio wyskoczyło 😅Dobrego dnia 😘
    FB-IMG-1698223461561.jpg

kropka27, Mart768, KoKos, siesiepy, rozalaa, Lipcowa lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
    15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
    21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł

13.02 kolejna wizyta ⏰
    PTP 21.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • kropka27 Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi, Kropek bardzo grzecznie w nocy, dał mi spać 😁 ogólnie w porządku. Wczoraj po powrocie do domu spędziłam resztę dnia pod kocykiem przed tv, lenistwo. Ale dziś już normalnie będę funkcjonować. Pracka (z domku na szczęście), a potem chyba na jakieś zakupy się wybierzemy.
    No i zapisałam się wstępnie na badanie krwi we wtorek 🙈

Mart, kciuki za wizytę, czekamy na wieści 🤞jak u Ciebie sytuacja ze Starym? Przegadaliscie to?

Zosis, jak tam u Ciebie?

Beezi, Angi90 , Mart768, KoKos, siesiepy, Lipcowa, oloska lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 09.2021

📅 08.2023 IVF
    Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2

25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚‍♀️
    29.10 ⏸️✨
    31.10 Beta 36🧚‍♀️
    02.11 Beta 112 😍
    06.11 Beta 950 🚀
    14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
    29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
    29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵

age.png
  • Amunicja Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi
    Kto się czubi ten się lubi 😉Teściówka jest żyleta, ale mam do niej sentyment. Życiowo dużo jej zawdzięczam, wychowała mi fajnego chłopa 🤴🏼🤭

Podoba mi się Twoje roztropne podejście do ciąży i organizacji domu. Z jednej strony wicie gniazda, a z drugiej mądre ustawienie priorytetów bez zarzynania się o wydumany tytuł masterchefa. W ogóle czuje się, że masz to wszystko w garści 👍🏻 👏🏼
    A jak się masz zdrowotnie i w temacie 🦚?

siesiepy lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️
    AMH 2,2
    regularne cykle, potwierdzone owulacje
    jajowody drożne
    hormony w 3 dc ✅
    krzywe glukozowa i insulinowa ✅
    histeroskopia, CD138 ✅
    TSH 1,05 (Euthyrox)

🙋🏻‍♂️
    teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
    pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
    fragmentacja ✅
    posiewy✅
    hormony ✅
    brak żpn

Po 22cs:
    02.2024 IVF 2x❄️
    I FET 22.05.2024👎🏻
    II FET 18.06.2024 ✨
    6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
    8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
    10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
    27dpt zarodek z bijącym ❤️
    niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka 👋🥰

Jak się czujecie? Czy u Was też taka jesień pełną gębą?
    Nie lubię...

Zosis, Kropka jak samopoczucie? 😊

Od dziś jestem laska podpaska, rzutem na taśmę dorwałam wczoraj Starego, albo on mnie 😅po prawie miesiącu bez czegokolwiek. Aż z wrażenia 🙈 przyszła.
    Myślalałam,że jakoś dłużej to potrwa nim się zbierze, bardzo jej śpieszyło widocznie.
    Jak się skończy to spróbujemy utrzymać regularność w przytulankach, a nóż się trafi jakieś złote jajo po dwóch stymulacjach pod rząd 😅 czytałam,że zdarza się,że po stymulacji właśnie amh wzrasta na jakiś czas i wtedy jest szansa, nie nastawiam się na nic ale czekanie na dalszy plan działania można sobie umilić 😊

Zbieram się do pracki.
    Miłego dnia dinusie 🦊

KoKos, siesiepy, Lipcowa lubią tę wiadomość

• aśś Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olail wrote:
    Hejka 👋🥰

Jak się czujecie? Czy u Was też taka jesień pełną gębą?
    Nie lubię...

Zosis, Kropka jak samopoczucie? 😊

Od dziś jestem laska podpaska, rzutem na taśmę dorwałam wczoraj Starego, albo on mnie 😅po prawie miesiącu bez czegokolwiek. Aż z wrażenia 🙈 przyszła.
    Myślalałam,że jakoś dłużej to potrwa nim się zbierze, bardzo jej śpieszyło widocznie.
    Jak się skończy to spróbujemy utrzymać regularność w przytulankach, a nóż się trafi jakieś złote jajo po dwóch stymulacjach pod rząd 😅 czytałam,że zdarza się,że po stymulacji właśnie amh wzrasta na jakiś czas i wtedy jest szansa, nie nastawiam się na nic ale czekanie na dalszy plan działania można sobie umilić 😊

Zbieram się do pracki.
    Miłego dnia dinusie 🦊
    Olail, jak dobrze czytać Twoje postyz widać, ze sie nie poddalas 🙂 daje to duzo sily i wytrwałości, ktorej Ci zazdroszczę ❤️ i mam nadzieję, ze bedzie to Tobie wynagrodzone 😊
    Ja koncze prace za godzinę i siedze jak na szpilkach, czekam az zadzwonią z feedbackiem odnosnie pracy, ale pewnie dopiero w przyszlym tygodniu. Ale glowa straraczki ciagle procesuje nawet w takich przypadkach😅

olail lubi tę wiadomość

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olail, bardzo mi się podoba Twoje nastawienie, mocna kobita z Ciebie, to musi zaowocować w końcu 😍 a co do 🐒 po współżyciu to u mnie też bardzo często tak się pojawia na dzień po ❤️ 😂 może coś w tym być!

Kropka27, spokoju i cierpliwości 🍀🤞

Angi90, bardzo miło, że pamiętasz, ale jak już pewnie z wykresu się dowiedziałaś wizytę na ostatnią chwilę odwołali, ale po tym prof. się nie spodziwałam nic specjalnego i pomocy, histeroskopie też miałam już przesuwane 🙄

olail lubi tę wiadomość

Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
    2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
    3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
    Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
    15+4 🐔 około 10cm
    20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
    26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
    30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
    35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
    39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
    39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję, że pytacie co u mnie. Trochę przycichłam, bo jakoś przestałam wierzyć. Wczoraj zrobiłam ten test - bialusieńko. Nawet ovi nie wyszło. Wiem, że wcześnie, ale jednak trochę mnie to sprowadziło na ziemię. Męczy mnie to dziwne zapalenie, w końcu pojechałam do kliniki to skonsultować, no i wszystko wiadomo - infekcja bakteryjna, stopień czystości 2/3, normalnie byłby antybiotyk, ale "jest szansa, że może być Pani w ciąży, więc obserwujemy, a póki co Lactovaginal i kiszonki". Taaa....🤷‍♀️

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • aśś Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Dziewczyny, dziękuję, że pytacie co u mnie. Trochę przycichłam, bo jakoś przestałam wierzyć. Wczoraj zrobiłam ten test - bialusieńko. Nawet ovi nie wyszło. Wiem, że wcześnie, ale jednak trochę mnie to sprowadziło na ziemię. Męczy mnie to dziwne zapalenie, w końcu pojechałam do kliniki to skonsultować, no i wszystko wiadomo - infekcja bakteryjna, stopień czystości 2/3, normalnie byłby antybiotyk, ale "jest szansa, że może być Pani w ciąży, więc obserwujemy, a póki co Lactovaginal i kiszonki". Taaa....🤷‍♀️
    Dzisiaj 10 dpo? Wiesz ze moze byc za szybko, kiedy planujesz testowac? Robic bete?

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa 😊 Wszystkie jesteśmy waleczne bestie 🦖🦖🦖 silne i niezwykle zdeterminowane.
    Wiecie jak jest, staram się być silna i wytrwała bo tak jakby nie mam innego wyjścia. Mogę usiąść i płakać tylko co to zmieni? Mam takie coś i zawsze miałam, że emocje trzymam w sobie, jak przyjdzie ta gorsza chwila to rycze tak długo, dopóki się nie zmęcze.
    Nie ukrywam,że duże nadzieje pokładam we wtorkowej wizycie 🤞

siesiepy, Emka06, Mart768, Lipcowa, KoKos, Beezi lubią tę wiadomość

• Zosis Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśś wrote:
    Dzisiaj 10 dpo? Wiesz ze moze byc za szybko, kiedy planujesz testowac? Robic bete?

Tak, wiem, pewnie że wiem. :) Teraz testów już nie dotykam aż do przyszłego tygodnia. 🐒 powinna przyjść koło 1.11, więc jak się zacznie spóźniać to siknę, nie wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2023, 13:29

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski boże, jak ja patrzę na ten swój ostatni wpis to załamuję ręce. Jest tak bardzo chaotycznie napisany, ma tak dziwną gramatykę, że sama siebie dzisiaj nie rozumiałam. Musiałam być już nieźle zmęczona. :D Mart, podziwiam że zrozumiałaś. :DD Zwłaszcza, że jeszcze autokorekta nie szczędziła mi tam w literówkach.
    Dzięki wam zrozumiałam, że potrzebuję parownicy, już to oznajmiłam staremu i powiedziałam, że więcej tych firan nie będę prasować żelazkiem. XD

Beezi no dokładnie, jakbyśmy na codzień żyli w brudzie niewiadomo jakim. :D Mój gdyby było trochę cieplej to pewnie i okna by kazał myć. Latem miałam taką sytuację, że jednego miesiąca siostra pomyła okna, ale że zrobiła to średnio dokładnie i nakurzyliśmy jeszcze sporo gipsem, to umyłam je znowu drugiego miesiąca. Po dwóch - trzech tygodniach mieliśmy mieć odwiedziny mamy i on uznał, że znowu trzeba je wszystkie myć. XD Zbuntowałam się, pokłóciliśmy się, ja potem demonstracyjnie myłam okna przy gościach (tak, wiem, jestem wredna) więc jeszcze pośmialiśmy się wszyscy razem (nawet z nim) z jego pedantyzmu i że nie ma potrzeby myć okien tak często bo nikt na to nie patrzy. XD Pamiętał do czasu aż przyjaciółka miała przyjeżdżać. Wtedy powiedziałam mu, że absolutnie nie będę znowu myć tych okien i że jak chce to niech sam se myje. No i umył. XD Co do kebaba, my też mamy dobrego przy jego robocie więc ostatecznie działa takie hasło. :) Ale że mamy siostry w domu, to zawsze któraś jest w stanie zrobić obiad, ewentualnie każda po trochu coś zrobi i się wyrabiamy. :)

KarolinaAnastazja przez pół roku ponad żyliśmy bez, w sumie było bardzo przyjemnie, przejrzyście i przestrzennie. Ale jak powiesiłam te firany (jak skończę dzisiaj wszystkie to się pochwalę) to mimo wszystko przytulniej jest. :) Nie mamy ogrodzenia jeszcze żadnego dookoła i jak latam goła w nocy to zawsze jest strach że akurat sąsiad jakiś podejrzy. :p Więc mamy plan na zwykłe, najzwyklejsze firanki mgiełki (urok tkwi w prostocie, jakieś fancy inne to sobie kiedyś tam kupię, mam nawet coś na oku o dziwo) i zwykłe zasłony dopasowane kolorem do przyszłego narożnika i fotela. :) Zazdroszczę, że stary się nie wtrąca, no ale właśnie. U nas to ja jestem tą "brudniejszą" połówką, mnie nikt w duchu perfekcjonizmu nie wychował i nie straszne mi mazy na oknie albo białe ślady na czarnej baterii łazienkowej, bo woda zostawiła osad. :D Stary to by codziennie ze ścierą leciał. Doszliśmy do porozumienia, że jeśli mu to przeszkadza to niech sam lata. Ja sprzątam łazienki gruntownie raz na tydzień lub ewentualnie faktycznie przed gośćmi. :p Mam nadzieję, że nie nękasz za bardzo starego?

Angi wyniki podeślą nam wszystkie razem do 3 tygodni na maila. :) Więc teraz najgorsze: oczekiwanie. No ale powinny zacząć spływać akurat jak będziemy wyleczeni i będziemy iść na kontrolne badania. Noooo ja miałam nadzieję, że moich też nie trzeba będzie prasować, ale wygniecione były mocno! :( Odpaliłam sobie ten przyrodniczy wczoraj serial i sobie prasowałam przy tym. Dzisiaj też tak zaraz robię.

kropka wtoreczek dzień lizania ci... :DDD to znaczy dzień potwierdzający zagnieżdżanie się kropeczek! Trzymam kciuki. :)

Mart popieram Twoje podejście i bardzo kibicuję, żeby jednak stary przejrzał na oczy. Masz rację, nie przepraszaj. Jednak to co on powiedział to było całkowicie niedopuszczalne, musi się zreflektować. Jeśli tego nie zrobi to chyba bym mu to po prostu wytknęła, bo może jest jednostką, która sie nie domyśla i inaczej nie przemyśli. Mam wrażenie, że ludzie którzy nie pracowali zdalnie nigdy, nie mają świadomości, że to jednak praca a nie leżenie do góry dupą w domu. To, że jesteś w domu i możesz w trakcie poświęcić 5-10 minut na nastawienie prania czy zmywarki, nastawienie rosołu, nie oznacza że możesz zerwać się na 4h i pucować dom. No nie, sorry. Jakbyś była w tym czasie w biurze to nikt by problemu nie miał, że nie jest zrobione, ale jak robisz to samo w domu to pretensje już są. Nie wiem czemu tak jest, ale zauważyłam, że chyba muszą po prostu sami na własnej skórze poczuć jak taka praca zdalna wygląda. Moje siostry też były mądre do czasu aż same nie zaczeły tak pracować. I nagle słyszę od nich te same słowa, którymi tylko ja kiedyś się broniłam. :) Dobrze, że chociaż ze strony jego rodziny masz wsparcie. Może się ogarnie w końcu ten Twój chłop. No i kciuki za wizytę!

olail wczoraj troszkę gadałam z Pusshką na mniej więcej ten temat na miesięcznym. Wróciły jej naturalne owulacje po kilku miesiącach stymulacji, więc coś w tym musi być. No i oby u Was to zaowocowało takim małym cudem. :D Nowy cykl, nowe szanse!

U nas tak.
    Doxycyclinum 100mg przez 10 dni ja i mąż.
    Gynalgin 250mg+100mg dopochwowo ja przez 10 dni. Stary wróci z pracy to jadę do apteki, od razu wezmę Sanprobi, na szczęście Lacibios Femina mam w lodówce jeszcze.
    Gin potwierdził, żeby lecieć z luteiną (koordynatorka moja się podpytała czy mam brać faktycznie oraz załatwiła receptę bez konieczności mojej wizyty tam, złota kobieta! o 21 wczoraj przeglądała wykresy par w programie w szpitalu i zauważyła moją notatkę o luteinie :D ).
    Potem po 2-3 tygodniach od leczenia mamy zrobić kontrolne wymazy, a staremu wtedy od razu walnę posiew nasienia. :)

Doszedł do mnie Actifolin lek 2mg. Z zalecenia dietetyk-immunolog mam brać minimum 2mg kwasu foliowego, chciałam nie zbankrutować więc zakupiłam ten, ma 1mg kwasu zwykłego i 1mg metylowanej formy, może potem znajdę jakiś w zdrowej cenie metylowany cały.
    Noszę się z zamiarem zbadania na własną rękę kwasu foliowego, b12, ferrytyny i żelaza, zwłaszcza że mam wynik homocysteiny a w diagnostyce jest akurat fajny pakiet na to za 50% taniej i cenowo wychodzi mega dobrze. Chyba się zdecyduję.

No i żeby nie narzekać tak na starego, to muszę go serio pochwalić, bo to nie tak że on tylko ode mnie wymaga, bo sam robi. Rypie biedak sam na poddaszu i ociepla, rozumiem że czasem się na mnie wkurzy jak nie widzi co i ile robię. :p Dzisiaj zdążyliśmy spiąć się o suszenie grzybów w piekarniku (miałam kilka, nie mam suszarki, pożyczać nie chciałam, wrzuciłam do piekarnika na suszenie to marudzi że dużo prądu się zużywa i że piekarnik nie jest od tego :p no nic). Po zaleceniach od dietetyka stosuje się do nich - on, mięsny i majonezowy chłop. Powiedział kiedyś, że majonez to najlepsze co go w życiu spotkało, a przestał go jeść od czasu rozmowy z dietetykiem. Przerzucił się na twarożki, zaczął jeść ryby i warzywa, próbuje soczewicy i nawet zjada (zupę raz robiłam, ja lubię), nie je samych schabowych i kanapek z szynką, parówek, lubi nocne owsianki zabierac ze sobą do pracy i jogurciki bez cukru, jakieś wymyślne antybatony. Chłopa mi ktoś zamienił. I to całkowicie bez mojej ingerencji. Alkohol sam ograniczył okropnie mocno. Czasem się go pytam czy się ze mną napije lampkę wina/jednego drinka z whisky to mnie strofuje że on przecież nie pije w tygodniu. W weekendy jak już to bardzo mało. Naprawdę jestem pozytywnie zaskoczona i widzę, że mu też zależy.

Mart768, Lipcowa, Beezi lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Tak, wiem, pewnie że wiem. :) Teraz testów już nie dotykam aż do przyszłego tygodnia. 🐒 powinna przyjść koło 1.11, więc jak się zacznie spóźniać to siknę, nie wcześniej.

Zosiek, już Ci to pisałam, w sumie dobrze że nawet ovi nie wychodzi, w końcu jeśli w przyszłym tygodniu zobaczysz jakiś cień na teście, to będzie oznaczać, że to kropek. :) Ogromnie kibicuję, aby tak właśnie było.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokos, może mogę Ci jakoś pomóc, tzn. taką mam nadzieję, że mogę 😬 Napisałam do Ciebie wiadomość prywatną 🍀

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
    15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
    21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł

13.02 kolejna wizyta ⏰
    PTP 21.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy uwielbiam Twoje długie wpisy, czuję się jakbym czytała książkę albo jakiegoś interesującego bloga 😅

Zosis ja jeszcze trzymam kciuki, jestem słaba w liczenie, ale to chyba jeszcze trochę wcześnie na test? Czasem ten jeden dzień robi ogromną różnicę - tak jak u mnie we wrześniu. 🤦🏼‍♀️

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • Nataliii Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Zosiu jeszcze jest czas. Nadal nie puszczam kciuków🤞Ja tylko powiem, że u mnie w poprzedniej ciąży 11dpo z rana na teście biel, a wieczorem już kreseczka była widoczna więc sytuacja potrafi się dynamicznie zmienić ;)

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️

Wysłany: 26 października 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy
    U mnie krawienie pomału ustaje, mam sluz lekko zabarwiony.
    Dzisiaj nic nie robię, leze pod kocem niech się goi
    A jak u Ciebie?

A co do mojego M to nie mam pojęcia, czasami może się wydrę, bo nie posprząta po sobie. Ale przeważnie jest tak, ze jak powiem coś raz to mnie posłucha, chodz walczyłam bardzo długo, żeby brudne naczynia dawał bezpośrednio do zmywarki a nie do zlewu 🙈

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

age.png

Wysłany: 26 października 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olail dla mnie jesteś wzorem Kobiety, która się nie poddaje. Mimo płaczu, do którego masz prawa i emocji jakie Tobą szarpią, jesteś tutaj bardzo duża realistką. Ciśniesz z tym cholernym problem na plecach do przodu, użalanie było i poszło, teraz Ola leci po swoje marzenie!
    Bardzo dziękuję Ci, że tu jesteś
    Tajesz dużego kopa nie jednej z nas tą swoją siłą! 🤗

olail, Amunicja, Beezi, KoKos, siesiepy, justme lubią tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

age.png
  • Amunicja Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja
    Godne to i sprawiedliwe. Mądre słowa, Koleżanko 👏🏼 Podpisuję się pod każdym.

Olail, po dwóch upadkach z wysokości wstajesz, wycierasz nos, otrzepujesz kolana i …rozwijasz skrzydła 😳 Ciepło się na sercu robi, bo charakter to jedno, a drugie to wsparcie, którego ewidentnie masz w domu moc. Strasznie Ci kibicuję, nasza wróżko zębuszko. Oby do trzech razy sztuka. Dajesz nam tu prawdziwą lekcję.

siesiepy, olail lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️
    AMH 2,2
    regularne cykle, potwierdzone owulacje
    jajowody drożne
    hormony w 3 dc ✅
    krzywe glukozowa i insulinowa ✅
    histeroskopia, CD138 ✅
    TSH 1,05 (Euthyrox)

🙋🏻‍♂️
    teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
    pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
    fragmentacja ✅
    posiewy✅
    hormony ✅
    brak żpn

Po 22cs:
    02.2024 IVF 2x❄️
    I FET 22.05.2024👎🏻
    II FET 18.06.2024 ✨
    6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
    8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
    10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
    27dpt zarodek z bijącym ❤️
    niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2023, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amunicja wrote:
    KarolinaAnastazja
    Godne to i sprawiedliwe. Mądre słowa, Koleżanko 👏🏼 Podpisuję się pod każdym.

Olail, po dwóch upadkach z wysokości wstajesz, wycierasz nos, otrzepujesz kolana i …rozwijasz skrzydła 😳 Ciepło się na sercu robi, bo charakter to jedno, a drugie to wsparcie, którego ewidentnie masz w domu moc. Strasznie Ci kibicuję, nasza wróżko zębuszko. Oby do trzech razy sztuka. Dajesz nam tu prawdziwą lekcję.
    Ojj tak, mąż wspiera mocno. Podnosi mnie, gdy upadam. W tej Naszej chujowej sytuacji jestem wdzięczna,że to właśnie z Nim przez to przechodze. Moja siła to Jego zasługa 🫠

kropka27, siesiepy lubią tę wiadomość

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ