Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja odebrałam to w ten sposób że lekarz woli mieć badania na świeżo i ze "swojego laboratorium" 😉
Wiadomo że chciałabym żeby ta diagnostyka i cały szereg badań odbył się w przeciągu miesiąca ale to jest NFZ 😅 powiedzmy że to taka nauka cierpliwości- napewno ta umiejętność mi się przyda 😁rozalaa, Amunicja, Angi90 lubią tę wiadomość
Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Marti, ważne, że badania się uda na NFZ zrobić, bo to spore oszczędności 😊 I widzisz, Twój lekarz też nie zlecił tego HBA, tylko fragmentację. Te starania nas nauczą takiej cierpliwości, że mając dzieci będziemy oazą spokoju 😅
Marti27 lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Cześć Dziewczyny. W końcu w pracy mam chwilę czasu aby Was nadrobić i chwilę pogadać.
Frutellka na naturell patrzyłam na metylowany kwas foliowy. Dzięki za cynk co do B complex, bo ceny też mają naprawdę przyjemne.Porównywałaś swoje wyniki krwi przed braniem tego i po?
Mały update o dziadku: miał mieć operację dzisiaj (to złamanie szyjki kości udowej powinno być operowane po 24h najdłużej, przez wzgląd na powikłania). Od rejestracji w Izbie przyjęć dziadek mówił, że bierze takie i takie leki (w tym Siofor? coś takiego). I wczoraj na rozmowie z Anestezjonogiem okazało się, że dupa, przez wzgląd na ten Siofor nie może mieć robionej operacji bo krew rozrzedza... WIEDZIELI O TYM. Jestem zła. Będa go trzymać DO PIĄTKU ze złamaną nogą! Paranoja ale co zrobisz?
Rozumiem ryzyko operacji w tym momencie, kiedy krew jest rozrzedzona... Próbuję sobie też tłumaczyć, że pielęgniarki nie miały wiedzy o tym Sioforze i dopiero lekarz mógł się wypowiedzieć, ale czekać tydzień ze złamaną nogą na oddziale...
Dzisiaj jeszcze lekarze będą się konsultować, zobaczymy co powiedzą. Dziadkowi w szpitalu się podoba, jedzonko spoko dostaje, w pokoju ma kolegę z którym składają się na TV i mają podobny gust telewizyjny, więc męczą salę Familiadą czy Czterej Pancerni i Pies.
Fakt, z dwojga złego lepiej aby złamał nogę której i tak nie używa.
Dziękuję za wszystkie pozdrowienia, przekazałam.
Mart hahaha.To całkiem smutne gdy łamiesz coś podczas "ratunku"... No ale co zrobisz.
Angi dziękuję za podesłanie firany! Już dodałam do obserwowanych, jest mniej delikatna z wyglądu więc mniej widać zagniecenia, firana idealna. Zamówię jako drugą lub od razu do pokoi innych niż salon.I popatrzę sobie na ich stronę.
Amunicja, już napisałam wyżej o dziadku.Będą mu śrubować tą szyjkę kości z tego co zrozumiałam. I w znieczuleniu ogólnym jednak (początkowo mówili o znieczuleniu od pasa w dół).
Pfry spokojnie, po to jest stopka haha.No powoli do przodu jak widać, najgorsze to to czekanie na wyniki i wyleczenie.
Myślałam właśnie ostatnio o Tobie i zastanawiałam się co u Ciebie.
Paprota bo zakazany owoc smakuje najlepiej. Stary też teraz ma libido za dwóch, rozważam wywalenie mu macy i szafranu na czas terapii. :DD
Kropka! No i proszę, mały kropek się mości! Coś tak czułam jak pisałaś o tych plecach i bezsenności! Jak cudownie! Dzisiejsza jest kapkę wyraźniejsza.
Zosis! Zosis! Tak! To jest to! IUI to to czego potrzebowaliście ze starym i udało się za pierwszym razem!
Trzymam kciuki za Wasze kropusie, niech zamienią się w piękne jajeczka na pierwszej stronie! Kiedy bety? Już czuję tą fascynację kiedy będziemy czekać na wyniki!Zaraz się poryczę, a mam prowadzić spotkanie o 12:00
Marti te pierwsze wizyty tak wyglądają właśnie. Ale fajnie że już dostałaś skierowania na badania.Angi90 , Paprota9418, Zosis, Marti27 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Marti, niezbyt konkretna wizyta, ale tylko z pozoru ☝️ Ewidentnie lekarz chce Was poznać, sprawdzić wyniki na świeżo te, które go interesują. Rób, działaj, to normalne, że rozciągnie się w czasie, ale najważniejsze są te małe kroczki na początku, żeby móc wykonać skok!🤞 Wierzę w Was❤️✊
Lipcowa, no ileż będziesz jeszcze siedzieć w tej robocie?! Mamie to wszystko wolno 🥰
Siesiepy, kurde 🫤 Szkoda, że tak długo dziadzio musi czekać 😮💨 Ale, wiedzą co robią 🤞 Czterej Pancerni i Pies - mój ulubiony polski stary film🤩
Rozaala POSZUKIWANA 👀👀👀Marti27 lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Dinusie moje ♥️ 🦖 to się dzieje 🍀🪄♥️ Kropeczko, Zosiczku ♥️ mamy październikowe jaja 🥚 ✊🥹 gratulacje 🥂 z całego serduszka ❤️
Kokos już tu takie były co 2 dpo sikały 😂 Sara jeśli to czytasz to wiedz, że pamiętamy mimo że córeczka już na świecie przecież 😅♥️
Dziewczyny jestem po wizycie i jestem zachwycona🥹♥️ siedziałam tam 40 minut - plan jest obszerny, ale zdecydowanie bardziej go czuję, jest mega konkretny. Po pierwsze jesteśmy tu genialne - ponieważ wszystkie zgodnie patrząc na wyniki mojego Starego twierdziłyśmy że tam jest jakaś bakteria albo coś - dużo komórek okrągłych i wysokie ph. Pani doktor odrazu zwróciła na to uwagę - żeby nie tracić niepotrzebnie czasu zapakowała nam dwa antybiotyki na tą ureaplazme i tym podobne dramaty (TARIVID i DOXYCYCLINUM). Bierzemy 10 dni antybiotyk plus oczywiście osłona ☺️ potem czekamy 10 dni i jedziemy na badania: HBA, DFI i ROS plus jeszcze inhibina B u Starego, oraz u mnie wymazy na te wszystkie plazmy 🦠 koszt - kosmos ale mamy na to środki ☺️
Suplementacja oceniona bardzo dobrze 😁 ale L-karnityny ma być minimum 4 mg, więc jeszcze narazie dodamy i cynku mamy dorzucić mimo że bierze 30 mg. Ja mam kupić Fericitin żeby poprawić tą ferrytynę oraz popatrzeć na Ovarin lub miovelle pcos bo moje wyniki wyglądają trochę policystycznie. 😳
Pani doktor intensywnie wierzy w to, że przewagę ma tu czynnik męski, więc bardziej skupiamy się narazie na tym, ale w perspektywie mamy też laparoskopię żeby zobaczyć od środka te moje graty ☺️
Po tym jak zrobimy te badania mamy umówić się na wizytę i będziemy myśleć dalej.
O stymulacji nie ma mowy 🙅♀️ po pierwsze najprawdopodobniej sama już mam podwójne owulki, AMH jest wysokie, a ten estradiol pokazał że pęcherzyki raczej były 2, z resztą jeżeli to chodzi o plemniory, to nie ma sensu dręczyć moich jajników 🤷♀️
Beezi, Emka06, ChocoMonster, Zosis, Nataliii, Marti27, Lipcowa, kropka27, Angi90 lubią tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
✨3.02 FET 5bb 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Siesiepy, raczej coś innego niż Siofor, Siofor to metformina, więc raczej nie mieliby problemu... W każdym razie szkoda, oby szybko zleciało ✊ A jak to znosi babcia?
U mnie dzisiaj barszcz na obiad, ktoś jeszcze skusi się na sprawdzenie teorii w listopadzie? 😅31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Beezi wrote:Siesiepy, raczej coś innego niż Siofor, Siofor to metformina, więc raczej nie mieliby problemu... W każdym razie szkoda, oby szybko zleciało ✊ A jak to znosi babcia?
U mnie dzisiaj barszcz na obiad, ktoś jeszcze skusi się na sprawdzenie teorii w listopadzie? 😅
Mi kazali metformine odstawić przed laparoskopia ale tylko 2 dni przedsiesiepy lubi tę wiadomość
Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Ej, ja tu próbuję pracować (PRÓBUJĘ to dobre słowo 🤣), a widzę, że Amunicja z Lipcową tu bukmacherkę zaczęły. 🤣
Rozalaa, to kolejne dobre wiadomości dzisiaj.Czuć z Twojego wpisu dobry VIBE z Panią Doktor. Oby jej "taktyka" przyniosła efekt w postaci ⏸️. 🤞
Beezi zaczęła o barszczu, więc tylko potwierdzę - proszę wcinać barszcz czerwony! To strasznie płodna zupa jest!Jeżeli się okaże, że u mnie to nie sen to już będziemy mieli na forum dwa barszczowe bejbiki. 🤣
KoKos, siesiepy, KarolinaAnastazja, Marti27, Mart768, Lipcowa, Amunicja, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Siesiepy miałam 10,6 przed braniem po 2 miesiącach spadło na 8,3; także daje radę w tym B-complex forte od Naturell są fajne dawki i jest tanie i plus, że biorę jedna dziennie. Kwas foliowy przed braniem tego miałam 6; a po 2 msc skoczyło na 15,6; B12 mam ponad 600 więc całkiem nieźle to działa 🙂
Zdrówka dla dziadka 🤞
Rozala plan brzmi dobrze - co ja nie biorę żeby podnieść tą cholerna ferrytyne;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2023, 12:47
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Rozala, konkret 🔥 O takich lekarzy nam chodzi ✨️
Zosis, rozalaa lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Angi no wychodzę z tego założenia jednak, że wiedzą co robią. Mam nadzieję.
Rozalaa wooow ile mięska na wizycie.Plan działania naprawdę konkretny i racjonalnie wyjaśnione. Widzę, że jedziemy na tym samym wózku jeśli chodzi o przeleczenie się. Jakie dawkowanie doxy macie? Przypomnij mi proszę wynik swojego AMH?
Beezi dziadek mówił, że to przez Siofor bo rozrzedza krew, ja nie weryfikowałam, ale dziadek mógł źle usłyszeć lub zrozumieć.Będziemy u niego prawdopodobnie jutro, jak się uda dorwać lekarza to spytamy o co chodzi. O co chodzi z tym barszczem, ktoś mi przypomni? :DD
Meggi o czyli coś może być na rzeczy.
Zosis ja również trzymam oba kciuki, żeby to oba kropki były tam. :DDD
Czy ja ten barszcz mogę wcinać jeszcze przed owulacją, żeby ją "wywołać" czy to tylko po owulacji będzie działać?
Frutellka wow! Zjem paczkę tego kwasu co mam i popatrzę na tego b-complex. Wcześniej pewnie zbadam z pakietu te ferrytyny i inne cuda, to od razu będzie możliwość porównania efektów wraz z endokrynolog.Frutellka , Angi90 lubią tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
Meggi110818 wrote:Rozaala super plan. Widać same konkrety. Gdzie się leczysz?👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
1 IVF VII.2024
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
✨3.02 FET 5bb 🍀🙏
@Zosiu- ja dołączę też do płodnego barszczu, mimo, że nie lubię, będę jeść z jajkiem! a co! 🤣
@Rozala- czyli widać, że lekarka typowo podeszła do tematu co i moja do mojego. Ale czekam na te wyniki starego...może pod koniec tygodnia dostaniem info czy wytępił bakterię... -
Rozala palm brzmi świetnie 🤩 i lekarz też brzmi konkretnie, super!
Zosia, ja na początku cyklu miałam smaki na barszcz ukraiński mam nadzieję, że też się liczy 🤭 aż się stary zdziwił bo zawsze omijam zupy z burakami. W święta jem grzybową z uszkami 😅 ooo i pisząc to przypomniało mi się, że tydzień temu na weselu też wleciał barszczyk 😁😁
Czy przypadkiem u Ciebie 9 dni po IUI nie było biało???
Gdyby nie 5DPO to bym zatestowala 🤭
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Meggi, bo generalnie przed planowymi zabiegami się odstawia, ale to nie jest powód, żeby czekać kilka dni w pilnych sytuacjach - tak mi to Stary tłumaczy. Tutaj raczej wchodzą w grę inne leki tzw. przeciwzakrzepowe albo heparyna. Sama metformina krwawienia na stole nie zrobi, a tamte inne mogą.
Siesiepy, Zosis po IUI nagotowała barszczu i jest Kropek, u mnie w kwietniu po imprezie zostal gar barszczu i się nim faszerowałam po samej owu, więc powstała teoria barszczowa na zajście w ciążę. 😅 Na owu chyba nie zadziała, ale próbuj jeśli lubisz 😉
Rozala, brzmi jak konkretny plan, widać, że jesteś podbudowana po tej wizycie ❤️ Leczcie się ładnie i trzymam kciuki za wyniki po ✊
rozalaa, Frutellka , Pfry lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Beezi wrote:Meggi, bo generalnie przed planowymi zabiegami się odstawia, ale to nie jest powód, żeby czekać kilka dni w pilnych sytuacjach - tak mi to Stary tłumaczy. Tutaj raczej wchodzą w grę inne leki tzw. przeciwzakrzepowe albo heparyna. Sama metformina krwawienia na stole nie zrobi, a tamte inne mogą.
Siesiepy, Zosis po IUI nagotowała barszczu i jest Kropek, u mnie w kwietniu po imprezie zostal gar barszczu i się nim faszerowałam po samej owu, więc powstała teoria barszczowa na zajście w ciążę. 😅 Na owu chyba nie zadziała, ale próbuj jeśli lubisz 😉
Rozala, brzmi jak konkretny plan, widać, że jesteś podbudowana po tej wizycie ❤️ Leczcie się ładnie i trzymam kciuki za wyniki po ✊Beezi lubi tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
Siesiepy 2x1 dziennie ☺️ przez 10 dni 😊 AMH 5,5
Doktorka jest serio rewelacyjna, na takie wizyty można chodzić i za taką wizytę można płacić. Wspomniałam jej też o tym, że trochę u Nas kuleje libido Starego, obiecała że na następnej wizycie, już po leczeniu i z wynikami na pewno coś z tym pomyślimy 😊 czuję jakby mi ktoś zdjął wielki głaz z pleców - nareszcie mamy lekarza prowadzącego, bo narazie czułam się nim ja - a jak wiemy lekarzem nie jestem 😂ChocoMonster, RinTinTin, Emka06, Kil, siesiepy, KarolinaAnastazja, Marti27, Mart768, Lipcowa, oloska, agentka93, Angi90 lubią tę wiadomość
👩 29
🧔30
1 IVF VII.2024
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
✨3.02 FET 5bb 🍀🙏
Metforminę odstawia się bo może spowodować kwasicę metaboliczna. Jeżeli jest to coś bardzo pilnego zagrażającego życiu to operują mimo to a jeżeli coś co może poczekać to 2 dni to minimum
siesiepy, Beezi lubią tę wiadomość